Maluszek 14.04.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 My mamy Darię z tej pracowni. Fakt więźba mocno rozbudowana, fundamenty jak pod most, u nas brakowało projektu schodów wewnętrznych. I zgadzam się z Piotrem, że dokumentacja jest zrobiona powierzchownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sil 14.04.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Makabu, dzięki za miłe słowa. Manuela jest bardzo ładna. Mojej Kasi, niestety, nie widziałam jeszcze 'na żywo' i sama nie wiem, czy to dobrze czy źle, że nikt jej nie buduje Wiem na pewno, że projekt mnie urzekł i nie chciałabym go już zamieniać na inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makabu 15.04.2004 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Kasia jest urocza, zwłaszcza że nosimy to samo imię...A tak poważnie, to podstawowa zasada to maksymalne skupienie i przemyślenie całej budowy na etapie projektu. Z tego co czytam na tym forum czasami potem emocje biorą górę i łatwo zmienić decyzję i czasem też tym samym zwiększyć koszty inwestycji. Jak się dobrze wszystko przemyśli i oczyta ( np na forum), to łatwiej potem podejmować bardziej "dojrzałe" decyzje.Powodzenia, pozdrawiammakabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela i Bogusław 23.04.2004 03:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Mogę tylko potwierdzić powyższe opinie - projekty piękne, ale bez dopracowania szczegółów. My budujemy Idalię i zaraz wyszło kilka niejasności, np. brak opisu rozwiązania fundamentu w garażu wobec wjazdu obniżonego w stosunku do reszty domu. Podobnie nie podana jest wysokość zalewania fundamentów pod filary na froncie domu. Więźba też jest znacznie przewymiarowana. Ale projekty ich ogólnie są piękne i mają to "coś" ...Pozdrawiamy I B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabbaa 08.05.2004 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Ja buduję hanię z archipelagu. W moim projekcie był poważny błąd. Na jednym przekroju hudziak był do wysokości ścian fundamentowych a na następnej stronie projektu 10 cm niżej. Projekt pod porotherm a wysokość okien na srodku pustaka. Generalnie nic w tym projekcie nie ma wszystko trzeba wykombinować , opisy lakoniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 15.05.2004 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 Przy kupowaniu projektu mile zaskoczyła mnie obsługa ( po tym czego się naczytaliśmy o tej pracowni na forum ). Okazało się, że biuro projektowe z Rybnika chciało nam sprzedać projekt za 200 zł drożej, tłumacząc zmianą cennika. Po telefonie do Archipelagu okazało się, że ktoś chce na nas zarobić, ponieważ nie było zmian w cenników. Zaproponowano nam przysłanie projektu do domu kurierem i w ciągu 3 dni (i co do godziny ) mieliśmy projekt w domu.W każdej pracowni są projekty wykonane przez studentów ( tania siła robocza), tym bardziej że za całośc odpowiada ta osoba, która adaptuje projekt.Warto więc kupować tylko te projekty, które są już gdzieś wybudwane i sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaT 10.01.2005 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Cześć Jolu , czy zbudowaliście juz swoja Elizę , my tez chcemy zabrać się za ten projekt , chetnie podyskutuję z Tobą , czy masz jakiś adres internetowy ? Pozdrawian Anna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toudee 11.01.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Ja buduje IRME błedów w projekcie było....i całe szczescie ze juz po..domek mi sie bardzo podoba... i wiecie co?? po licznych utarczkach z architektem..powstała IRMA II wypisz wymaluj mój domek... My z żonką właśnie na wiosnę tego roku mamy nadzieję zacząć Irmę II. Czytałem Twój dziennik budowy i myślę, że jako "pionierka" przetarłaś nam szlak - pod względem poprawności projektu - w związku z czym serdeczne dzięki. Na razie czekamy na pozwolenie na budowę, jak tylko dostaniemy papiery - szybka analiza projektu pod względem wykonawczym i do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 11.01.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Buduje dom Tina z Archipelagu -o wyborze tego projektu zdecydowala dluuga kuchnia przez caly dom! Projekty maja rzeczywiscie fajne, ale zdarzaja im sie baboki w tzw uzytecznosci pomieszczen (np. w Tinie kibelek 1,3 m2 zaprojektowany praktycznie w samym salonie), czy zbyt male pomieszceznia, brak scianki kolankowej (az sie prosi), dachz akonczony ogiomurami (po co?) i nieliczne bledy konstrukcyjne. Jednak jest to nic w porowananiu z tym, co zrobil moj architekt adaptujac ten projekt, wprowadzalismy sporo zmian , i dzikei tym zmian dom jest wiekszy i barzdiej funkcjonalny ale ma znacznie gorsze zaplecze merytoryczne do budowy niz orginal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 19.06.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Witam Widze, że dawno się tu nic nie działo. Ja kupiłem projekt Wiesia. Jedynym problemem jest kosz dachowy przebiegający centralnie przez środek komina. Dla wszystkich zainteresowanych - pracownia archipelag lada dzień ma zakon=ńczyć prace nad projektami wentylacji mechanicznych do wszystkich swoich projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 19.06.2005 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Wiatm Uzyskalem informację od pracowni archipelag, że na ukończeniu są projekty instalacji wentylacji mechanicznej do wszystkich projektów tej pracowni. Czy ktoś z Was coś słyszął na ten temat ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabbaa 21.06.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 A ja sobie mieszkam już od pół roku w Hanii. Domy faktycznie mają to coś. Ale nie brakuje BABOLI. Okno na klatce schodowej to porażka, ze schodów zabiegowych brak dostępu i nie ma jak postawić drabiny. Sam projekt wygląda jak poglądówka w gazecie. Ale generalnie dom jest super duży salon i taras. Ogromny dach robiący wrażenie.Pozdrawiam Budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 30.06.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Zgodnie z tym co pisałem wcześniej otrzymałem projekt wentylacji mechanicznej nawiewno-wywienej z odzyskiem ciepła. Dodatkowo jest projekt instalacji rozprowadzenia ciepła z kominka z bypasem i klimatyzacji. Chętnym udostępnie do wglądu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 30.06.2005 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Masz to może w wersji elektronicznej. Chętnie bym to obejrzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgosia1 30.06.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 ojojoj my też chcemy obejrzeć)) Bo my chcemy Sandrę budować i koniecznie z wentylacją mechaniczną proszę o kontakt na mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 01.07.2005 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Witam Poniżej link do rzutu projektu :http://czajen.pl/~slaweczek/wiesia.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 01.07.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 lgosia1 Ładny domek Zastanów się tylko nad tym jak po krętych schodach wniesiesz jakiekolwiek meble na poddasze? Mój znajomy też sobie zrobił piekne schody kręcone i jak się chciał wprowadzić to dopiero zobaczył jaki popełnił błąd. Na szczęscie miał duże okna na piętrze więć wynajął dźwig i sobie poradził. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgosia1 01.07.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 oczywiście jeśli chodzi o projekt Sandry - to tam konieczne są pewne zmiany. Chociażby właśnie schody ze spocznikiem i kilka innych jeszcze. Znalazłam kontakt do kilku osób budujących, lub mających zamiar budować i tak się wymieniamy trochę uwagami:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 01.07.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Dzięki za link. Powiedz tylko jak Ty te wszystkie rury poupychasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 03.07.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Ja buduje Wiesię i mam nieużytkowe poddasze więc nie mam najmniejszego problemu z tego typu instalacjami Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts