Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

Ty się Żaba nie przejmuj tą lukarną, tylko łaps za komórkę i dzwoń do majstrów. Niech poprawiają. Póki nie jest za późno.

Ja nawet odpuściłem sobie pisanie dziennika, żeby nie pisać wyłącznie o złych rzeczach, moje majstry nawet uciekły się wczoraj do szantażu.

W takich sytuacjach tylko spokój może uratować.

pozdrawiam

Gerion

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jasna cholera, Żaba zaczynam się martwić. I to tak porządnie.

Ale ponoć inne ludki kładą dachówę niż murują, tym się pocieszam.

I nie chce mi się wierzyć, że to ta sama ekipa, może ludzie się zmienili??

Będę od środy w Oławie to pozwolę sobie wpaść do Ciebie na budowę ( jak będzie czas, bo będę u siebie wiązarów pilnować).

Żaba, trzymaj się a ich krótko i to bardzo krótko trzymaj.

Oj, Żaba jest dokładnie tak jak pisałaś. Jak nie chodzisz ciągle po budowie jak żandarm i nie sprawdzasz dokładnie wszystkiego, to nie ma mocnych... Każda ekipa cos zmodzi. Mniej czy więcej ale próbują iść poprzeczna droga.., ułatwić sobie robotę i nie koniecznie trzymać się projektu... Ja już nie pisze o tych drobniejszych sprawach bo nie mam ostatnio energii na to wszystko. Pisze tylko krótkie sprawozdania i już. Ale było błędów.., było.., było... Potem naprawiali z niezadowoloną mina i już...

Ktoś kiedyś pisał, że z pracownikami na budowie trzeba trzymać krotko i chyba miał racje. Jak tylko poczują, że odzywa się w tobie człowiek, to zaraz myślą, że wybaczysz im wszystko...No i kręcą...

Pilnuj, pilnuj i tyle. Jeszcze dużo pracy przed nami. Aby nie zwariować i zdrowia stracić trzeba wymagać i PILNOWAC.

Trzymaj się, Zabka... :p

Jasna cholera, Żaba zaczynam się martwić. I to tak porządnie.

Ale ponoć inne ludki kładą dachówę niż murują, tym się pocieszam.

I nie chce mi się wierzyć, że to ta sama ekipa, może ludzie się zmienili??

Będę od środy w Oławie to pozwolę sobie wpaść do Ciebie na budowę ( jak będzie czas, bo będę u siebie wiązarów pilnować).

Żaba, trzymaj się a ich krótko i to bardzo krótko trzymaj.

Tab, sprawdź koniecznie co Ci napisał "nasz szef" na kartce odnośnie pokrycia dachu. Obiecał nam całościową usługę, a później okazało się, że nie wpisał montażu rynien pcv. Na szczęście wyprosiliśmy i dopisał. Ale to było 2 miesiące temu i jeszcze żyliśmy w zgodzie.

Nie licz na to, że jeżeli coś wyjdzie w trakcie prac, to on zrobi ci to gratis.

A może Tobie zrobi....

Kurcze, wszyscy go chwalą, tylko nie my.....

No i oczywiście zapraszam serdecznie na naszą budowę! Jutro mam mało lekcji, to może w końcu ZNOWU :lol: się poznamy.

Żabciu czytam i tak oczy :o robię, to niepojęte, co za pajac z tego Pana, on sobie buduje czy Tobie???? zresztą z ciekawości chciałabym zobaczyć jego dom, czy rzeczywiście okna ma gdzie popadnie :evil: ściany krzywe i kominy odstające od ściany 7 cm!!!!! o zgorzo jeszcze za poprawki które sam spieprzył kase chce !!!!!!!! Żaba nie płać mu za to!!!!! to już szczyt chamstwa. Zapytaj go w którym kraju płaci się za partactwa!! :evil:

Żabciu, pomyśl sobie, że jak już będziesz sobie siedziała w urządzonym wykończonym domku, przy kominku....kobieto, ile Ty będziesz miała do opowiadania o swoich "przygodach" z budowaniem! :o Palcem tylko będziesz pokazywać "Tu było poprawiane, tam przesuwane, tu domurowywane, o, a tam zalepiane!" Wszyscy z rozdziawionymi gębami będą słuchać!

Dzięki dziewczyny za dobre słowo! :D

Już mi dużo lepiej, ale na pewno po ostatnim starciu przybyło mi parę siwych włosów... :(

Nadproże nie będzie przestawiane w dolnym oknie, tylko zwężone, tak aby było w miarę symetryczne w stosunku do górnego.

Wiem, powinnam mu kazać przestawiać, ale z drugiej strony, nie mam już siły na kłótnie. Mam nadzieje, że nie będzie to źle wyglądało....

Aha, okno w lukarnie już jest centralnie na środku :

Za parę dni pokażę Wam

Mój szef, gdy tylko powiem, że czytałam o czymś na forum, to jest bardzo rozbawiony....Twierdzi, że to same bzdury..

Czy macie podobne doświadczenia?????

żaba faktycznie te okna nie wyglądają wyjściowo... :( :roll: :o

może jednak coś z tym każesz zrobić? :-?

Mam nadzieję, że po domurowaniu z prawej strony dolnego okna, będzie znośnie.... :-?

podeślesz fotkę prawda? :wink: popatrzymy skomentujemy :wink:

Pewnie, ale dopiero w przyszłym tygodniu...

Błagam Cię Facio, jak bardzo Ci się nie spodoba, to nie pisz. bo mój mąż rzeczywiście rzuci się ze stropu.... :roll: