acca5 08.11.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 A ja mam kupę pytań: Przyczepka ile kosztowała też sie przymierzam, może namiary gdzie ją zakupiłaś. I jeszcze czy styropian do podłogówki z ta folią ma jakąs grubość czy to tylko taka folia, ile cm masz styropianu łącznie?10cm jak sie nazywa ta folia, czy wybrałas juz kominek z płaszczem ? Jaki? A może jakiś ci polecano szczególnie? pozdrówka. Na tej fotce to ci trzej to twoi mężczyźni życia? Fajna fotka, cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.11.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 No jak to wody nie bedzie? Dawaj nam tu maila do nich to napiszemy , ze dla naszej Zaby woda musi sie znalezc, nawet na pustyni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 08.11.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 no nareszcie cos piszesz bo czekam i czekam na kolejne rozdzialy dziennika a tu posucha jakby nic sie nie dzialo CMyK ps ja tez walczylem z urzedem o kanalize i wode jak mi zaspiewali 20 tys to napisalem liscik z zakladowej skrzynki ze koledzy dziennikarze beda mieli o czym pisac na pierwszej stronie a Pruszcz ostatnio tak jest chwalony ze ma tyle kasy od Unii a tu bedzie sobie czlowek mieszkal z 2-ka dzieci i nieczystosci wylewal za okno i jak bedzie wygladala taka skaza na wizerunku burmistrza. W ciagu miesiaca mialem kanalize, wode do budynku i telefon pociagneli, a kolezanka wciagnela w taka akcje rzecznika praw obywatelskich to zaraz ja wzywali do urzedu i pytali dlaczego taki szum trzeba bylo to zalatwic inaczej wszystko dostala co chciala jeszcze jej paiery sami kserowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 08.11.2006 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 A ja mam kupę pytań: Przyczepka ile kosztowała też sie przymierzam, może namiary gdzie ją zakupiłaś. I jeszcze czy styropian do podłogówki z ta folią ma jakąs grubość czy to tylko taka folia, ile cm masz styropianu łącznie?10cm jak sie nazywa ta folia, czy wybrałas juz kominek z płaszczem ? Jaki? A może jakiś ci polecano szczególnie? pozdrówka. Na tej fotce to ci trzej to twoi mężczyźni życia? Fajna fotka, cieplutko. ale pytań 1. przyczepka kosztowała ok. 3000zł zakupiona w Castoramie 2.ten styropian jest razem z folią z folią ma..nie pamietam..sprawdzę 3.CTM termokominek TPK 18 z szybą panoramiczną- właśnie ten polecało mi kilka firm, które robiły mi wycenę 4.tak, na tej fotce są moje chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 08.11.2006 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 No jak to wody nie bedzie? Dawaj nam tu maila do nich to napiszemy , ze dla naszej Zaby woda musi sie znalezc, nawet na pustyni... Caaaaała Zeljka no nareszcie cos piszesz bo czekam i czekam na kolejne rozdzialy dziennika a tu posucha jakby nic sie nie dzialo CMyK ps ja tez walczylem z urzedem o kanalize i wode jak mi zaspiewali 20 tys to napisalem liscik z zakladowej skrzynki ze koledzy dziennikarze beda mieli o czym pisac na pierwszej stronie a Pruszcz ostatnio tak jest chwalony ze ma tyle kasy od Unii a tu bedzie sobie czlowek mieszkal z 2-ka dzieci i nieczystosci wylewal za okno i jak bedzie wygladala taka skaza na wizerunku burmistrza. W ciagu miesiaca mialem kanalize, wode do budynku i telefon pociagneli, a kolezanka wciagnela w taka akcje rzecznika praw obywatelskich to zaraz ja wzywali do urzedu i pytali dlaczego taki szum trzeba bylo to zalatwic inaczej wszystko dostala co chciala jeszcze jej paiery sami kserowali. będe musiała chyba tak samo zadziałać.. Obawiam sie tylko, że mi tak łatwo nie pójdzie Żaba, niezły pomysł z prysznicem, niezły . Mój wujek , który ma domek na wsi bez łazienki taki szlauch włożył do konewki, którą powiesił na drzewie - i to był dla niego "prawdziwy" prysznic Z podłączeniem wody, to faktycznie problem. Najgorsze, że takie to kosztowne, bo inaczej człowiek by się nie zastanawiał tylko sam zadziałał. Ale jeśli tak bardzo Wam się nie śpieszy z przeprowadzką - może waro poczekać, tym bardziej, że "sprawa" w toku P.S. Przyczepka superowa ! Widać, że bardzo solidna . musimy sie wyprowadzić z mieszkania do 1 kwietnia. Mieszkanie juz dawno sprzedane. Nie możemy zwlekać z decyzją a ten pomysł ze szlauchem to inż. Mamonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 08.11.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 zabuniu jestes dzielna kobietka dasz sobie rade tylko trzeba byc upierdliwym jezeli facet podlega pod kogos do do niego uderzyc, najlepiej w internecie znalezc strone urzedu i wysylac do wszystkich dzialow pisma najlepiej z roznych skrzynek i sprawic ze beda mysleli ze wiecej osob jest zainteresowanych doprowadzeniem kanalizy i wody to sie sprawdza a trzeba bylo myslec wczesniej przed wyborami, dowiedzec sie czy burmistrz czy kto tam u was rzadzi startuje powtornie. Czasami trzeba rozegrac wojne psychologiczna a mozna ja wygrac siedzac tylko przed komputerem. Postrasz ich troche prasa ze masz noz na gardle i bedziesz musiala sie przeprowadzic w takie warunki z dziecmi i cos moga napisac na ten temat to zawsze dziala i moze powiadomisz TVN o tym w jakich musza zyc warunkach a "podobno miasto otrzymamalo fundusze na te cele"-moze pomysla ze cos wiesz CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.11.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Żabciu rady już były to ja potrzymam kciuki za tą wodę i kanalizę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 09.11.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Żabciu trzymam oczywiście kciukasy za szybkie i pomyślne rozwiązanie problemu wod-kan . Coś mi się jednak nasunęło . Pisałaś że macie studnię z której korzystacie przy podlewaniu ogródka . A nie możecie czasowo wykorzystać jej do celów domowych ? I szambo zrobić jak najmniejsze . Kiedy będzie kanaliza można wykorzystać je jako zbiornik rewizyjny ( i tak potrzebny ) . Bo wiesz latem to można kąpać się w ogródku i latać do wychodka ale w kwietniu to jeszcze śnieg może zalegać PS. Super zdjęcie chłopaków Toż to już mężczyźni a Ty ich chłopcami tytułujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.11.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 PS. Super zdjęcie chłopaków Toż to już mężczyźni a Ty ich chłopcami tytułujesz Jak ona sama jest jeszcze dziewczynka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 09.11.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 PS. Super zdjęcie chłopaków Toż to już mężczyźni a Ty ich chłopcami tytułujesz Jak ona sama jest jeszcze dziewczynka!!! No właśnie Taka dziewusia a dorosłych facetów w domciu ma Żabcia , jak Ty to robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 09.11.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Żaba wydaje mi się jakbym czytała swój dziennik !! Masz ten sam problem co ja, kochana myśmy walczyli dwa lata z Gminą i nic to 5 osób zrzuciło sie po 6 tyś i zrobiliśmy ale facet powiedział, że jakby wiedział, że to tyle roboty (bo on pierwszy raz to robił tak duże zlecenie) to by wziął po 12 tyś od nas!!!! Żabciu napisz do Gminy takie pismo, że jak zrobisz sieć za właśne pieniądze to oni mają Ci zwrócić tzn zapytaj czy istnieje taka możliwość musisz mieć wszystko na piśmie !!! teraz wystosowaliśmy pismo o zwrot kosztów. Pożyjemy zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 09.11.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 te dresy będziesz miała po długim??? Proooooszę Cię wstaw zdjęcie, ja widze oczami wyobraźni jak krok plasuje Ci się w połowie łydki, ale jednak bliżej kostki, a ściągacz nogawek wlecze sie w znacznym oddaleniu. A! No i szelka by Ci była potrzebna. Jedyny plus to taki, że nigdy byś jej nie musiała odpinać, bo w kroku jest ogromna dziura, przez którą można się swobodnie... ee... tego... "oporządzić" Cudny obrazek, uplułam sie fasolką Żaba... co te pająki w wychodku robią ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 10.11.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Żaba dresik przywożę w prezencie jak już zaprosisz na ten kominek. Tylko .........kto będzie robił za muzę ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 10.11.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Juz myslałam, że chłopcy zamieszkaja u mioch rodziców, a ja z Mirkiem w nowym domu. Kąpać się będziemy w swioch zakładach pracy , a załatwiać sie do wychodka. Problem bedzie z wychodzeniem do wychodka w nocy, bo wtedy pająki spuszczaja sie na głowę... . Ale i na to jest rada. Nie będziemy pic po 18.00 to do rana wytrzymamy. ZABA co CI te pająki robią ???????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 10.11.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Zabo, my tez sami sobie musielismy zrobic wode. To znaczy zrobili ci z wodociagow a mi placilismy. Tylko, ze potem gmina zwraca koszty. Wychodzi na to ze z tego co trzeba bylo wydac na te wszystkie papierki, materialy i robocizne, to z 80% wraca z powrotem....Jakos tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 10.11.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 żaba - Zeljka ma rację. Popytaj w gminie jak to jest gdybyście na własny koszt. Bo jak juz się podłączycie to trza będzi im płacić. Co miesiąc. I jest jakaś opłata za partycypowanie w kosztach kanalizy i wody. Jak ja się podłączałem to też musiałem takie odczepne gminie zapłacić. Więc może to jest tak że owszem niby byście wywalili kawał forsy (pytanie - skąd je wziąć - może sprzedać na Allegro spodnie długiego) ale kiedys wam w jakimś stopniu zwrócą - chociażby poprzez nie płacenie za wodę przez 10 lat. Albo drugie rozwiązanie - szambo + własna studnia. To też kilka tysięcy. Ale:1) szambo możesz zrobić małe to może 1-2 tys zl2) studnia zawsze się przyda do podlewania ogródka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość andrew23 11.11.2006 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 sprawdź żaba skrzynkę, lokalne wsparcie czuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 13.11.2006 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 te dresy będziesz miała po długim??? Proooooszę Cię wstaw zdjęcie, ja widze oczami wyobraźni jak krok plasuje Ci się w połowie łydki, ale jednak bliżej kostki, a ściągacz nogawek wlecze sie w znacznym oddaleniu. A! No i szelka by Ci była potrzebna. Jedyny plus to taki, że nigdy byś jej nie musiała odpinać, bo w kroku jest ogromna dziura, przez którą można się swobodnie... ee... tego... "oporządzić" Cudny obrazek, uplułam sie fasolką Żaba... co te pająki w wychodku robią ??? spuszczają sie na własnej pajęczynie A Ty Aggi o czym pomyślałaś? Powoli przymierzam sie do fotki w dresie długiego, ale coś przesyłak nie przychodzi Żaba dresik przywożę w prezencie jak już zaprosisz na ten kominek. Tylko .........kto będzie robił za muzę ????? normalnie chyba sie obrażę ZABA co CI te pająki robią ???????????????????? Aggi Ci powie Zabo, my tez sami sobie musielismy zrobic wode. To znaczy zrobili ci z wodociagow a mi placilismy. Tylko, ze potem gmina zwraca koszty. Wychodzi na to ze z tego co trzeba bylo wydac na te wszystkie papierki, materialy i robocizne, to z 80% wraca z powrotem....Jakos tak... Bedziemy musieli tak właśnie zrobić...aż 80% zwrócili?? Albo drugie rozwiązanie - szambo + własna studnia. To też kilka tysięcy. Ale: 1) szambo możesz zrobić małe to może 1-2 tys zl 2) studnia zawsze się przyda do podlewania ogródka tą opcję też bierzemy pod uwagę PS. Super zdjęcie chłopaków Toż to już mężczyźni a Ty ich chłopcami tytułujesz tylko tak wyglądają ...to duże dzieci, bez wyjątku sprawdź żaba skrzynkę, lokalne wsparcie czuwa sprawdziłam..odpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 13.11.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Żaba nie bądź taka ...... to ja już oczami wyobraźni widzę................... Ty i ja przed kominkiem,trzaskający ogień,lampka wina ,dresy w pewnym oddaleniu ............... a Ty chcesz mi się tu obrażać??????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 13.11.2006 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Żaba nie bądź taka ...... to ja już oczami wyobraźni widzę................... Ty i ja przed kominkiem,trzaskający ogień,lampka wina ,dresy w pewnym oddaleniu ............... a Ty chcesz mi się tu obrażać??????????????????????? w oddaleniu ...................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts