Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

patunia

rrmi napisał:

kazde uzaleznienie jest dobre , lepiej miec byle jaki niz wcale

Naprawdę ci tego nie życzę rrmi...

Patunia wyluzuj , tak se gadam po nocy , ale dzieki za troske

-- Co ty tu robisz? -- spytał Pijaka, którego zastał siedzącego w milczeniu przed baterią butelek pełnych i bateria butelek pustych.

-- Piję -- odpowiedział ponuro Pijak.

-- Dlaczego pijesz? -- spytał Mały Książę.

-- Aby zapomnieć -- odpowiedział Pijak.

-- O czym zapomnieć? -- zaniepokoił się Mały Książę, który już zaczął mu współczuć.

-- Aby zapomnieć, że się wstydzę -- stwierdził Pijak, schylając głowę.

-- Czego się wstydzisz? -- dopytywał się Mały Książę, chcąc mu pomóc.

-- Wstydzę się, że piję -- zakończył Pijak rozmowę i pogrążył się w milczeniu.

Mały Książę zakłopotany ruszył dalej.

"Dorośli są naprawdę bardzo, bardzo śmieszni" - mówił sobie po drodze.

Maly Ksiaze A. de Saint-Exupery

jak się uprzeć to nałogiem jest wszystko, nawet jak ktoś wiążąc buty zawsze zaczyna od prawego :lol:

Niedawno wpadła mi w ręce sporządzona przez psychologów lista uzależnienień. Uśmiałam się serdecznie, ale jak się głębiej zastanowić to coś w tym jest. Np. uzależnienie od zamartwiania się, uzależnienie od wypowiadania się na forach internetowych :wink: , a nawet uzależnienie od bycia optymistą (coś dla ciebie, fio :) ) i uzależnienie od bycia uzależnionym...

patunia
rrmi napisał:

kazde uzaleznienie jest dobre , lepiej miec byle jaki niz wcale

Naprawdę ci tego nie życzę rrmi...

Patunia wyluzuj , tak se gadam po nocy , ale dzieki za troske

Jestem wyluzowana. Po prostu uważam, że alkoholizm to nie jest najlepszy temat do żartów, bo dla niektórych to jest życiowa tragedia. I dlatego wydaje mi się, że akurat na ten temat powinno się powstrzymać od plecenia wszystkiego, co nam ślina na język przyniesie.

heh....pewnie że piją, zawsze pili - to nie jest wymysł nowych czasów. A co ze studentami? tam to się dopiero pije. Co wcale nie oznacza, że wyrastają na alkoholików.

C'est la vie

• 3 weeks później...

1, 3 czy 5 piw dziennie dla jednych nie jest problemem, dla innych uzależnieniem,

dawka nie jest aż tak istotna

istotne jest to, czy moglibyśmy z tego 1 piwka zrezygnować, czy też musimy je wypić koniecznie, bo inaczej jesteśmy źli, smutni, rozbici

niestety Goni_Mnie_Peleton nie żartuje

kobiety o wiele łatwiej ulegają uzależnieniu od alkoholu,

innym uzależnieniom też,

nie doiść,że łatwiej się uzależniamy, to jeszcze to uzależnienie jest silniejsze

I jak tu nie zgodzić się z twierdzeniem, że faceci mają łatwiej!

Mysle ,ze jednak nie jest tak do konca to jednak my kobiety jestesmy silniejsze psychicznie,potrafimy udzwignac wieksze obciazenia psychiczne niz mezczyzni,ktorzy szybciej sie wszystkim zalamuja dlatego wiec mysle,ze i faceci sie szybciej uzalezniaja. :wink: