Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ha Ha skąd ja to znam, moja hurtownia też przysłała mi za małe kominy i wkłady nie pasowały, wymienili po tygodniu czekania ale znowu ze złą izolacją :evil: to też się nadenerwowałam z tymi kominami, ale wszystko dobrze się skończyło.. Żabciu nie denrewuj się złość piękności szkodzi, a zobaczysz zaraz wszystko z kopyta ruszy, że z dostawą materiałow nie nadążysz. :wink: :D :D

i w tym cały jest ambaras............

Żaba, zaczynam wątpić... niepoważni czy jaka inna cholera??

Tak im zapłać, powiedz, że zapłacisz np. w poniedziałek ( a jak wiadomo kasy w poniedziałek nie wydaje sie), potem potem esemesik, że zapłacisz środę, a w środę ani widu, ani słychu po Tobie. A co - oko za oko.

ps. u mnie ich nie ma :):)

Dlaczego przeliczalas więźbę, czy w projekcie nie mieliscie napisane jaka jest długośc krokwi i innych belek, ja mam cos takiego podane w zestawieniu w tabeli. Czy zmienialiscie kąt dachu skoro braliscie pod uwagę jego nachylenie przy liczeniu ilosci kubików więźby?

Ja też mam, ale na pierwszej stronie pt. Zestawienie więźby dachowej podano, że zestawienie jest tylko materiałem pomocniczym i nie stanowi podstawy do zakupu drewna. Poza tym było tam wiele błędów. A po trzecie, wydłuzyliśmy dom z jednej strony o 1.20m. Nie zmienialiśmy kąta nachylenia. Liczyliśmy długość krokwii z rzutu, bo tabelkę z rzeczywiastymi wymiarami miał wtedy nasz szef, dlatego musielismy wziąć pod uwagę kąt nachylenia.

Hello,

córka śpi, to moge kompa włączyć, bo jakoś cały dzień nie dawała mi spokoju.

Żabciu, jestem zadowolona, że Ty jesteś zadowolona.

Powiedz mi, czy te obrzeża, o których pisałaś to takie płyty betonowe może? Jakie wymiary, jaka cena? Bo też chcemy się grodzić. Najlepiej daj zdjęcie :)

ps. aż miło się czyta Twój dziennik, same pozytywy.... prócz tej koszmarnej ilości potłuczonych pustaków, u mnie było może z 5, góra 10.

Wygranej w totka życzę, a co :)

ps1. a brat tylko pozory stwarza:)

Czesć! :D

Obrzeża, o które pytałaś są to płyty betonowe. W Długołęce są takie ceny:

wymiary:6x30x100 cm - 6.11zł ( takie kupiliśmy)

6x30x100 cm - 7.98zł

8x30x100cm - 11.86zł

Ceny brutto z transportem. Wiem tylko, że przy mniejszych ilościach przywiozą "przy okazji", albo odliczą Ci 5%, jak sama sobie załatwisz transport.

A jeżeli chodzi o córeczkę, to doskonale Cię rozumię.Moi chłopcy też wtedy Dali mi popalić.

Ja zapłaciłam za dachówkę z rynnami 22500zł. Pan trzeci tłumaczył, że nasz dach ma więcej dodatków i będzie więcej cięć, stąd taka cena.

Też życzę wygranej w totka!!! :D

Wiesz, ile wydatków nas jeszcze czeka!!!!!!! :o

Oj, Zaba znow cos wam spaprali! Szkoda, że ta budowa tyle nerwow kosztuje. Ale nie jest zle. Podobno takie rzeczy to normalka na budowie. Tak wszyscy mowia tylko nie wiem czemu. To znaczy, wiem czemu mowia, ale nie wiem czemu normalka... :-?

Oj, Zaba znow cos wam spaprali! Szkoda, że ta budowa tyle nerwow kosztuje. Ale nie jest zle. Podobno takie rzeczy to normalka na budowie. Tak wszyscy mowia tylko nie wiem czemu. To znaczy, wiem czemu mowia, ale nie wiem czemu normalka... :-?

A czy u Ciebie też kaszanili, bo nic o tym nie pisałaś??

A jak zdrowie? :D

Żabciu, dobrze, że to wypatrzyłaś teraz bo póżniej po zalaniu nadproży to juz klapa mogłaby być. Ja miałam taki komfort, że mój pan od budowy poprawiał kasznę w projekcie, tak miałam okna zaprojektowane, że o zawieszeniu karniszy nie byłoby mowy. Żabciu pilnuj pilnuj podziwiam Cię bardzo za to i trzymam kciuki. :D