Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

Żaba - myślę, że domurowanie pustaków w dolnym oknie to dobry pomysł. Okno się trochę zmniejszy, ale zostanie uratowana symetria. Naprawdę Twój dziennik jest mocno horrorystyczny, ale zapewniam Cię, że jak już zamieszkasz to na wszystkie swoje przejścia spojrzysz inaczej. Wiem coś o tym. Mam świeżo w pamięci swoje własne przejścia z murarzami. Pamiętam jak pracowali na drugiej budowie olewając mnie przez długi czas. Pamiętam co czułem kiedy z mojego nowiutkiego stropu musiałem szuflą zgarniać grubą warstwę śniegu. Jednak później te wszystkie złe wspomnienia jakby zatarły się w mojej pamięci. Teraz już mieszkam :D

POZDROWIONKA !!!

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Żaba - myślę, że domurowanie pustaków w dolnym oknie to dobry pomysł. Okno się trochę zmniejszy, ale zostanie uratowana symetria. Naprawdę Twój dziennik jest mocno horrorystyczny, ale zapewniam Cię, że jak już zamieszkasz to na wszystkie swoje przejścia spojrzysz inaczej. Wiem coś o tym. Mam świeżo w pamięci swoje własne przejścia z murarzami. Pamiętam jak pracowali na drugiej budowie olewając mnie przez długi czas. Pamiętam co czułem kiedy z mojego nowiutkiego stropu musiałem szuflą zgarniać grubą warstwę śniegu. Jednak później te wszystkie złe wspomnienia jakby zatarły się w mojej pamięci. Teraz już mieszkam :D

POZDROWIONKA !!!

Masz rację! :D

Pamiętam jak denerwowałam się krzywym kominem, betonem, który nie przyjeżdżał, sąsiadem ( o cholera zupełnie zapomniałam, że jeszcze nie przestawił ogrodzenia)......a teraz to już historia......

Najważniejsze, że życie mi się podoba i mam kochającą rodzinę, a reszta jest do przejścia...

Pozdrawiam Cię Inżynierku!!!! :D

Przed chwilką dotarliśmy do domu.

Żaba, dzięki za spotkanie, w końcu się znamy na żywo, a nie tak na martwo. Fajnisty ten Wasz domek, o wiele ładniejszy niż na zdjęciach.

Ważne by zdrowie było :)

A córka padła nam w aucie i pewnie będzie spać do rana w ciuchach, bo nie mam serca jej już przebierać.

Właśnie wszedł mąż i mówi: Już w necie?? No to pokazuj zdjęcia :)

I poszedł... z napisem na czole " Co ona tak ciągle w tym necie siedzi :) "

żaba faktycznie te okna nie wyglądają wyjściowo... :( :roll: :o

może jednak coś z tym każesz zrobić? :-?

Mam nadzieję, że po domurowaniu z prawej strony dolnego okna, będzie znośnie.... :-?

podeślesz fotkę prawda? :wink: popatrzymy skomentujemy :wink:

Pewnie, ale dopiero w przyszłym tygodniu...

Błagam Cię Facio, jak bardzo Ci się nie spodoba, to nie pisz. bo mój mąż rzeczywiście rzuci się ze stropu.... :roll:

serio? :roll: :-? :wink:

dobrze, to my tylko popatrzymy i no coments :wink:

Przed chwilką dotarliśmy do domu.

Żaba, dzięki za spotkanie, w końcu się znamy na żywo, a nie tak na martwo. Fajnisty ten Wasz domek, o wiele ładniejszy niż na zdjęciach.

Ważne by zdrowie było :)

A córka padła nam w aucie i pewnie będzie spać do rana w ciuchach, bo nie mam serca jej już przebierać.

Właśnie wszedł mąż i mówi: Już w necie?? No to pokazuj zdjęcia :)

I poszedł... z napisem na czole " Co ona tak ciągle w tym necie siedzi :) "

Wiesz, zostawiliście chusteczkę Córeczki.....

Będzie pretekst, żeby sie znowu spotkać :D

Tym razem u Was.

Jeszcze raz dzięki!

Coraz fajniej tam u Ciebie!! :D :D Już mnie ciekawi efekt z więźbą!!

Dom zmienia proporcje, otula chałupkę.....Daje namiastkę bezpieczeństwa, obietnicę szczęśliwego życia w jego wnętrzu!!!!

Na kiedy planujecie stawianie więźby??

A lukarna..Wygląda całkiem OK.Jak przyjdzie dach ,okapy będzie super!

Produkuj się kobieto - wrzeszcz, awanturuj- ale efekty według swojego wyobrażenia osiągaj!!!! Masz wizję swojego domostwa, wizję słuszną i jak najbardziej atrakcyjną!!! :D :D Nie pozwól aby jakiś ktoś kreował wizerunek TWOJEGO , WASZEGO DOMU!!!

Coraz fajniej tam u Ciebie!! :D :D Już mnie ciekawi efekt z więźbą!!

Dom zmienia proporcje, otula chałupkę.....Daje namiastkę bezpieczeństwa, obietnicę szczęśliwego życia w jego wnętrzu!!!!

Na kiedy planujecie stawianie więźby??

A lukarna..Wygląda całkiem OK.Jak przyjdzie dach ,okapy będzie super!

Produkuj się kobieto - wrzeszcz, awanturuj- ale efekty według swojego wyobrażenia osiągaj!!!! Masz wizję swojego domostwa, wizję słuszną i jak najbardziej atrakcyjną!!! :D :D Nie pozwól aby jakiś ktoś kreował wizerunek TWOJEGO , WASZEGO DOMU!!!

Tak jest!!!

Więźba ma być 3 października i wtedy też mają zabrać się do pracy. Ale z autopsji wiem, że pewnie będzie opóźnienie....

Też mnie ciekawi, jak będzie wyglądał dach. Właściwie nie ciekawi....a bardzo sie boję, że mi sie nie spodoba. Bo mój dach trochę dziwny będzie.... :roll:

Co Ty opowiadasz ..Dziwny??? Dlaczego , zmiany jakieś wprowadziliście??

Jak na początku prezentowalaś włości wszystko było w najlepszm prządku!!!

Ciekawy , atrakcyjny dach!!Nie popadasz w jakieś obsesje?? Masz piękny dom( Jego zalążek, no może dalej...) i dach rówież będzie rewelacyjny!! Zobaczysz!!! :D :D :D

Żaba, serdecznie zapraszamy, ale u nas na razie tylko pod chmurką mozna siedzieć :)

A chustka jak pasuje, to Ola pożyczy na kilka dni ;) Ale byś zrobiła furorę w takiej różowej :)

Właśnie przymierzyłam......Wyglądam jak wiejska baba :lol:

Ale ta chustka pachnie!!!!!! Niemowlaczkiem......

Mam pytanko z czego jest murek do słupków do ogrodzenia. To jest wylewany beton czy bloczki betonowe. Jakiej szerokośc jest ten murek. A jaki wysoki będzie płot?

Słupki są zalane betonem, a między nimi są obrzeża betonowe szerokości 8 cm ( kupione w betoniarni). Siatka jest wys. 1.5m. Cały płot około 1.7m wysokości.