rafałek 04.09.2005 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 a strop suchutki! Jako to ? A nie powinien być oblewany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 04.09.2005 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 a strop suchutki! Jako to ? A nie powinien być oblewany? a jak długo???? 3-tygodniowy też????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 04.09.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 a strop suchutki! Jako to ? A nie powinien być oblewany? a jak długo???? 3-tygodniowy też????? Powód do oblewania dobry jak każdy inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 04.09.2005 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 a strop suchutki! Jako to ? A nie powinien być oblewany? a jak długo???? 3-tygodniowy też????? Powód do oblewania dobry jak każdy inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 06.09.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Właśnie minął trzeci tydzień wysychania stropu. Zgodnie z tym, co mówił szef, dzisiaj miało się zacząć murowanie poddasza...... Ale zaczną dopiero w poniedziałek Chyba że nie zaczną , a już tak chciałabym podzielić się z Wami postępami prac na mojej budowie.... W tym tygodniu musimy zamówić potrzebne materiały na poddasze i więźbę dachową. I znów się podłamałam! Wiecie, ile drewna potrzebujemy na nasz dach????? 18 m3 ( OSIEMNASCIE KUBIKÓW!!!!!) Niech to ..... Nie spodziewałam się, że aż tyle! Coś musi w tym być. MOje majstry też mnie w niedzielę poinformowały, ze jednak będą tydzień później. A strop ma drugi tydzień 18 kubików to sporo, wykosztujesz się poteżnie, ale dogadaj się z ekipą od więźby, niech majster raz jeszcze przeliczy. U mnie wychodziło 14 kubików, a potem się okazało, że przy przeliczaniu ktoś zapomniał przecinka wstawić we właściwym miejscu i z 3,2 m3 zrobiło się ....0,32m3 Więc zaoszczędziłem 3 kubiki (ponad 2 tys.). pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 06.09.2005 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 I w dodatku Twoja Plejada ma większy dach!Dzięki za radę. Każę przeliczyć więźbę jeszcze raz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 06.09.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Koniecznie przeliczyć kilka razy...szkoda kasy! Doczekasz się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 06.09.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 U mnie wyszło 30 cbm . Najpierw przeliczyli oszczędnościowo - czyli 25 cbm, ale życie okazało się brutalne i 5 trzeba było dokupić. Fajne chłopaki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.09.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 U nas wyszło 12,7. Liczyliśmy my, mistrz ekipy i pan w trataku Wszystko pasuje, wyszło jak wyszło Ale licz licz, może akurat wyjdzie mniej, czego życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 06.09.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Właśnie minął trzeci tydzień wysychania stropu. Zgodnie z tym, co mówił szef, dzisiaj miało się zacząć murowanie poddasza...... Ale zaczną dopiero w poniedziałek Chyba że nie zaczną , a już tak chciałabym podzielić się z Wami postępami prac na mojej budowie.... W tym tygodniu musimy zamówić potrzebne materiały na poddasze i więźbę dachową. I znów się podłamałam! Wiecie, ile drewna potrzebujemy na nasz dach????? 18 m3 ( OSIEMNASCIE KUBIKÓW!!!!!) Niech to ..... Nie spodziewałam się, że aż tyle! Żabciu, co takiego nasz wykonawca wymyślił, że nie zacznie w tym tygodniu? A więźby to masz kawałek Zrobiłam sobie dzisiaj szybką wycieczkę po osiedlu gdzie domek budujecie, by zobaczyć dachóweczkę u Twych sąsiadów. Jest śliczna. A, dzisiaj wpadł pan trzeci do nas na kawkę, bo już myślał, że o nim zapomnieliśmy ps. czy dzisiaj rano sprawdzałaś forum w pracy ? Bo mój brat Cię widział ( miał lekcję informatyki ). Wie, że Ty masz dziennik i ja, a poznał po emblemacie moim. Jesteś na cenzurowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 06.09.2005 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 [Żabciu, co takiego nasz wykonawca wymyślił, że nie zacznie w tym tygodniu? A więźby to masz kawałek Zrobiłam sobie dzisiaj szybką wycieczkę po osiedlu gdzie domek budujecie, by zobaczyć dachóweczkę u Twych sąsiadów. Jest śliczna. A, dzisiaj wpadł pan trzeci do nas na kawkę, bo już myślał, że o nim zapomnieliśmy ps. czy dzisiaj rano sprawdzałaś forum w pracy ? Bo mój brat Cię widział ( miał lekcję informatyki ). Wie, że Ty masz dziennik i ja, a poznał po emblemacie moim. Jesteś na cenzurowanym Mi też ta dachówka się podoba, ma różne odcienie w zależności od pory dnia. Możesz też ją obejrzeć w moim dzienniku, bo akurat widoczny jest dom sąsiadów. Na tych zdjęciach kolor jest jeszcze inny. Pan trzeci aż tak Was polubił????? Też muszę zaprosić go na kawę, to może nam da jeszcze lepszą cenę... Rzeczywiście przeglądałam forum na informatyce 2 d, mimo że nie wiem, który z tych przystojnych kawalerów jest Twoim bratem.... Jeden z nich trochę mi pomagał, bo komputer mi się zawieszał....A może to był Twój brat.....???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 06.09.2005 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 To strop ma aż tyle schnąc i dojżewać Długo od tego czekania to można rzeczywiście wpaść w dołek Codziennie rano świerze bułeczki Dobrze masz Ja pieczywo kupuje wieczorem na rano nie ma chętnych na poranne bieganie do sklepu amąż to już wogóle zawsze ostatni wstaje Widzę że jesteś powszechnie znana dzięki forum Może niedługo będą sprawdziany ze znajomości twego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 06.09.2005 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Ja również jestem zszokowana ilością drewna na więżbę! U mnie pow. zabudowy220m2 powierzchnia dachu 339m2 a drzewa weszło 10,5m3 W innym tartaku obliczyli9,1m3 ale za to była impregnacja droższa ..A co do bułeczek..Ja mam taką wspaniałą maszynę do chleba. Wszystko się wrzuca np. wieczorem nastawi i o np. 7 rano ciepły chlebek na śniadanko!!!Zakup był zrobiony z myślą o mieszkaniu w pewnej odległości od cywilizacji...czyli tam gdzie budujemy Serdecznie polecamA Ty daj projekt dachu innym do wyceny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 06.09.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 o ja również... na mój kurnik idzie 6m3 drzewka..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 06.09.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 18 metrów drewna ?????? U mnie było mniej niż 6 przy dachu o powierzchni 175 m kw. Elementy miałem dłuższe ale o 20 - 30 cm niż w projekcie. Jak cieśla policzył to sam go jeszcze sprawdziłem i TYLKO DZIĘKI TEMU nie miałem za krótkich krokwi (po prostu cieśla się pomylił w długości krokwi dachu garażu). Wniosek jest jeden - należy wszystko sprawdzić. A że robisz to pierwszy raz w życiu? Nie szkodzi. Ja też POZDRAWIAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.09.2005 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 18m3 to naprawde sporo... u mnie poszło 9,5 m3 i ciesla mowil ze starczyło by na dwa takie dachy jak moj... a z drugiej strony.. u mnie projekcie było dokladnie podane ile drewna potrzeba... pelne zestawienie ilosciowo-wymiarowe, i na koniec ładnie podsumowane, oczywiscie z zapasami po 30cm ..pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.09.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 U nas jak u Maksia zapas na krokiwach po 30 cm, jest dobrze 1 m to przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 06.09.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Brat siedział pod ścianą nie pod oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 07.09.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 No i proszę, widzę, że przeliczyłaś wieźbę. I słusznie. 1 metr "na zakład" to dużo za dużo. Dla bezpieczeństwa wystarczy 50 cm (a 30 cm to minimum), bo a nuż będziesz chciała wysunąć dach nieco bardziej? Sądzę, że teraz nagle zrobi Ci się 14-15m3 więźby. Oby. pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 07.09.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 ziaba on po prostu czyta twój dziennik, a konkretnie ogląda. Wiesz tam nieznani sprawcy pod datą 31 lipca się pochwalili, że lubisz słupy. No to zamówił... ... 4 (oczywiście ). Oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts