Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Żaba,

ale fajnie już u Ciebie. Kwiatki, grzejniki, kafelki itp.

Łazienka na pewno będzie śliczna, już widać zresztą.

No i te kwiaty w super "dizajnerskich" donicach, zazdroszcze ręki do kwiatów. U mnie to nawet kaktus umiera:) Ale może jak będę u siebie to coś się zmieni. Przyjdę na nauki do Ciebie :)

Trzymam kciuki za rychłą przeprowadzkę.

Juz szykuję kalosze jakieś by Ciebie odwiedzić w Zośce. ALe zawsze czasu brak.

Rzabko - bierzcie się do roboty bo nie zdążycie. Niech Ci kaflarze zaczną pracować zamiast dzwonić i pytać. Łazienki jak widzę cały czas w proszku, ale za to ładne. Pupa - też ładna 8) 8) 8)

juz wiem, że nie zdążymy...niestety :(

Ale postanowiłam sie tym nie przejmować. :D

Sa wazniejsze rzeczy na świecie, prawda? :D :wink:

Żaba,

dni do przeprowadzki zostało coraz mniej i wiem, że się niepokoisz zaawansowaniem prac. Dobrze jednak, że zachowujesz zdrowy rozsądek i nie rwiesz włosów z głowy. W końcu jak mówisz "są ważniejsze sprawy".

Kto powiedział, że trzeba koniecznie wprowadzać się do całkowicie wykończonego domu :wink: . Lina zamiast schodów i beczka z wodą w kuchni też mają swój urok 8) :wink: :lol:

Żaba, kafelki na ścianach łazienki wyglądają bardzo interesująco - szczególnie te u chłopców 8) . Podoba mi się też pas dekoru nad lustrem w waszej łazience nad umywalkami. Będzie fajny efekt. :) .

Trzymam kciuki za Wasze prace !

Wreszcie znalazłam fotkę umywalki którą chciałam Ci zaproponować. Może się jeszcze znajdzie dla niej miejsce?

http://www.olkalybowa.republika.pl/hmmm/_365064_n.jpg

Wszystko będzie git, zobaczysz. Ważne żeby na głowę nie padało i ciepło w dupsko było, resztę się powoli zrobi. A to,że jesteś cienka to doskonale na zdjęciu widać, zgrabnicho :evil: :wink: .

Witaj Żab(k)o :D jestem zachwycona Waszym domkiem i Waszą łazienką i juz nie mogę sie doczekać kiedy zobaczę ją całkowicie wykończoną :lol:

Szkoda tylko,że z tą pomarańczową umywalką nic nie wyszło bo bardzo mi się podobała. Pozdrawiam serdecznie. :wink:

Lu.

Witaj w moich komentarzach i bardzo dziekuję za miłe słowa. A ta umywalka na żywo nie była taka ładna. Mam za to dwie inne do małej łazienki i nie wiem którą wybrać. :roll: :D

Wreszcie znalazłam fotkę umywalki którą chciałam Ci zaproponować. Może się jeszcze znajdzie dla niej miejsce?

http://www.olkalybowa.republika.pl/hmmm/_365064_n.jpg

.

Ola, to jest strzał w dziesiątkę !!!!! :lol: :lol:

Skąd gowytrzasnęłaś??? 8) :wink:

Zeljko i Adriano, dziękuję za kciuki :D

Wiesz żabo, jak by to moja kuchnia była, to bym usunęła te wiszące szafeczki koło okapu. Ta symetria jakoś mnie przygnębia. Kiedyś usłyszałam że symetrię uwielbiaja faceci i idioci :lol: :wink: Może coś w tym jest :roll:

Za to okap dałabym taki dłuzszy. Lepiej ściąga zapachy i ładniej wyglada.

Po prawej stronie dałabym szafkę wiszącą taką długą, ale na wysokośc mniejszą, otwieraną od gory z szyba matową od frontu. Przy twoim wzroście korzystanie z szafek gornych jest utrudnione (mam to samo), a że mało przebywasz w kuchni :wink: , na cholerę ci tyle szafek.

Ufff, ale pomarudziłam :D

Wiesz żabo, jak by to moja kuchnia była, to bym usunęła te wiszące szafeczki koło okapu. Ta symetria jakoś mnie przygnębia. Kiedyś usłyszałam że symetrię uwielbiaja faceci i idioci :lol: :wink: Może coś w tym jest :roll:

Za to okap dałabym taki dłuzszy. Lepiej ściąga zapachy i ładniej wyglada.

Po prawej stronie dałabym szafkę wiszącą taką długą, ale na wysokośc mniejszą, otwieraną od gory z szyba matową od frontu. Przy twoim wzroście korzystanie z szafek gornych jest utrudnione (mam to samo), a że mało przebywasz w kuchni :wink: , na cholerę ci tyle szafek.

Ufff, ale pomarudziłam :D

hmmmmm...ale jak będzie wyglądał taki okap wiszący samotnie na scianie...aż sie prosi, żeby jakos łaczył sie z tym słupkiem... :roll:

Co do okapu dłuższego to masz rację. Tak samo jak z tymi szafkami górnymi. Po co mi podwójne skoro kurdupel ze mnie. :D Takie otwierane od dołu z szybką matową też będę miała.

dzięki za rady :D

Verunia, gdzie można zobaczyć Twoją kuchnię?

ps. ja tam lubie symetrie :roll: ( czyt. idiotka ze mie z siusiakiem w dodatku :oops: :lol: )

jak projektowalam swoją kuchnię to pamiętałam o zasadzie ,żeby ze zmywarki było blisko do każdej szafki w której układamy naczynia ....czyli z półobrotu do talerzy ,nad zmywarką szklanki i filiżanki ,z półobrotu do szuflady z garnkami ...

Osobiście zrezygnowałam z cudow typu magic :wink: mam za to szeroką -samozamykającą się ,głęboką szufladę na gary ...bardzo szybki dostęp do wybranego garnka zaraz po otwarciu szuflady.W narożnych -głęboich szafkach -natomiast - trzymam rzeczy najrzadziej używane w kuchni ( dodatkowe półmiski ,wazę i inne okazjonalne przedmioty ) .Nie ufam tym nowinkom na dziwnych zawiasach ,a jak usłyszałam cenę :o to wiedziałam ,że na pewno sie nie zdecyduję ( coś ok 2 tyś -rusztowanie do garów :wink: ).... :D

masz wielki orzech do zgryzienia .....zaprojektowanie własnej kuchni jest nie lada wyzwaniem ...życzę Ci powodzenia :D :D :D

Zaba, zastanow sie jeszcze z tymi gornymi szafkami :wink: Masz dwa wysokie slupiki i one w ogole nie przeszkadzaja.... a wiem z wlasnego doswiadczenia, ze takich potrzebnych-niepotrzebnych bzdetow jest w kuchni mase :roll:

Ja mam gorne szafki prawie do sufitu - tez jestem z tych niskolazacych - ale na gornych polkach mam wlasnie te rzeczy ktore nie uzywa sie na codzien i raz na jakis czas wlaze na stolek.

W chalupce tez takie bede robic..... chociaz u mnie kuchnia to malza krolestwo a On jest wielkoludem :wink: i tak prawde mowiac bardzo malo z niej korzystam :oops: :lol: