Hanula 20.09.2005 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 A co to jest kapusta na nóżce? jakaś stojąca? Mówiąc z prowincji miałam na myśli, że nie zostałam po studiach w Krakowie tylko wróciłam na stare śmieci - blisko mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.09.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Polendwiczki po Francusku Polendwiczki ok 300gr na 2-3 osoby pokroic na plasterki dodac 2 cebule pokrojone w piorka podsmarzyc doprawic wegeta ,pieprzem i przyprawa grilowa po 3 minutach dodac 2 pokrojone papryki i 3 pomidory pokrojone w kostke po 3 minutach dodac smietane i koperek ja jeszcze dodaje pasty chille . podawac z bagietka lub ryzemSprobujcie mieszanki ryzu kolorowego jest supper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 24.09.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 A co to jest kapusta na nóżce? jakaś stojąca? :D Kapusta, najlepiej młoda, gotowana wraz z nozkami wieprzowymi (albo golonką) i ziolami (gł. ziele ang, lisc laurowy, itd). Prozaiczne, ale smakowite i zdrowe. No i raz zrobione nadaje sie na kilka "szybkich obiadów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 26.09.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witamtak najszybciej to chyba makaron,ryż lub kasza i do tego jakiś treściwy sospozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 29.09.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Witam tak najszybciej to chyba makaron,ryż lub kasza i do tego jakiś treściwy sos pozdrawiam manykes, zlituj się! "Na przeziębienie - to dobre jakieś lekarstwo..." Pliiizzzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 29.09.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 grzanki w jajku. Znacie to ? Leitmotive mojego dzieciństwa. Czerstwa bułka paryska pokrojona w kromki. Każda kromka zanurzana kolejno w mleku, jajku i na patelnię najlepiej na masełku, króciutko. Podawać gorące z cukrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emango 30.09.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Zapiekanka ze szpinakiem: - ugotowany makaron al dente (ja lubie fusili, czyli świderki) - szpinak podduszony (jak mrożony, to musi odparować woda oczywiście), przyprawiony czosnkiem i jeśli komuś nie zależy, żeby był light, to masełko, śmietana, sól, parmezan. - rozbełtane jajko ze śmietaną i też może być z parmezanem, jakieś ziółka (ja daję oregano) Później to mieszam wszystko. Przekładam do naczynia żaroodpornego. Posypuję startym żółtym serem (i znów trochę parmezanu, ładnie się rumieni). Do pieca. To mój obiad dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 30.09.2005 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 grzanki w jajku. Znacie to ? Leitmotive mojego dzieciństwa. Czerstwa bułka paryska pokrojona w kromki. Każda kromka zanurzana kolejno w mleku, jajku i na patelnię najlepiej na masełku, króciutko. Podawać gorące z cukrem. Z cukrem??? fuj, ja to znam, ale z solą i pieprzem albo papryką, no i może być każde pieczywo -- mniam mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 30.09.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Zapiekanka ze szpinakiem: - ugotowany makaron al dente (ja lubie fusili, czyli świderki) - szpinak podduszony (jak mrożony, to musi odparować woda oczywiście), przyprawiony czosnkiem i jeśli komuś nie zależy, żeby był light, to masełko, śmietana, sól, parmezan. - rozbełtane jajko ze śmietaną i też może być z parmezanem, jakieś ziółka (ja daję oregano) Później to mieszam wszystko. Przekładam do naczynia żaroodpornego. Posypuję startym żółtym serem (i znów trochę parmezanu, ładnie się rumieni). Do pieca. To mój obiad dzisiaj TO musi być pyszne, szkoda, że moje dzieci takich rzeczy nie jedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.10.2005 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 To mój obiad dzisiaj A ja dzisiaj pomyslalam , ze upieke kawalek miesa , w piekarniku. W miedzyczasie juz ugotowalam zupe , mieso piecze sie jakies 6 godzin , dalej jest twarde . Taki szybki obiad na jutro bedzie . Ale ze mnie gosposia Maz powiedzial , ze czas moja walizke wystawic przed drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.10.2005 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 A co to jest kapusta na nóżce? jakaś stojąca? :D Kapusta, najlepiej młoda, gotowana wraz z nozkami wieprzowymi (albo golonką) i ziolami (gł. ziele ang, lisc laurowy, itd). Prozaiczne, ale smakowite i zdrowe. No i raz zrobione nadaje sie na kilka "szybkich obiadów". To musi smakować Bratki, już to czuję, z goloneczką... Marzenie Ślinka cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.10.2005 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 To mój obiad dzisiaj A ja dzisiaj pomyslalam , ze upieke kawalek miesa , w piekarniku. W miedzyczasie juz ugotowalam zupe , mieso piecze sie jakies 6 godzin , dalej jest twarde . Taki szybki obiad na jutro bedzie . Ale ze mnie gosposia Maz powiedzial , ze czas moja walizke wystawic przed drzwi Czy to znaczy, że już wracasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.10.2005 01:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Tomku , niestety opanowalam sytuacje dajac mezowi 2 miski zupy , no i mieso doszlo jakas godzine temu , to juz nawet nie wiem ile sie pieklo Co za podeszew , a moze barana kupilam i nic o tym nie wiem Grunt jak czlowiek rozgarniety jest Wracajac do tematu powiem , ze gotowalam wlasnie dzisiaj grzybowa, jako nowosc , dla mnie przynajmniej - z makaronem , zawsze byla z ziemniakami . Dobra nawet . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.10.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 jesli ma byc szynko to: Ipokroic cebulke w kosteczke, dobra kielbase w kosteczke - podsmazyc. Dodac ugotowany makaron i razem podsmazyc. Na koniec wrzucic zolty ser i wymieszac i zjesc oczywiscie sol i pieprz do tego. II a to nalesniki ala pizza pokroic w paseczki szynke, zolty ser, pieczarki. Zrobic geste ciasto jak na nalesniki. Wszystko wymieszac i smazyc jak nalesniki. Oczywiscie sol i pieprz do tego i keczup. Mojemu mezowi nie smakuje III szybka salatka : pieczarki obgotowac , pokroic w kosteczke. Jajka pokroic w kosteczke. Szczypior pokroic . Mozna kilka plasterkow szynki dodac.Wszystko wymieszac z majonezem. Mniam , mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.10.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 jesli ma byc smacznie polecam placek po wegiersku - mniam, mniam mieso szynke, lub inne nadajace sie na szybki gulasz pokroic w drobna kosteczke, podsmazyc, zalac woda, pichcic jak na gulasz. Dorobic sos wegierski. Usmazyc duzego placka ziemniaczanego , gulasz z sosem wegierskim nakladac na polowe placka, druga polowa przykryc i jesc - smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.10.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 ...no dobra, a teraz naprawdę b. szybka w przygotowaniu zupa - mus.Mrożonkę ( np. warzywną ) zmiksować na pył, dodać:- kostkę rosołową- śmietanę ( min. 0,5 l )- serek topiony ( zwykły nie smakowy 3 szt. )- całość uzupełnić wodą i przyprawićGotować ok. 15 - 20 min.Podawać zez tymi kuleczkami, co to ptysiowe siem nazywają..SmacznegoJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.10.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 ...no dobra, a teraz naprawdę b. szybka w przygotowaniu zupa - mus. Mrożonkę ( np. warzywną ) zmiksować na pył, dodać: - kostkę rosołową - śmietanę ( min. 0,5 l ) - serek topiony ( zwykły nie smakowy 3 szt. ) - całość uzupełnić wodą i przyprawić Gotować ok. 15 - 20 min. Podawać zez tymi kuleczkami, co to ptysiowe siem nazywają.. Smacznego J bleeee, to musi byc niedobre juz wole zupke z torebki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.10.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 ...zmienisz zdanie jak spróbujesz J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.10.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 ...zmienisz zdanie jak spróbujesz J O Jerzysio dobrze, że mi przypomniałeś o tej zupie , bo dawno już jej nie robiłam. Potwierdzam, że zupa jest pyyyyyszna i baaaaaaaardzo pożywna i najważniejsze szybka w przygotowaniu. Ja ją czasem urozmaicam...raz dodaję np. imbiru, gałki muszk., czasem czosnek, ...w zależności od widzi misie Podaję z kuleczkami ...ptysiowymi, albo grzankami pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.10.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 ....taaaaaka zupka, zwłaszcza na chłodniejsze dni to pychotka,a z imbirem to muszę spróbować !PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.