Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

dzisiejszy dzień skatował mnie do nieprzytomności.Pójdę za przykładem Żaby i się żdziebko napiję. A jutro walczę z dachówkami.Czy powinienem być przy tym całkiem trzeżwy????????????????

Jaką walkę masz na myśli...?????

Będziesz je ciął?????

A może wybierać?? :-? :-?

Napisz o swoim wyborze.

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jutro wybieram . Do odwiedzenia RUUP KORAMIC z VON MUELLEREM pogawędka z przedstawicielem CREATONA.Potem maleńki objazd bo chcialbym obejrzeć kilka dachów. Najgorsze to wybór koloru . Na placu boju pozostaly czerwien naturalna , cz.anagobowana , brąz(czekolada),brąz (kasztan) . Najgorsze jest to ,że po obejrzeniu kilku dachów( w komplecie z budynkami) coraz bardziej oddalam sie od pierwotnej koncepcji elewacjii.Miala być okładzina z piaskowca łupanego łączona z drewnem . I teraz mam zgryza :-? Chyba się jeszcze napiję :D

może Rafałek przyjmie mnie do klubu :wink:

...A jutro walczę z dachówkami.Czy powinienem być przy tym całkiem trzeżwy????????????????...

Absolutnie !!!!! :D :D :D :D

Na trzeźwo to my pracujemy bardzo racjonalnie i nie używamy (zbyt często) drugiej półkuli mózgu odpowiedzialnej za twórcze i irracjonalne myślenie.

Po drineczku uruchamiamy obie półkule po równo i możemy dorównać połowince w dyskusji na temat kolorów :o :o :o . Co prawda takim stanie trudniej z wynalazczością (na Nobla pewnie nie zasłużysz) ale decyzyjność co do kolorów idealna :D :o :D

Pozdrawiam

Żabciu..Obiecałaś zdjątka, gdzie owe???? Pomijając " dziką furię twórczą budowlańców(?)" :cry: :cry: chyba są jakieś postępy..Pochwal się proszę!!!! :wink: Taki ładny masz ten domek, tak bardzo chciałabym już zobaczyć kolejny etap... Kup sobie taki biczyk, pejcz i z racji wakacji stań z owym z rana nad ekipą!!!! Niech poczują determinację inwestorowej...

pozdrowionka.

Żabciu..Obiecałaś zdjątka, gdzie owe???? Pomijając " dziką furię twórczą budowlańców(?)" :cry: :cry: chyba są jakieś postępy..Pochwal się proszę!!!! :wink: Taki ładny masz ten domek, tak bardzo chciałabym już zobaczyć kolejny etap... Kup sobie taki biczyk, pejcz i z racji wakacji stań z owym z rana nad ekipą!!!! Niech poczują determinację inwestorowej...

pozdrowionka.

Zdjęcia będą, owszem(ale nie dzisiaj :( ). Obawiam się tylko, że będą bardzo podobne do tych poprzednich... :-?

Postaram się zatem o nowy strój i ładne pozy inwestorki!!! 8) Może znów pochwalisz, ze pasuję do domku.... :roll: :roll:

Prędzej chyba wybral bym ten stroj dla Ciebie niż dachówke.

Niestety jeszcze nie. Trochę mnie praca przygniotła.

Właśnie dowiedziałam się, że u mnie dachówkę będą kłaść dopiero we wrześniu. Tak więc mam dużo czasu do zastanowienia...Obecnie tez mam mętlik w głowie. A moze warto kupić taką, która jest w promocji?

Widzę, ze nieterminowe dostawy to nie tylko mój problem :evil: , ale cieszę się, że już wszytsko ok.

A co do tych "sekretów" budowlańców - to pomysł mam taki:

my na forum złożymy się na dobrą wódeczkę a Ty ją postawisz swoim fachmanom i jak już sie troszczkę wstawią pociągniesz ich za język - może mają jeszcze gorsze sekrety :o

A ja już zaraz pojade sprawdzi jajka, butelki i kapelusz :wink:

Rzeczywiście stare numery.

Pierwszy z jajkiem nie działa w betonie. Tylko w murowanej ścianie z tynkiem w-c.

Drugi jest perfidny, ale przy sprawdzaniu trzeba wlać wiadro wody i uważnie patrzeć ile tej wody wypływa.

Trzeci jest eliminowany przez dobrego kominiarza, który wpuszcza nie tylko szczotkę z kulą ale najpierw patrzy w kanał za pomocą lusterka.

pozdrawiam

Rzeczywiście stare numery.

Pierwszy z jajkiem nie działa w betonie. Tylko w murowanej ścianie z tynkiem w-c.

Drugi jest perfidny, ale przy sprawdzaniu trzeba wlać wiadro wody i uważnie patrzeć ile tej wody wypływa.

Trzeci jest eliminowany przez dobrego kominiarza, który wpuszcza nie tylko szczotkę z kulą ale najpierw patrzy w kanał za pomocą lusterka.

pozdrawiam

Wygląda na to, że na wszystko masz sposób! A może znasz inne (lepsze?) sposoby....

Już wiem! Ty na pewno jesteś murarzem!!!! :roll: :roll: :roll:

Kiedyś, zamiast tego numeru z kapeluszem, robiono bardziej wyrafinowany :lol: . Mianowicie w jedną warstwę świeżej zaprawy wkładali ptasie pióra. Słabszy kominiarz to i w lusterku nie zobaczył. Sposobem na to było spalenie piór.

Nie jestem murarzem :o :o :o , chociaż budownictwo nie jest mi obce :D :D :D

pozdrawiam

czytam, twój dziennik i widzę, że bardzo lubisz przebywać na swojej budowie i rozmawiać z murarzami :wink:

Wyciągnij z nich jak najwięcej takich nowinek :lol:

och żeby moja połowa tak chciała :(

Prawdę mówiąc, bardziej przeżywam budowę, niz mój mąż. Fakt, on pracuje 12 godzin dziennie, a ja mam wakacje, więc doglądam na bieżąco i płacę rachunki.

Nawiasem mówiąc, bardzo mi to odpowiada, choć wolałabym nie wiedzieć, ile kosztuje budowa..... :roll:

A poza tym, kompletnie się nie znam na budowaniu... :-?