Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

gotowanie na szybko


Recommended Posts

Jak potrzebuję ekspresowy obiad, to w jednym garnku gotuję makaron, a w drugim - trochę wody. Do wrzącej wody wrzucam pokrojone w plasterki parówki, dodaję pokrojoną cebulę, zmiażdżony czosnek, koncentrat pomidorowy, trochę vegety i suszonej bazylii, zagęszczam to mąką i sos gotowy. Sosem polewamy makaron, można posypać startym serem. To danie robi sie błyskawicznie, i naprawdę jest smaczne! Edytowane przez alibabka
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 month później...
  • Odpowiedzi 124
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kotleciki ziemniaczane:

 

ugotowane ziemniaki, ser biały i troche bryndzy ubic widelcem, dodać jajko, przyprawic solą, pieprzem.

Uformowac okrągłe kotleciki, obtoczyć w jajku i bułce i smazyc...

Pychotka:)

 

Wypróbowałam ten przepis, faktycznie bardzo smaczne i szybkie danie (jak się ma ugotowane ziemniaki z poprzedniego obiadu). Zamiast bryndzy dodałam trochę fety. W smaku przypominają pierogi ruskie :)

Brakowało mi tylko do nich jakiegoś sosu, tak na szybko polałam śmietaną. Następnym razem zrobię do nich sos jogurtowo- czosnkowo- koperkowy. Powinien pasować :yes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 month później...
zupka meksykańska:

1/2 kg wołowiny zmielonej

1 puszka pomidorów

1 puszka kukurydzy

1 puszka czerwonej fasoli

1 puszka białej fasoli

sos sojowy

koncentrat pomidorowy

tabasco

czosnek

1 cebula

A robimy tak:

mięsko + posiekanš cebulę podsmażamy i wrzucamy do gara

do tego dodajemy wszystkie puszki ( bez odcedzania)+ koncentat pomidorowy+ doprawiamy i wcinamy miam miam :D

czas przygotowania 20 min.

To MUSI! być pyszne. Z pewnością wypróbuję :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli nie mam siły albo czasu gotować to na szybko można zrobić ziemniaczane talarki. Kroimy ziemniaki w cienkie talarki podsmażamy je na masełku z pieprzem solą i Maggi. Na drugiej patelni smażymy na masełku cebulkę, pokrojone pieczarki. W międzyczasie gotujemy kilka jajek na twardo które również kroimy na plasterki. Wszystko razem mieszamy, podsmażamy dodając przyprawy, które lubimy. Posypujemy koperkiem. Spożywamy ze szklanką zsiadłego mleka. Pycha;)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 7 months później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...