Sevillus 11.05.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Czy przy takim oknie nie warto położyć podwójnej warstwy pustaków by zatrzymać ciepło w domu? Troche się boję, że jak założe "jedną szybę" to będzie ciepło uciekało i trudno będzie to dogrzać... Poradzcie co robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 11.05.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 też nad tym myślałem i widze 3 wady tego rozwiązania 1) problem skraplania się pary między luksferami2) spore ograniczenie dla światła3) podwójne koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sevillus 11.05.2005 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Czyli dałeś jedną warstwę? A nie masz zimno? Nie ciągnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 11.05.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 jeszcze nie dałem, na dniach będe to robił, myślałem raczej nad tym aby zamontować i obtynkować samą szybę K=1.1, to stosunkowo tanie rozwiązanie i ciepłe, gdyż szyba + luksfery zrobiją U<1. Szybę można dać od zewnątrz lub wewnątrz, ja dam od zewnątrz tak, że nie będzie jej widać we wnętrzu. Z zewnątrz w odległości też będzie wyglądałą jak by były luksfery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 11.05.2005 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 A ja u siebie daję jednak 2 warstwy. Mur mam 3 warstwowy więc jedna warstwa będzie w nosnej a druga w osłonowej. Pomiędzy nie chcę wstawić "skrzynkę" ze styropianu FS20 i grubosci 3 cm - taki układ tez ze względów "cieplnych". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sevillus 11.05.2005 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 W weekend zaczynam klasc luksfer i zrobie jak piszecie - tj. pierwsza wersja, 1 warstwa i do tego szyba. To dobry pomysl. Dzieki za rade! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 11.05.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 jak się szybe obtynkuje tak żeby nie było widać ramki międzyszybowej to będzie ekstra wyglądało i będzie bardzo dobry współczynnik "K (U)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanadyjczyk 12.05.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 A nie myslałeś przypadkiem żeby założyć po prostu luksfery o podwójnych ściankach. Jak założysz szybę (zakłądając że myślisz o tym poważnie) nie zapomnij nasypać sporo takich granulek pochłaniających wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts