braza 01.10.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Ale, no właśnie, nie szkoda ogrodu na slumsy. Jesooooo O co tu chodzi Jakie slumsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 01.10.2007 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Pozwolisz że skrytukuję domek altankę Wiesz o gustach i tak dalej ......... Ale, no właśnie, nie szkoda ogrodu na slumsy. Dla mnie osobiście stawianie takiego domku po to tylko żeby zrobić graciarnie to brak pomyślunku przy budowaniu domu i brak przewidywania odpowiedniego miejsca w domu na wszelkie ogrodowe akcesoria. Czytając o Twojej altance myślalam, że postawicie takie dwa w jednym tj altankę w której można w cieniu pnączy porozmyślać w połaczeniu z miejscem na grilla i małą pakamerą na zapleczu. A tak to dla mnnie niewypał . PS Nie gniewaj się za słowa krytyki. Nie gniewam sie za te słowa krytyki, ale... 1. nasza działka ma ponad 15 arów i taki slums* nie zabiera mi tak cennego ogrodu 2.tylko w zimie bedzie tam graciarnia( tzn, sprzet ogrodowy, rowery i meble z tarasu). Latem będzie tego niewiele. Przed slumsem* zamierzamy zbudowac werande ( albo kupic) i postawić tez jakąś pergole z pnączami, może i nawet grill, bo na naszym tarasie w upalne dni nie da sie wytrzymać...ale o tym nie pisałam, wiec mogłas nie wiedzic 3.obok slumsu* bedzie częśc ogrodowa naszej działki..sliwy, jabłon, grusza, czereśnia i krzewy owocowe więc będzie to taki miły kącik wiejski odpowiedni do przemyśleń nad np. ludzką niedelikatnoscią w osądach *Slums to dzielnica miasta zamieszkana przez biedotę (najczęściej imigrantów lub przybyszy z terenów wiejskich). Dzielnice tego typu są najbardziej powszechne w wielkich aglomeracjach Trzeciego Świata (np. w Afryce, Indiach, czy Ameryce Południowej). Obecnie większość budynków w slumsach to prowizoryczne konstrukcje zbudowane z tego, co mieszkańcy zdołali znaleźć (np. desek, skrzynek, blachy falistej). Slumsy zazwyczaj są pozbawione utwardzonych dróg, elektryczności, kanalizacji oraz bieżącej wody.( w sumie sie nawet zgadza.. ) Często realną władzę w takich dzielnicach sprawują zorganizowane grupy przestępcze. http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Jakarta_slumhome_2.jpg Dzielnicami slumsowymi nazywa się również dzielnice w bogatszych i wysoko rozwiniętych krajach świata, gdzie mieszka ludność uboga. Najczęściej są to ogromne skupiska ludzi mieszkające w wysokościowcach, na terenach pozbawionych zieleni itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 01.10.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 01.10.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 01.10.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 01.10.2007 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Dzień dobry Dzień dobry Stuku Jak Ci sie podoba mój slums??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 01.10.2007 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Olkalybowa, braza., Ew-ka dzięki Mozna na Was liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 01.10.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Dzień dobry Dzień dobry Stuku Jak Ci sie podoba mój slums??? Pierwyj sort!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 01.10.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Zabciu kochana altanka po prostu superowa Ktos chyba slumsów nie widział a moze ma za słaba ostrośc widzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 01.10.2007 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 a co- szybek nie ma w komplecie? też byłam zaskoczona... Zabciu kochana altanka po prostu superowa Ktos chyba slumsów nie widział a moze ma za słaba ostrośc widzenia dzieki ulercia witaj Żaba, dawno mnie nie było, myślałam że już nie piszesz bo odkąd sie wprowadziłaś to wcale do nas na grupę nie zaglądasz. Ale któregoś dnia postanowiłam poczytac na forum o kompostowniku i od razu wpadł mi do głowy MIRAS ha ha ha . Patrzę i własnym oczom nie wierzę . Żaba dziennik kontynuuje. Domek pięknieje. Kaktusowy ogródek cudeńko. Altanka pikna !!!! Ale naj naj to jest płotek. Taki właśnie chciałabym mieć z pięknymi sztachetami (już doczytałam gdzie je kupiłaś). Ale jeśli mogłabym prosić na prv o namiary ludka, który robił Ci te wszystkie metalowe elementy przęseł i bramę to będę bardzo bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Ciebie i Twoich 3 chłopaków. Agnieszka wstyd mi że do was ni ezagladam, ale niedługo jak będe chciała o elewacji pogadać, to pewnie znów przyjde a brame robiła mi firma Bingo z ul. Lekcyjnej ( stamtąd tez mam bramę garażowa) Dziękuje za pozdrowienia scur no i nawet jak się wyleci z drzwiami to się o szybę nie pokaleczy człowiek... bardzo praktyczne rozwiązanie W środku też super. I jakie czyste szyby dobre Gonia, domek rewelacja. Nam też się coś takiego w przyszłosci przyda. Ile to cacko kosztowało? podaję na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 01.10.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Żaba! Ale altana! Ogromniasta To nie altana To kawał letniego domku Mi jest coś takiego potrzebne ale za rok Właśnie na narzędzia ogrodnicze bo nie mam zamiaru biegać 100m do domu po każdą pierdółkę za każdym razem Moze wtedy też będzie można takie cudo kupić w Castoramie? W każdym razie znów wyczaiłaś coś fajnego za rozsądne pieniądze Ty Królowo Promocji Na koniec wpisu się nieskromnie pochwalę Kupiłam stolik aluminiowy z kamiennymi 4 płytami na blacie, taki akurat na kawkę na tarasie. Przeceniony ze 179 na... 39 Jak kosztował 50 zeta to nie kupiłam. Wzięłam ich na przetrzymanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 02.10.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Przepraszam za zaśmiecanie wątku, mayland gdzie takie upusty dają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.10.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Kupiłam w Jysku na wyprzedaży po letnim sezonie. Czyścili magazyny i na sam koniec wyprzedaży sprzedawali naprawdę za grosze fajne rzeczy. Stolik nie jest duży bo 90x90 (chyba ), taki na kwakę na tarasie dla 2 osób Jest w kwadracie na jednej nodze. Na wierzchu są 4 płyty kamienne czarne. Szczerze mówiac cena pierwotna była moim zdaniem wygórowana Ale te 39zł bardzo mi sie już podobało Sprzedawali też zarąbiaste poduszki na meble ogrodowe po 7zł/szt Niestety nie kupiłam bo nie miałam jak się zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość andrew23 02.10.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Żaba jaki super domeczek!!!!!! Ja to wiarę tracę, że mój dom będzie kiedyś tak wyglądał jak Twój slums pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 02.10.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Gonia, dzięki za priva z ceną. Troszkę mnie ona zaskoczyła, ale chyba dlatego, ze jeszcze do tej pory nie interesowałam się altanami i nie wiedziałam ile takie cacka kosztują. Teraz już wiem i cholera chyba sobie nie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.10.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Bardzo fajny slums I proponuję zamist szybek jakies gazetki lub karton będzie bardziej swosjko Żabciu ogród jest cudowny i zadraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gepard 21.10.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Droga pani Żabo !Ciągle jestem pod wrażeniem coraz to innych pani dokonań.Dom i ogród - marzenie !Altanka naprawdę super - tylko pytanie , czy będą w niej przechowywane ,,różne rzeczy'' albo też będzie służyć wam jako,,oaza wypoczynku i rozrywki'' ?A może da się połączyć jedno z drugim.Chciałbym mieć w sobie tyle inwencji ,pomysłów i polotu jak wy.Życzę dalszej,owocnej pracy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.10.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 żaba, ja wiem co to znaczy wbijać szpadel w kilkuletnią trawę ale jakoś taka sama intuicyjnie wpadłam na pomysł skakania na niego . Falowanymi brzegami bardzo sie nie przejmuj i tak z czasem trawa zatrze granice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 22.10.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Poszukaj na forum o tym zapaszku z szamba. To dość często spotykany i omawiany problem. Pewnie uda się go rozwiązać jakimś napowietrzeniem np. kominkiem na szambie A co się zaś tyczy kopania kilkuletniej trawy to ja przy tym wymiękam. Kilka razy próbowałam (również z naskokiem) ale nie mam do tego siły Podziwiam Cię tym bardziej że tego sama dokonałaś!!! I nie mogę się juz doczekać fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 22.10.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 żaba, sprawdź syfony może jakiegoś suszy i trza zalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts