alibabka 27.04.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 (edytowane) Jak potrzebuję ekspresowy obiad, to w jednym garnku gotuję makaron, a w drugim - trochę wody. Do wrzącej wody wrzucam pokrojone w plasterki parówki, dodaję pokrojoną cebulę, zmiażdżony czosnek, koncentrat pomidorowy, trochę vegety i suszonej bazylii, zagęszczam to mąką i sos gotowy. Sosem polewamy makaron, można posypać startym serem. To danie robi sie błyskawicznie, i naprawdę jest smaczne! Edytowane 27 Kwietnia 2011 przez alibabka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibabka 10.06.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Kotleciki ziemniaczane: ugotowane ziemniaki, ser biały i troche bryndzy ubic widelcem, dodać jajko, przyprawic solą, pieprzem. Uformowac okrągłe kotleciki, obtoczyć w jajku i bułce i smazyc... Pychotka:) Wypróbowałam ten przepis, faktycznie bardzo smaczne i szybkie danie (jak się ma ugotowane ziemniaki z poprzedniego obiadu). Zamiast bryndzy dodałam trochę fety. W smaku przypominają pierogi ruskie Brakowało mi tylko do nich jakiegoś sosu, tak na szybko polałam śmietaną. Następnym razem zrobię do nich sos jogurtowo- czosnkowo- koperkowy. Powinien pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milker 22.07.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 zupka meksykańska: 1/2 kg wołowiny zmielonej 1 puszka pomidorów 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli sos sojowy koncentrat pomidorowy tabasco czosnek 1 cebula A robimy tak: mięsko + posiekanš cebulę podsmażamy i wrzucamy do gara do tego dodajemy wszystkie puszki ( bez odcedzania)+ koncentat pomidorowy+ doprawiamy i wcinamy miam miam czas przygotowania 20 min. To MUSI! być pyszne. Z pewnością wypróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi.R 27.07.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Jeśli nie mam siły albo czasu gotować to na szybko można zrobić ziemniaczane talarki. Kroimy ziemniaki w cienkie talarki podsmażamy je na masełku z pieprzem solą i Maggi. Na drugiej patelni smażymy na masełku cebulkę, pokrojone pieczarki. W międzyczasie gotujemy kilka jajek na twardo które również kroimy na plasterki. Wszystko razem mieszamy, podsmażamy dodając przyprawy, które lubimy. Posypujemy koperkiem. Spożywamy ze szklanką zsiadłego mleka. Pycha;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena84 21.03.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 moj ulubiony szybki przepis na obiad to makaron - wedle uznania, do tego podduszam cebule, dodaje puszke tunczyka w oleju, po chwili dodaje pokrojone w kostke pomidory, wszystko razem podduszam, na koniec zageszczam smietana, dosmaczam przyprawami i gotowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts