Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

Żaba, super dziennik, świetnie się czyta. Niestety przez 53 strony komentarzy chyba nie dam rady się przegryźć ;), a szukam odpowiedzi na jedno pytanie: co to za tapeta i gdzie ją kupić?

Pozdrawiam

Brzuzens

znalaząłm ja w Leroy, ale wiedziałam tez w innych sklepach z tapetami. Niestey nie zanm firmy, bo zdarłam już folię... :-?

Pozdrwaiam również i dziekuję że czytasz moje wypociny 8) :lol:

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Żaba :)

Siedzę i czytam Twój dziennik. Mistrzostwo. Czytając cieszę się, że może i ja kiedyś będę z podobną pasją pisała swój dziennik.

Piękny dom, piękne wnętrza. Super łazienka - przy sypialni rodziców :wink: Kuchnia - marzenie. Kominek i mogłabym tak po kolei wymieniać. Pokoje chłopców - podobnie jak u nas u góry - my również mamy dwóch synów :) .

Wielkie gratulacje. Życzę wszystkiego dobrego w Waszym pięknym domu.

Pozdrawiam

Graszka

Jak to czytałam to rumieńcem się olałam.. :oops: :oops: :D

Teraz wiem, ze warto było sie starać, spędzać wszystkie weekendy w sklapach budowlanych, wściekać sie na wykonawców, czepiać drobizagów, wybierać ze 100 razy kiblek i niekeidy płakać w poduchę...

Opłacało się :D

Dziękuję :D

Hej!

Zabko Twoje szafki pod umywalkami to z czego są zrobione? i czy są podwieszone czy na nóżkach stoją?

POZDRAWIAM :D

Sa dokładnie z tego samego laminatu jak meble w kuchni i szafy wnękowe na paterze ( kkolor czekoladowy).

Stoją na nóżkach. Cokół je zasłania...jest nieco cofniety, zeby można było wygodnie wsunąć stopy. Bez cokołu wygladąło fatalnie. Na początku chciałam bez cokołu, bo zyskałabym miejsce na wagę, ale zrezygnowałam, bo te nóżki wyglądały paskudnie,. Waga stoi sobie teraz koło wanny :D

Żabko - ja znów pomęczę Cię o te firankę w sypialni :oops: czy możesz mi zmierzyć (po szerokości) ile ma ta część jasna a ile brązowa w tej firance?? bardzo prosze 8)

przymierzam się i przymierzam do niej - na allegro widziałam - dzięki uprzejmej forumowiczce :wink: - o 100 zł tańszą :o

jak myślisz - może ona być do salonu, czy jest za bardzo ciemna i mało przezroczysta? wymyśliłam że kupię 2 - jedna będzie na okno tarasowe a drugę przetnę i będzie na 2 okna .....ale właśnie - jaka ona jest wykończona u góry - bo jeśli przetnę to druga musze zrobic tak samo :roll:

Ty widzę szyjesz to oceń mój pomysł fachowym okiem ;-)

odpowiadam..

ciemna ma szerokość 74 cm, tiulowa tyle samo.

Na górze jest zawinięte jakieś 8 cm i naszyte ( z lewej strony ) szeleczki tiulowe ( możesz z innego kawałka tuilu, bo i tak sa niewidoczne z prawej strony).

Muszę Ci powiedziec, ze ja też myślałam o takim rozwiazaniu.

Dla mnie ta firano-zasłonka jest nie za ciemna, ja lubie takie klimaty...a jak zaświeci na nią słońce to jest super atmosferka..

Kup ja ( szczególnie że taka tania :o ) a jak nie będzie ci pasowała to ja chętnie odkupie, serio mówię :D

dzięki piękne za pomiary :-) idę sprawdzić na allegro czy jeszcze jest;-)

Ziabaaa ?

to znowu ja :oops:

poradz i powiedz co Ty masz?

1.jak szerogie fugi masz w płytkach na podłogówce?

2.jaki kolor? ciemniejszy czy jaśniejszy od płytek?

(zastanawiam sie czy do moich szarch dac ciemniejszą czy tego samego koloru)

3. jakie szerokie fugi dalas w łazience?

1. 3 mm

2.zdecydowanie jaśniejszy. Płytki są ciemne a fuga beżowa. Projektantka odradziła mi fugi w kolorze płytek, bo twierdziła że będzie efekt brudnej plamy. Tak jak mam jest dobrze

3. też 3 mm

I pytaj o co tylko chcesz :D

Hej Żabo! :wink:

dwie sprawy :

1 (pierwsza) - za ta tuje (albo cyprysika?) tez bym zabiła :lol: albo przynajmiej sprobowala :lol: :lol: :lol:

2 (druga) dotyczaca kocicy o wdziecznym mieniu zaraza eee... tfu! dżuma (sorry :)) *.

Szkoda tych ptakow (ona pewnie nie przynosi nawet polowy tego co upolowala wiec moze sobie nawet nie zdajesz sprawy jaki pogrom wsrod ptakow zwlaszcza mlodych moga zrobic takie domowe kiciusie ) :(

Sa do kupienia bardzo delikatne i niekrepujace kota dzwonki na obroze (takie w formie kulki) Lekkie i bardzo ciche ale na tyle wyrazne slyszalne dla ptaka ze ma duza szanse uciec spod pasczy "lwa".

Zachecam goraco do zakupu :) [ ps. wazne jakbyscie kupili zeby wtedy obrozka dla kota byla dosyc specyficzna czyli... łatwo-zrywalna! - to bardzo wazne bo w przypadku gdyby - kot sie gdzies nia zaczepil np. o gałaż (skaczac z drzewa czy cos) pod jego ciezarem po prostu pekła a nie poddusila czy nawet "powiesiła")

pozdrawiam! :)

*

Ona wcale nie jest brzydka ! :o Ona jest po prostu oryginalna (jak dolary czy Tofik ze skeczu kabaretu Ani Mru mru :wink: )

Hej Żabo! :wink:

dwie sprawy :

1 (pierwsza) - za ta tuje (albo cyprysika?) tez bym zabiła :lol: albo przynajmiej sprobowala :lol: :lol: :lol:

2 (druga) dotyczaca kocicy o wdziecznym mieniu zaraza eee... tfu! dżuma (sorry :)) *.

Szkoda tych ptakow (ona pewnie nie przynosi nawet polowy tego co upolowala wiec moze sobie nawet nie zdajesz sprawy jaki pogrom wsrod ptakow zwlaszcza mlodych moga zrobic takie domowe kiciusie ) :(

Sa do kupienia bardzo delikatne i niekrepujace kota dzwonki na obroze (takie w formie kulki) Lekkie i bardzo ciche ale na tyle wyrazne slyszalne dla ptaka ze ma duza szanse uciec spod pasczy "lwa".

Zachecam goraco do zakupu :) [ ps. wazne jakbyscie kupili zeby wtedy obrozka dla kota byla dosyc specyficzna czyli... łatwo-zrywalna! - to bardzo wazne bo w przypadku gdyby - kot sie gdzies nia zaczepil np. o gałaż (skaczac z drzewa czy cos) pod jego ciezarem po prostu pekła a nie poddusila czy nawet "powiesiła")

pozdrawiam! :)

*

Ona wcale nie jest brzydka ! :o Ona jest po prostu oryginalna (jak dolary czy Tofik ze skeczu kabaretu Ani Mru mru :wink: )

Witaj zielonooka :D

Mi tez starsznie szkoda tych ptaków. Nie słyszałam nidgy o takich dzwonkach. Na pewno jej zawieszę .

Ona naprawdę jest brzydka :lol: :lol: :lol:

Moja siostra, miłośniczka zwierząt pwoiedziała ostatnio..

" Wiesz co, ja bardzo lubię, ale ona naprawdę jest bardzo brzydka.. :roll: :-? " :o :o

:lol: :lol: :lol: