Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A czy naprawdę tak jest 8)

Niestety, tak.

Ale myślałam, że zrobi nam to gratis, bo buduje nam od fundamentów aż po dach......

oj Zabko Zabko... na budowie nie ma nic gratis.. wszystko musi byc w umowie inaczej beda Cie kasowac za kazdy nawet najmniejszy detal dodatkowy...

pozdr

m.

A czy naprawdę tak jest 8)

Niestety, tak.

Ale myślałam, że zrobi nam to gratis, bo buduje nam od fundamentów aż po dach......

oj Zabko Zabko... na budowie nie ma nic gratis.. wszystko musi byc w umowie inaczej beda Cie kasowac za kazdy nawet najmniejszy detal dodatkowy...

pozdr

m.

Maksiu, w zupełności się z Tobą zgadzam, ale nawet gdybym podpisała z nim umowę, to skąd miałabym wiedzieć, że te belki stalowe będą b. drogie i że będzie musiał robic co innego. Żeby wiedzieć o tym wszystkim, to musiałabym mieć przynajmniej jakieś pojęcie na temat budowy. A ja własnie teraz się uczę...

Wiem, wiem co myslisz.. :wink: ...Niewiedza nie jest wytłumaczeniem...

Święta prawda!

Pozdrawiam :D

Miwol, dzięki! :D

Maksiu, w zupełności się z Tobą zgadzam, ale nawet gdybym podpisała z nim umowę, to skąd miałabym wiedzieć, że te belki stalowe będą b. drogie i że będzie musiał robic co innego. Żeby wiedzieć o tym wszystkim, to musiałabym mieć przynajmniej jakieś pojęcie na temat budowy. A ja własnie teraz się uczę...

Wiem, wiem co myslisz.. :wink: ...Niewiedza nie jest wytłumaczeniem...

Święta prawda!

Miwol, dzięki! :D

no niestety... nauka kosztuje, stara prawda ludowa....

sam gdybym mial dzis zaczynac od poczatku zrobilbym wiele rzeczy inaczej, lepiej i napewno za mniejsze pieniądze

m.

A czy przypadkiem ta dopłata to nie rekompensata za rozebranie komina :roll: Przeciez to musi być straszny obciach dla majstra :oops: komina prostego nie postawić :roll:

A co do tych belek stalowych to tak już jest że w momencie wyboru projektu nie zwracamy uwagi na takie duperele :-? :wink: jak nam sie wydaje wtedy :wink: jak rozwiązania konstrukcujne :-?

Żaba dobrze, ze są jeszcze i dobre wieści :wink: :p

Kurde skończyłem czytać. Chyba oszalałem, że nie idę spać, ale dziennik arcyciekawy. Te pomysły murarzy z uprzykrzeniem życia - dla mnie bomba. Kapleusz w kominie jest nie do pobicia.

A ekipa swoją droga też niezła, okna o 90 stopni obracją, o kondycję finansową inwestora dbają zmniejszając garaż...nieźle nieźle.

No ale wszystko jak zwykle skończy się dobrze, czyli szczęsliwą przeprowadzką. BTW, zapytam - przenosiny w tym roku, czy domek będzie zimował oddając wilgoć północnemu wiatrowi?

pozdrawiam

Gerion

Witam zabo_goniu, no łatwo to ty nie masz na tej budowie :-? , komin rzeczywiście ***********, a te poprawki za które chcą kasę to mnie rozwalają, to tak jakbym ja w pracy ******** projekt a za naprawę żądałabym extray kasy. Zaraz by mnie wywalili :evil: a tu człwoek siedzi cicho kaja się, aby panowie się nie obrazili i poszli, bo gdzie ja drugą ekipę znajdę. Widze to na przykładzie mojej sąsiadki, jej budowlańcy od 3 miesięcy postawili dwie ściany, przychodzą raz w tygodzniu na 2 godziny, na leżąco kładą ściany lub grają w piłkę zrobioną z koszulki jednego z nich a ona siedzi cicho bo się boi ich zwolnić. PARANOJA

Żabciu nie daj się to Twój dom wybudowany za ciężkie pieniądze !!!!!

No ale wszystko jak zwykle skończy się dobrze, czyli szczęsliwą przeprowadzką. BTW, zapytam - przenosiny w tym roku, czy domek będzie zimował oddając wilgoć północnemu wiatrowi?

Gerion

W tym roku, to na pewno nie. Myślę, że nawet nie w następnym..... :( .Trudno powiedzieć. Ale nie ukrywam, że nie mogę się doczekać!

Zaraz biorę się za lekturę Twojego dziennika. :D

Pozdrawiam

jej budowlańcy od 3 miesięcy postawili dwie ściany, przychodzą raz w tygodzniu na 2 godziny, na leżąco kładą ściany lub grają w piłkę zrobioną z koszulki jednego z nich a ona siedzi cicho bo się boi ich zwolnić. PARANOJA

!!!!!

Na szczęscie moja ekipa aż tak się nie obija! Dzisiaj to nawet sprawnie idzie im robota. Myślę, że szef trochę ich zganił, po tym jak mu powiedziałam, że jego ludzie pracują rekreacyjnie i zamiast murować zbierają wiśnie na kompot.....

Heyka Zaba,

dawno tu nie zaglądałem i widzę, że masz nawych kolegów i koleżanki. :D Przyznam, że miło się czyta widząc, że stworzyliście niezłe towarzystwo. Napisałbym "wzajemnej adoracji" - bo coś w tym jest, ale to powiedzonko ma lekko ironiczne brzmienie. A towarzycho miłe i do tego życzliwe - super. Czytam i podciągam się z budowlanki :wink: , może w końcu dowiem się na co pracuję... :roll:

Mam nadzieję, że te belki żelbetowe nie wydrążą nas i parametry wytrzymałościowe osiągną w normalnych gabarytach tzn nie będą wystawały ze stropu czy na podłodze he he :-?

pozdroofko - postaram się dziś myknąć szybciej tzn przed 18

miras

ps

blokujesz ciągle telefon - ciekawy jestem czy cierpiałabyś jakbym zablokował dostęp do netu :lol:

buzieńka hi hi

Miras nie ryzykuj - spokój w domu najważniejszy.

Coć z drugiej strony ciekawe jakie dźwieki wydaje wq... Żaba ???

:lol: :lol: :lol:

Ona tylko kreuje się na osobę groźną (dla kierownika budowy), w rzeczywistości Zaba jest bardzo wesołą osóbką. Tylko z taką można tyle wytrzymać :wink:

A co do dźwięków to różnie bywa, najczęściej jednak nie używa wobec mnie wysokich tonów - bo wtedy rozbawia nawet naszych synów :p

Bo Żabie nie wychodzą wysokie tony :lol: :evil: :lol:

A tak serio to wczoraj powiedziała, że bardzo by cierpiała bez tego forum. :p i była milutka... :p

pzdr

miras

Zaba by cierpiała My bysmy cierpieli :-?

Prosze nie blokować dostępu do netu 8)

"Towarzystwo wzajemnej adoracji" :wink: :)

Dżizis, Ty masz już tyle postów, że nic tylko "szacuneczek" i czapeczka z głowy. Zastanawiam się jaką ikonkę powinienem tu wstawić i nic nie mogę przypasować. Musiałbym zrobić sobie zdjęcie ze swoim głupawym wyrazem twarzy.

A z blokadą to był joke :wink: myślę nad znalezieniem innego szybszego dostępu - ale taniego :-?

To "Towarzystwo" to naprawdę niezła ekipa - myślę, że nawet zaliczacie się do elity wszystkich for (?) forumów(?) - nie wiem jak odmienić :oops:

pzdr

jakie belki żelbetowe? Kurcze obawiam się, że mam również projekt Archipelagu więc może i tego samego konstuktora. Wyjaśnijcie plis szybko o co chodzi zanim pożegnam adaptującego konstruktora!

:) Xena z Xsary -spokojnie - choć wojowniczą masz ksywkę :wink:

Możesz to sprawdzić na swoim projekcie. Ale później (tak jak w naszym przypadku) możesz to również zmienić. Pytanie - czy zrobi to Twój "magik" za darmochę? :o

To czy masz drogie stalowe belki sprawdzisz przyglądając się konstrukcji spropu. Jeśli znajdują się tam stalowe belki stropowe typu HE-A, to nie wróży dobrze Twojej kieszeni. Lepiej poproś projektanta o przeliczenie tych belek na żelbetowe. W praktyce wykonuje się to razem ze stropem, a tą belkę tworzą pręty żebrowane połączone strzemionami. Wg wstępnych szacunków dwukrotnie tańsze rozwiązanie. :lol:

pzdr

miras