zaba_gonia 24.08.2005 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Ale jazda z tymi dachówkami. Żabciu, my juz wiemy, że bierzemy od "tego trzeciego". A do tego drugiego mąż ma zadzwonić, bo ja juz nie mam siły z nim gadać. Pan "trzeci" nie jest taki napastliwy jak ten drugi ( wydzwania codziennie i pyta kiedy się spotkamy - oddałam sprawę w ręce męża) Zabciu, a u nas pierwszy, czyli ten z którym nie podpisałaś umowy, nie jest wcale brany pod uwagę w wyborze dachówki, bo jego wycena powaliła nas ( zwaliła z nóg), a były zapewnienia, że będzie najlepsza na świecie ps.chyba zacznę pisać dziennik tylko, że u mnie już wieniec zalany i nie miałam żadnych bojów z murarzami. Te n pierwszy czyli pan k. z cdn? Nasz " pierwszy "jest z Jelcza. Napiszę wieczorem o efekcie rozmów z "trzecim" Szkoda, że nie piszesz dziennika! Jeszcze dużo ciekawego może się zdarzyć! Lepiej późno niż wcale! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 24.08.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 tak, tak, ten pierwszy to K. , a drugi i trzeci jak u Ciebie Chyba zaraz założę dziennik, bo czasem takie jaja i czekam na wieści, od kogo w końcu będziecie brać. Albo posadź ich trzech razem, ciekawe, który ujdzie z życiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 24.08.2005 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 tak, tak, ten pierwszy to K. , a drugi i trzeci jak u Ciebie Albo posadź ich trzech razem, ciekawe, który ujdzie z życiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 24.08.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 No to żabciu to masz naprawdę problem, najlepiej jak weźmiesz od każdego po trochu a tak na serio to masz niezły orzech do zgryzienia ja tak załatwiłam faceta z IBF z kominami i głupio się czułam cały miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 24.08.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Żaba - łykaj siriusa i to w dodatku antracytowego. Mówię Ci jest wspaniały. Do dzisiaj raz po raz wychylam się przez okno połaciowe żeby na niego popatrzeć z bliska. Mówię Ci to prawdziwy odjazd. Podoba mi się szczególnie ten jego odcień ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.08.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 e tam głupio, on przecież nie zarabia na tym 5 zł na całości. Twoja kasa na to idzie Zaba i pewnie najgłupiej to byłoby Tobie, gdybyś się dowiedziała, że przepłaciłaś. Sorki, że tak materialnie do tego podchodzę, ale to w końcu kasa. Najlepiej zapytaj jeszcze raz wszystkich - jaka jest Pana ostateczna cena (możesz sms) - pytam, bo musze osattaecznie wybrac ofertę, no i bierzesz najtańszą opcję. (chyba, że opcja NJATAŃSZA może nieść za sobą na przykład brak gwarancji ?)A co do dachówki - napisz prosze jeszcze jaki kolor.Sirius jest naprawdę ładny, a ten drugi przypomina mi Creatona balance, albo Tondach.No i czy mat czy błyszczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 24.08.2005 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Żaba - łykaj siriusa i to w dodatku antracytowego. Mówię Ci jest wspaniały. Do dzisiaj raz po raz wychylam się przez okno połaciowe żeby na niego popatrzeć z bliska. Mówię Ci to prawdziwy odjazd. Podoba mi się szczególnie ten jego odcień ... A też masz ruppa? U mnie bedzie dużo drewnianych elementów i zastanawiam sie, czy bedzie pasowało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 24.08.2005 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 e tam głupio, on przecież nie zarabia na tym 5 zł na całości. Twoja kasa na to idzie Zaba i pewnie najgłupiej to byłoby Tobie, gdybyś się dowiedziała, że przepłaciłaś. Sorki, że tak materialnie do tego podchodzę, ale to w końcu kasa. Najlepiej zapytaj jeszcze raz wszystkich - jaka jest Pana ostateczna cena (możesz sms) - pytam, bo musze osattaecznie wybrac ofertę, no i bierzesz najtańszą opcję. (chyba, że opcja NJATAŃSZA może nieść za sobą na przykład brak gwarancji ?) A co do dachówki - napisz prosze jeszcze jaki kolor. Sirius jest naprawdę ładny, a ten drugi przypomina mi Creatona balance, albo Tondach. No i czy mat czy błyszczyk? Zdecydowanie mat ( angoba antracyt lub ciemny brąz- obie barwione w masie) pewnie zrobię tak, jak radzisz. Wybiorę dla siebie najlepszą ofertę i po prostu pozostałych poinformuje o tym. Na zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 24.08.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 NOrmalne Żabciu normalne. Dobrze, że tylko dachówki Ci się śnią. Ja na początku przez kilka nocy to z fachowcami budowałam. A co do targowania i cen po rabatach - nie przejmuj się - tak musi być. Z resztą oni sobie krzywdy zrobić nie dadzą i na pewno i tak na tym zarobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.08.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Zabciu do Twojego domku Sirius. Taka jest moja opinia. Nie wiem jaki kolor, bo nie wiem jaka stolarka, ale przyglądam się ostattnio brązowym dachom i brązowym oknom.Bardzo ładnie wyglądają. Więc może brąz. A najlepiej weź kredki i pomaluj sobie opcje na szkicu domu; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 24.08.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Żaba, a co one, te dachówki, robiły z Toba w Twoim śnie? No bo chyba nie leżały tak zupełnie bezczynnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.08.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Żabciu, dobry kierunek ale jeszcze ze dwa okrążenia sms by sie przydały. Po drugiej rundzie cen ostatecznych i zawieszonego dramatycznie głosu na słuchawce śmiało możesz wybrać najtańszego. Założe się z Tobą, że zejdą jeszcze z kafelka.... przydatne zwroty "no nie wiem...", "tak , ale" "no ale sam Pan rozumie, przepłacać 2000zł, mąz mnie zabije..." "no jestem niemile zaskoczona ceną musze Panu tak powiedziec w tajemnicy" wreszcie najgorszy najcięzszy kaliber "Chce u pana kupić, ale ma Pan okropnie wysokie ceny, niech mi Pan cos poradzi co mam zrobić, żeby u Pana kupić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 24.08.2005 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Xena! Bardzo dobre rady, ale ja już nie mam siły i chęci się szarpać! Niech już tak zostanie. Chyba, że sam do mnie zadzwoni i będzie prosił, żebym u niego kupiła za lepszą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 24.08.2005 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Żaba, a co one, te dachówki, robiły z Toba w Twoim śnie? No bo chyba nie leżały tak zupełnie bezczynnie? Trochę leżały, później hds przenosił je w inne miejsce....no i były w różnych kolorach... : Może to jakiś ZNAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 24.08.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Zgadzam się z przedmówczynią!1 Twoja kasa- Twoje warunki!!!W naszym przypadku po wnikliwej inwigilacji pan przedstawiciel zaproponował nam ichnego podwykonawcę, a w związku z tym Vatt 7 %Jak również zniżki owego przeszły na nas...Gwarancja na wszystko..Materiał, wykonanie ..Razem ok.10 000 PLN mniej na 339m2 dachu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 24.08.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Żaba, a co one, te dachówki, robiły z Toba w Twoim śnie? No bo chyba nie leżały tak zupełnie bezczynnie? Trochę leżały, później hds przenosił je w inne miejsce....no i były w różnych kolorach... : Może to jakiś ZNAK Ten HDS to chyba ten ZNAK. Taki wysuwany byl ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 24.08.2005 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 To ja się podnięcam oszczędnością 1000zł, a tu aż 10000zł!!!!! Szkoda, że ja nie mam takich możliwości! Oj, zasiałaś niepokój w mojej głowie, a miałam nie zajmować się już dachówką.... Ile w takim razie zapłacisz za cały dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 24.08.2005 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Żaba, a co one, te dachówki, robiły z Toba w Twoim śnie? No bo chyba nie leżały tak zupełnie bezczynnie? Trochę leżały, później hds przenosił je w inne miejsce....no i były w różnych kolorach... : Może to jakiś ZNAK Ten HDS to chyba ten ZNAK. Taki wysuwany byl ??? Znak czego , Ty, ty, długi....?????? zbereźniku!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 24.08.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Moja dachówka to ceramiczny Robben-miedżiana PF2( promocja) dach wielospadowy..bez lukarn. Wycena z folią dachową , 7 okien dachowych Fakro FTP V 78/140 plus jeden wlaz dachowy FTP W 66/118 plus wszystkie niezbędnw akcesoria typu ława kominiarska, wywietrzniki Rynny Wijo itp. Czyli cały dach wg. projektu to wg wyceny 34 535,31 PLn a cena nas obowiązująca to 26 735,07 ... Tak to wygląda dokładnie na podtsawie kosztorysu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.08.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Angoba - ciemny braz! Tez mi sie ten podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts