Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rzaba - Ty mi nie kituj. Przecież widzę, że to nie Miras leży na tym łóżku :lol: :lol: :lol: ino jakaś kobita do Ciebie trochę podobna :lol: :lol: :lol:

A czy w łazience tej na fotce macie tylko ten jeden grzejnik drabinkowy pod oknem? Może chociaż jeszcze jakaś podłogówka do tego? Jak tylko ta drabinka to zimno będzie jak cholera :-?

Żabciu dech mi zapiera jak widzę, jak dom Ci pięknieje, Żaba Ty lada chwilka się wprowadzisz. :D Piękna kotłownia tak podglądam i zapytam Cię jeżeli mozesz mi odpisać powiedz mi ile zapłaś za piec razem z zasobnikiem i co to za firma ? Jestem, na etapie wyboru pieca i zupełnie nie wiem co i jak :D

A czy w łazience tej na fotce macie tylko ten jeden grzejnik drabinkowy pod oknem? Może chociaż jeszcze jakaś podłogówka do tego? Jak tylko ta drabinka to zimno będzie jak cholera :-?

a tam zimno będzie :roll: :roll:

Nie przesadzaj ciepluchu :lol: :lol:

jak sie będzie nalewała woda do wanny, to łazienka sie nagrzeje aż miło :wink:

Tak, jest jeszcze podłogówka :D

Rzaba - Ty mi nie kituj. Przecież widzę, że to nie Miras leży na tym łóżku :lol: :lol: :lol: ino jakaś kobita do Ciebie trochę podobna :lol: :lol: :lol:

Zupełnie nie wiem skąd ona sie tam wzięła... :roll: nie dosyć że sie walnęła na łózko, to jeszcze dziwnie się cieszy, nie??? :lol:

Żabciu dech mi zapiera jak widzę, jak dom Ci pięknieje, Żaba Ty lada chwilka się wprowadzisz. :D Piękna kotłownia tak podglądam i zapytam Cię jeżeli mozesz mi odpisać powiedz mi ile zapłaś za piec razem z zasobnikiem i co to za firma ? Jestem, na etapie wyboru pieca i zupełnie nie wiem co i jak :D

To Buderus. Kocioł atmosferyczny ( bo mamy kominek z płaszczem) 4450 zł, zasobnik 2500zł.

A tak w ogóle , gdzie Ty sie podziewałaś tyle czasu? :roll:

Pozdrawiam :D

A na tym łózku śpi Miras.

Jaki on do ciebie podobny :o :o :o

Płytki suuuuuper

A salon urządzony tak...., tak...., jak by tu powiedzieć :roll: całkiem swojsko :lol:

dzieki :lol: :lol: :lol:

P.S. Ładne wybraliście kafle łazienkowe. Ciekawa jestem efektu końcowego.

Ja również. jak będą na scianie to na pewno pokażę :D

Kurcza Żaba - u was już calkiem po domowemu :o A jak salon urządzony - miodzio :lol: Nie dziwię się, że miras tam śpi jak mu żona zwolni wyrko :lol:

A widziałaś doniczki? :wink: :lol: :lol: :lol:

Aggi, dzięki za link. :D

Ło dżizis krajs, alem sie skurczył na tej hamerykance...

A ze snem to se moge - pomarzyć o dziewczynce... zakochalbym chyba i strasznie rozpuścił :wink:

Chyba że ????

Kiedyś dostałem dyspensę na 8) malenką mulateczkę z czarnymi kręconymi włoskami .... :D

A może jakaś atrakcyjna murzyneczka buduje cosik samotnie??? 8)

A widziałaś doniczki? :wink: :lol: :lol: :lol:

Jakze bym mogla ich nie dojrzec :wink: Wiesz - nadaja one roslinkom i calemu salonowi takiego niepowtarzalnego charakteru :roll: :wink: Jakby go to określic? :roll: :wink: Moze - budowlany?! :lol: W sam raz dla wszystkich forumowiczow! :lol:

A jaki Miras ma stosunek do tych roslinek? Szykuje juz w salonie jakies glisty na kompostownik? :wink: Moze zabierze je z waszej sypalni :lol: 8)

A w ogole to plytki fajne - mialas racje, ze mamy podobny gust :wink: Powiedz mi czy te brazowe w poziome pasy to Tubadzin tajga?

Fajne w ogole to ujecie z ulozonymi plytakami. Ja swoich nawet nie wyjelam z kartonikow :oops:

A w ogole to plytki fajne - mialas racje, ze mamy podobny gust :wink: Powiedz mi czy te brazowe w poziome pasy to Tubadzin tajga?

Nie, to Pilch seria madera, tez polskie płytki i w dodatku niedrogie :D

Ciesze sie że Ci sie podobają :D

Tak dawno u Ciebie w domu nie byłam, że doznałam lekkiego szoku, widać że już bliżej jak dalej 8) :wink:

fajnie że wpadłaś Kasiu :D

dzięki Aga J.G. :D

Rzabko nie podłamuj się. Poszperaj dobrze we wszystkich kwitach jakie masz, poczynając od najstarszych z okresu nabycia działki, z warunków zabudowy oraz pozwolenia na budowę. Chyba będziesz musiała przejrzeć całą korespondencję z urzędem i może znajdzie się jakiś słaby punkt. Trzeba walczyć.

A zamieszkać to przecież i tak zamieszkacie, nawet jak nie da się oficjalnie to wtedy będziecie "pilnowali budowy" - tak to się fachowo nazywa. Jak w studni jest kiepska woda to kupuje się wodę mineralną z biedronki w butlach 5 litrowych - jest cholernie tania i spokojnie może służyć do picia i gotowania. Pranie, zmywanie i tym podobne to wystarczy studnia, potrzebny jest np. hydrofor. Nasi znajomi przeżyli tak chyba 2 lata, a woda nadawała się nawet do picia i nie musieli kombinować z butelkami.

Pewnym problemem są oczywiście ścieki. Najlepszy będzie jakiś zbiornik tymczasowy...

No i nie podłamuj się. Problemy są po to aby je pokonywać. Na pewno Wam się uda :D :D :D

A już myślałam, że znalazłam to czego szukam 8) .

Dzięki Żabko ! :D

Widziałam w Castoramie takie grzejniki. Wiszą na ścianach pomiędzy zwykłymi, żeberkowymi, ale te mają widoczny kabel z wtyczką :)

Dzięki Słoneczko, tak też myślałam, że muszą mieć kabel z wtyczką :roll: :wink: :lol:

Nie wiem, Mamonku, czy jest sens walczyć... :roll:

Zabule za ten wodociag, bo muszę wybudowac kawałek sieci, a miasto i tak mi nie odda ani grosza...

Chyba jednak trzeba będzie korzystac z wody ze studni..

Ale sąsiadka korzysta z takiej wody i jest okropnie śmierdząca :x ( wali jajami :oops: ) nie sąsiadka oczywiście, tylko ta woda ze studni :lol: :lol: :lol: , szczególnie po roztopach i przekracza wszelkie normy.

szambo będzie na pewno, bo na kanalizację tez trzeba będzie poczekać..

Dziękuje Mamońku :D :p

Żaba, współczuję Ci tych "wodnych" kłopotów i nie zazdroszczę. Ale z każdej sytuacji jest jakieś wyjście. Lepiej mieć wodę ze studni (która jedzie jajami) niż nie mieć wody w ogóle. Może zamontowanie jakiegoś super filtra uzdatniłoby studzienną wodę ? :roll:

Trzymaj się ! Pozdrawiam !

Wcale mu sie nie dziwię, wyglądałam ekstra

Czemu "wygladałam" - Ty zawsze wyglądasz extra (mam nadzieję, ze moja żona tego nie przeczyta :wink: )

A tak w sprawie wody... Wasz przykłąd najlepiej dowodzi tego co każdy budujący w tym kraju wie - jak sam czegoś nie załatwisz to na nikogo nie można liczyć... i tyle.

Ja jakiś czas temu cieszyłem się na myśl, że naszą małą osiedlową kanalizację włączą w dużą i spadnie cena ścieków... i co? i nic - przyjdzie poczekać.

Kiedyś sam chodziłem z wnioskiem by nas włączyli w duży wodociąg bo nasza osiedlowa studnia ledwie zipie... i co? włączyć włączyli, ciśnienie aż miło, za to woda... hmmmmm zła nie jest, ale jak człowiek był przyzwyczajony do bardzo dobrej to teraz nieprzegotowanej nie chce się pić - a już otrząsa jak wymieniam wkład w filtrze....

Pozdrawiam serdecznie

Żabko droga, jakbyś tak zrobiła jak na początku opisu (znaczy się tak się odstawiła), i poszła do wodociągów to myślę, że prezes sam zagoniłby chłopaków z okrzykiem "Oł jeah" i własnoręcznie by kopali na dziko tę sieć, co rusz pojękując z zachwytu i sapiąc z ...z zadowolenia powiedzmy..Żebyś tylko stała nad nimi i z tym swoim dekoltem pochylała się od czasu do czasu spoglądając w wykopany dół, i kontrolując czy jest należycie głęboki...

A oni by kopali i kopali od czasu do czasu rzucając "jeah bejbe" i prosząc Cię o kolejną kontrolę.... ;D

pozdrawiam

Gerion