Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

Ale jazda z tymi dachówkami.

Żabciu, my juz wiemy, że bierzemy od "tego trzeciego". A do tego drugiego mąż ma zadzwonić, bo ja juz nie mam siły z nim gadać. Pan "trzeci" nie jest taki napastliwy :) jak ten drugi ( wydzwania codziennie i pyta kiedy się spotkamy - oddałam sprawę w ręce męża)

Zabciu, a u nas pierwszy, czyli ten z którym nie podpisałaś umowy, nie jest wcale brany pod uwagę w wyborze dachówki, bo jego wycena powaliła nas ( zwaliła z nóg), a były zapewnienia, że będzie najlepsza na świecie :)

ps.chyba zacznę pisać dziennik :) tylko, że u mnie już wieniec zalany i nie miałam żadnych bojów z murarzami. :)

Te n pierwszy czyli pan k. z cdn?

Nasz " pierwszy "jest z Jelcza.

Napiszę wieczorem o efekcie rozmów z "trzecim" :roll:

Szkoda, że nie piszesz dziennika! Jeszcze dużo ciekawego może się zdarzyć! Lepiej późno niż wcale!

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

e tam głupio, on przecież nie zarabia na tym 5 zł na całości. Twoja kasa na to idzie Zaba i pewnie najgłupiej to byłoby Tobie, gdybyś się dowiedziała, że przepłaciłaś. Sorki, że tak materialnie do tego podchodzę, ale to w końcu kasa. Najlepiej zapytaj jeszcze raz wszystkich - jaka jest Pana ostateczna cena (możesz sms) - pytam, bo musze osattaecznie wybrac ofertę, no i bierzesz najtańszą opcję. (chyba, że opcja NJATAŃSZA może nieść za sobą na przykład brak gwarancji ?)

A co do dachówki - napisz prosze jeszcze jaki kolor.

Sirius jest naprawdę ładny, a ten drugi przypomina mi Creatona balance, albo Tondach.

No i czy mat czy błyszczyk?

Żaba - łykaj siriusa i to w dodatku antracytowego. Mówię Ci jest wspaniały. Do dzisiaj raz po raz wychylam się przez okno połaciowe żeby na niego popatrzeć z bliska. Mówię Ci to prawdziwy odjazd. Podoba mi się szczególnie ten jego odcień ...

A też masz ruppa?

U mnie bedzie dużo drewnianych elementów i zastanawiam sie, czy bedzie pasowało....

e tam głupio, on przecież nie zarabia na tym 5 zł na całości. Twoja kasa na to idzie Zaba i pewnie najgłupiej to byłoby Tobie, gdybyś się dowiedziała, że przepłaciłaś. Sorki, że tak materialnie do tego podchodzę, ale to w końcu kasa. Najlepiej zapytaj jeszcze raz wszystkich - jaka jest Pana ostateczna cena (możesz sms) - pytam, bo musze osattaecznie wybrac ofertę, no i bierzesz najtańszą opcję. (chyba, że opcja NJATAŃSZA może nieść za sobą na przykład brak gwarancji ?)

A co do dachówki - napisz prosze jeszcze jaki kolor.

Sirius jest naprawdę ładny, a ten drugi przypomina mi Creatona balance, albo Tondach.

No i czy mat czy błyszczyk?

Zdecydowanie mat ( angoba antracyt lub ciemny brąz- obie barwione w masie)

pewnie zrobię tak, jak radzisz. Wybiorę dla siebie najlepszą ofertę i po prostu pozostałych poinformuje o tym. Na zimno.

Żabciu, dobry kierunek ale jeszcze ze dwa okrążenia sms by sie przydały.

Po drugiej rundzie cen ostatecznych i zawieszonego dramatycznie głosu na słuchawce śmiało możesz wybrać najtańszego.

Założe się z Tobą, że zejdą jeszcze z kafelka....

przydatne zwroty

"no nie wiem...", "tak , ale"

"no ale sam Pan rozumie, przepłacać 2000zł, mąz mnie zabije..."

"no jestem niemile zaskoczona ceną musze Panu tak powiedziec w tajemnicy"

wreszcie najgorszy najcięzszy kaliber

"Chce u pana kupić, ale ma Pan okropnie wysokie ceny, niech mi Pan cos poradzi co mam zrobić, żeby u Pana kupić"

:p

Zgadzam się z przedmówczynią!1 Twoja kasa- Twoje warunki!!!

W naszym przypadku po wnikliwej inwigilacji pan przedstawiciel zaproponował nam ichnego podwykonawcę, a w związku z tym Vatt 7 %

Jak również zniżki owego przeszły na nas...Gwarancja na wszystko..Materiał, wykonanie ..Razem ok.10 000 PLN mniej na 339m2 dachu....

Żaba, a co one, te dachówki, robiły z Toba w Twoim śnie? :wink: No bo chyba nie leżały tak zupełnie bezczynnie? :wink:

Trochę leżały, później hds przenosił je w inne miejsce....no i były w różnych kolorach... : :roll:

Może to jakiś ZNAK :o

Ten HDS to chyba ten ZNAK. :oops: Taki wysuwany byl :oops: ???

Znak czego , Ty, ty, długi....?????? zbereźniku!!!!

Moja dachówka to ceramiczny Robben-miedżiana PF2( promocja) dach wielospadowy..bez lukarn. Wycena z folią dachową , 7 okien dachowych Fakro FTP V 78/140 plus jeden wlaz dachowy FTP W 66/118 plus wszystkie niezbędnw akcesoria typu ława kominiarska, wywietrzniki Rynny Wijo itp.

Czyli cały dach wg. projektu to wg wyceny 34 535,31 PLn a cena nas obowiązująca to 26 735,07 ... Tak to wygląda dokładnie na podtsawie kosztorysu.