inż. Mamoń 08.08.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Ten płaski profil naprawdę mi się podoba. Kolor to oczywiście rzecz gustu. U mnie jest antracyt i jestem z tego wyboru ograomnie zadowolony (nic innego bym nie chciał). POZDRAWIAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 08.08.2005 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Ten płaski profil naprawdę mi się podoba. Kolor to oczywiście rzecz gustu. U mnie jest antracyt i jestem z tego wyboru ograomnie zadowolony (nic innego bym nie chciał). POZDRAWIAM !!! Nam też. Ale antracyt jest drozszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 08.08.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Bardzo fajna dachówka. Co prawda kolory mam przekłamane, bo mój monitor jest zje... zepsuty , ale to co widzę, jest extra! No i same dobre wieści. Jak to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 08.08.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Nam też. Ale antracyt jest drozszy. Żaba - jak szaleć to szaleć. Kupujcie antracyt. Raz się żyje. A jak Wam zabraknie to coś innego kupicie tańsze, albo wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 08.08.2005 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 My chcielibyśmy angobę ciemny brąz (dunkelbraun). Pokazuje się na lewym obrazku. Podobno jest popularna w Niemczech, a cena jest promocyjna. Tak przynajmniej mówił hurtownik. Ale wiadomo, że oni różne rzeczy mówią, żeby sprzedać towar.... Nie chciałbym studzić entuzjazmu broń boże...Ale z tymi promocjami uważaj. Patrzę na dane techniczne, porównywalne z tym Nelskampem. Ciekaw jestem jak cenowo? W maju za angobę miedzianą chcieli ledwie 30-32 zł za metr dachówki podstawowej (choć dodatki wcale nie były jakieś kosmiczne cenowo)? I też mówili w Nelskampie, że to promocja Ja mam na balkonie Nibrę ds5 (wielkoformatowa), Zakładkową H14 i H13. Pocięte i moczone w wodzie celem doświadczalnym. I przy moich wydatkach chyba na to nmie będzie stać, bo Kreaton, Jungmeier czy Von Mueller to za wysoka półka. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.08.2005 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Dachóweczka bardzo ładna. Zastanawiam się tylko czy tak samo ładnie wygląda w naturze.Co do pieniędzy i szaleństw. Nie wiem jaki macie budżet, ale na moim etapie byłbym bardzo ostrożny w radzeniu innym by zaszaleli. Wiem ile mi zostało a wiem ile by się przydało. Po co kogoś stawiać w podobnej sytuacji? Oby Was nie dopadły takie rozterki finansowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 09.08.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 strasznie jestem ciekawa tej dachówki.... jeśli ją położysz to koniecznie dawaj zdjęcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 09.08.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Dachówka rzeczywiście bardzo fajnie wygląda.A może już gdzieś "leży" na dachu?Moim zdaniem zawsze lepiej zobaczyć jak to będzie wyglądało.Pierwsze co widać w domu jak się do niego jedzie to dach - powinien Ci/Wam się podobać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 09.08.2005 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Dziękuje wszystkim o uwagi odnośnie dachówki. Hurtownik ma nam przywieżć jedną, żebysmy mogli zobaczyć kolor. Wtedy prawdopodobnie podejmiemy decyzję, czy ją kupić, czy nie. Widziałam kilka dachów z podobnymi dachówkami (płaskimi) i podobają mi sie, ale na pewno są innej firmy ( płaskie ma Meindl, von Muller). Aha, cena tej dachówki( jest barwiona w masie) wraz z gąsiorami, klamrami, wentylacyjnymi...itd jest zbliżona do ruppceramiki sirius. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 09.08.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Dziękuje wszystkim o uwagi odnośnie dachówki. Hurtownik ma nam przywieżć jedną, żebysmy mogli zobaczyć kolor. Wtedy prawdopodobnie podejmiemy decyzję, czy ją kupić, czy nie. Widziałam kilka dachów z podobnymi dachówkami (płaskimi) i podobają mi sie, ale na pewno są innej firmy ( płaskie ma Meindl, von Muller). Aha, cena tej dachówki( jest barwiona w masie) wraz z gąsiorami, klamrami, wentylacyjnymi...itd jest zbliżona do ruppceramiki sirius. Hmm.. Czy dachówki ceramiczne też sa barwione w masie? Mi się wydawało, że tylko cementowe, a ceramiczne to masz wypalaną glinkę pokrywaną barwnikiem i szlachetną angobą (przed wypaleniem)... No ale może się myle. Jeśli faktycznie ta dachówka jest w cenie Ruppa... to ja zapraszam tego pana do mnie na budowę i prosze o ofertę, przede mną 300m2 dachu pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 09.08.2005 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Dziękuje wszystkim o uwagi odnośnie dachówki. Hurtownik ma nam przywieżć jedną, żebysmy mogli zobaczyć kolor. Wtedy prawdopodobnie podejmiemy decyzję, czy ją kupić, czy nie. Widziałam kilka dachów z podobnymi dachówkami (płaskimi) i podobają mi sie, ale na pewno są innej firmy ( płaskie ma Meindl, von Muller). Aha, cena tej dachówki( jest barwiona w masie) wraz z gąsiorami, klamrami, wentylacyjnymi...itd jest zbliżona do ruppceramiki sirius. Hmm.. Czy dachówki ceramiczne też sa barwione w masie? Mi się wydawało, że tylko cementowe, a ceramiczne to masz wypalaną glinkę pokrywaną barwnikiem i szlachetną angobą (przed wypaleniem)... No ale może się myle. Jeśli faktycznie ta dachówka jest w cenie Ruppa... to ja zapraszam tego pana do mnie na budowę i prosze o ofertę, przede mną 300m2 dachu Dachówki ceramiczne też sa barwione w masie (np.ruppceramika). To wiem na pewno Mój dach ma podobny matraż-285 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 10.08.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Żaba skąd ją wygrzebałaś?????????????????????? Gdzie jest przedstawicielstwo w Polsce???????????????? Co to za firma ????????? Czy coś wiadomo o jakości????????????????????? Jaka cena cena ?????????? Daj coś wiedzieć bo mnie skrąca . Żaba - długi zamienił sie całkowicie w jeden długi znak zapytania. Pomóż mu kobieto, bo jeszcze taki zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 10.08.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 A AGGI boi się zbyt wielu pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 10.08.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Oj długi jaki tu artystyczny unik wykonałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 11.08.2005 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Żaba skąd ją wygrzebałaś?????????????????????? Gdzie jest przedstawicielstwo w Polsce???????????????? Co to za firma ????????? Czy coś wiadomo o jakości????????????????????? Jaka cena cena ?????????? Daj coś wiedzieć bo mnie skrąca . Żaba - długi zamienił sie całkowicie w jeden długi znak zapytania. Pomóż mu kobieto, bo jeszcze taki zostanie Wysłałam długiemu kilka informacji na priva. Ale nic nie pisze, czy otrzymał????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 11.08.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Wysłałam długiemu kilka informacji na priva. Ale nic nie pisze, czy otrzymał????? pewnie otrzymał, tylko ze szczęścia głos mu odebrało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 11.08.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Żaba, nie daj się prosić, tylko wal info o tych tajemniczych dachówkach tu, na forum. Myślę, że więcej ludzi jest zainteresowanych... pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 11.08.2005 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Żaba, nie daj się prosić, tylko wal info o tych tajemniczych dachówkach tu, na forum. Myślę, że więcej ludzi jest zainteresowanych... pozdrawiam Gerion Dachówkę już mam w domu, niestety nie jest barwiona w masie, ale kolor (ciemny brąz) i kształt podoba się nam. Jeżeli chodzi o cenę, to jeszcze w przyszłym tygodniu będziemy negocjować. Podam wszystko na forum, jak tylko poznam szczegóły. Teraz wiem, że cena dachówki podstawowej będzie dość atrakcyjna ( tak zapewniał hurtownik), ale dodatki są niestety dość drogie. Musimy sprawę dobrze przemyślić, bo zakup dachówki to duży wydatek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 11.08.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Zabciu nie dostałem żadnej wiadomości Ja też morduję się z dachówkami.Daję jednak do wyceny cały dach bo różne jest i zużycie dachówki i dodatków .A jakie rozbieżności miedzy poszczególnymi firmami . Nawet do 10%. Narazie celuję w siriusa midziana anagoba. Ale czy na tym skończę nie wiem. Wieczorkiem dam na priv ceny jakie wynegocjowlem na dziś. GDZIE SĄ TE WIADOMOŚCI????/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 11.08.2005 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Zabciu nie dostałem żadnej wiadomości Ja też morduję się z dachówkami.Daję jednak do wyceny cały dach bo różne jest i zużycie dachówki i dodatków .A jakie rozbieżności miedzy poszczególnymi firmami . Nawet do 10%. Narazie celuję w siriusa midziana anagoba. Ale czy na tym skończę nie wiem. Wieczorkiem dam na priv ceny jakie wynegocjowlem na dziś. GDZIE SĄ TE WIADOMOŚCI????/ Spróbuję jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts