Agnes2 10.05.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Chciałabym sie poradzić z jakiej cegielni najlepiej kupić pustaki Max? Ceny są przeróżne, zapewne jakość także. Glina glinie nierówna, itd. Bardzo proszę o podzielenie sie swoimi doświadczeniami. Mam okazje kupić pustaki z Plecewic, ale nie jestem pewna, czy to dobry wybór??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 10.05.2005 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Agnes2, zobacz pod opcją "szukaj". Jakiś czas temu było to bardzo dokładnie omawiane. Wiem, bo sama będę budować z max-a i czytam na ten temat wszystko, co się da. O ile mnie pamięc nie myli, to chwalono max-a z Plecewic, Markowicz, Kozłowic, Krotoszyna i Olsztyna. Dobry był tez ten z Biegonic, ale ostatnio dowiedziałam się w hurtowni, że Biegonice padły. Nie polecano Harasiuków, Leiera i Wienerbergera. pozdrawiam koks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alien 16.05.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 kupiłem Plecewice kl 150 poryzowane. Są poprostu zajebiste. Bardzo wytrzymałe, równe i ciepłe (l=0,43). Zrzucalem je nawet z balkonu i nie pekały. Cegielnia jest uczciwa - chciałem kupić w styczniu kl 150 a oni mi powiedzieli, że w chwili obecnej ze względu na temperature nie ma mozliwości wypalenia cegły tej klasy. Poczekałem aż zrobiło się ciepło i wypalili. Uczciwośc też się liczyu Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy33 17.05.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnes2 18.05.2005 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Dzieki za rady. Zdecydowałam sie na Plecewice. Idąc za waszą wskazówką, przeszukałam dodatkowo forum. Cegielnia ta ma dobre notowania.Mają nawet stronę internetową. Dziwi mnie tylko fakt, jak bardzo ich cena różni sie od ceny, jaką oferuje mi za te same pustaki skład budowlany. Gdybym chciala kupić bezpośrednio w cegielni , płaciłabym ok. 25% DROŻEJ, niż w hurtowni.Dziwne, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokar 18.05.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Skład ma odpowiedni rabat za obroty i jest o wiele cenniejszym Klientem dla proucenta niż inwestor, który, wybaczcie, ale to prawda, kupuje i żegna się z firmą. Skład bierze dużo i ciągle ( jak jest dobry ), więc zazwyczaj ma o wiele lepsze warunki niż "indywidualista".Często więc o wiele lepiej kupić w składzie niż u wytwórcy.pozdr. pokar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 26.05.2005 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 chcialem kupic Plecewic (bliska i lokalna firma)... ale 'pograli' sobie ze mna kupilem Winerbergera z Zielonki.... jestem bardziej niz bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 31.05.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Ja kupiłem z cegielni olsztyńskich (może teraz jest inna nazwa) dlatego, że miałem o tych cegielniach dobrą opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław Filipek 14.07.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 czy ktoś kupował pustaki z Plecewic na podkarpaciu a dokładniej w Rzeszowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław Filipek 14.07.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 bo nie ukrywam że leier jest najtaszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.07.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Mirosław Filipek - z tego co się dowiadywałam to na naszym terenie najlepszy jest max z Hadykówki, cenę również można dobrze zbić.Zapraszam do naszej Grupy Podkarpackiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.07.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Mi zamiast zamówionych Harasiuków przywieźli Plecewice Z tego co czytam, może nie stało się najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts