Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My chcielibyśmy angobę ciemny brąz (dunkelbraun). Pokazuje się na lewym obrazku. Podobno jest popularna w Niemczech, a cena jest promocyjna. Tak przynajmniej mówił hurtownik. Ale wiadomo, że oni różne rzeczy mówią, żeby sprzedać towar....

Nie chciałbym studzić entuzjazmu broń boże...Ale z tymi promocjami uważaj.

Patrzę na dane techniczne, porównywalne z tym Nelskampem. Ciekaw jestem jak cenowo? W maju za angobę miedzianą chcieli ledwie 30-32 zł za metr dachówki podstawowej (choć dodatki wcale nie były jakieś kosmiczne cenowo)? I też mówili w Nelskampie, że to promocja ;-)

Ja mam na balkonie Nibrę ds5 (wielkoformatowa), Zakładkową H14 i H13. Pocięte i moczone w wodzie celem doświadczalnym. I przy moich wydatkach chyba na to nmie będzie stać, bo Kreaton, Jungmeier czy Von Mueller to za wysoka półka.

pozdrawiam

Gerion

Dachóweczka bardzo ładna. Zastanawiam się tylko czy tak samo ładnie wygląda w naturze.

Co do pieniędzy i szaleństw. Nie wiem jaki macie budżet, ale na moim etapie byłbym bardzo ostrożny w radzeniu innym by zaszaleli. Wiem ile mi zostało a wiem ile by się przydało. Po co kogoś stawiać w podobnej sytuacji? Oby Was nie dopadły takie rozterki finansowe.

Dziękuje wszystkim o uwagi odnośnie dachówki. Hurtownik ma nam przywieżć jedną, żebysmy mogli zobaczyć kolor. Wtedy prawdopodobnie podejmiemy decyzję, czy ją kupić, czy nie.

Widziałam kilka dachów z podobnymi dachówkami (płaskimi) i podobają mi sie, ale na pewno są innej firmy ( płaskie ma Meindl, von Muller).

Aha, cena tej dachówki( jest barwiona w masie) wraz z gąsiorami, klamrami, wentylacyjnymi...itd jest zbliżona do ruppceramiki sirius.

Pozdrawiam :D

Dziękuje wszystkim o uwagi odnośnie dachówki. Hurtownik ma nam przywieżć jedną, żebysmy mogli zobaczyć kolor. Wtedy prawdopodobnie podejmiemy decyzję, czy ją kupić, czy nie.

Widziałam kilka dachów z podobnymi dachówkami (płaskimi) i podobają mi sie, ale na pewno są innej firmy ( płaskie ma Meindl, von Muller).

Aha, cena tej dachówki( jest barwiona w masie) wraz z gąsiorami, klamrami, wentylacyjnymi...itd jest zbliżona do ruppceramiki sirius.

Hmm.. Czy dachówki ceramiczne też sa barwione w masie? Mi się wydawało, że tylko cementowe, a ceramiczne to masz wypalaną glinkę pokrywaną barwnikiem i szlachetną angobą (przed wypaleniem)... No ale może się myle.

Jeśli faktycznie ta dachówka jest w cenie Ruppa... to ja zapraszam tego pana do mnie na budowę i prosze o ofertę, przede mną 300m2 dachu

:cry:

pozdrawiam

Gerion

Hmm.. Czy dachówki ceramiczne też sa barwione w masie? Mi się wydawało, że tylko cementowe, a ceramiczne to masz wypalaną glinkę pokrywaną barwnikiem i szlachetną angobą (przed wypaleniem)... No ale może się myle.

Jeśli faktycznie ta dachówka jest w cenie Ruppa... to ja zapraszam tego pana do mnie na budowę i prosze o ofertę, przede mną 300m2 dachu

:cry:

Dachówki ceramiczne też sa barwione w masie (np.ruppceramika). To wiem na pewno

Mój dach ma podobny matraż-285 m2 :cry:

Żaba skąd ją wygrzebałaś?????????????????????? Gdzie jest przedstawicielstwo w Polsce???????????????? Co to za firma ?????????

Czy coś wiadomo o jakości????????????????????? Jaka cena cena ?????????? Daj coś wiedzieć bo mnie skrąca .

Żaba - długi zamienił sie całkowicie w jeden długi znak zapytania. Pomóż mu kobieto, bo jeszcze taki zostanie :wink:

Żaba skąd ją wygrzebałaś?????????????????????? Gdzie jest przedstawicielstwo w Polsce???????????????? Co to za firma ?????????

Czy coś wiadomo o jakości????????????????????? Jaka cena cena ?????????? Daj coś wiedzieć bo mnie skrąca .

Żaba - długi zamienił sie całkowicie w jeden długi znak zapytania. Pomóż mu kobieto, bo jeszcze taki zostanie :wink:

Wysłałam długiemu kilka informacji na priva. Ale nic nie pisze, czy otrzymał?????

Żaba, nie daj się prosić, tylko wal info o tych tajemniczych dachówkach tu, na forum. Myślę, że więcej ludzi jest zainteresowanych...

pozdrawiam

Gerion

Dachówkę już mam w domu, niestety nie jest barwiona w masie, ale kolor (ciemny brąz) i kształt podoba się nam. Jeżeli chodzi o cenę, to jeszcze w przyszłym tygodniu będziemy negocjować. Podam wszystko na forum, jak tylko poznam szczegóły. Teraz wiem, że cena dachówki podstawowej będzie dość atrakcyjna ( tak zapewniał hurtownik), ale dodatki są niestety dość drogie. Musimy sprawę dobrze przemyślić, bo zakup dachówki to duży wydatek.

Pozdrawiam :D

Zabciu nie dostałem żadnej wiadomości :cry: Ja też morduję się z dachówkami.Daję jednak do wyceny cały dach bo różne jest i zużycie dachówki i dodatków .A jakie rozbieżności miedzy poszczególnymi firmami :o :o . Nawet do 10%. Narazie celuję w siriusa midziana anagoba. Ale czy na tym skończę nie wiem. Wieczorkiem dam na priv ceny jakie wynegocjowlem na dziś.

GDZIE SĄ TE WIADOMOŚCI????/

Zabciu nie dostałem żadnej wiadomości :cry: Ja też morduję się z dachówkami.Daję jednak do wyceny cały dach bo różne jest i zużycie dachówki i dodatków .A jakie rozbieżności miedzy poszczególnymi firmami :o :o . Nawet do 10%. Narazie celuję w siriusa midziana anagoba. Ale czy na tym skończę nie wiem. Wieczorkiem dam na priv ceny jakie wynegocjowlem na dziś.

GDZIE SĄ TE WIADOMOŚCI????/

Spróbuję jeszcze raz