Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

Widzę Żabciu że pomimo błędów ekipy ( które nietstety widac nawet na zdjęciach :cry: ) humorek dopisuje i tego Ci życzę

A co miała żabcia robić? Przecież to albo się utopić (czy to w wykonaniu żaby możliwe?) albo się upić z rozpaczy, co chyba pozytywnie wpłynęło na humorek. Ja ciągle się tylko zastanawiam , gdzie są dalsze fotki z tej imprezy... :wink:

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Wam, kochani, za miłe komentarze! :D

Postanowiłam, że nie będę się tak denerwować. Po to jest kierownik budowy, żeby wszystkiego dopilnować. Będę upierdliwa, będę analizować projekt, spacerować po budowie z poziomicą i wzywać kierownika, jak coś mi się nie spodoba. Prędzej czy później, będę miała swój domek!

Ciekawa jestem, co powie facet od Schiedla????

Rafałku, do tego komina podłączony będzie piec gazowy, a nie kominek. Co do drugiej uwagi, to do końca nie rozumię o jaki błąd Ci chodzi...

Pozdrawiam wszystkich ! U mnie super pogoda! PADA!!!! :D

Widzę Żabciu że pomimo błędów ekipy ( które nietstety widac nawet na zdjęciach :cry: ) humorek dopisuje i tego Ci życzę

A co miała żabcia robić? Przecież to albo się utopić (czy to w wykonaniu żaby możliwe?) albo się upić z rozpaczy, co chyba pozytywnie wpłynęło na humorek. Ja ciągle się tylko zastanawiam , gdzie są dalsze fotki z tej imprezy... :wink:

ŚWINTUSZEK! :oops:

Na tym sesję zakończono! Potem normalnie :roll: :-? usiedliśmy na rower i próbowaliśmy dojechać do domu! :D

ŚWINTUSZEK! :oops:

Na tym sesję zakończono! Potem normalnie :roll: :-? usiedliśmy na rower i próbowaliśmy dojechać do domu! :D

Też musiało ciekawie wyglądać :wink: :)

http://foto.onet.pl/upload/27/28/_511449_n.jpg

O te zdjęcie mi chodzi. Tam gdzie będzie podłączony kocioł (nie wiedziałem...) przy wkładzie widać na przestrzał tak jakby pustak był wycięty z obu stron.

Na tym sesję zakończono! Potem normalnie usiedliśmy na rower i próbowaliśmy dojechać do domu!

Czyli świadomość wróciła nad ranem a jak człowiek zaczyna trzeźwieć to go ciągnie do domu... hmmm. Dalej będę uparcie twierdził, że coś przemilczano... a wnioskuję po tym "usiedliśmy na rower"... szkoda, że mnie tam nie było... :wink:

Serdecznie pozdrawiam

http://foto.onet.pl/upload/27/28/_511449_n.jpg

O te zdjęcie mi chodzi. Tam gdzie będzie podłączony kocioł (nie wiedziałem...) przy wkładzie widać na przestrzał tak jakby pustak był wycięty z obu stron.

Na tym sesję zakończono! Potem normalnie usiedliśmy na rower i próbowaliśmy dojechać do domu!

Czyli świadomość wróciła nad ranem a jak człowiek zaczyna trzeźwieć to go ciągnie do domu... hmmm. Dalej będę uparcie twierdził, że coś przemilczano... a wnioskuję po tym "usiedliśmy na rower"... szkoda, że mnie tam nie było... :wink:

Serdecznie pozdrawiam

Myślę, że te metalowe uchwyty wyglądają jak prześwit. pustak na pewno nie jest wycięty z dwóch stron.

Dalszej części wypowiedzi nie skomentuję..... :oops:

Żabciu, skoro odpisujesz na komentarze, to rozumiem, że do domu udało się dojechać. Ja jestem bardzo niekumata w sprawach budowlanych, ale ten komin to nawet ja widzę, że krzywy :-? Dobrze, że wezwiecie panów Shiedlów. Ciekawe co powiedzą.... Tylko nie tańcz przy nich na tej rurze, bo wątek stracą i będzie im obojętne nawet jak komin będzie w poziomie... :wink: :D

Żabciu, skoro odpisujesz na komentarze, to rozumiem, że do domu udało się dojechać. Ja jestem bardzo niekumata w sprawach budowlanych, ale ten komin to nawet ja widzę, że krzywy :-? Dobrze, że wezwiecie panów Shiedlów. Ciekawe co powiedzą.... Tylko nie tańcz przy nich na tej rurze, bo wątek stracą i będzie im obojętne nawet jak komin będzie w poziomie... :wink: :D

Nie bój Zaby!!!

Będę śmiertelnie poważna. Może nawet włożę garsonkę... :x

Cześć Żaba :wink:

Skoro już zostaliśmy z Żonką zdekonspirowani :D to wiedz, że będziemy uważnymi czytelnikami Waszego dziennika, no i oczywiście wiernymi kibicami :wink:

Dorzucę swoje trzy grosze w temacie komina. My postawiliśmy dwa Schiedle wysokości 8.66 m. Są proste (!), całkiem sporych przekrojów (Rondo 20+W, Rondo Plus 16+W) a mimo to kominy tej wysokości sprawiały wrażenie wyjątkowo niestabilnych. Ostatnich 5 kształtek mamy jeszcze obmurowanych klinkierową cegłą, co dodatkowo tworzyło efekt ciężkiego kominiora na chudej nóżce.... I teraz jeśli taka wolnostojąca konstrukcja miałaby być jeszcze krzywa, to ja bym pod czymś takim szybko osiwiał... Dodam, że zanim pokryliśmy dach, nasze Schiedle na wietrze całkiem ładnie się ruszały, teraz otulone dachówką, związane (z dylatacją) z jętkami i krokwiami, budzą jakie takie moje zaufanie...

Rozbierałbym więc bez gadania, patrzył czy ekipa czegoś nie uszkodzii(!), obciążał za każdy konieczny do dokupienia element...

Powodzenia, cierpliwości i życzenia by w kierowniku budowy obudził się LEW :evil: :evil: