maksiu 06.05.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Żaba, na jakim etapie budowy zakłada się ten odkurzacz? i gdzie sa prowadzone przewody? verunia u mnie są w posadzce. Układa się je przed wylewkami i przed układaniem rurek do orzewania podłogowego. I trzeba pamiętać o doprowadzeniu prądu do każedgo gniazda i szufelki Jak znajdę zdjęcie to wkleję w kwesti formalnej, ten kabelek o którym piszsz to jest tylko na 24V do sterowania (załączania odkurzacza), akurat przerabiam temat odkurzacza centralnego (teoretycznie narazie, w praktyce za 3 tygodnie) pozdrawiam m. ps. szufelka to taki fajny bajer, tu sobie poczytasz http://pl.fawas.at/pol/php/content/sd_sockelduesen.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.05.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Żaba, na jakim etapie budowy zakłada się ten odkurzacz? i gdzie sa prowadzone przewody? verunia u mnie są w posadzce. Układa się je przed wylewkami i przed układaniem rurek do orzewania podłogowego. I trzeba pamiętać o doprowadzeniu prądu do każedgo gniazda i szufelki Jak znajdę zdjęcie to wkleję Dzieki, czyli tez lepiej zakładać przed elektryką? nie, bo podepczą Ci te rurki. Dobrze by było, gdybyś wiedziała gdzie będziesz miała odkurzacz, gniazda i szufelki i tam tam poprowadzić przewody. U mnie robili rowki w tynku, bo wcześniej tego nie przewidziałam, ale to żaden problem. Facio ułożył rury do OC zaraz po elektrykach a przed tynkami. Cała instalacja to 2 gniazda i 2 szufelki. Dodatkowo wyprowadził jedno gniazdo na poddasze nieużytkowe (bo a nóz się przyda). Przewody sterujące od gniazda do gniazda i do szufelek, trzeba to robić z głową by tynkarze ich nie uszkodzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.05.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 A te w kuchni to są jakieś po 30 zł za m kupione w Praktikerze jakiejś mało znanej firmy. 30 zł. za metr????? nie qumam Jaką jednostkę OC będziecie mieli? za metr kwadratowy, oczywiscie Mamy Beam i sprawuje się znakomicie . Żabko teraz to już nic nie qumam pytałam o szufelki do OC ... napisałaś że kupione w praktikerze za 30 pln... za metr kwadratowy nawet facio osłupiał z wrażenia My też myslimy o OC z Beam - system rur i gniazd mamy wykonany właśnie z tej firmy. Możesz napisać konkretnie jaki masz model? Czy masz też separator do wody i popiołu? Żabko proszę odpisz o tym OC Juz wiem skąd to nieporozumienie . Te 30 zł za m2 to cena za kafelki które są na ścianie w kuchni. To była odpowiedź na pytanie bamm, która przez pomyłkę została wpisana w odpowiedzi do Ciebie. ( popatrz na komentarze na poprzedniej stronie.) Mój odkurzacz to model .....biegnę do pom. gosp.... typ JC 2750 Przedstawiciel dobiera wielkość odkurzacza w zależności od długości rur poprowadzonych w podłodze i ilości gniazd i szufelek. Nie mam żadnego separatora do wody i popiołu. Gwarancja jest na 60 miesięcy Teraz juz chyba wszystko jasne Pozdrawiam Dzięki Żaba już jasne. Chociaż myślałam, że kupimy tańsze szufelki, bo firmy Beam kosztują 170pln/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 06.05.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 jak do tej pory deska sprawuje się bardzo dobrze .Ale, jak piszesz to trochę za krótki okres aby ją oceniać. Moja deska jest egzotyczna i wygląda bardzo ładnie, ale jak będzie za kilka lat.... Mam pod nią ogrzewanie podłogowe. Pamiętaj, ze musi byc ona wówczasklejona, a nie pływająca. Na razie jestem zadowolona Pozdrawiam Zabko a są rozne deski exlusive, profesional i chyba clasic, jakie są Twoje? Pewnie to wlasnie ma wplyw na to jak sie scierają. Powiedz mi jeszcze czy jest jakas okreslona dlugosc na jakiej mozna te deski ukladac bez dyletacji? Gdzies uslyszalam o 6 m ,ale nie wiem czy to tyczy sie tez desek klejonych do podloza. Jeszcze jedno kleilas je bezposrednio na posadzke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 06.05.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Pozwole sobie wtracic 3 grosze do centr. odkurzacza.My na nasze 164 m mamy 2 gniazda na parterze i tyle samo na pietrze + szufelka w kuchni. Zakladali nam to Panowie od inst. wod-kan, czyli po elektryce, a przed wylewkami i tynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 09.05.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Żaaaaaaaaaabaaaaaaaaaa ! Prędziuchno rób te fotki, prędziuchno! czekam! oby nie za długo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleks 1719501264 09.05.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Oj juz nie moge sie doczekać Twojej kuchni.....pośpiesz się, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 09.05.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 ja też chcę , ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 09.05.2007 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 no to oglądac babeczki, bo juz są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 09.05.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 super podoba mi się i forma i kolor o takiej właśnie myślałam....tylko też nie lubię gotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleks 1719501264 09.05.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Wiedziałam że kuchnia bedzie CZADOWA ......... zresztą jak cały dom, GRATULACJE Zabko jutro mijają 2 latka jak piszesz swój dzienniki......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 09.05.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Kuchnia jest piękna i jeżeli jest również funkcjonalna to tylko pogratulować!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 09.05.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Żaba kuchnia jest super. Blat jasny, fronty ciemne, bardzo podaba mi sie takie zestawienie. Ja też się chyba skuszę na taką kuchnie (jak już przyjdzie na nią czas ) bo bardzo mnie kusi. Zainstalowałas zmywarkę w kuchni czy nie, bo nie napisałaś?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 09.05.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 No piękna kuchnia - jak marzenie, oby ci się lekko Żabko w niej gotowało Jaką powierzchnię ma twoja kuchnia? Czy możesz zdradzic jaki był koszt całkowity, jaki kolor tych frontów- MDF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 09.05.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Gonia piękna kuchnia gratuluję, zdradź proszę co to za blaty? Pozdrawiam, Julia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 09.05.2007 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 No piękna kuchnia - jak marzenie, oby ci się lekko Żabko w niej gotowało Jaką powierzchnię ma twoja kuchnia? Czy możesz zdradzic jaki był koszt całkowity, jaki kolor tych frontów- MDF? dziękuje Kuchnia ma jakieś 20 m2. Te fronty to nie mdf, ale zwykła płyta laminowana w kolorze czekoladowym. Cenę kuchni zrobiły przede wszytskim system samodomykających sie szuflad A jest ich aż 8 ) i te szafki wiszące w aluminiowej ramce. Cene podaję na priva zdradź proszę co to za blaty? Julio to zwykłe blaty udające kamień ( trawertyn) Żaba kuchnia jest super. Blat jasny, fronty ciemne, bardzo podaba mi sie takie zestawienie. Ja też się chyba skuszę na taką kuchnie (jak już przyjdzie na nią czas ) bo bardzo mnie kusi. Zainstalowałas zmywarkę w kuchni czy nie, bo nie napisałaś?! Tak zmywarka jest tuz koło zlewozmywaka. I dziękuję za pochwały Kuchnia jest piękna i jeżeli jest również funkcjonalna to tylko pogratulować!!! Pozdrawiam Mi tez się podoba. Już widzę że jest funkcjonalna. Na blatach nie widac okruszków, meble są gładkie i dzięki temu łatwe do mycia. No i te systemy samodomykające to dla mnie prawdziwa rozkosz jak moge pchnąc biodrem a szuflady pięknie się zamykają bez trzasku Wiedziałam że kuchnia bedzie CZADOWA ......... zresztą jak cały dom, GRATULACJE Zabko jutro mijają 2 latka jak piszesz swój dzienniki......... Dzięki rzeczywiście zalogowałam się na forum dokładnie 2 lata temu bez 1 dnia. No to jutro trzeba jakąś imprezkę na rw zrobić super podoba mi się i forma i kolor o takiej właśnie myślałam....tylko też nie lubię gotować no i co z tego. Za to mamy inne zalety, nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 09.05.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 no ladnie, ladnie to wyglada... powiem wiecej wow Zaba, mi tez mozesz przeslac cenowe info i namiary na tych gryzoni w futrze jak myslisz robia tylko we Wrocku i okolicach czy rusza sie ciut dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 09.05.2007 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 no ladnie, ladnie to wyglada... powiem wiecej wow Zaba, mi tez mozesz przeslac cenowe info i namiary na tych gryzoni w futrze jak myslisz robia tylko we Wrocku i okolicach czy rusza sie ciut dalej ? oczywiście że moge już wysyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 09.05.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Pikna kuchnia - na prawde! Jestem znowu pod wrazeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.05.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Oj, Zaba, Zaba pieknie mialas miec i..., masz!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts