Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Żabciu

Ufff nadrobiłam Twój dziennik i muszę powiedzieć, że tak przyspieszyłaś z budową że normalnie nie wiem co mam powiedzieć po prostu zazdroszczę Ci. Piękna łazienka chłopaków i Wasza no super!!;). Żabicu z tą kanalizą masz rację ja na szczęście jestem podłączona do kanalizy i nie mam takich problemów chociaż studnia z wodą by mi się przydała ale u mnie nie ma co marzyć, sam Żwir i piach. Żabciu zmartwiłaś mnie podłogą wenge :( ja mam taką zakupioną do salonu i jak przeczytałam Twoją opinię to się podłamałam nie wiem co teraz mam robić. Mój obecny (nowy) mężczyzna mówi, żebym się nie martwiła najwyżej on będzie ją zmywał.

Żaba schody to masz superowe!!!!! ale nie widziałam Twojej kuchni jeszcze. !!

Pozdrawiam Iwona

Nadal siedzę i podziwiam Twoje wnętrza. :oops: A mogę prosić o jakieś zdjęcia pokoi chłopców? :p Pozdrawiam

Jak będą urządzone to pokaże. Składają sie z części sypialnej i tzw. dziennej. fajne są. :D

ta studnia nie za blisko domu?

obawiam się, ze tak.

czym to grozi??? :roll:

Witaj Żabko!

Z okazji urodzin przede wszystkim życzę zdrowia, dużo zdrowia i po trzecie .... jeszcze raz pieniędzy :)

Wiem, że trochę spóźnione, ale liczę na "rozgrzeszenie" po starej znajomości :)

A drobne kłopoty z wodą ... przezwyciężysz :) Jeśli chcesz namiary na gościa od studni, chętnie pomogę. Nie jest to wprawdzie profesjonalna firma, ale przynajmniej u mnie był solidny i terminowy. Parę znajomych osób również go zachwala.

Pozdrawiam

SPO_WRO

Dziękuję i rozgrzeszam :D

A wodę juz mam, ale dziękuję za pomoc :D

Również pozdrawiam :D

Gratuluje przeprowadzki mam nadzieje ze mnie czeka w maju lub czerwcu choc na razie wiele rzeczy w proszku. sledzilem Twoj dziennik i dotrwalem do konca. Mam nadzieje ze bedziesz dalej pisala. podobaly mi sie Twoje zdjecia zajawkowe a to ostatnie tajemnicze jest niezle.

Tempo robot na koncu nabralo szatanskiego tempa tez lubie jak sie duzo dzieje w domu.

Pozdrawiam

CMyK

Witaj Cmyku :D

Na pewno będę pisała, bo jeszcze wiele prac na zewnątrz i wewnątrz. Niedługo będą montować mi kuchnię i za jakiś czas będzie skończona 3 łazienka. To prawda ostatnio prace nabrały tempa. Ale daliśmy radę. Ty też dasz. :D Trzymam kciuki i pozdrawiam :D

Witaj Żabciu

Ufff nadrobiłam Twój dziennik i muszę powiedzieć, że tak przyspieszyłaś z budową że normalnie nie wiem co mam powiedzieć po prostu zazdroszczę Ci. Piękna łazienka chłopaków i Wasza no super!!;). Żabicu z tą kanalizą masz rację ja na szczęście jestem podłączona do kanalizy i nie mam takich problemów chociaż studnia z wodą by mi się przydała ale u mnie nie ma co marzyć, sam Żwir i piach. Żabciu zmartwiłaś mnie podłogą wenge :( ja mam taką zakupioną do salonu i jak przeczytałam Twoją opinię to się podłamałam nie wiem co teraz mam robić. Mój obecny (nowy) mężczyzna mówi, żebym się nie martwiła najwyżej on będzie ją zmywał.

Żaba schody to masz superowe!!!!! ale nie widziałam Twojej kuchni jeszcze. !!

Pozdrawiam Iwona

Iwonko gdzie Ty się podziewałaś???? :o :o

Wiele razy zastanawiałam się co z Tobą :roll:

Ale najważniejsze że jesteś i to w dodatku z nowym... :wink: 8) :D

Dlaczego nie piszesz już swojego dziennika ?

Chętnie pooglądałabym i poczytała. :D

Nie martw się na zapas tą podłogą wenge. Rzeczywiście widać na niej każdy ślad, bo dookoła domu mnóstwo pyłu i piasku. Może jak juz będzie bruk, to nie będzie tak widoczny każdy krok :roll:

Zresztą jak Twój obecny obiecał sprzątać, to mogę Ci tylko pogratulować wyboru, bo świeżo po umyciu jest naprawdę piękna :D

No i dziękuję za miłe opinie na temat łazienek i schodów :D A kuchnia dopiero się robi 8)

Pozdrawiam :D

Witamy Was

Mamy prośbę do Żabki:

Czy mogłabyś rozpocząć budowę nowego domku, ponieważ w dzienniku budowy "starego" domu posty pojawiają się coraz rzadziej?

Przyznam się - czasem, gdy mieliśmy problem techniczny typu, co wybrać itd, zwyczajnie zaglądałem do Twojego dziennika i już było łatwiej np: alarm bez wcześniejszego zapoznania się ze specyfikacją - wybrałem "Twojego Satela" jak się później okazało jeden z liderów na rynku.

pozdrawiamy Żabkę, Ropuszka oraz dwie Kijanki

Żabciu piękny macie skalniak na tarasie :D . Musze Ci się przyznać,że ostatnio też szaleję w ogrodzie. Boję się trochę o te moje roślinki. Jeszcze żaden fiołek alpejski którego miałam w domu w doniczce nie żył dłużej niż miesiąc. Więc jak się kiedyś spotkamy, proszę nie dawaj mi fiołka, niech sobie biedaczek pożyje. Zaciskam kciuki aby przesadzone rośliny sie przyjęły.

Całuję.

Żabciu piękny macie skalniak na tarasie :D . Musze Ci się przyznać,że ostatnio też szaleję w ogrodzie. Boję się trochę o te moje roślinki. Jeszcze żaden fiołek alpejski którego miałam w domu w doniczce nie żył dłużej niż miesiąc. Więc jak się kiedyś spotkamy, proszę nie dawaj mi fiołka, niech sobie biedaczek pożyje. Zaciskam kciuki aby przesadzone rośliny sie przyjęły.

Całuję.

Teraz niewiele jest pracy w ogrodzie dla mnie, bo trzeba wyrównać teren i nawieźć trochę ziemi. Nie mamy tez jeszzce koncepcji, co i gdzie będzie rosło. Na szczęście Mirek uwielbia grzebać w ziemi, ja wolę patrzeć . :D :lol:

A jak przyjadę to przywiozę Ci sztucznego bluszcza :wink:. Powiesisz sobie przy lustrze w łazience bez okna. Chcesz??? :lol:

Pozdrawiam :D

Witamy Was

Mamy prośbę do Żabki:

Czy mogłabyś rozpocząć budowę nowego domku, ponieważ w dzienniku budowy "starego" domu posty pojawiają się coraz rzadziej?

Przyznam się - czasem, gdy mieliśmy problem techniczny typu, co wybrać itd, zwyczajnie zaglądałem do Twojego dziennika i już było łatwiej np: alarm bez wcześniejszego zapoznania się ze specyfikacją - wybrałem "Twojego Satela" jak się później okazało jeden z liderów na rynku.

pozdrawiamy Żabkę, Ropuszka oraz dwie Kijanki

Bardzo mi miło, ze sugerujecie sie moimi wyborami. Jest to dla mnie prawdziwy komplement. :D :oops:. Bo myślałam, ze forumowicze czytają mój dziennik wyłącznie dla .....rozrywki :D .

No i postaram sie częściej pisać. :D

Równiez pozdrawiam całą Waszą rodzinkę :D

A teraz małe posumowanie. W końcu mieszkamy juz 2 tygodnie :lol: :lol:

Z CZEGO NAJBARDZIEJ JESTEM ZADOWOLONA W NOWYM DOMU.

7. DUŻY WIATROŁAP - kilka osób jednocześnie może tam przebywać nie trącając się nawzajem

jakie wymiary ma twój wiatrołap?

w wiekszości domów wiatrołapy są mikronowych rozmiarów i od dawna wiedziałam, że nasz musi być większy

Żaba dawno u Ciebie nie byłam a tu takie cuda :o

Super chata, gratuluję przeprowadzki :D niech się Wam dobrze mieszka :D:D:D

Możesz zdradzić sekret co to za cudowny materac no i łóżko?

Akurat jestem na etapie poszukiwań :roll: i powiem szczerze że mam już dość :-?

ps. kuchnie masz super...nie zmieniaj jej :wink:

Cześć Żaba, gratuluję oryginalnego, bardzo ładnego i przestronnego domku!!!!

Super łazienki, schody, oświetlenie, sypialnia z extra łóżkiem wyposażonym w słynny już na forum materac :D

Nic się nie martw i na kuchnię przyjdzie czas :wink: :wink: :wink:

Całość - pierwsza klasa !!!

Pozdrawiam, Żonka Artka.

Żabko przesyłam pozdrowienia od zapracowanego Facia, który zawsze czyta Twój dziennik :-?

Mam prośbę w temacie odkurzacza centralnego. Czy mogłabyś mi zrobić i wkleić do DB lub wysłać na priv zdjęcia szufelek od OC? Ile masz gniazd a ile szufelek i gdzie? Gdzie będziesz miała takową w kuchni? Pod szafką od zlewozmywaka czy może gdzie indziej? Z góry bardzo dziękuję :)

jakie wymiary ma twój wiatrołap?

w wiekszości domów wiatrołapy są mikronowych rozmiarów i od dawna wiedziałam, że nasz musi być większy

biegnę zmierzyć... :D

3m na 3m = 9 m2 :D

monka i jurand ten materac ma spręzyny w woreczkach ma 7 stref zgniotu, pokryty lateksem...niestety wyrzuciłam ulotkę więc tylko tyle mogę napisać. Kosztował ponad 2 tys. :-? Też sie burzyłam, ale Mirek sam zdecydował.Teraz jestem zadowolona :D

Ale macie dziwne dzieci, im się chce do tego zsypu brudne rzeczy wrzucać :o jestem pełna podziwu.

Olu, ja mam problem, bo synom tak bardzo podoba się ten zsyp, że wrzucają tam tez ubrania zupełnie czyste :o , których nie chce im się układać do szafy... :lol:

Cześć Żaba, gratuluję oryginalnego, bardzo ładnego i przestronnego domku!!!!

Super łazienki, schody, oświetlenie, sypialnia z extra łóżkiem wyposażonym w słynny już na forum materac :D

Nic się nie martw i na kuchnię przyjdzie czas :wink: :wink: :wink:

Całość - pierwsza klasa !!!

Pozdrawiam, Żonka Artka.

dziękuje, bardzo mi miło :D

Również pozdrawiam :D

proszę żaba powiedz czy te kafle na kominku to są jakieś specjalne kafle na piece, czy zwykłe kafelki ścienne, no i jaka firma , bo są b. ładne. Drugie pytanie to kafelki w kuchni na ścianie takie jasno szare, czy to jest Mistral z Paradyża??? dzieki pa

Na kominku są płyty gresowe Zirconio z serii Ferrum, a konkretnie Ferrum Cobre:

http://www.domus.pl/static/portal/publisher/domus/elem/images/200609/1159548397799-image-06.jpg

Można więcej obejrzeć pod tym linkiem.

Zobacz u Geriona, ma tez takie płytki na swoim kominku :D

Żabko przesyłam pozdrowienia od zapracowanego Facia, który zawsze czyta Twój dziennik :-?

Mam prośbę w temacie odkurzacza centralnego. Czy mogłabyś mi zrobić i wkleić do DB lub wysłać na priv zdjęcia szufelek od OC? Ile masz gniazd a ile szufelek i gdzie? Gdzie będziesz miała takową w kuchni? Pod szafką od zlewozmywaka czy może gdzie indziej? Z góry bardzo dziękuję :)

Aga, jak tylko będe miała stałe łącze to zamieszczę fotkę tej szufelki. Ja mam dwie, w wiatrołapie i będe miała w kuchni pod szafką, ale nie od zlewozmywaka, ale to jest bez znaczenia. Ustalasz sobie tam, gdzie chcesz. Gniazd mam 3 na dole i 2 na górze.

I podziękuj faciowi za pozdrowienia :D

A te w kuchni to są jakieś po 30 zł za m kupione w Praktikerze jakiejś mało znanej firmy.