Aga J.G 03.08.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 A czy naprawdę tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 03.08.2005 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 A czy naprawdę tak jest Niestety, tak. Ale myślałam, że zrobi nam to gratis, bo buduje nam od fundamentów aż po dach...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.08.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 A czy naprawdę tak jest Niestety, tak. Ale myślałam, że zrobi nam to gratis, bo buduje nam od fundamentów aż po dach...... oj Zabko Zabko... na budowie nie ma nic gratis.. wszystko musi byc w umowie inaczej beda Cie kasowac za kazdy nawet najmniejszy detal dodatkowy... pozdr m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 03.08.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Mimo wszystko głowa do góry. Niech podniesie rękę ten, kto wybudował bez problemów... Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 03.08.2005 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 A czy naprawdę tak jest Niestety, tak. Ale myślałam, że zrobi nam to gratis, bo buduje nam od fundamentów aż po dach...... oj Zabko Zabko... na budowie nie ma nic gratis.. wszystko musi byc w umowie inaczej beda Cie kasowac za kazdy nawet najmniejszy detal dodatkowy... pozdr m. Maksiu, w zupełności się z Tobą zgadzam, ale nawet gdybym podpisała z nim umowę, to skąd miałabym wiedzieć, że te belki stalowe będą b. drogie i że będzie musiał robic co innego. Żeby wiedzieć o tym wszystkim, to musiałabym mieć przynajmniej jakieś pojęcie na temat budowy. A ja własnie teraz się uczę... Wiem, wiem co myslisz.. ...Niewiedza nie jest wytłumaczeniem... Święta prawda! Pozdrawiam Miwol, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.08.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Maksiu, w zupełności się z Tobą zgadzam, ale nawet gdybym podpisała z nim umowę, to skąd miałabym wiedzieć, że te belki stalowe będą b. drogie i że będzie musiał robic co innego. Żeby wiedzieć o tym wszystkim, to musiałabym mieć przynajmniej jakieś pojęcie na temat budowy. A ja własnie teraz się uczę... Wiem, wiem co myslisz.. ...Niewiedza nie jest wytłumaczeniem... Święta prawda! Pozdrawiam Miwol, dzięki! no niestety... nauka kosztuje, stara prawda ludowa.... sam gdybym mial dzis zaczynac od poczatku zrobilbym wiele rzeczy inaczej, lepiej i napewno za mniejsze pieniądze m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.08.2005 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 A czy przypadkiem ta dopłata to nie rekompensata za rozebranie komina Przeciez to musi być straszny obciach dla majstra komina prostego nie postawić A co do tych belek stalowych to tak już jest że w momencie wyboru projektu nie zwracamy uwagi na takie duperele jak nam sie wydaje wtedy jak rozwiązania konstrukcujne Żaba dobrze, ze są jeszcze i dobre wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 03.08.2005 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 A czy przypadkiem ta dopłata to nie rekompensata za rozebranie komina Przeciez to musi być straszny obciach dla majstra komina prostego nie postawić To samo powiedział mój mąż!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 03.08.2005 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Kurde skończyłem czytać. Chyba oszalałem, że nie idę spać, ale dziennik arcyciekawy. Te pomysły murarzy z uprzykrzeniem życia - dla mnie bomba. Kapleusz w kominie jest nie do pobicia. A ekipa swoją droga też niezła, okna o 90 stopni obracją, o kondycję finansową inwestora dbają zmniejszając garaż...nieźle nieźle. No ale wszystko jak zwykle skończy się dobrze, czyli szczęsliwą przeprowadzką. BTW, zapytam - przenosiny w tym roku, czy domek będzie zimował oddając wilgoć północnemu wiatrowi? pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 04.08.2005 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Witam zabo_goniu, no łatwo to ty nie masz na tej budowie , komin rzeczywiście ***********, a te poprawki za które chcą kasę to mnie rozwalają, to tak jakbym ja w pracy ******** projekt a za naprawę żądałabym extray kasy. Zaraz by mnie wywalili a tu człwoek siedzi cicho kaja się, aby panowie się nie obrazili i poszli, bo gdzie ja drugą ekipę znajdę. Widze to na przykładzie mojej sąsiadki, jej budowlańcy od 3 miesięcy postawili dwie ściany, przychodzą raz w tygodzniu na 2 godziny, na leżąco kładą ściany lub grają w piłkę zrobioną z koszulki jednego z nich a ona siedzi cicho bo się boi ich zwolnić. PARANOJA Żabciu nie daj się to Twój dom wybudowany za ciężkie pieniądze !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 04.08.2005 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 No ale wszystko jak zwykle skończy się dobrze, czyli szczęsliwą przeprowadzką. BTW, zapytam - przenosiny w tym roku, czy domek będzie zimował oddając wilgoć północnemu wiatrowi? Gerion W tym roku, to na pewno nie. Myślę, że nawet nie w następnym..... .Trudno powiedzieć. Ale nie ukrywam, że nie mogę się doczekać! Zaraz biorę się za lekturę Twojego dziennika. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 04.08.2005 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 jej budowlańcy od 3 miesięcy postawili dwie ściany, przychodzą raz w tygodzniu na 2 godziny, na leżąco kładą ściany lub grają w piłkę zrobioną z koszulki jednego z nich a ona siedzi cicho bo się boi ich zwolnić. PARANOJA !!!!! Na szczęscie moja ekipa aż tak się nie obija! Dzisiaj to nawet sprawnie idzie im robota. Myślę, że szef trochę ich zganił, po tym jak mu powiedziałam, że jego ludzie pracują rekreacyjnie i zamiast murować zbierają wiśnie na kompot..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras 04.08.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Heyka Zaba, dawno tu nie zaglądałem i widzę, że masz nawych kolegów i koleżanki. Przyznam, że miło się czyta widząc, że stworzyliście niezłe towarzystwo. Napisałbym "wzajemnej adoracji" - bo coś w tym jest, ale to powiedzonko ma lekko ironiczne brzmienie. A towarzycho miłe i do tego życzliwe - super. Czytam i podciągam się z budowlanki , może w końcu dowiem się na co pracuję... Mam nadzieję, że te belki żelbetowe nie wydrążą nas i parametry wytrzymałościowe osiągną w normalnych gabarytach tzn nie będą wystawały ze stropu czy na podłodze he he pozdroofko - postaram się dziś myknąć szybciej tzn przed 18 miras ps blokujesz ciągle telefon - ciekawy jestem czy cierpiałabyś jakbym zablokował dostęp do netu buzieńka hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.08.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Zaba by cierpiała My bysmy cierpieli Prosze nie blokować dostępu do netu "Towarzystwo wzajemnej adoracji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 04.08.2005 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 blokujesz ciągle telefon - ciekawy jestem czy cierpiałabyś jakbym zablokował dostęp do netu TYLKO SPRÓBUJ!- pogadamy w domu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 05.08.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 jakie belki żelbetowe? Kurcze obawiam się, że mam również projekt Archipelagu więc może i tego samego konstuktora. Wyjaśnijcie plis szybko o co chodzi zanim pożegnam adaptującego konstruktora! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 05.08.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Miras nie ryzykuj - spokój w domu najważniejszy. Coć z drugiej strony ciekawe jakie dźwieki wydaje wq... Żaba ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras 05.08.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Miras nie ryzykuj - spokój w domu najważniejszy. Coć z drugiej strony ciekawe jakie dźwieki wydaje wq... Żaba ??? Ona tylko kreuje się na osobę groźną (dla kierownika budowy), w rzeczywistości Zaba jest bardzo wesołą osóbką. Tylko z taką można tyle wytrzymać A co do dźwięków to różnie bywa, najczęściej jednak nie używa wobec mnie wysokich tonów - bo wtedy rozbawia nawet naszych synów Bo Żabie nie wychodzą wysokie tony A tak serio to wczoraj powiedziała, że bardzo by cierpiała bez tego forum. i była milutka... pzdr miras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras 05.08.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Zaba by cierpiała My bysmy cierpieli Prosze nie blokować dostępu do netu "Towarzystwo wzajemnej adoracji" Dżizis, Ty masz już tyle postów, że nic tylko "szacuneczek" i czapeczka z głowy. Zastanawiam się jaką ikonkę powinienem tu wstawić i nic nie mogę przypasować. Musiałbym zrobić sobie zdjęcie ze swoim głupawym wyrazem twarzy. A z blokadą to był joke myślę nad znalezieniem innego szybszego dostępu - ale taniego To "Towarzystwo" to naprawdę niezła ekipa - myślę, że nawet zaliczacie się do elity wszystkich for (?) forumów(?) - nie wiem jak odmienić pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras 05.08.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 jakie belki żelbetowe? Kurcze obawiam się, że mam również projekt Archipelagu więc może i tego samego konstuktora. Wyjaśnijcie plis szybko o co chodzi zanim pożegnam adaptującego konstruktora! Xena z Xsary -spokojnie - choć wojowniczą masz ksywkę Możesz to sprawdzić na swoim projekcie. Ale później (tak jak w naszym przypadku) możesz to również zmienić. Pytanie - czy zrobi to Twój "magik" za darmochę? To czy masz drogie stalowe belki sprawdzisz przyglądając się konstrukcji spropu. Jeśli znajdują się tam stalowe belki stropowe typu HE-A, to nie wróży dobrze Twojej kieszeni. Lepiej poproś projektanta o przeliczenie tych belek na żelbetowe. W praktyce wykonuje się to razem ze stropem, a tą belkę tworzą pręty żebrowane połączone strzemionami. Wg wstępnych szacunków dwukrotnie tańsze rozwiązanie. pzdr miras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts