zaba_gonia 19.08.2005 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 facio, Twój mały Faciuś jest śliczny. Powiedz mu, że ciocia Żaba bardzo go lubi. I że jej dzieci nie chcą do niej pisać, to przynajmniej mały Faciuś pocieszy... andrzejka, dzięki,mnie też wkurzają ci budowlańcy! Mam nadzieje, że przynajmniej zrobią porządnie! Bużka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 21.08.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich budowlanych akrobacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 21.08.2005 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Możesz wkleić linka z projektem Twojego domu. W którymś poście była mowa o 160 m2 parteru .. teraz robi sie strop. Jak duży to ma być dom..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 21.08.2005 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Możesz wkleić linka z projektem Twojego domu. W którymś poście była mowa o 160 m2 parteru .. teraz robi sie strop. Jak duży to ma być dom..... Prosze bardzo! http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 21.08.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Witaj Żabciu, no ja chciałam właśnie zapytać o to samo, jak wygląda Twój dom, a tu już mnie ktoś wyprzedził, kurcze fajne rozwiązanie z tą pustką nad salonem, wogóle extra domek taki przestronny. A z tym polewaniem to ja miałam szczęście bo lało i tylko raz musiałam polewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 21.08.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Dzięki za linka. Dom z ciekawym szczegółem ... obniżoną podłogą w pokoju dziennym.Na stronie zawarty jest też kosztorys. Czy mozesz powiedzieć jak wyglądają wasze wydatki w stosunku do kosztorysu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 21.08.2005 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Dzięki za linka. Dom z ciekawym szczegółem ... obniżoną podłogą w pokoju dziennym. Na stronie zawarty jest też kosztorys. Czy mozesz powiedzieć jak wyglądają wasze wydatki w stosunku do kosztorysu ? Wiesz, nawet nie zauważyłam wcześniej tego kosztorysu! To jakaś bzdura! Wystarczy, że popatrzyłam na dach Jedynie fundament mamy w zbliżonej cenie. Jak jesteś ciekawy kosztów zaglądnij do mojego dziennika. Po każdym etapie podaję koszt ( co do złotówki, bo wszystko zapisuję!). Wkrótce podam, ile kosztował mnie strop. Aha, u nas jest tylko 1 schodek, a nie 2. A nad kuchnią też zrobiliśmy strop ( będzie tam suszarnia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 21.08.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Wiesz, nawet nie zauważyłam wcześniej tego kosztorysu! To jakaś bzdura! Wystarczy, że popatrzyłam na dach Podane tam ceny są cenami netto materiałów. Czy różnice są spore ? Rozumiem że są tam ceny zaniżone. Czy Wy macie kosztorys ? Swoją drogą co mają na myśli biura projektowe zaniżając kosztorysy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 21.08.2005 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Czy Wy macie kosztorys ? Swoją drogą co mają na myśli biura projektowe zaniżając kosztorysy. Tak, dostaliśmy razem z projektem. Tam już jest zupełnie inna kwota! Powiedzmy, bardziej realna. Wiadomo co! Chcą zachęcić do zakupu ich projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 21.08.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Czy Wy macie kosztorys ? Tak, dostaliśmy razem z projektem. Tam już jest zupełnie inna kwota! Powiedzmy, bardziej realna. Czy możesz opublikować ten "realny" kosztorys ? Ciekawe dlaczego go nie zamieścicili na swoich stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 21.08.2005 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Czy Wy macie kosztorys ? Tak, dostaliśmy razem z projektem. Tam już jest zupełnie inna kwota! Powiedzmy, bardziej realna. Czy możesz opublikować ten "realny" kosztorys ? Ciekawe dlaczego go nie zamieścicili na swoich stronach. No, prawie 3 razy tyle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 21.08.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2005 Bardzo ciekawy projekt. Tez go wczesniej nie widzialam. Ten pomysl ze suszarnia to dobry pomysl. Przyda sie, zwlaszcza zima. Widze, ze tez macie zadaszony taras. U nas juz sie taki sprawdza, bo jest gdzie uciec przed sloncem, a ciagle jest sie na powietrzu. Na razie pielengnuj swoj strop, a my bedziemy czekac na ciag dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 22.08.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Nooooooooo, gratulacje!!! To my byczyliśmy się teraz tydzień na Mazurach a Wy prężnie działaliście! Tafla nadbetonu piękna Widzę, że myster "betoniarz" nie zawiódł i dostarczył Wam niestety tyle emocji co i nam Tak jak pisałem, my po podobnym "łapaniu gum" zakończyliśmy z nim współpracę. Są inne betoniarnie w okolicy, jako klienci wymuszajmy jakość na tym towarzystwie U nas teraz elektryk szaleje, ależ miał gość pomysły na pstryczki-elektryczki, hoho Tu włączasz to tam się samo wyłącza, itp. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 22.08.2005 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Widzę, że myster "betoniarz" nie zawiódł i dostarczył Wam niestety tyle emocji co i nam Tak jak pisałem, my po podobnym "łapaniu gum" zakończyliśmy z nim współpracę. Są inne betoniarnie w okolicy, jako klienci wymuszajmy jakość na tym towarzystwie Pozdrawiamy! Masz rację! Dzisiaj inny betoniarz naopowiadał mi o nim dużo ciekawych historii ( ten koło Ścinawy). Bardzo go nie lubi...... Teraz martwię się o jakość tego betonu. Dziwne, ale minął tydzień, a betoniarz T. nie dzwoni po kasę. Jutro poproszę Mirka, żeby zapłacił, bo nie chcę na niego patrzeć! Jak Wasz elektryk okaże się niezły ( w sensie niedrogi i kumaty ), to poproszę o namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 22.08.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 No strop piękny że hej Pilnuj jak oka w głowie żeby dobrze dojżewał Rozumiem, ze te gumy i podobne opowiastki to na potrzeby własne wymyślone przez betoniarza Oj jak tak to do czasu będzie ten beton woził bo potem to go wywiozą Jednym słowem znana osobistość w okolicy Tylko dlaczego zawsze takich rzeczy dowiadujemy się po fakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 22.08.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 No niezłe akrobacje musisz wyczyniać aby dostac się na swój własny strop ale jesteśmy z Małym Faciem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 23.08.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Masz rację! Dzisiaj inny betoniarz naopowiadał mi o nim dużo ciekawych historii ( ten koło Ścinawy). Bardzo go nie lubi...... Teraz martwię się o jakość tego betonu. Betoniarnie w Oławie wyraźnie są skłócone - ja o panu T. też się nasłuchałem od pana L. I odwrotnie. Jeden rzekomo spienia beton a drugi to świnia i oszust bo podbiera klientów Ostatecznie my laliśmy strop i wieńce z betonu od trzeciego z konkurentów - pana Z. który najmniej szczekał Ale ławy mamy od T. i nie obawiałbym się - bez przesady U Z. obyło się bez spóźnień, beton był porządny a i cena odpowiednio stargowana (kupowaliśmy u niego także bloczki stropowe bo jest przedstawicielem Betardu). Nasz elektryk sprawia bardzo pozytywne wrażenie, jak skończy i żarówka pod sufitem zabłyśnie to z przyjemnością go polecę Załatwia nam też przyłącze budowlane bo my też jak dotąd na rozwijanych kabelkach budowaliśmy... Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 23.08.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Strop bardzo ładny teraz polewaj i polewaj .Mój mnie zmęczył w upały ale efekt jest praktycznie żadych pęknięć. Swój domek pokażę jak się nauczę wklejać zdjęcia - bo narazie mi nie wychodzi a trochę też brakuje czasu.Jak tam sąsiad i jego płotek????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 24.08.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Ale jazda z tymi dachówkami. Żabciu, my juz wiemy, że bierzemy od "tego trzeciego". A do tego drugiego mąż ma zadzwonić, bo ja juz nie mam siły z nim gadać. Pan "trzeci" nie jest taki napastliwy jak ten drugi ( wydzwania codziennie i pyta kiedy się spotkamy - oddałam sprawę w ręce męża) Zabciu, a u nas pierwszy, czyli ten z którym nie podpisałaś umowy, nie jest wcale brany pod uwagę w wyborze dachówki, bo jego wycena powaliła nas ( zwaliła z nóg), a były zapewnienia, że będzie najlepsza na świecie ps.chyba zacznę pisać dziennik tylko, że u mnie już wieniec zalany i nie miałam żadnych bojów z murarzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 24.08.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Gratuluję podjętej decyzji.Chwal się szybko cenami bo normalnie nie wytrzymam. Ja cały czas walczę , na dachówce już chyba dużo nie wycisnę ale na akcesoriach to jest pole do popisu. KOminki wentylacyjne sprawdż sobie na http://www.ivt.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts