Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cześć Żabo Goniu

poczytałam sobie Twój dziennik, pośmiałam się, nie powiem. Fajnie się go czyta. Podziele się swoją refleksją. Murarze są chyba wszędzie b. wrazliwi na słowa krytyki. Ja dwa dni temu też ochrzaniłam osobnika telefonicznie za totalny brak organizacji. Wczoraj przyjeżdzam na budowę a ten nawet w moją stronę nie spojrzy. I też tak jak Ty poczułam się jak intruz na swojej ziemi. Też czekam żeby to towarzystwo wreszczie sie wyniosło. Dobrze że dach robi kto inny. Wyobraź sobie że od marca od kiedy zaczeli robotę dopiero od tygodnia stawiają ściany. Oczywiście w międzyczasie było wiele wypadków losowych uniemozliwiajacych codzienną budowę (na które ja jako swego czasu uczeń nigdy bym nie wpadła, ot inwencja jest wielka)

Mam Gosiu jeszcze pytanie odnośnie Twojego ogrzewania. Piszesz że masz kominek z płaszczem wodnym i piec kondensacyjny. Piec kondensat chcemy na 100% ale wacham się co do kominka z płaszczem wodnym. Nie wiem ile trzeba drewna dorzucać żeby piec ogrzewał tą wodę. Czy jak sie narąbie surowca to straczy np. na dzien ?. U Ciebie trzech chłopa to co innego, u mnie jeden.

przepraszam za przydługi post

pozdrawiam gośka

Mam Gosiu jeszcze pytanie odnośnie Twojego ogrzewania. Piszesz że masz kominek z płaszczem wodnym i piec kondensacyjny. Piec kondensat chcemy na 100% ale wacham się co do kominka z płaszczem wodnym. Nie wiem ile trzeba drewna dorzucać żeby piec ogrzewał tą wodę. Czy jak sie narąbie surowca to straczy np. na dzien ?. U Ciebie trzech chłopa to co innego, u mnie jeden.

przepraszam za przydługi post

pozdrawiam gośka

nie ma za co :wink: :lol:

Małgosiu, rocznik 2005 :wink:

otóz ja nie mam kondensatu. Mam zwykły atmosferyczny piec gazowy. To w zupęłności wystarcza, jeżeli chcesz ogrzewać dom kominkiem z płaszczem . Trudno mi powiedzieć ile dziennie zuzywa się drewna :roll: Pamiętam tylko w ze w okresie grzewczym poszło drewna za jakieś 1000 zł. Za gaz zapłacilismy niecałe 900 zł. :D . Oczwyiście jest troche zachodu z noszenie drewna i dokładaniu do kominka, ale i tak zimą rozpalałabym w kominku. A teraz przy okazji ogrzewa mi się cały dom. J asobi echwalę

Pozdrawiam :D

dzięki żabo goniu za szybką odpowiedź :) .

A wydawało mi się że go masz. Pewnie to w innym dziennku, ale głównie chodziło mi właśnie o ten z płaszczem.

Może właśnie zastosować to na zasadzie alternatywy albo kondensat albo piec z płaszczem. Jeszcze pomyśle.

Z rocznikiem 2005 byś za dużo nie pogadała na tematy budownicze :wink: . To rocznik mojej córci. Pozdrawiam.

gośka

8) Hallo... Właśnie przyszła do mnie... plecki zaokrąglone, kąciki ust opuszczone, kolanka zgięte, łapki spocone :cry:

Patrzę widzę. No tak, tak wygląda porażka osobista na dwóch nogach.

Mówię nie martw się. Pokażesz im następnym razem...

Pytam: jak to się stało?

> manewry zdałam

> jazda zaczęła się układać nieźle i na krzyżówce zgasł silnik[q..wa po co w aucie wsadzili to urządzenie :roll: ] jak uruchomiłam i nadrabiajac stracony czas chciałam szybko ruszyć to nadjechał samochód. NIech go szlag.... dup...ek nie miał którędy jechać burak jeden!!!!

"Chciała Pani wymusić pierwszeństwo" - powiedział egzaminator naciskając na hamulec.

Teraz zdecydowaliśmy, że doskonalenie jazdy oraz manualne i nożne niedociągnięcia zaczniemy rozpracowywać już dziś wieczorem :wink: