pkm 18.05.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Geno, powiedz mi gdzie widziałeś elementy żelbetowe ściskane, zbrojone prętami fi6, ściany, słupy. Strzemiona w tych elementach stosowane są w innym celu , jako pręty ściskane w elementach żelbetowych praktycznie nie stosuje się prętów cieńszych niż fi10. Ale odnosząc się do tematu o jakim zbrojeniu mówimy w ściance wysokości 70 cm??? przy domku jednorodzinnym Dlatego twierdze że zbrojenie przeciwskurczowe i tak bedzie natto, i obliczeniowo traktowalbym ją jako betonową, zreszta co tu liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola_lola 18.05.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 wydrukowałem im twoje posty i czekaja na ciebie profesor Andrzej Zięba-Kraków, Klinika Psychiatrii Dorosłych.Ul.Kopernika 21 A. Widzę drogi selimku, że chodzimy do tego samego lekarza, mój ty inteligenciku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 18.05.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Geno, powiedz mi gdzie widziałeś elementy żelbetowe ściskane, zbrojone prętami fi6, ściany, słupy. Strzemiona w tych elementach stosowane są w innym celu , jako pręty ściskane w elementach żelbetowych praktycznie nie stosuje się prętów cieńszych niż fi10. Ale odnosząc się do tematu o jakim zbrojeniu mówimy w ściance wysokości 70 cm??? przy domku jednorodzinnym Dlatego twierdze że zbrojenie przeciwskurczowe i tak bedzie natto, i obliczeniowo traktowalbym ją jako betonową, zreszta co tu liczyć Ciekawa sprawa tylko ,że ja pisałęm o fi 6 spełniającego rolę stzrmion - poziomo, proszę nie tłumacz mi do czego są strzemiona - chyba oczywiste jest ,że jako pręty "pionowe" nie dam stali gładkiej,A-0 i to jeszcze fi6 - to w żelbetowej - w betonowej tak jak piszesz fi 6 jako zbrojenie przeciwskurczowe - z tym,że przy tak niskiej ścinie to rzeczywiście nadmiar i tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 18.05.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 cypek pewnie pekniesz ze smiechu ale dla mnei kotwa to nei problem kotwa to tylko kawalek drutu, lub pasek blachy (patrz rydzu) ale co ty mozesz o tym wiedziec dla ciebie jak czegos nei ma w sklepie to to nie istnieje idz sie okapac do lazienki za 40 patoli i przejdz po schodach za 20 tys no tak, zapomniałem, że kupiłes tone drutu fi 6 to masz czym wiazać te ściany. A kapiel w łazience za 40 patli pozostawiam tobie, ja mam za 41 patoli (cokolwiek to znaczy) tylko policz jakie mostki Ci wyjda na tym drucie i wal nastepne pytanie jak sie ich pozbyć. Jednak prostak z ciebie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 18.05.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Geno, nie mam zamiaru Cie pouczac, jednak mówimy w tym temacie o określonej sytuacji i określonych prętach posiadanych przez Leona, a w tej sytuacji w zupełności wystarczą te jego pręty fi 6 nawet jeżeli są ze stali A-0, to nie ja wspominałem tu o strzemionach tak apropo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 18.05.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Geno, nie mam zamiaru Cie pouczac, jednak mówimy w tym temacie o określonej sytuacji i określonych prętach posiadanych przez Leona, a w tej sytuacji w zupełności wystarczą te jego pręty fi 6 nawet jeżeli są ze stali A-0, to nie ja wspominałem tu o strzemionach tak apropo. Pozdrawiam Całą sprawa rozchodzi się o rozróżnienie prętów konstrukcyjnych i obliczeniowych i o to również ecześniej mi chodziło. Właściwie to nie wiem dlaczego projektant aż tak zabroił to ścianę , smukłość niewielk, mimośró też chyba nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 czyli hjednak radzicie wrzucic jakas sietke z fi 6 jako przeciwskurcz a ten prety fi 10 uwazacie ze kogos ponioslo? czy ta sciana nosna 20 cm tez wymaga jedynie przeciwskorczow np dwoch siatek z preta fi 6 w kratke oczka 10 na 10 cm? dlaczego moj projektant prubuje mi za wszelka cene zrobic bunkier przeciowlotniczy? do cypka: sam jestes prostak z kazdym twoim postem utwierdzam sie w tym przekonaniu a szkoda bo masz fgajny strop zelbetonowy (nie zasluzyles sobie na taki strop ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Geno, nie mam zamiaru Cie pouczac, jednak mówimy w tym temacie o określonej sytuacji i określonych prętach posiadanych przez Leona, a w tej sytuacji w zupełności wystarczą te jego pręty fi 6 nawet jeżeli są ze stali A-0, to nie ja wspominałem tu o strzemionach tak apropo. Pozdrawiam Całą sprawa rozchodzi się o rozróżnienie prętów konstrukcyjnych i obliczeniowych i o to również ecześniej mi chodziło. Właściwie to nie wiem dlaczego projektant aż tak zabroił to ścianę , smukłość niewielk, mimośró też chyba nie ? no i prawie cala ta "sciana" bedzie pod ziemia zakopana, wiec jej ruchy tez jakby ograniczone ? chociaz moze wlasnie na parcie gruntu? biorac pod uwage ze opiera sie ona na styropianie? i tylko kotwy lacza ja z scianan nosna? no ale to by moglo byc usprawiedliwione ale dlaczego nosna zazbrojona tak samo tylko podwojnie?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 18.05.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Dla ciebie nieosiagalny, z preta fi 6 go nie zrobisz.nawet jak ci go projektant policzy to ty i tak go na fi 6 zmienisz i dasz siatkę po swojemu, najlepiej weź ogrodzeniową - powlekaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 18.05.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Dokładnie jak piszesz Leonie, nie piszesz czy doszedł do ciebie rysunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 oj cypek ale z ciebie burakaz glupio mi sie robi ze z toba gadamchyba przestane..... gadaj zdrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 pkm rysunek doszedlale mam zainstalowana ewersje 13, czy 14i nie chce sie otworzycmusze poszukac gdzies 2000 moze zalapiechyba ze wkleisz rysunek do worda jako grafika.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 18.05.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Ściana osłonowa bedzie przysypana raptem 40-50cm, o jakim parciu mówisz Leonie?Pozatym nie bedzie to ścianka wolnostojąca tylko obciążona powyzszą ścianą osłonową i powiązana kotwami z nośną, mierzmy skale do problemu koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 18.05.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 prześle ci w ewrsji 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 18.05.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 prześle ci w ewrsji 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 18.05.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 oj cypek ale z ciebie burak az glupio mi sie robi ze z toba gadam chyba przestane..... gadaj zdrow Tracisz klasę. Po co ludziom zawracasz głowę z tymi rysunkami. Przecież Ty jestes mądrzejszy i i tak zazbroisz fi 6 i siatka ogrodzeniową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 18.05.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 i siatka ogrodzeniową. Widziałem taki patent siatka w ocynku pod wylewkę w domu :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 18.05.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Poszło, może teraz to otworzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 no teraz otwarlem w sumie to masz to narysowane jak moja sciana z ta roznica, ze dales BK jako "opozniacz" zimna nie wiem czy jakis projektant ci taki patent przyklepie z tego co wiem, to szarus kombinowal z wstawkami z BK aby uniknac mostkow termicznych i mu sie projektant nie zgodzil (popraw mnie szarus jesli sie myle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 cypek smiejesz sie z moich postow , pomyslow, tematow pochwal sie jakie ty posty rzucasz na forum pochwal sie jakie ciekawe doswiadczenia wymieniasz tu codziennie nie moge sie doczekac i pewnie nie tylko ja wiec co tam mamy, czym sie zajmuje cypek? czy smrodliwy klopot jest taki ciekawy? http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=672847&highlight=#672847 czy tez twoje porady odnosnie montazu szamba z kregow? http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=672572&highlight=#672572 cos smrodliwe tematy poruszasz.... ale... kazdy ma jakies pasje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts