Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niewinne picie piwa - jak ma się do tego uzależnienie ?

osowa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A tradycyjne polskie piosenki biesiadne zachęcają mile :lol: :

W piwnicznej izbie siedzę sam

Nad kuflem pełnym piwa,

Oczyma wodzę tu i ta

A głowa mi się kiwa.

Ja nie dbam o czerwony nos,

Ni o to, że wciąż tyję,

Ja biorę kufel w ręce swe

I piję, i piję, i piję (do dna).

A gdyby ktoś mi wybór dał:

Dziewczynę, konia, trunek

I rzekł: wybieraj sobie sam,

Ja płacę za rachunek -

Na próżno dziewczę wdzięczy się

I koń wyciąga szyję,

Ja biorę kufel w ręce swe

I piję, i piję, i piję (do dna).

A gdy nadejdzie sądu czas

I stanę u stóp tronu,

Pokłonię ja się Panu w pas

I rzeknę bez pardonu:

Rozkoszy rajskich nie chcę znać,

Ni wiedzieć gdzie się kryją,

Lecz tam mnie Panie Boże wsadź,

Gdzie piją, i piją, i piją (do dna).

fURION

rrmi ,a czemu się czepiasz? Cytat:

bo moj starszy gada jak Ty

Muszę go poznać

a w jakiej sprawie chcesz Go poznac?

no i kto powiedzial , ze ja sie czepiam , ja tylko pytam, rozmawiam , staeam sie dojsc do zrodel problemu i takie tam , :lol: :lol: :lol:

A czy wiecie, że kieliszek wina = piwo 0,2 = kieliszek wódki (25ml) i że, aby się nie uzależnić, można wypić nie więcej niż 10 porcji tygodniowo (do wyboru: piwa, wina, wódki). Więc, jeśli ktoś codziennie pije jedno duże piwo to pije dwa razy za dużo, choć wygląda to oczywiście niewinnie. Poza tym spece od uzależnień mówią, że nie powinno się zbyt często przekraczać pięciokrotnej dawki naraz (czyli np. dwóch dużych piw).

I jeszcze jedno: mówienie "nie jestem uzależniony, mogę nie pić, kiedy tylko będę miał ochotę" jest pierwszym symptomem zaczynającego się uzależnienia.

A czy wiecie, że kieliszek wina = piwo 0,2 = kieliszek wódki (25ml) i że, aby się nie uzależnić, można wypić nie więcej niż 10 porcji tygodniowo (do wyboru: piwa, wina, wódki). Więc, jeśli ktoś codziennie pije jedno duże piwo to pije dwa razy za dużo, choć wygląda to oczywiście niewinnie. Poza tym spece od uzależnień mówią, że nie powinno się zbyt często przekraczać pięciokrotnej dawki naraz (czyli np. dwóch dużych piw).

I jeszcze jedno: mówienie "nie jestem uzależniony, mogę nie pić, kiedy tylko będę miał ochotę" jest pierwszym symptomem zaczynającego się uzależnienia.

heh, na pytanie kobiety czy mógłbym np dziś wieczorem nie pić piwa, odpowiadam, że mógłbym - ale po co?? :D ona uważa mnie już za uzależnionego...udowodniłem jej, że tak nie jest bo w związku z budową przez 1,5 miesiąca nie miałem czasu aby otworzyć wieczorem buteleczkę ....i żyję....moim zdaniem dużo zależy od człowieka, a nie od ilości (czy jedno piwo dziennie czy też jedna na dwa dni a może więcej bądź mniej)...

Wiewiórka powiadasz ....8) :wink:

Przez to całe czytanie o piwie nabrałem nieodpartej ochoty na jedno takie i na szczęście coś się jeszcze w lodóweczce ostało z okresu przedbudowlanego....tak więc: WASZE ZDROWIE.....bądź...ZDROWIE NA BUDOWIE :D :D http://www.imperium-ww.pl/sitemng/images/smiles/piwo.gif

ale co to te BTW znaczy? i mam nadzieje , ze sie z moim nie spotkasz , on tu tez gdzies biega po forum , bo to by bylo

to by było......wprawdzie nie wiem co...ale by było 8) http://mkulawiak.republika.pl/pijaki.gif

BTW - By The Way - czyli "a tak przy okazji".....taki nawyk do używania tego rodzaju skrótów jak coś w necie piszę :wink: