Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

Żabko droga, jakbyś tak zrobiła jak na początku opisu (znaczy się tak się odstawiła), i poszła do wodociągów to myślę, że prezes sam zagoniłby chłopaków z okrzykiem "Oł jeah" i własnoręcznie by kopali na dziko tę sieć, co rusz pojękując z zachwytu i sapiąc z ...z zadowolenia powiedzmy..Żebyś tylko stała nad nimi i z tym swoim dekoltem pochylała się od czasu do czasu spoglądając w wykopany dół, i kontrolując czy jest należycie głęboki...

A oni by kopali i kopali od czasu do czasu rzucając "jeah bejbe" i prosząc Cię o kolejną kontrolę.... ;D

pozdrawiam

Gerion

:lol: :lol: :lol: :lol: ale się usmiałam... :lol: :lol: :lol:

Najbardziej spodobało mi się "jeah bejbe"

Dzięki Gerionku za ten optymizm :D

Kiedyś sam chodziłem z wnioskiem by nas włączyli w duży wodociąg bo nasza osiedlowa studnia ledwie zipie... i co? włączyć włączyli, ciśnienie aż miło, za to woda... hmmmmm zła nie jest, ale jak człowiek był przyzwyczajony do bardzo dobrej to teraz nieprzegotowanej nie chce się pić - a już otrząsa jak wymieniam wkład w filtrze....

Pozdrawiam serdecznie

Mozesz mi rafałku napisać jaki jest koszt takiego hydroforu z filtrami?

Nie chciałabym czegos ekstra, bo za 1,5 roku będę miała wodę z wodociągu.

No i jakie filry polecasz..

Z góry dziekuję i pozdrawiam :D

Adriano Komputero i AGa J.G. dzieki za słowa otuchy :D

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj żaba.

Zajrzałam dzisiaj do twojego dziennika i zatkało mnie. Pierwszy raz zaglądalam z rok temu i pomyślałam sobie, że zobaczę jak mieszkacie. No i właśnie dlatego mnie zatkało. Byłam przekonana, że wylegujecie sie we własnej pięknie urządzonej sypialni i popijacie koniaczek przy kominku. Tymczasem muszę ci pogratulować cierpliwości i ciągłego zapału. Ja wiem, że jestem w gorącej wodzie kąpana i chciałabym wszystko zaraz, a tu na budowie co rusz okazuje się, że się nie da :evil:

A w ogóle to ciekawych rzeczy można się dowiedzieć z twojego dziennika np. o moich krajanach :lol:

Mozesz mi rafałku napisać jaki jest koszt takiego hydroforu z filtrami?

Nie chciałabym czegos ekstra, bo za 1,5 roku będę miała wodę z wodociągu.

No i jakie filry polecasz.

Ja mam wodociąg więc w sprawie hydroforu się nie wypowiem. Kiedyś był mały osiedlowy z włąsną głębinówką - teraz jest gminny. Co do filtra - mamy prosty z wkładem sznurkowym - chodziło o to by wyłapać zanieszyszczenia mechaniczne. nie pamietam jak grube zanieczyszczenia on wyłąpuje ale jest bardzo prosty i przez to przeraża mnie ilość syfu jaki wyłąpuje. Aż się boje co by było gdybym zainstalował lepszy wkład?

Co do doboru filtra to może niedoczytałem ale najpierw trzeba by okreslic co chcesz Ty wyeliminować z wody. Moi rodzice mają załaożoną taka małą stację uzdatniania wody (hydrofor bardzo stary). Kosztowała sporo, ale woda była paskudna (masa żelaza, był chyba mangan i coś jeszcze). Z żelazem to było tak że woda po paru godzinach stania przypominała zupę. Teraz jest OK, ale co 2 lata wymienia się złoże filtrujące i to kosztuje kilka setek. Jesli jesteś zainteresowana to poszukam namiary na firmę która im to montowała i serwisuje.

Ja tez dostałem takiego maila, ale się w nim niczego niedopatrywałem. Ktoś (wiadomo kto) zadał sobie pracy i zbierał (chyba z tego forum) kontakty do ludzi budujących.

Ogólnie olewam to i tyle.

Pozdrawiam

Wiesz, ja tez olałam, jak dostałam po raz pierwszy, ale powtórna taka propozycja trochę mnie zaniepokoiła... :roll:

I dziękuje Ci z info o hyroforze. Jak będę potrzebował namiarów to pozwolę sobie do Ciebie napisać :wink:

Pozdrawiam :D

Witam,

Należy montować ich i tylko ich system alarmowy w rozumieniu ,że może się coś przydażyc jeżeli tego nie zrobimy.Jest to typowe postepowanie tej firmy.Typowy zastraszajacy spam.A może ktoś szyby wybije, barak spali, rynny ukradnie - a jak załozycie u nas system alarmowy to bedzie wszystko w porządku.

pozdrawiam

Maciek