Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

http://www.lipinscy.pl/projekty/pietrowe/LMP97/P97front.jpg http://www.lipinscy.pl/projekty/zobacz.gif

Z zewnątrz zwyczajny, ale ładny domek w wiejskim stylu.

Niezbyt podoba mi się takie rozwiązanie z garażem, bo sztucznie zwiększa powierzchnię zabudowy. Jeśli już, to wypełniłabym lukę między nim a domem, tworząc dodatkowe pom. gospodarcze, których nigdy za dużo. Wc połączyłabym z 1.7 tworząc prawdziwą łazienkę zamiast komórki z sedesem a przejście do garażu przeniosłabym pod schody.

Nie wiem, czy na piętrze rzeczywiście potrzebne są dwie łazienki. Chyba, że ktoś ma taki kaprys, żeby rodzice mieli osobną.

Tyle na pierwszy rzut oka :wink: :D

Bardzo dziękuję za uwagi. Pomyślę o nich, ponieważ na projekt jesteśmy zdecydowani juz niemal w 100%.

Zastanawia mnie tylko jeszcze jedna rzecz a mianowicie przewidziana wysokość pomieszczeń (2,94 m na parterze i poddaszu). Z jednej strony podobają mi się wysokie, przestrzenne pomieszczenia a z drugiej myślę o kosztach ogrzewania czegoś takiego. Nie wiem, jakie mogą być rzeczywiście straty przy tych wysokościach w porównaniu do 2,6m i czy warto pokusić sie o zmianę na etapie adaptacji.

Będę wdzięczna za każdą uwagę.

• 1 year później...
  • 3 years później...

Witam.

Prosze o opinie tego co zmajstrowalem z projektem Lipinskich.

Moj wybor padl na LMP 97 lipinskich. Zmiany jakie zostaly wprowadzone to:

1)garaż dostawiny do sciany domu i powiekszony o przestrzen dzielaca ja od domu ok 1,5m.

2)wejscie do garazu przeniesione pod schody.

3)lazienka na parterze polaczona z kotlownia.

4)w salonie- sciana z drzwiami tarasowymi zostala przesunieta do mometu gdzie konczy sie balkon.

5)pietro- jedna lazienaka ktora zostala umieszczona w polaczonych ze soba pomieszczeniach gospodarczych.

6)lazienka 2.2- zostala pomieszczeniem gospodarczym(np.pralnia,garderoba )

7)lazienka 2.5- sciana dzielaca lazienke z pokojem przeniesiona na druga strone pokoju ,a wejscie do nowo powstalej garderoby teraz jest z pokoju srodkowego(z balkonem).

Z gory dzieki.http://www.lipinscy.pl/show.html

• 1 year później...
  • 9 months później...
  • 2 weeks później...

Od 2009 roku realizujemy projekt LMP 97 Lipinskich. Miejsce realizacji Powiat jeleniogorski.

Jestesmy na etapie otwarty-zadaszony. Wymiana informacji dotyczacych tego projektu z osobami zaintereowanymi kupnem i realizacja LMP 97, bedzie dla mnie ogromna przyjemnoscia.

Odezwijcie się.

• 2 months później...