zaba_gonia 28.08.2006 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Żaba, super dziennik i śliczny domek - gratuluję postępów i zazdraszczam. Ja jestem jakieś 2 lata 'za Tobą'. Ja od wiosny planuję budować, też z Archipelagu domek, tyle że Melanię. Powiedz mi, czy Twoja dekoratorka wnętrz ma może na imię Agata? bo z opisu pasuje mi do mojej znajomej, dekoratorki Dziękuję Gacusiowa . A wiosną zacznie się u Ciebie budowanie??????...hmmmmm...biedna Gacusiowa...kompletnienie wie co ją czeka Moja dekoratorka ma na imię Anieszka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 28.08.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Żaba, cudna ta Wasza Zośka! Ciekawe za ile lat ja będę mogła pochwalić się swoim "Słoneczkiem" Napiszesz, dlaczego w końcu wybrałaś połaciówkę Fakro? Zarzekałam się, że w naszym domu nie będzie ani jednej, a muszą być aż dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 28.08.2006 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Żaba, cudna ta Wasza Zośka! Ciekawe za ile lat ja będę mogła pochwalić się swoim "Słoneczkiem" Napiszesz, dlaczego w końcu wybrałaś połaciówkę Fakro? Zarzekałam się, że w naszym domu nie będzie ani jednej, a muszą być aż dwie Byłam prawie zdecydowana na Roto, bo uważam, że wcale nie odbiegają jakością od innych, a sa tańsze. Nawet pytałam jarekoi nie miał uwag. Niestety hurtownia nie mogła dowieźć ich na czas, dlatego kupiliśmy Fakro. Teraz trochę żałuje, że nie kupiłam troche większych i według mnie Fakro mają jedną wadę. Miedzy szybą a uszczelką ( od wewnątrz) jest taka mała szczelinka, gdzei wpadaja muchy i inne owady. Chyba będę musiała wykałaczką te robale wygrzebywać... Dodatkowo przy zamykaniu przecierają sie plastiki i po jakimś czasie może okno nie domykać się aż tak szczelnie Pozdrawiam i życzę szybkiego wybudowania Słoneczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 28.08.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Żabko, dzięki Prę do przodu ile sił i tak dobrze, że mamy gdzie postawić "Słoneczko" :) Co do okien, spróbuj wcisnąć pod uszczelki bezbarwnego silikonu. Co tam będziesz robale dłubać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sushi 29.08.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 super dziennik! przeczytalem caly z wielkim zainteresowaniem udanej wprowadzki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 29.08.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Gratulacje z okazji sprzedania mieszkania . Do kiedy musicie się wyprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 30.08.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 żaba gratulacyjki korzystnej umowy sprzedaży mieszkania.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.08.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Żabciu ogromne gratulki tak pomyślnej sprzedaży Trzymam kciukasy za dalsze prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.08.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 No to gratulacje. Ciekawe, jakie to uczucie mieszkać w swoim- nieswoim mieszkaniu Najważniejsze, że kasieńka na wykończenie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 30.08.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Łeeeee noooooo..... A już chciałem gratulować odwagi mieszkania w stanie surowym zamkniętym a wy nadal w luxusach będziecie siedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 30.08.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 ... Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....zapomniałam jeszcze dodać, że możemy mieszkać w nieswoim mieszkaniu aż do kwietnia Ale kasę wypłacą teraz, a nie dopiero w kwietniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 31.08.2006 03:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 trzymam kciuki do twoich urodzin wobec tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 05.09.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Hej Żaba! Co sie tak obijasz ? Dziennik spadł na druga stronę, fotosy sie opatrzyły Przydałoby sie coś nowego z Twojej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość andrew23 05.09.2006 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 witaj Żaba, po raz pierwszy zresztą Jeśli dobrze poznaję po zdjęciach to Twój dom powstaje naprzeciw osiedla, na którym obecnie mieszkamy, a niedaleko naszego szeregu, który buduje nam developer /ma być gotowy w 2.kwartale 2007/. To już prawie sąsiedztwo :> Krótko o sobie, jestem niestety laikiem budowlanym, więc łażąc po sieci szukam "wiedzy", która choć trochę pomoże mi w ocenie czy dom, który się dla nas buduje będzie domem, z którego będziemy zadowoleni czy też może decydując się na podpisanie umowy z developerem byliśmy zbyt nonszalanccy /jakość materiałów, ich ilość itp./. Decyzja, którą podjęliśmy była głównie wynikiem tego, iż uznaliśmy, że jak mamy wydać niemało kasy na większe mieszkanie to lepiej dołożyć i wynieść się z bloku. Mam więc 2 małe pytanka - jeśli znajdziesz czas na odp. rzecz jasna 1. Skąd się wie, że dajmy na to ściany czy poddasze powinny być ocieplone akurta takim a nie innym materiałem/taką a nie inną jego warstwą?? Być może jakiś fachowiec jest w stanie to ocenić na podstawie projektu i planowanego wykonania poszczególnych elementów?? I zalecić powiedzmy dodatkowe ocieplenie czy grubszą warstwę? Boję się, że bez takiego fachowego spojrzenia może się to skończyć pluciem sobie w brodę po zakończeniu inwestycji.... A teraz jeszcze chyba jest na to czas. 2. Podobnie sprawa ogrzewania. Będzie gazowe, ale sporo dobrego słyszeliśmy o systemie ogrzewania kominkiem - w którym momencie budowy należałoby ten temat realizować i wprowadzić zmiany w projekcie?? Ciężka sprawa z nami, co??? Domu się nam zachciało hihi I jeszcze na koniec: jak udało Ci się sprzedać mieszkanie z opcją wyprowadzki po kilku m-cach?? Pośrednik, ogłoszenia ?? Też tak muszę zrobić, głównie ze względu na podatki, więc wdzięczny będę za info. pzodrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 06.09.2006 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Hej Żaba! Co sie tak obijasz ? Dziennik spadł na druga stronę, fotosy sie opatrzyły Przydałoby sie coś nowego z Twojej budowy Hej Aggi! Dawno Ciebie tu nie było Ciesze się, że wpadłaś Ale mnie zawstydziłaś Koniecznie musze się poprawić ps. coś nie mogę znależć Twojego dziennika... aaaaaaaaaaaaa..jest!!!! strona 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 06.09.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Przestałam pisać - celowo. Za dużo osób rozpoznało okolicę i budowę i zaczęłam się zwyczajnie bać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 06.09.2006 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Dzięki wszystkim za gratulacje!!!! Mieszkamy na nieswoim, ale jakoś mi to nie przeszkadza. Miras sie wymeldował i jest bezdomny, ale postanowiłam przygarnąć go do siebie teraz noce takie chłodne ...przecież pod mostem spać nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 06.09.2006 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Przestałam pisać - celowo. Za dużo osób rozpoznało okolicę i budowę i zaczęłam się zwyczajnie bać. a to rozumiem... Szkoda, bo bardzo fajnie piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 06.09.2006 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 I jeszcze na koniec: jak udało Ci się sprzedać mieszkanie z opcją wyprowadzki po kilku m-cach?? Pośrednik, ogłoszenia ?? Też tak muszę zrobić, głównie ze względu na podatki, więc wdzięczny będę za info. pzodrawiam serdecznie odpowiem an priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 06.09.2006 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 super dziennik! przeczytalem caly z wielkim zainteresowaniem udanej wprowadzki ! Dzięki wielkie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts