Sylwia L. 17.01.2004 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Witam. Zamierzam kupić projetk LMP 97 z pracowni Lipiśkich. Czy ktoś z Was kupił ten prokekt, a jeśli nie to co o nim myślicie (http://www.lipinscy.pl)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 18.01.2004 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 http://www.lipinscy.pl/projekty/pietrowe/LMP97/P97front.jpg http://www.lipinscy.pl/projekty/zobacz.gif Z zewnątrz zwyczajny, ale ładny domek w wiejskim stylu. Niezbyt podoba mi się takie rozwiązanie z garażem, bo sztucznie zwiększa powierzchnię zabudowy. Jeśli już, to wypełniłabym lukę między nim a domem, tworząc dodatkowe pom. gospodarcze, których nigdy za dużo. Wc połączyłabym z 1.7 tworząc prawdziwą łazienkę zamiast komórki z sedesem a przejście do garażu przeniosłabym pod schody. Nie wiem, czy na piętrze rzeczywiście potrzebne są dwie łazienki. Chyba, że ktoś ma taki kaprys, żeby rodzice mieli osobną. Tyle na pierwszy rzut oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia L. 18.01.2004 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 Bardzo dziękuję za uwagi. Pomyślę o nich, ponieważ na projekt jesteśmy zdecydowani juz niemal w 100%.Zastanawia mnie tylko jeszcze jedna rzecz a mianowicie przewidziana wysokość pomieszczeń (2,94 m na parterze i poddaszu). Z jednej strony podobają mi się wysokie, przestrzenne pomieszczenia a z drugiej myślę o kosztach ogrzewania czegoś takiego. Nie wiem, jakie mogą być rzeczywiście straty przy tych wysokościach w porównaniu do 2,6m i czy warto pokusić sie o zmianę na etapie adaptacji.Będę wdzięczna za każdą uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 18.01.2004 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 Ja uważam, że domek jest bardzo ciekawy. A co do wysokości, to na stronie internetowej jest błąd; 2,94 m to wysokość na poziomie podłogi piętra, a więc wysokość pomieszczeń parteru, to myślę że jest 2,60 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysa35 10.05.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam ponownie po dlugich rozwazaniach wybralam wlasnie ten projekt dla 5 osobowej rodzinki 2+2+babcia . Jestem ciekawa waszej opini, a moze ktos tez buduje wg tego projektuhttp://ciepledomy.pl/14148.xml?page=1 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysa35 10.05.2005 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 http://ciepledomy.pl/14148.xml?page=1 ponownie wpisalam adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fprefect 11.05.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 witamdomek niszego sobie... zwrócił bym jedynie uwagę na ciut mało ustawny pokój dzienny... być może sprawę rozwiązało by przeniesienie wyjścia na taraz w miejsce okna w jadalni, wtedy zyskujemy sporo miejsca w "wykuszu" Pozdrawiamżyczę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysa35 11.05.2005 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Witam serdecznie Hmm swietny pomysl ze zmiana wyjscia na taras, zgadzam sie z tym ze wowczas zyskam bardziej ustawny kat. Dzieki za podsuniecie pomyslu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal.J.G. 13.04.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Witam. Prosze o opinie tego co zmajstrowalem z projektem Lipinskich. Moj wybor padl na LMP 97 lipinskich. Zmiany jakie zostaly wprowadzone to:1)garaż dostawiny do sciany domu i powiekszony o przestrzen dzielaca ja od domu ok 1,5m.2)wejscie do garazu przeniesione pod schody.3)lazienka na parterze polaczona z kotlownia.4)w salonie- sciana z drzwiami tarasowymi zostala przesunieta do mometu gdzie konczy sie balkon. 5)pietro- jedna lazienaka ktora zostala umieszczona w polaczonych ze soba pomieszczeniach gospodarczych. 6)lazienka 2.2- zostala pomieszczeniem gospodarczym(np.pralnia,garderoba )7)lazienka 2.5- sciana dzielaca lazienke z pokojem przeniesiona na druga strone pokoju ,a wejscie do nowo powstalej garderoby teraz jest z pokoju srodkowego(z balkonem).Z gory dzieki.http://www.lipinscy.pl/show.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdawo 07.05.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Reanimacja po sześciu latach Czy naprawdę nikt nie buduje tego domku? NIC, absolutnie nic nie da się znaleźć w sieci na temat jego realizacji!!! Może jednak ktoś się znajdzie?... Z góry dziękuję za wpisy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
początkujący 1 23.02.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Witam przymierzam sie do kupna tego projektu ale zamierzam budować bez garażu (garaż dostawie oddzielnie). Czy ktoś juz wybudował ten domek,mam nadzieję że podzieli się spostrzeżeniami i zmianami jakie ewentualnie wprowadził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal.J.G. 09.03.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Od 2009 roku realizujemy projekt LMP 97 Lipinskich. Miejsce realizacji Powiat jeleniogorski. Jestesmy na etapie otwarty-zadaszony. Wymiana informacji dotyczacych tego projektu z osobami zaintereowanymi kupnem i realizacja LMP 97, bedzie dla mnie ogromna przyjemnoscia. Odezwijcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
początkujący 1 31.05.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Michal.J.G.czy wprowadzałeś jakieś zmiany w tym projekcie wewnątrz? czy budujesz go jako energooszczedny? ciągle mnie ten projekt intryguje i zastanawiam sie czy mozna zastosować w nim rekuperacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts