zaba_gonia 06.07.2005 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 dzisiejszy dzień skatował mnie do nieprzytomności.Pójdę za przykładem Żaby i się żdziebko napiję. A jutro walczę z dachówkami.Czy powinienem być przy tym całkiem trzeżwy???????????????? Jaką walkę masz na myśli...????? Będziesz je ciął????? A może wybierać?? Napisz o swoim wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 06.07.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 To w takim razie jescze dwa drinusie i jutro śpimy dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 06.07.2005 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 To w takim razie jescze dwa drinusie i jutro śpimy dłużej No to na zdrowie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 06.07.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Jutro wybieram . Do odwiedzenia RUUP KORAMIC z VON MUELLEREM pogawędka z przedstawicielem CREATONA.Potem maleńki objazd bo chcialbym obejrzeć kilka dachów. Najgorsze to wybór koloru . Na placu boju pozostaly czerwien naturalna , cz.anagobowana , brąz(czekolada),brąz (kasztan) . Najgorsze jest to ,że po obejrzeniu kilku dachów( w komplecie z budynkami) coraz bardziej oddalam sie od pierwotnej koncepcji elewacjii.Miala być okładzina z piaskowca łupanego łączona z drewnem . I teraz mam zgryza Chyba się jeszcze napiję może Rafałek przyjmie mnie do klubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 06.07.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 ...A jutro walczę z dachówkami.Czy powinienem być przy tym całkiem trzeżwy????????????????... Absolutnie !!!!! Na trzeźwo to my pracujemy bardzo racjonalnie i nie używamy (zbyt często) drugiej półkuli mózgu odpowiedzialnej za twórcze i irracjonalne myślenie. Po drineczku uruchamiamy obie półkule po równo i możemy dorównać połowince w dyskusji na temat kolorów . Co prawda takim stanie trudniej z wynalazczością (na Nobla pewnie nie zasłużysz) ale decyzyjność co do kolorów idealna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 07.07.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Postawiła Ci Aggi kawę za dobre uczynki? Kawy jeszcze niepostawila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 07.07.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Żabciu..Obiecałaś zdjątka, gdzie owe???? Pomijając " dziką furię twórczą budowlańców(?)" chyba są jakieś postępy..Pochwal się proszę!!!! Taki ładny masz ten domek, tak bardzo chciałabym już zobaczyć kolejny etap... Kup sobie taki biczyk, pejcz i z racji wakacji stań z owym z rana nad ekipą!!!! Niech poczują determinację inwestorowej... pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 07.07.2005 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Żabciu..Obiecałaś zdjątka, gdzie owe???? Pomijając " dziką furię twórczą budowlańców(?)" chyba są jakieś postępy..Pochwal się proszę!!!! Taki ładny masz ten domek, tak bardzo chciałabym już zobaczyć kolejny etap... Kup sobie taki biczyk, pejcz i z racji wakacji stań z owym z rana nad ekipą!!!! Niech poczują determinację inwestorowej... pozdrowionka. Zdjęcia będą, owszem(ale nie dzisiaj ). Obawiam się tylko, że będą bardzo podobne do tych poprzednich... Postaram się zatem o nowy strój i ładne pozy inwestorki!!! Może znów pochwalisz, ze pasuję do domku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 07.07.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Czekam z niecierpliwością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 08.07.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Postaram się zatem o nowy strój i ładne pozy inwestorki!!! A może jeszcze nowy rower A tak poważnie to strój nieważny może go w ogóle nie być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 08.07.2005 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Postaram się zatem o nowy strój i ładne pozy inwestorki!!! A może jeszcze nowy rower A tak poważnie to strój nieważny może go w ogóle nie być ŚWINTUSZEK!!!! A wybrałeś już dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 08.07.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Prędzej chyba wybral bym ten stroj dla Ciebie niż dachówke.Niestety jeszcze nie. Trochę mnie praca przygniotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 08.07.2005 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Prędzej chyba wybral bym ten stroj dla Ciebie niż dachówke. Niestety jeszcze nie. Trochę mnie praca przygniotła. Właśnie dowiedziałam się, że u mnie dachówkę będą kłaść dopiero we wrześniu. Tak więc mam dużo czasu do zastanowienia...Obecnie tez mam mętlik w głowie. A moze warto kupić taką, która jest w promocji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 08.07.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Widzę, ze nieterminowe dostawy to nie tylko mój problem , ale cieszę się, że już wszytsko ok. A co do tych "sekretów" budowlańców - to pomysł mam taki: my na forum złożymy się na dobrą wódeczkę a Ty ją postawisz swoim fachmanom i jak już sie troszczkę wstawią pociągniesz ich za język - może mają jeszcze gorsze sekrety A ja już zaraz pojade sprawdzi jajka, butelki i kapelusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 08.07.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Rzeczywiście stare numery. Pierwszy z jajkiem nie działa w betonie. Tylko w murowanej ścianie z tynkiem w-c. Drugi jest perfidny, ale przy sprawdzaniu trzeba wlać wiadro wody i uważnie patrzeć ile tej wody wypływa. Trzeci jest eliminowany przez dobrego kominiarza, który wpuszcza nie tylko szczotkę z kulą ale najpierw patrzy w kanał za pomocą lusterka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 08.07.2005 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Rzeczywiście stare numery. Pierwszy z jajkiem nie działa w betonie. Tylko w murowanej ścianie z tynkiem w-c. Drugi jest perfidny, ale przy sprawdzaniu trzeba wlać wiadro wody i uważnie patrzeć ile tej wody wypływa. Trzeci jest eliminowany przez dobrego kominiarza, który wpuszcza nie tylko szczotkę z kulą ale najpierw patrzy w kanał za pomocą lusterka. pozdrawiam Wygląda na to, że na wszystko masz sposób! A może znasz inne (lepsze?) sposoby.... Już wiem! Ty na pewno jesteś murarzem!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 08.07.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 Kiedyś, zamiast tego numeru z kapeluszem, robiono bardziej wyrafinowany . Mianowicie w jedną warstwę świeżej zaprawy wkładali ptasie pióra. Słabszy kominiarz to i w lusterku nie zobaczył. Sposobem na to było spalenie piór. Nie jestem murarzem , chociaż budownictwo nie jest mi obce pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 08.07.2005 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 A domek już zbudowałeś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 08.07.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 czytam, twój dziennik i widzę, że bardzo lubisz przebywać na swojej budowie i rozmawiać z murarzami Wyciągnij z nich jak najwięcej takich nowinek och żeby moja połowa tak chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 08.07.2005 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 czytam, twój dziennik i widzę, że bardzo lubisz przebywać na swojej budowie i rozmawiać z murarzami Wyciągnij z nich jak najwięcej takich nowinek och żeby moja połowa tak chciała Prawdę mówiąc, bardziej przeżywam budowę, niz mój mąż. Fakt, on pracuje 12 godzin dziennie, a ja mam wakacje, więc doglądam na bieżąco i płacę rachunki. Nawiasem mówiąc, bardzo mi to odpowiada, choć wolałabym nie wiedzieć, ile kosztuje budowa..... A poza tym, kompletnie się nie znam na budowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts