Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

No i znów piknie.

Popadam w kompleksy, bo u mnie na razie tylko na biało.

Żaba, Ty masz bliżej już niż dalej.

Żaba, owiń drzwi jakąś folią, bo klamkę wymienisz, a drzwi nie tak prędko.

Ja swoich nie zabezpieczałam, bo z nich nikt nie korzysta - po prostu nikt. Wszyscy przez garaż lub pom. gosp.

I jak tu się wprowadzić do takiego "bajzlu/bajzelu* ":)

*niepotrzebne skreśłić :)

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zaba, wpadłam zobaczyć tę deskę :lol: :wink:

Rzeczywiście robi wrażenie :D ale nie tylko ona - super masz podłogi, i bardzo spodobł mi się twój sufit podwieszany w kuchni, ja też planuję jakąś częściową zabudowę sufitu, zeby ukryć kanały wentylacji, a przy okazji urozmaicić wnętrze :wink: (z tym odcinającym się kolorem to świetnie wygląda).

Wyglądem domu z zewnątrz się nie załamuj - działka zawsze tak wygląda po budowie, trudno wszystko utrzymać w ryzach cały czas. Najważniejsze, ze w środku ślicznie - gorzej gdyby było na odwrót, prawda? :wink:

Życzę mało stresującej przeprowadzki :D

Jak ja lubię takie zdjęcia oglądać :D

Widzę, że wszędzie poszłaś w ciemną podłogę. Mnie osobiście wenge baaaardzo się podoba. Ewie (żona) też, ale byliśmy już u kilku znajomych z ciemną podłogą, gdzie panie załamywały ręce...po 1-2 dniach niesprzątania widać najdrobniejszy kurz :( Tak więc to niewątpliwa wada tych pięknych podłóg. Dlatego też my wpadliśmy na pewien sposób jak se z tym poradzić ;)

Schody na górę masz piękne ;) A widok z góry na kuchnie ma taka perspektywę że mnie głowa rozbolała ;) Powiedz mi co to za fajna seria ceramiki? Bidet i kibelek? Nie chcę zgadywać, a mi sie podoba...

Najbardziej podoba mi się gres Zirconio na kominek ;D

Ale wiesz co Ci powiem? Z tą laserową kalibracją płytek to pic na wodę. Obecnie nam płytkarz robi drugą łazienkę. Tez Zirconio i niby de luxe...miały być idealne...Owszem są, w porównaniu do Opoczna, czy Tubądzina. Ale i tak na 10 płytek 3-4 mają odchyły o 0,5 - 1 mm. Nie da się ich więc ułozyć idealnie bezfugowo :( co mnie niezmiernie martwi, bo płaci się za nie jak za zboże...

Ja czekam na efekt Twojego kominka ;)

pozdrawiam cieplutko

Gerion

Ja niczyimi deskami nie rzucam żeby była jasnośc :wink: :)

ja tylko je puszczam ale u większości tak subtelnie nie opadaja 8) i jest wielkie buuuuummmmmm :oops:

pięknie coraz piekniej :)

co do weekendów może nie wszytskie ale dużo spędzam podobnie jak Ty a niedługo stuknie roczek jak mieszkamy 8) to chyba jakaś choroba :wink: :)

Cały czas zaciskam kciuki za godzine zero :)

Zęby żabciu masz śliczne :lol:

Dziękuję :D :lol: :wink:

Jak ja lubię takie zdjęcia oglądać :D

Widzę, że wszędzie poszłaś w ciemną podłogę. Mnie osobiście wenge baaaardzo się podoba. Ewie (żona) też, ale byliśmy już u kilku znajomych z ciemną podłogą, gdzie panie załamywały ręce...po 1-2 dniach niesprzątania widać najdrobniejszy kurz :( Tak więc to niewątpliwa wada tych pięknych podłóg. Dlatego też my wpadliśmy na pewien sposób jak se z tym poradzić ;)

Schody na górę masz piękne ;) A widok z góry na kuchnie ma taka perspektywę że mnie głowa rozbolała ;) Powiedz mi co to za fajna seria ceramiki? Bidet i kibelek? Nie chcę zgadywać, a mi sie podoba...

Najbardziej podoba mi się gres Zirconio na kominek ;D

Ja czekam na efekt Twojego kominka ;)

pozdrawiam cieplutko

Gerion

Wiem, ze ciemne podługi są mniej praktyczne, dlatego w salonie ma byc coś mniej ciemnego, chociaż chętnie dałabym tam wenge, taka jak w sypialni.

Bidet i wc sa z Koła, serai Varius :D

A to, że najbardziej podoba Ci sie gres na kominek to jakos wcale mnie nie dziwi :wink: :lol: :lol:

tez pozdrawiam :D

deska rewelacja,

ale oświetlenie powala :wink:

ps wydaje mi się że na jednej fotce nie dopiełaś spodni :D

pozdrawiam mariusz

:o :o :o której ????? :wink:

Witam serdecznie :D ,

Chciałam pogratulować , pięknego domu i wspaniałych nietuzinkowych pomysłów.

Wszystko wyglada pięknie. :D

G R A T U L U J Ę !

:

Baaaaaardzo dziękuję i zapraszam ponownie :D :D :D

Żaba, owiń drzwi jakąś folią, bo klamkę wymienisz, a drzwi nie tak prędko.

Ja swoich nie zabezpieczałam, bo z nich nikt nie korzysta - po prostu nikt. Wszyscy przez garaż lub pom. gosp.

Masz rację. Te zo tym myślałam, zle obecnie jest tak dużo błotka, że dojście do drzwi gospodarczych grozi zatopieniem w błotku :wink: No i kalmkę Mirek dobiera juz kilka miesięcy :lol: :lol:

czesc Zaba! dziękuje jeszcze raz za drzwi, Tomek wszystko mi pooopowiadał jak to u Was jest ślicznie i ochy i achy (wc na pierwszym miejscu!) mam nadzieję, ze kiedys sama pooglądam (jeszcze raz sorki)

ale teraz powiedz mi co to za piękne płytki na kominek....

Xena sory że się wpraszam do dziennika Żaby ;)

To są płyty gresowe Zirconio z serii Ferrum, a konkretnie Ferrum Cobre:

http://www.domus.pl/static/portal/publisher/domus/elem/images/200609/1159548397799-image-06.jpg

Można więcej obejrzeć pod tym linkiem.

pozdrawiam

Gerion

najbardziej spodobało mi się oświetlenie kuchni...nawet zaczęłam kombinować jak coś takiego zrobić u nas ;-)

no i oczywiście kibelek z deską ;-) (Aga - jak już do mnie kiedys dojedziesz to proszę pamiętj że ja takiej nie mam :lol: :lol: :lol: )

kolory podłogi super - no i tak jak napisałaś - drewno to jednak drewno....u nas niestety same panele :-?

aha...z tego rzutu na kuchnię z góy nic nie pojmuje :oops: :lol: 8)

pozdrawiam serdecznie

Żaba_Gonia czytałam Twój dziennik z ogromną przyjemnością. Wczoraj wieczorem na niego trafiłam i zaczęłam studiowanie, a że było już późno dokończyłam przed chwilą.

Jestem pełna podziwu dla Twoich poczynan budowlanych. Całego tego Twojego nadzoru. A ja myślałam, ze budowa to takie pstryk i już. A tu prosze niby masz świetną ekipę budowlaną, a okazuje się, że zrobili źle to czy tamto. Skąd mam wiedzieć czy moja ekipa będzie robić dobrze skoro ja sie w ogóle nie znam na budowaniu. Otwory okienne jestem w stanie zmierzyć i spojrzeć w projekt czy są ok. Ale czy np. ściany sa proste - mam latać z poziomicą? Normalnie już się boję.

Wszystko co widziałam na fotkach mi się podoba. Oświetlenie w kuchni, łazienka chłopaków i Wasza bomba, podloga w sypialni też super wszystko, wszystko... Nie mogę się doczekać kiedy pokażesz gotową kuchnie :)

Pozdrawiam

Ola

myślę że każdy z nas sie boi raka :(

Mój teść kiedyś powiedział " i tak większości z nas umrze na raka :o"

bardzo mnie to zszokowało, a tym bardziej że jest to facet bardzo mądry, inteligętny...

I pomimo że mam dopiero 24 lata już teraz zastanawiam się czy by tu nie zrobić jakiś badań :roll:

ale bardzo bardzo sie cieszę ze to był u Ciebie fałszywy alarm :)

niekiedy myślę że sama nie zdają sobie sprawy jaka jestem szczęśliwa

wszyscy jesteśmy zdrowi, mąż wspaniały, dziecko rozbrykane ale szczęśliwe, domek się buduje….żyć nie umierać

takie „przygoda” jak Twoja zaraz orzeźwia człowieka i cieszysz się każdą najmniejsza chwilą

Gosia .....zdrowie najważniejsze reszta to marność nad marnościami :D

przejmujemy sie głupstwami ,awanturujemy o pierdoły a to wszystko nieważne ....to co najważniejsze odkrywamy właśnie w takich sytuacjach ...życie uczy nas pokory ....Buziaki .....prawie sie popłakałam jak czytałam dziennik -ostatni wpis .