pkm 19.05.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Leonie jeśli ty na wstępie zakładasz awarie ławy, no bo po co byłoby wykonywać ten wieniec, to ja ci mówię to nie ma sensu, to jest nietechnologiczne, pracochłonne i mało skuteczne.Ale powiem ci że jeśli zrobisz tak jak piszesz to powinno być dobrze, tylko myślałem że ma być ,,lekko, łatwo i przyjemnie"Dalsze teoretyzowanie na ten temat nie ma sensu, bo Tobie brak podstaw, bazujesz na ,,bo mi się tak wydaje", a bez znajomości tematu , technologi wiele nie ustalimy, a nie chce mi sie pisać eleboratu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan badura2 19.05.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Leon qurwa chyc sie jakies roboty wreszcie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Leonie jeśli ty na wstępie zakładasz awarie ławy, no bo po co byłoby wykonywać ten wieniec, to ja ci mówię to nie ma sensu, to jest nietechnologiczne, pracochłonne i mało skuteczne. Ale powiem ci że jeśli zrobisz tak jak piszesz to powinno być dobrze, tylko myślałem że ma być ,,lekko, łatwo i przyjemnie" Dalsze teoretyzowanie na ten temat nie ma sensu, bo Tobie brak podstaw, bazujesz na ,,bo mi się tak wydaje", a bez znajomości tematu , technologi wiele nie ustalimy, a nie chce mi sie pisać eleboratu. no i taka gadka z wami ja poddaje pod dyskusje moj pomysl a wy chcecie opisu sytuacji aby wymyslac swoj pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 19.05.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 To jeszcze raz -masz ten wieniec , ława Ci soiada , to jak ten wieniec ma całość powstałych naprężeń przeniesć....pod wieńcem masz ścianę fundamentową ale jak siądzie ława to ściana przeciez nie będzie sobie wisieć na wieńcu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 zgadza sie geno sciana pod wiencem popeka ale powyzej juz nie taka byla idea ael po przemysleniu chyba zdecyduje sie na solidne lawy i sciany z bloczkow ale lawy beda na prawde zrobione jak dla siebie moglibyscie mi wytlumaczyc o co chodzi z tym chudziakiem? ty i pkm upieracie sie ze musi byc ostatnio jechalem sobei ta budowana autostrada u wroclawia na zgorzelec i tam jak buduja betonowa nawierzchnie to tez daja jakies 15 cm chudziaka wiec cos w tym musi byc ale nie piszcie mi ze chodzi o to aby mleczko nie wsiakalo, bo w tym lepsza jest przeciez folia wiec ten chudzial musi miec jakies inne cudowne wlasciwosci???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 20.05.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 moglibyscie mi wytlumaczyc o co chodzi z tym chudziakiem? ty i pkm upieracie sie ze musi byc ostatnio jechalem sobei ta budowana autostrada u wroclawia na zgorzelec i tam jak buduja betonowa nawierzchnie to tez daja jakies 15 cm chudziaka wiec cos w tym musi byc ale nie piszcie mi ze chodzi o to aby mleczko nie wsiakalo, bo w tym lepsza jest przeciez folia wiec ten chudzial musi miec jakies inne cudowne wlasciwosci???? Ja nie upieram się ,że musi być tylko gdy go nie ma to otulina ławy musi mieć min. 75 mm a gdy jest o nierównej powierzchnii to 45 mm przy równej 40 mm. Czyli najogólnie w przypadku domków jednorodzinnych chudziak ma za zadanie ustabilizować grunt, zapewnić prawidłowe ułozęnie elementów dystansowych w miektórych przypadkach pozwolić na prawidłowe ułożenie izolacji oraz ewentualnie tak jak wcześniej wspominałem pozwala zmniejszyć grubość otuliny ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 ok dzieki genoa moglbys mi dac jakis prosty przepis na chudziaka?jaka mieszanka jak klasci ile odczekac z wylaniem lawy? po polozeniu chudziaka?i czy folii juz nie dawac?skoro jest chudziak?albo folia dodatkowo cos polepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 20.05.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 ok dzieki geno a moglbys mi dac jakis prosty przepis na chudziaka? jaka mieszanka jak klasc i ile odczekac z wylaniem lawy? po polozeniu chudziaka? i czy folii juz nie dawac? skoro jest chudziak? albo folia dodatkowo cos polepszy? uwaga -lecimy: cement 32,5R 130 kg, piasek 900 kg , żwir 1350 kg , woda 107 dm3 i to wszystko na 1 m3 - konsystencja wilgotna , przy temepreturach około 20 stopni to ja bym nie czekał dłużej niż dwa dni, folia może zapobiec odciąganiu mleczka ale przy chudziaku to aż tak wielkiego znaczenia nie ma - chyba ,że masz glinę i nie chcesz szalować boków to i tak folię użyjesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 duze dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts