Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

Żaba, na jakim etapie budowy zakłada się ten odkurzacz? i gdzie sa prowadzone przewody?

verunia u mnie są w posadzce. Układa się je przed wylewkami i przed układaniem rurek do orzewania podłogowego. I trzeba pamiętać o doprowadzeniu prądu do każedgo gniazda i szufelki

Jak znajdę zdjęcie to wkleję

w kwesti formalnej, ten kabelek o którym piszsz to jest tylko na 24V do sterowania (załączania odkurzacza), akurat przerabiam temat odkurzacza centralnego (teoretycznie narazie, w praktyce za 3 tygodnie)

pozdrawiam

m.

ps. szufelka to taki fajny bajer, tu sobie poczytasz http://pl.fawas.at/pol/php/content/sd_sockelduesen.php

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Żaba, na jakim etapie budowy zakłada się ten odkurzacz? i gdzie sa prowadzone przewody?

verunia u mnie są w posadzce. Układa się je przed wylewkami i przed układaniem rurek do orzewania podłogowego. I trzeba pamiętać o doprowadzeniu prądu do każedgo gniazda i szufelki

Jak znajdę zdjęcie to wkleję

Dzieki, czyli tez lepiej zakładać przed elektryką?

nie, bo podepczą Ci te rurki. Dobrze by było, gdybyś wiedziała gdzie będziesz miała odkurzacz, gniazda i szufelki i tam tam poprowadzić przewody. U mnie robili rowki w tynku, bo wcześniej tego nie przewidziałam, ale to żaden problem.

Facio ułożył rury do OC zaraz po elektrykach a przed tynkami. Cała instalacja to 2 gniazda i 2 szufelki. Dodatkowo wyprowadził jedno gniazdo na poddasze nieużytkowe (bo a nóz się przyda). Przewody sterujące od gniazda do gniazda i do szufelek, trzeba to robić z głową by tynkarze ich nie uszkodzili.

A te w kuchni to są jakieś po 30 zł za m kupione w Praktikerze jakiejś mało znanej firmy.

30 zł. za metr?????

nie qumam

Jaką jednostkę OC będziecie mieli?

za metr kwadratowy, oczywiscie :D

Mamy Beam i sprawuje się znakomicie :D .

Żabko teraz to już nic nie qumam :-? pytałam o szufelki do OC ... napisałaś że kupione w praktikerze za 30 pln... za metr kwadratowy :-? :-? nawet facio osłupiał z wrażenia :roll:

My też myslimy o OC z Beam - system rur i gniazd mamy wykonany właśnie z tej firmy. Możesz napisać konkretnie jaki masz model? Czy masz też separator do wody i popiołu?

Żabko proszę odpisz o tym OC :roll:

:lol: :lol: :lol:

Juz wiem skąd to nieporozumienie :D . Te 30 zł za m2 to cena za kafelki które są na ścianie w kuchni. To była odpowiedź na pytanie bamm, która przez pomyłkę została wpisana w odpowiedzi do Ciebie. :oops: ( popatrz na komentarze na poprzedniej stronie.)

Mój odkurzacz to model :roll: .....biegnę do pom. gosp.... :D

typ JC 2750

Przedstawiciel dobiera wielkość odkurzacza w zależności od długości rur poprowadzonych w podłodze i ilości gniazd i szufelek. Nie mam żadnego separatora do wody i popiołu. Gwarancja jest na 60 miesięcy

Teraz juz chyba wszystko jasne :D

Pozdrawiam :D

:p Dzięki Żaba już jasne. Chociaż myślałam, że kupimy tańsze szufelki, bo firmy Beam kosztują 170pln/szt. :-?

jak do tej pory deska sprawuje się bardzo dobrze .Ale, jak piszesz to trochę za krótki okres aby ją oceniać. Moja deska jest egzotyczna i wygląda bardzo ładnie, ale jak będzie za kilka lat.... :roll:

Mam pod nią ogrzewanie podłogowe. Pamiętaj, ze musi byc ona wówczasklejona, a nie pływająca.

Na razie jestem zadowolona :D

Pozdrawiam :D

Zabko a są rozne deski exlusive, profesional i chyba clasic, jakie są Twoje? Pewnie to wlasnie ma wplyw na to jak sie scierają.

Powiedz mi jeszcze czy jest jakas okreslona dlugosc na jakiej mozna te deski ukladac bez dyletacji? Gdzies uslyszalam o 6 m ,ale nie wiem czy to tyczy sie tez desek klejonych do podloza.

Jeszcze jedno kleilas je bezposrednio na posadzke?

No piękna kuchnia - jak marzenie, oby ci się lekko Żabko w niej gotowało :wink:

Jaką powierzchnię ma twoja kuchnia? Czy możesz zdradzic jaki był koszt całkowity, jaki kolor tych frontów- MDF?

dziękuje :D

Kuchnia ma jakieś 20 m2. Te fronty to nie mdf, ale zwykła płyta laminowana w kolorze czekoladowym. Cenę kuchni zrobiły przede wszytskim system samodomykających sie szuflad A jest ich aż 8 ) i te szafki wiszące w aluminiowej ramce. Cene podaję na priva 8)

zdradź proszę co to za blaty?

Julio to zwykłe blaty udające kamień ( trawertyn)

Żaba kuchnia jest super. Blat jasny, fronty ciemne, bardzo podaba mi sie takie zestawienie. Ja też się chyba skuszę na taką kuchnie (jak już przyjdzie na nią czas :wink: ) bo bardzo mnie kusi. Zainstalowałas zmywarkę w kuchni czy nie, bo nie napisałaś?!

Tak zmywarka jest tuz koło zlewozmywaka.

I dziękuję za pochwały :D

Kuchnia jest piękna i jeżeli jest również funkcjonalna to tylko pogratulować!!!

Pozdrawiam

Mi tez się podoba. :D Już widzę że jest funkcjonalna. Na blatach nie widac okruszków, meble są gładkie i dzięki temu łatwe do mycia. No i te systemy samodomykające to dla mnie prawdziwa rozkosz jak moge pchnąc biodrem a szuflady pięknie się zamykają bez trzasku :D :D

Wiedziałam że kuchnia bedzie CZADOWA :D :D ......... zresztą jak cały dom, GRATULACJE :D

Zabko jutro mijają 2 latka jak piszesz swój dzienniki......... :lol:

Dzięki :oops:

rzeczywiście zalogowałam się na forum dokładnie 2 lata temu bez 1 dnia. :D

No to jutro trzeba jakąś imprezkę na rw zrobić :D :lol:

super :D

podoba mi się i forma i kolor o takiej właśnie myślałam....tylko też nie lubię gotować :oops:

no i co z tego. :D

Za to mamy inne zalety, nie?? :wink: