invx 17.03.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 mozna zastosowac korek, tylko czy aby na pewno bedzie on ladniejszy niz listwa ?? i czy nie bedzie sie w jakis tamsposob "wysuwal" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 17.03.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Joola tylko nie potrafię sobie wyobrazić takiej listwy z korka. Jesli kładziesz parę m2 korka + gres, itp. to ok. Ale jak połączyć panelę za pomocą listwy korkowej. Są takie?Może nie rozumiem Twoich intencji do końca, ale niem do końca znam się na korku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 17.03.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Kodi_gdynia, ta listwa z korka, to właściwie taki pasek z korka np. szer 2cm wstawiony pomiędzy panel(nie korek) a np. gres i pomalowany pod kolor np. paneli i polakierowany bezbarwnym . Widziałam takie rozwiązanie u jednego z forumowiczów i na prawdę super to wygląda. Podłoga z paneli pracuje a korek też jest miękki i pracuje razem z nią. I nie ma tych okropnych progów. mozna zastosowac korek, tylko czy aby na pewno bedzie on ladniejszy niz listwa ?? i czy nie bedzie sie w jakis tamsposob "wysuwal" invx czy ładniejszy, to rzecz gustu ja nie chcę mieć żadnych progów w domu i już. Chodzi mi właśnie o to czy korek nie będzie się wysuwał z pomiędzy dwóch pracujących podłóg, bo że nie wysuwa się z pomiędzy gresu a panela, to wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 17.03.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Markus - zdecydowanie dylatacje w każdym pokoju w okolicy drzwi a konkretniej na wysokości drzwi oczywiscie zamkniętych. Pamiętasz jak robili Ci wylewki. Przypuszczam, że masz w drzwiach porobione dylatacje. Z dylatacjami jest pewniej - lepiej pracuje podloga, prościej. Wadą, że trochę drożej bo listwy, ale to ładny element ozdobny podłogi. Pozdrawiam Żeby było smieszniej, ja już listwy progowe mam kupione i właśnie gdy dojechałem w pierwszym pokoju do progu i trzeba było przyciąć panele zrobiło mi się ich szkoda i zacząłem kombinować, stąd wzięło się moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I-Z-B-A 17.03.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 nie zapominaj o listwach przypodłogowych zapraszam na strone w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drewman 22.03.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Kodi_gdynia, ta listwa z korka, to właściwie taki pasek z korka np. szer 2cm wstawiony pomiędzy panel(nie korek) a np. gres i pomalowany pod kolor np. paneli i polakierowany bezbarwnym . Widziałam takie rozwiązanie u jednego z forumowiczów i na prawdę super to wygląda. Podłoga z paneli pracuje a korek też jest miękki i pracuje razem z nią. I nie ma tych okropnych progów. mozna zastosowac korek, tylko czy aby na pewno bedzie on ladniejszy niz listwa ?? i czy nie bedzie sie w jakis tamsposob "wysuwal" invx czy ładniejszy, to rzecz gustu ja nie chcę mieć żadnych progów w domu i już. Chodzi mi właśnie o to czy korek nie będzie się wysuwał z pomiędzy dwóch pracujących podłóg, bo że nie wysuwa się z pomiędzy gresu a panela, to wiem. Witam na forum wszystkich. Korka przy wykończeniach z panelach nie stosuje się. Korek stosuje się przy połączeniach parkiet - inne podłoże np.kafle. Panel jest bardzo poddatny na zmiany wilgotności w pomieszczeniu i takie wykończenie byłoby dobre przez krótki czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareczkos 24.03.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Witam.W sobotę zamierzam próbnie ułożyć panele w garderobie (ok 8m2) i w związku z tym mam pytanie. Czy należy jakoś specjalnie przygotować podłogę przed położeniem paneli? Czy samo odkurzenie wystarczy? Czy też należy w jakiś sposób zagruntować?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 24.03.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Zobacz tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 24.03.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 A ja proponuję tutaj http://www.barlinek.com.pl/?page=deskabarlinecka_montaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toffi 24.03.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Mareczkos trochę mało powiedziałeś Jeśli masz posadzkę betonową to oczywiście odkurzanie + zalecałbym jednak zagruntować, zwiąże Ci to pył i jak podskoczysz w garderobie to z pod listew nie będzie wydobywał się biały dymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 24.03.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Jeśli masz posadzkę betonową to oczywiście odkurzanie + zalecałbym jednak zagruntować, zwiąże Ci to pył i jak podskoczysz w garderobie to z pod listew nie będzie wydobywał się biały dymek Toffi z "tym dymkiem" to poniosła Cię fantazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toffi 24.03.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 heheheheheheehh a co....... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 24.03.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Jak Mareczkos przesadzi "z białym dymkiem" to położy podłogę na ścianie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareczkos 24.03.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Panele click-clacki będąukładane na posadzce/wylewce betonowej. A jakby to zagruntować to czym najlepiej? poza tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toffi 24.03.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 tak poza tym ;P to..... Unigruntem Atlasa, nie ma co się narażać na większe koszty, co prawda można go rozcieńczać ale na takiej powierzchni raczej nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vezyrek 10.01.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Czy układanie paneli bezklejowych to jakas skomplikowana czynnosc wymagajaca specjalisty? Czy jako poczatkujacy moge sam we wlasnym mieszkaniu polożyć takie panele? NIe zalezy mi na czasie, ale zeby bylo to dobrze wykonane. Mieszkanie stan developerski, wylewka samopoziomujaca, zakupilem panele i pod nie piankofolie. Chcialbym samemu ulozyc te panele. W jaki sposob ukladac je zeby pokrywaly sie wzorami, zeby nie bylo "paskow" widoczynch miedzy panelami, tak aby wzory sie zgrywaly. Czy jest to mozliwe? Panel to Allegro Teak Rangoon ( link: http://tiny.pl/p418 ) Dziekuje za rady, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 10.01.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Układanie paneli bez klejowych jest tak proste, że ułożysz bez problemu , Każde panele mają w opakowaniu instrukcje układania , trza ją przestrzegać by uniknąć błędów , takich jak na zdjęciu. Zaczynasz np. od lewej ,jedziesz do prawej, na końcu zdąży ci sie docinka paneli , to co pozostanie z dociętej paneli dajesz znowu od lewej i tak co warstwę Trzeba pamiętać o mijaniu sie zakładów( coś na wzór wiązania przy murowaniu,nie można zakład na zakład,chyba min.to 30-40cm.) Pamiętaj też o tym żeby zachować szczeliny miedzy ścianą a panelami 1,5cm ,taką by listwa wykończeniowa przykryła.Jak zapomnisz to w miarę chodzenia gdzieś wypaczy podłogę. Ach uważaj na paluchy, jak ci skóra przypadkiem wejdzie gdzies w łączenie to można sie z.....ać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivid2 10.01.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Najlepiej układać panele w dwie osoby. Położyłem ponad 30m2 sam i krzyże myślałem że mi pękną. Z resztą pomógł mi kumpel, szło znacznie lepiej. Samo układanie proste jak budowa cepa, aczkolwiek to też zależy od producenta. Ja kupiłem panele z Classena (są woskowane a moja żona jest miłośniczką kwiatów i czasami przelewa wodę). Sąsiad kupił z Classena i Kronopola, mówił że Kronopol układa się dużo gorzej, aczkolwiek nie sprecyzował czemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vezyrek 10.01.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Więc można uniknać takich widocznych łączeń jak na fotce? Super sprawa, a czy takie panele po jednym położeniu można rozebrac i położyć na nowo, czy tylko są do jednokrotnego położenia? Pytam w razie gdyby mi coś nie poszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 10.01.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Więc można uniknać takich widocznych łączeń jak na fotce? Super sprawa, a czy takie panele po jednym położeniu można rozebrac i położyć na nowo, czy tylko są do jednokrotnego położenia? Pytam w razie gdyby mi coś nie poszlo Łatwiej niż przy klockach "lego" bo tylko w poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts