Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kolory sa rozne, rozniste... na niemieckich stronach jest tego masa bo sa na topie :wink:

http://www.gardinen-vertrieb.de/i/gross/steffi.jpg

jak sie na nie zdecyduje to beda biale. Jak pisalam, kiedys juz takie mialam, dla mnie byly bardzo praktyczne, bo mialam okno na cala 6m sciane.. okno skladalo sie z drzwi balkonowych i okien otwieranych i przy takich nitkach nie trzeba bylo firan przesowac czy cus, poprostu otwierac mozna bylo w roznych miejscach nie ruszajac firany.

Jedynie mialam problem kiedys, jak Junior dorwal sie do nozyczek i powycinal troche nitek :roll: ale przy tej plataninie nie bylo tak strasznie widac :lol:

Aaaa i musze powiedziec ze w praniu wcale sie nie plataly, trzeba bylo jedynie do siatkowego worka wsadzic.

Tez mysle o oslonie przed robalami na oknach, ktore zamierzam otwieaz przy swietle wieczorami i w kuchennym koniecznie! Czas chyba bylby sie rozejrzec :roll: Teraz mamy u sibie rozwiazanie prowizoryczne - taki komplet skladajacy sie z tasmy klejacej z rzepen, ktora naklejasz na okno i siatki, ktora czepia sie tasmy. Ale wizualnie nie jest to najpiekniejsze :wink:

A sznurkowe zaslony bardzo mi sie podobaja. U nas widzialam takie almi decor (koszmarna cena powyzej 200 zł za szt.), ale nie wiem w ilu maja kolorach i w duka (tam tansze, ale na stanie tylko 2 kolory- czarny i bialy). Ale widac tez roznice na jakoscie. Jakbyscie cos znalazly w naszym kraju to chetnie sie dowiem.

Jak zrobie to a dole to tez dam bialem, ale chcialam tez zrobic z tego ozdobe nad lozkiem alal baldachim i tu szukam czerwieni, turkusu lub fioletu :roll:

Zaba u cibie najbardziej widzialabym pomaranczowe- nawet w pochmurne dni nadadza swiatlu cieplo i moglyby rozpromenic wnetrze.

Żabciu wcale ci się nie dziwię, że nie tęsknisz za mieszkaniem i sąsiadami, ja umiem się dopasować do każdej formy mieszkania ale jak mi ktoś wierci w niedzielę to mnie trafia :evil: Żabciu doskonale Cię rozumiem jak opisujesz że czujesz się w domku jak na wakacjach ja też się tak czuję nawet jak jestem tam tylko dzień i pracuję.

Jeżeli chodzi o kupowanie zabawek przez naszych facetów to Żabciu wierz oni wszyscy tak mają, mój jak kupił sobie wiertarkę to jakby w totka trafił tak się cieszy, on jak tylko usłyszy, ze brakuje jakiegoś sprzętu a ja nie stawiam sprzeciwu to leci do sklepu jak na skrzydłach, potem się tym "bawi" i ma radochę. Ale jakoś mi to nie przeszkadza.

A ja czekam z niecierpliwością na Twoją kucnię

pozdrawiam i_ska

te sznureczki są rewelacyjne, ale rzeczywiście w AlmiDecor zbyt drogie, ostatnio zastanawiałam się czy nie można by jakimś domowym sposobem tego zrobić... :wink: , z Ikei mam jeszcze takie kółeczka, kupiłam je rok temu gdy już "prawie" kupiliśmy mieszkanie, i tak po nieudanej transakcji czekają sobie na miejsce w domu :lol:

http://www.polki.pl/?page=dom_i_kuchnia_wnetrza_aranzacje_artykul&cmn_id=10002713

Żabo, ja jeszcze w sprawie tej obudowy wkładu kominkowego, rozumiem, że położyłaś po prostu płyty gresowe, bardzo mi się ten pomysł podoba, ale w sklepie kominkowym pani mi powiedziała, że można albo prawdziwe kafle piecowe albo kamień nat. np marmur, bo inne żeczy pospadają? chyba nie miała racji , jak myślisz?

Żaba, fajne to łóżko :oops: :lol:

Ciekawe jak.. a zresztą, nic już :oops:

Czekam na zdjęcia z kuchni :D

dzięki :D

fajnie 8) :oops: :oops:

trzeba poczekać do wtorku, bo jeszcze nie jest skończona, ale zapowiada sie nieźle :D

A te w kuchni to są jakieś po 30 zł za m kupione w Praktikerze jakiejś mało znanej firmy.

30 zł. za metr?????

nie qumam

Jaką jednostkę OC będziecie mieli?

za metr kwadratowy, oczywiscie :D

Mamy Beam i sprawuje się znakomicie :D .

Żabo, ja jeszcze w sprawie tej obudowy wkładu kominkowego, rozumiem, że położyłaś po prostu płyty gresowe, bardzo mi się ten pomysł podoba, ale w sklepie kominkowym pani mi powiedziała, że można albo prawdziwe kafle piecowe albo kamień nat. np marmur, bo inne żeczy pospadają? chyba nie miała racji , jak myślisz?

nie miała racji. trzeba tylko bardzo dobrze zaizolować, zeby zbyt się nie nagrzewały. Moje nawet nie są ciepłe podczas palenia w kominku. Ta pani chciała, żebyś u niej marmur zamówiła :wink:

Jeżeli chodzi o kupowanie zabawek przez naszych facetów to Żabciu wierz oni wszyscy tak mają, mój jak kupił sobie wiertarkę to jakby w totka trafił tak się cieszy, on jak tylko usłyszy, ze brakuje jakiegoś sprzętu a ja nie stawiam sprzeciwu to leci do sklepu jak na skrzydłach, potem się tym "bawi" i ma radochę. Ale jakoś mi to nie przeszkadza.

mi tez nie Iwonko :D

Bardziej bawi i rozczula :D :lol:

te sznureczki są rewelacyjne, ale rzeczywiście w AlmiDecor zbyt drogie, ostatnio zastanawiałam się czy nie można by jakimś domowym sposobem tego zrobić... :wink: , z Ikei mam jeszcze takie kółeczka, kupiłam je rok temu gdy już "prawie" kupiliśmy mieszkanie, i tak po nieudanej transakcji czekają sobie na miejsce w domu :lol:

http://www.polki.pl/?page=dom_i_kuchnia_wnetrza_aranzacje_artykul&cmn_id=10002713

a ja widziałam szmureczki za jakieś 59 zł w Castoramie, ale nie wiem czy to takie same jak w Almi Decor.. :roll:

zaraz jadę do Ikei to porozglądam sie trochę ...może coś znajdę do swojego domku. :D

A te w kuchni to są jakieś po 30 zł za m kupione w Praktikerze jakiejś mało znanej firmy.

30 zł. za metr?????

nie qumam

Żabko teraz to już nic nie qumam :-? pytałam o szufelki do OC ... napisałaś że kupione w praktikerze za 30 pln... za metr kwadratowy :-? :-? nawet facio osłupiał z wrażenia :roll:

My też myslimy o OC z Beam - system rur i gniazd mamy wykonany właśnie z tej firmy. Możesz napisać konkretnie jaki masz model? Czy masz też separator do wody i popiołu?

Nawiasem pisząc facio jak kupi sobie nową męską zabawkę typu wiertarka, pilarka etc. to też cieszy się jak dziecko :wink: ale przyznać muszę, że te gadżety są potrzebne na budowie :)

Żabko proszę odpisz o tym OC :roll:

Wtaj Zabko

nie moge sie doczekac Twojej kuchni, a Ty? :lol: :wink:

W zasadzie to nie wiem czy odpowiesz mi na pytanie o podlogowke bo mieszkasz od wiosenki w domku, ale pytam:

Jak sparwuje sie podlogowka pod deską barlinecką, albo raczej jak sie ta deska sprawuje? Czytalam duzo zlego na temat tej deski jesli chodzi o jej wyglad po nawet krotkim uzytkowaniu, czy Ty masz jaks lepszy twardszy gatunek? Jak lączyłaś plytki podlogowe z deską, czy mialas rozne poziomy posadzki?

Pozdrawiam serdecznie

30 zł. za metr?????

nie qumam

Żabko teraz to już nic nie qumam :-? pytałam o szufelki do OC ... napisałaś że kupione w praktikerze za 30 pln... za metr kwadratowy :-? :-? nawet facio osłupiał z wrażenia :roll:

My też myslimy o OC z Beam - system rur i gniazd mamy wykonany właśnie z tej firmy. Możesz napisać konkretnie jaki masz model? Czy masz też separator do wody i popiołu?

Żabko proszę odpisz o tym OC :roll:

:lol: :lol: :lol:

Juz wiem skąd to nieporozumienie :D . Te 30 zł za m2 to cena za kafelki które są na ścianie w kuchni. To była odpowiedź na pytanie bamm, która przez pomyłkę została wpisana w odpowiedzi do Ciebie. :oops: ( popatrz na komentarze na poprzedniej stronie.)

Mój odkurzacz to model :roll: .....biegnę do pom. gosp.... :D

typ JC 2750

Przedstawiciel dobiera wielkość odkurzacza w zależności od długości rur poprowadzonych w podłodze i ilości gniazd i szufelek. Nie mam żadnego separatora do wody i popiołu. Gwarancja jest na 60 miesięcy

Teraz juz chyba wszystko jasne :D

Pozdrawiam :D

W zasadzie to nie wiem czy odpowiesz mi na pytanie o podlogowke bo mieszkasz od wiosenki w domku, ale pytam:

Jak sparwuje sie podlogowka pod deską barlinecką, albo raczej jak sie ta deska sprawuje? Czytalam duzo zlego na temat tej deski jesli chodzi o jej wyglad po nawet krotkim uzytkowaniu, czy Ty masz jaks lepszy twardszy gatunek? Jak lączyłaś plytki podlogowe z deską, czy mialas rozne poziomy posadzki?

Pozdrawiam serdecznie

jak do tej pory deska sprawuje się bardzo dobrze .Ale, jak piszesz to trochę za krótki okres aby ją oceniać. Moja deska jest egzotyczna i wygląda bardzo ładnie, ale jak będzie za kilka lat.... :roll:

Mam pod nią ogrzewanie podłogowe. Pamiętaj, ze musi byc ona wówczasklejona, a nie pływająca.

Na razie jestem zadowolona :D

Pozdrawiam :D

Żaba, na jakim etapie budowy zakłada się ten odkurzacz? i gdzie sa prowadzone przewody?

verunia u mnie są w posadzce. Układa się je przed wylewkami i przed układaniem rurek do orzewania podłogowego. I trzeba pamiętać o doprowadzeniu prądu do każedgo gniazda i szufelki

Jak znajdę zdjęcie to wkleję

Żaba, na jakim etapie budowy zakłada się ten odkurzacz? i gdzie sa prowadzone przewody?

verunia u mnie są w posadzce. Układa się je przed wylewkami i przed układaniem rurek do orzewania podłogowego. I trzeba pamiętać o doprowadzeniu prądu do każedgo gniazda i szufelki

Dzieki, czyli tez lepiej zakładać przed elektryką?

Dzieki, czyli tez lepiej zakładać przed elektryką?

nie, bo podepczą Ci te rurki. Dobrze by było, gdybyś wiedziała gdzie będziesz miała odkurzacz, gniazda i szufelki i tam tam poprowadzić przewody. U mnie robili rowki w tynku, bo wcześniej tego nie przewidziałam, ale to żaden problem.