Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

Żaba, super dziennik i śliczny domek :) - gratuluję postępów i zazdraszczam. Ja jestem jakieś 2 lata 'za Tobą'.

Ja od wiosny planuję budować, też z Archipelagu domek, tyle że Melanię.

Powiedz mi, czy Twoja dekoratorka wnętrz ma może na imię Agata? bo z opisu pasuje mi do mojej znajomej, dekoratorki :D

Dziękuję Gacusiowa .

A wiosną zacznie się u Ciebie budowanie??????...hmmmmm...biedna Gacusiowa...kompletnienie wie co ją czeka :lol: :wink:

Moja dekoratorka ma na imię Anieszka :D

Pozdrawiam :D

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Żaba, cudna ta Wasza Zośka! :)

Ciekawe za ile lat ja będę mogła pochwalić się swoim "Słoneczkiem" ;)

Napiszesz, dlaczego w końcu wybrałaś połaciówkę Fakro?

Zarzekałam się, że w naszym domu nie będzie ani jednej, a muszą być aż dwie :(

Byłam prawie zdecydowana na Roto, bo uważam, że wcale nie odbiegają jakością od innych, a sa tańsze. Nawet pytałam jarekoi nie miał uwag.

Niestety hurtownia nie mogła dowieźć ich na czas, dlatego kupiliśmy Fakro. Teraz trochę żałuje, że nie kupiłam troche większych i według mnie Fakro mają jedną wadę. Miedzy szybą a uszczelką ( od wewnątrz) jest taka mała szczelinka, gdzei wpadaja muchy i inne owady. Chyba będę musiała wykałaczką te robale wygrzebywać... :x

Dodatkowo przy zamykaniu przecierają sie plastiki i po jakimś czasie może okno nie domykać się aż tak szczelnie

Pozdrawiam i życzę szybkiego wybudowania Słoneczka

:D

Gość andrew23

witaj Żaba, po raz pierwszy zresztą :)

Jeśli dobrze poznaję po zdjęciach to Twój dom powstaje naprzeciw osiedla, na którym obecnie mieszkamy, a niedaleko naszego szeregu, który buduje nam developer /ma być gotowy w 2.kwartale 2007/. To już prawie sąsiedztwo :>

Krótko o sobie, jestem niestety laikiem budowlanym, więc łażąc po sieci szukam "wiedzy", która choć trochę pomoże mi w ocenie czy dom, który się dla nas buduje będzie domem, z którego będziemy zadowoleni czy też może decydując się na podpisanie umowy z developerem byliśmy zbyt nonszalanccy /jakość materiałów, ich ilość itp./. Decyzja, którą podjęliśmy była głównie wynikiem tego, iż uznaliśmy, że jak mamy wydać niemało kasy na większe mieszkanie to lepiej dołożyć i wynieść się z bloku.

Mam więc 2 małe pytanka - jeśli znajdziesz czas na odp. rzecz jasna

1. Skąd się wie, że dajmy na to ściany czy poddasze powinny być ocieplone akurta takim a nie innym materiałem/taką a nie inną jego warstwą?? Być może jakiś fachowiec jest w stanie to ocenić na podstawie projektu i planowanego wykonania poszczególnych elementów?? I zalecić powiedzmy dodatkowe ocieplenie czy grubszą warstwę? Boję się, że bez takiego fachowego spojrzenia może się to skończyć pluciem sobie w brodę po zakończeniu inwestycji.... A teraz jeszcze chyba jest na to czas.

2. Podobnie sprawa ogrzewania. Będzie gazowe, ale sporo dobrego słyszeliśmy o systemie ogrzewania kominkiem - w którym momencie budowy należałoby ten temat realizować i wprowadzić zmiany w projekcie??

Ciężka sprawa z nami, co??? Domu się nam zachciało hihi

I jeszcze na koniec: jak udało Ci się sprzedać mieszkanie z opcją wyprowadzki po kilku m-cach?? Pośrednik, ogłoszenia ?? Też tak muszę zrobić, głównie ze względu na podatki, więc wdzięczny będę za info.

pzodrawiam serdecznie

Hej Żaba! Co sie tak obijasz :wink: ? Dziennik spadł na druga stronę, fotosy sie opatrzyły :cry: :cry: Przydałoby sie coś nowego z Twojej budowy :D

Hej Aggi! :D Dawno Ciebie tu nie było :roll: Ciesze się, że wpadłaś :D

Ale mnie zawstydziłaś :oops: :oops: :oops:

Koniecznie musze się poprawić :wink:

ps. coś nie mogę znależć Twojego dziennika... :roll:

aaaaaaaaaaaaa..jest!!!! strona 25 :lol: :lol: :lol: