Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

A ja już myślałam, że zdecydowaliście się na dachówkę od "trzeciego". Ale jek możecie jeszcze coś urwać, to walczcie! :D

Moje dzieci tez się "cieszą", że idą do szkoły... Młodszy wczoraj stwierdził, że to całe życie jest bez sensu.... i że lepiej by było , gdyby się nigdy nie urodził... :o

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zaba doły do morza trzeba wysłać, chociaż wiem że nie jest to łatwe u mnie nie jest lepiej ale jakość trzeba się trzymać i popychac do przodu tą machinę :) Zyczę wszystkiego dobrego :)

Co do szkoły to moja córa nawet tak starsznie nie narzeka :lol:

NIeźle tego stropu wylałaś...160m za 15 300 bez robocizny.

Mnie kosztował strop 11 921,16 no ale to tyko 130m2 (też teriva). WYlalem 15m3 B20 (po 212,93 zł brutto). Strasznie dużo stali Ci poszło, mnie kosztowała o połowę mniej, no ale u mnie spory koszt to dechy i stemple ;-)

Fajnie, że masz dachówkę za sobą...ja jestem krok za Toba i teraz już wiem co to znaczy mieć dylemat osiołka (owies i siano).

A co do moich perypetii z budową, to chyba nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

pozdrawiam

Gerion

Ale miałam DOŁA!

Takiego, że odechciało mi się budować!!!

Żabciu dobrze , ze piszesz o tym w czasie przeszłym 8) to znaczy że już go przegoniłaś :roll: :roll: :-?

Życze ci tego w każdym razie i to na zawsze niech od ciebie zmiata :wink:

Powiadasz, ze się cieszysz, ze nie masz wychowawstwa :-? :-?

Nie wiem :roll: :-? dla mnie to dziwne :-? ale ja nie z tej branży to nie wiem o co biega :roll: :wink: czy to aż tak uciązliwe jest :roll: :roll:

Jak pomyśle, ze tak podchodzą do tego nauczyciele moich dzieciaków to zastanawiające jest :-?

Ale mniejsz o to :roll: Chociaż myśle, ze dzieciaki chciałyby miec taką fajną wychowawczynię :p :p :p

Fajne te twoje chłopy , dawniej i dziś :p

A wielkie z nich chłopy że hej 8)

Gratulki udanych synów i pozdrówka 8)

[

Powiadasz, ze się cieszysz, ze nie masz wychowawstwa :-? :-?

Nie wiem :roll: :-? dla mnie to dziwne :-? ale ja nie z tej branży to nie wiem o co biega :roll: :wink: czy to aż tak uciązliwe jest :roll: :roll:

Jak pomyśle, ze tak podchodzą do tego nauczyciele moich dzieciaków to zastanawiające jest :-?

Ale mniejsz o to :roll: Chociaż myśle, ze dzieciaki chciałyby miec taką fajną wychowawczynię :p :p :p

)

Będę szczera, andrzejko, trochę mnie zawstydziłaś.... :oops:

Ale to, nie oznacza, że nie lubię młodzieży!!!!! Wręcz przeciwnie! Większość jest super!

Większy problem jest czasem z rodzicami, którzy za wszelkie niepowodzenia ich dzieci winią szkołę i wychowawcę.

No i jak tu wychować trzydziestkę dorosłych ludzi raz w tygodniu przez 45 min???

.

Ale to, nie oznacza, że nie lubię młodzieży!!!!! Wręcz przeciwnie! Większość jest super!

Tak tak... pewnie masz rację. W takich przypadkach przypominają się sytuacje opowiadane przez moją małżonkę:

1. Przychodzi chłopak na lekcje, rozsiada się jak panisko i mówi "to teraz nas Pani nauczy..." - oczywiście zero zaangażowania włąsnego

2. Dziewczyna otrzymuje kilka jedynak na koniec roku - co robi? - pisze pismo do kuratorium że się ją szykanuje, bo jest w ciąży... tylko że w ubiegłym roku nie była i też powtarzała klasę...

3. "A Pani się tyle uczyła i co Pani z tego ma? Ja pójdę pracować do ojca i na pewno dostanę więcej niż Pani..."

4. "Jest pani tego pewna? Bo ja wiem gdzie pani mieszka i może się jeszcze Pani wycieraczka zapali..."

5. "prosze panią - ja nie mogę dostać oceny niedostatecznej, bo ja śpiewam... jutro przyjdzie mama i z panią porozmawia..." Matka przyszła i chyba jakaś normalna, bo powiedziała "dobrze że w końcu ktoś go usadził, bo on już myślał, że za śpiewanie to całą szkołę skończy"

Pomijam sytuacje gdy dzieciaki piszą sobie wzajemnie usprawiedliwienia podrabiając podpisy rodziców, a wezwani rodzice najpierw robią takie oczy :o , że dziecka nie było w szkole, a po chwili niepewnie dodają, że pewnie źle się czuło...

Po prostu jedno wielkie bandyctwo...

Dzieki Rafałku!

Też chciałam opisać kilka sytuacji szkolnych, tylko pomyślałam, że jako nauczycielka powinnam zachować takie "wybryki" uczniów dla siebie....

W mojej szkole, na szczęście, takie sytuacje nie zdarzają się często, ale istnieje problem podrabiania podpisów, oszukiwania ( najbardziej boli, gdy robią to zaufani uczniowie) . A rodzice......, większość jest szczera, ale zdarzają się tacy, którzy tak samo kłamią jak ich dzieci ( i to w dodatku w ich obecności).

A tzw. wycieczki klasowe to prawdziwy stres!!!! Wszyscy myślą, że to straszna atrakcja dla nauczycieli.....

To, co czasem wyprawia młodzież, przechodzi wszelkie wyobrażenie....

No cóż, miałam nie narzekać, ale to Rafałek zaczął..... :roll:

Co do wycieczek to mam pewne doświadczenie jako wychowawca kolonijny i sam się ciągle dziwię po co mi to było... A już nie mogę pojąć po co inni to robią? Dla pieniędzy? Chyba nikt nie zdaje sobie do końca sprawy z odpowiedzialności i pomysłowości... - wejście z grupą na Kościelec - "Panie Rafale - niech się Pan nie martwi - ja uważam" mówił do mnie chłopak wychylając się ostro nad urwisko... :evil:

żaba jak tam twoje stropy wyschły już?

nic nie piszesz co się u ciebie dzieje,

kiedy ekipa wchodzi na plac budowy :wink:

Też już chciałabym pisać o następnych etapach, ale przyjdzie mi poczekać jeszcze tydzień, bo moja ekipa musi skończyć coś na innej budowie.... :( .

a strop suchutki!

W tym tygodniu zamówimy więźbę i zgromadzimy materiały na poddasze. I mam nadzieję, ze w następny poniedziałek podzielę się dobrymi wieściami :D