zaba_gonia 14.09.2005 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Zaraz dostanę od Żabci taką odpowiedź: "Bujaj się ze swoim optymizmem! Ja chcę budować! @$#%^^%$#!!!!" ...i ja to świetnie zrozumiem... Ale mnie rozbawiłaś? Z tym gingersem to nawet dobry pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 14.09.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Ha Ha skąd ja to znam, moja hurtownia też przysłała mi za małe kominy i wkłady nie pasowały, wymienili po tygodniu czekania ale znowu ze złą izolacją to też się nadenerwowałam z tymi kominami, ale wszystko dobrze się skończyło.. Żabciu nie denrewuj się złość piękności szkodzi, a zobaczysz zaraz wszystko z kopyta ruszy, że z dostawą materiałow nie nadążysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 14.09.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 i w tym cały jest ambaras............ Żaba, zaczynam wątpić... niepoważni czy jaka inna cholera?? Tak im zapłać, powiedz, że zapłacisz np. w poniedziałek ( a jak wiadomo kasy w poniedziałek nie wydaje sie), potem potem esemesik, że zapłacisz środę, a w środę ani widu, ani słychu po Tobie. A co - oko za oko. ps. u mnie ich nie ma :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 14.09.2005 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Bardzo mi smutno z powodu niesłowności ekipy. Karą , oprócz finansoej, powinno być wystawienie na widok publiczny poprzez zakucie w dyby np. przy hurtowni budowlanej z informacją za co.....Obok , w dybach autor projektu...nie zalamuj się teraz będzie tylko lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 14.09.2005 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Dlaczego przeliczalas więźbę, czy w projekcie nie mieliscie napisane jaka jest długośc krokwi i innych belek, ja mam cos takiego podane w zestawieniu w tabeli. Czy zmienialiscie kąt dachu skoro braliscie pod uwagę jego nachylenie przy liczeniu ilosci kubików więźby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 14.09.2005 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Dlaczego przeliczalas więźbę, czy w projekcie nie mieliscie napisane jaka jest długośc krokwi i innych belek, ja mam cos takiego podane w zestawieniu w tabeli. Czy zmienialiscie kąt dachu skoro braliscie pod uwagę jego nachylenie przy liczeniu ilosci kubików więźby? Ja też mam, ale na pierwszej stronie pt. Zestawienie więźby dachowej podano, że zestawienie jest tylko materiałem pomocniczym i nie stanowi podstawy do zakupu drewna. Poza tym było tam wiele błędów. A po trzecie, wydłuzyliśmy dom z jednej strony o 1.20m. Nie zmienialiśmy kąta nachylenia. Liczyliśmy długość krokwii z rzutu, bo tabelkę z rzeczywiastymi wymiarami miał wtedy nasz szef, dlatego musielismy wziąć pod uwagę kąt nachylenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 15.09.2005 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Taka różnica 1 m między poddaszem i parterem To nie tylko plama ale ogromna plama Myślałam, ze takim dużym biurom projektowym takie cuda się nie przytrafiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 16.09.2005 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Bardzo się cieszę, że budowa posuwa się do przodu. Oby więcej optymistycznych wiadomości! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 16.09.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Fajnie pisać, gdy wszystko idzie zgodnie z planem... _________________ Fajnie pisac a jeszcze lepiej jak idzie zgodnie z planem Cos mi wyszło masło maślane ale ciesze sie bardzo A co do tańca to myślę, ze poradzisz sobie i bez stempli a za to będziesz miała duże pole do popisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 16.09.2005 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Bardzo się cieszę, że budowa posuwa się do przodu. Oby więcej optymistycznych wiadomości! Pozdrawiam Dzięki Inżynierku! Ja też się cieszę A co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 16.09.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 U Ciebie to jak w " Przeminęło z wiatrem"..Słynne słowa Scarlett..."jutro też jest dzień....U Ciebie lepszy od poprzedniego.!! I tak trzymać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.09.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Żabciu jak miło czytać takie dobre wiadomości Bardzo się cieszę że wychodzicie na prostą i by tak już zostało do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 16.09.2005 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Hello, córka śpi, to moge kompa włączyć, bo jakoś cały dzień nie dawała mi spokoju. Żabciu, jestem zadowolona, że Ty jesteś zadowolona. Powiedz mi, czy te obrzeża, o których pisałaś to takie płyty betonowe może? Jakie wymiary, jaka cena? Bo też chcemy się grodzić. Najlepiej daj zdjęcie ps. aż miło się czyta Twój dziennik, same pozytywy.... prócz tej koszmarnej ilości potłuczonych pustaków, u mnie było może z 5, góra 10. Wygranej w totka życzę, a co ps1. a brat tylko pozory stwarza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 18.09.2005 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 Czesć! Obrzeża, o które pytałaś są to płyty betonowe. W Długołęce są takie ceny: wymiary:6x30x100 cm - 6.11zł ( takie kupiliśmy) 6x30x100 cm - 7.98zł 8x30x100cm - 11.86zł Ceny brutto z transportem. Wiem tylko, że przy mniejszych ilościach przywiozą "przy okazji", albo odliczą Ci 5%, jak sama sobie załatwisz transport. A jeżeli chodzi o córeczkę, to doskonale Cię rozumię.Moi chłopcy też wtedy Dali mi popalić. Ja zapłaciłam za dachówkę z rynnami 22500zł. Pan trzeci tłumaczył, że nasz dach ma więcej dodatków i będzie więcej cięć, stąd taka cena. Też życzę wygranej w totka!!! Wiesz, ile wydatków nas jeszcze czeka!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 18.09.2005 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 A co do tańca to myślę, ze poradzisz sobie i bez stempli a za to będziesz miała duże pole do popisu Mąż poradził, żeby kupić profesjonalną rurę a nie zadawalać się półśrodkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.09.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Oj, Zaba znow cos wam spaprali! Szkoda, że ta budowa tyle nerwow kosztuje. Ale nie jest zle. Podobno takie rzeczy to normalka na budowie. Tak wszyscy mowia tylko nie wiem czemu. To znaczy, wiem czemu mowia, ale nie wiem czemu normalka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 19.09.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Żaba nie daj się. U mnie jutro kończą więźbę.Jeszcze trochę i plan na sezon zostanie wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 19.09.2005 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Żaba nie daj się. U mnie jutro kończą więźbę.Jeszcze trochę i plan na sezon zostanie wykonany. Ale Ci zazdroszczę!!!! Na moją więźbę to zapewne dopiero sadzą drzewa... Obiecałeś pokazać swój domek i ...... siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 19.09.2005 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Oj, Zaba znow cos wam spaprali! Szkoda, że ta budowa tyle nerwow kosztuje. Ale nie jest zle. Podobno takie rzeczy to normalka na budowie. Tak wszyscy mowia tylko nie wiem czemu. To znaczy, wiem czemu mowia, ale nie wiem czemu normalka... A czy u Ciebie też kaszanili, bo nic o tym nie pisałaś?? A jak zdrowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 20.09.2005 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Żabciu, dobrze, że to wypatrzyłaś teraz bo póżniej po zalaniu nadproży to juz klapa mogłaby być. Ja miałam taki komfort, że mój pan od budowy poprawiał kasznę w projekcie, tak miałam okna zaprojektowane, że o zawieszeniu karniszy nie byłoby mowy. Żabciu pilnuj pilnuj podziwiam Cię bardzo za to i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts