mayland 14.04.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 No to masz ubaw To prawko to po to by kupić samochód z kratka do przewozu psów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 15.04.2008 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Hej! Co do prawa jazdy to znam ten ból, przed każdą jazdą czułam jak mnie skręca w okolicy brzucha (lepsza przemiana materii... ) i zastanawiałam się jak dzisiaj będzie. W sumie jazdy jakoś tam minęły, skończyłam w grudniu, ale... do tej pory nie zapisałam się na egzamin. Wiem, ze to niełatwe dlatego trzymam kciuki! A domek bardzo ładnie urządzony. Wszystko konsekwentnie i z gustem. Pozdrawiam Aneta dziekuję Aneto. Wiszę że nie tylko ja przezywam te jazdy..Nawet nie chce myślec o egzaminie. Pewnie za stresu nie będe mogła zasnac polecam książkę szkolenie pozytywne psów-sama jestem na tym etapie. tyle że moja już nie siura a łapate dokopania tez lubi grabki też. http://www.sklep.mampsa.pl/?p=productsMore&iProduct=288&sName=Pozytywne-szkolenie-psow. Własnie miras wczoraj ja kupił. Zupełnie zaskakujace metody tresury..ciekawe czy uda sę wychować Wiki bez stosowania kar... Zabko -jako mama bardzo dobrze ułożonej Dorotki dam Ci jedną ,ale za to bardzo ważną rdę .Otóż nigdy ...przenigdy nie wołaj Wiki kiedy coś przeskrobie i po przyjściu skarcisz ją czy uderzysz. Jeśli to zrobisz pies zapamieta ,że jak go wołasz może dostać bure ,wiec nie bedzie Cię słuchała. Jeśli coś przeskrobie TY podejdź do niej i ją ukaraj. I jeszcze jedno .....legowisko psa to rzecz świeta .Tam pies musi sie czuc bezpieczny ,czyli jak Wiki tam ucieknie ,nie należy jej już karać . ...uff uff ale sie wymondrzam ..... Ewa to juz wiem, bo przeczytałam, ale dziekuję ci za wskazówki bo powoli tarce cierpliwość. Ona potwornie mocno gryzie, nawet w tyłek jak jestem pochylona przy grządkach Bezan do dziś szaleje na widok sprzętu rolniczego jak wczoraj PAweł sadził tuje musiałam go na smyczy trzymać . Jak Cię Wiki gruzie to też ją ugryź. Fiu fiu dobrze się Wam powodzi,ze macie zgniłe banany na kompostowniku, u nas tylko obierki po ziemniakach to znaczy że nie wychowaliście jej nalezycie polecam w/w lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 15.04.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 to znaczy że nie wychowaliście jej nalezycie polecam w/w lektury to fakt tylko ocena dobra na egzaminie z posłuszeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 15.04.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 moja Dorotka jak wsadzam kwiatki to grzcznie przy mnie leży a potem .....podchodzi do nich i je wącha naprawdę ....wącha niczym mała ogrodniczka ja to mam piesa Labrador -to jest rasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.04.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Moja wprawdzie już wyrosła z wyciagania drzewek z korzeniami i odgrzebywania cebulek które wczesniej zakopałam (a nuz jakies pysznosci pancia schowała przed psem ) ale do tej pory mam podobnie jak u Olki pas trawy wydeptany przy siatce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 16.04.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witaj ZABO.. masz wspaniały dom, ogród przeistaczasz w oaze piękności, psiaka wychowasz na "ludzi"więc spokojnie i PRAWKO TEŻ DASZ RADE..... na luzaka!!! mówię CI...- każdy ma obawy -jak miałam prawko to 2-3lata jeżdząc się doszkalałam.....mój mąż uczestniczył w kursach...-pilnie, potem uciekł- tzn. oficjalnie to sie nazywa że miał inne super ważne sprawy- i nie poszedł na egzamin..., mineły 4lata, a dziś to jego prawko przydałoby się niesamowicie...-.....tymczasem też pomyka na rowerze,więc spokojnie, dasz rade!!!!!!! 100000ludzi dało rade, to i ToBIE się uda...- oby do przodu, i patrz przed siebie a nie na pedały albo instruktora....TRZYMAM KCIUKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.04.2008 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Tez mamy mlodego psa 10 msc mastifa, jak mial 3-4 msc to gryzl nas regularnie i to nawet mocno po nogach, pupie, rekach. Chcial w ten sposob zwrococ na siebie uwage (z jakiej racji robilismy cos kolo domu jak to z niim powinnismy sie bawic). Z czasem to podgryzanie mu przeszlo, i tzn lapie nas ale tak, ze wogole tego nie czujemy - bardzo delikatnie (ta rasa w ten sposob okazuje wlascicielowi milosc wlasnie podgryzajac) ale zanim stal sie delikatny to godzinami mu tlumaczylam i teraz wie co mu wolno i kiedy. Piesek Twoj jest sliczny, prosze o wiecej zdjec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.04.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Cześc Żabuniu!!! No to masz niezłą zabawę przez najbliższe 7-8 miesięcy!!! Wiem, co mówię!!! Nasza owczarkowa księżniczka mniej więcej tyle potrzebowała na jako takie wyrośnięcie z pewnych ... hmyyy ... przywar? Jeśli mogę coś poradzić: nie dawaj jej NIGDY odczuć, że to ona ma palmę pierwszeństwa, czyli: nie zostawiaj jej grabi, gdy zaczyna za nie łapać, tylko stanowczym tonem nie znoszącym sprzeciwu powiedz krótkie "Fe! Zostaw" lub coś w tym stylu i ... rób swoje nadal. Będzie to trwało pewnie długo, bo Wiki wygląda na charakterną istotę, ale w końcu do niej dotrze, że to Ty masz ostatnie zdanie!!! Ja ze swoją mam tylko dwa problemy: paskudnie ciągnie na smyczy (podobno cecha charaketrystyczna owczarków, a my nie dopilnowaliśmy jej wygłuszenia) i wybujałe poczucie własności terytorium (też cecha charakterystyczna) oznajmiane głośnym i długotrwałym szczekaniem, co w bloku jest dość upier..liwe. Więcej kłopotów nie mamy, to cudowny pies i takim cudownym psem będzie też Twoja Wiki - tylko się nie daj!!!! Pozdrawiam i sorry, że tak się wymądrzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 25.04.2008 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Dziękuję Wam dziewczyny za porady odnosnie wychowania psa. Wasze wskazówki sa dl amnie bardzo istotne. Tak więc piszcie Zaraz pokaże Wiki jak urosła. tak wiec zapraszam do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 25.04.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Nie poznałam Cię Żabcia zmieniłaś avatar Wiki jest śliczna I wiem coś na ten temat "nie miała ... problemu wzięła sobie psa" Życzę cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.04.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Jest przeurocza!!! Ale jakże mogłoby byc inaczej!!! Wchodź do jej budy skolko ugodno, musi wiedzieć, że macie prawo przebywac na jej miejscu, chociaż ona na Waszym już niekoniecznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.04.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Heloł żaba Mam prośbę Chodzi mi o to jak i gdzie zamocowaliście te uchwyty od rolet?? Nie wiem czy dobrze się wyrażam Zmieściły się między oknem a ścianą?? Czy gdzieś indziej je zamontowaliście?? Proszę o zdjęcie i łopatologiczne wytłumaczenie fenkju from de małtyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.04.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Jaka buda Jak letni domek zabaw dla dzieci Zaba nie poznałam avatarku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 25.04.2008 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 co z deskom!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 28.04.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Żabo super jest ten Twój urwis choć pewnie czasem ruki opadają do ziemi niedługo z tego wyrośnie i będzie dumnym owczarkiem niemieckim fotoreportaż z budy uroczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 28.04.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Dziękuję Wam dziewczyny za porady odnosnie wychowania psa. Wasze wskazówki sa dl amnie bardzo istotne. Tak więc piszcie Nasz bullek był szkolony jako szczeniak. Pamiętam, że trener przypinał go na bardzo długiej lince i gdy mały próbował ucieczki, pozwalał na to dopóki starczyło linki. W momencie gdy następowało szarpnięcie (bardzo niemiła uczucie dla pieska), wołał głośno "stój". Ta komenda wciąż funkcjonuje i na hasło "stój", pies natychmiast się zatrzymuje. Niestety tresura nie jest zbyt przyjemna, ale przy takim psie konieczna. Do nauki chodzenia przy nodze miał ubieraną kolczatkę i zawsze ma chodzić po tej samej stronie człowieka, najczęściej po lewej. Gdy próbował forsować się naprzód, słyszał komendę "równaj" z równoczesnym szarpnięciem za smycz (ale z czuciem, bo kolczatka ). Oczywiście, gdy będziesz sama wykonywać ćwiczenia, musisz mieć przy sobie smakołyki jako nagrodę za dobre wykonanie polecenia, stosowane na przemian z pochwałą, pogłaskaniem ze słowami "dobry pies" I absolutnie, za każdym razem to człowiek, jako przywódca pierwszy wchodzi do drzwi http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/oponka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 28.04.2008 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Oczywiście, gdy będziesz sama wykonywać ćwiczenia, musisz mieć przy sobie smakołyki jako nagrodę za dobre wykonanie polecenia, stosowane na przemian z pochwałą, pogłaskaniem ze słowami "dobry pies" ja włsnie tak robie. zawsze mam w kieszeni smakołyki i nagradzam ja jak jets posłuszna albo zachowuje się dobrze. Wiem , ze niektóre rasy wymagaja tak ostrej tresury , ale ja zdecydowanie nie jestem zwolenniczką takich metod.. Żabo super jest ten Twój urwis choć pewnie czasem ruki opadają do ziemi niedługo z tego wyrośnie i będzie dumnym owczarkiem niemieckim fotoreportaż z budy uroczy o tak, opadają... ciekwqe jest to, zę ona przy Mirku jets bardzo posłuszna, bo on potrafi zdecywdoanie zakazać jej czegos. Mi niestey wchodzi na głowę ( w dosłownym znaczeniu również) co z deskom!!! a co ma być! oczywiście nadal opada Zaba nie poznałam avatarku wyładniałam nie? Jest przeurocza!!! Ale jakże mogłoby byc inaczej!!! Wchodź do jej budy skolko ugodno, musi wiedzieć, że macie prawo przebywac na jej miejscu, chociaż ona na Waszym już niekoniecznie ! dzięki Wiki już śpi w budzie .całkiem dobzre zniosła przeprowadzkę. Nawet czesem w ogole nie zwodzi Wiki jest śliczna I wiem coś na ten temat "nie miała ... problemu wzięła sobie psa" Życzę cierpliwości o tak ale ile radosci przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.04.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Ale miałaś fajne spotkanie. Szkoda że i mnie tam nie było. Przyznaj się , pewnie mnie obgadywałyście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 28.04.2008 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Ale miałaś fajne spotkanie. Szkoda że i mnie tam nie było. Przyznaj się , pewnie mnie obgadywałyście? pewnie! prawda Ola? Veruniu ja tez żałuje. Ale na pewno jeszcze będzie okazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 28.04.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 żaba_gonia Nawet nie wiem co tu u Ciebie napisać Twój dom wygląda BOOOSKOOO!!! Ja też tak chcę!! Udzielasz jakichś rad przy projektowaniu wnętrz Bardzo podobają mi się Twoje płytki i w łazience i kuchni i.....wszędzie!!Gratuluję!bo nie jest to łatwe(przynajmniej dla mnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts