inż. Mamoń 23.09.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Żaba - myślę, że domurowanie pustaków w dolnym oknie to dobry pomysł. Okno się trochę zmniejszy, ale zostanie uratowana symetria. Naprawdę Twój dziennik jest mocno horrorystyczny, ale zapewniam Cię, że jak już zamieszkasz to na wszystkie swoje przejścia spojrzysz inaczej. Wiem coś o tym. Mam świeżo w pamięci swoje własne przejścia z murarzami. Pamiętam jak pracowali na drugiej budowie olewając mnie przez długi czas. Pamiętam co czułem kiedy z mojego nowiutkiego stropu musiałem szuflą zgarniać grubą warstwę śniegu. Jednak później te wszystkie złe wspomnienia jakby zatarły się w mojej pamięci. Teraz już mieszkam POZDROWIONKA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 23.09.2005 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Żaba - myślę, że domurowanie pustaków w dolnym oknie to dobry pomysł. Okno się trochę zmniejszy, ale zostanie uratowana symetria. Naprawdę Twój dziennik jest mocno horrorystyczny, ale zapewniam Cię, że jak już zamieszkasz to na wszystkie swoje przejścia spojrzysz inaczej. Wiem coś o tym. Mam świeżo w pamięci swoje własne przejścia z murarzami. Pamiętam jak pracowali na drugiej budowie olewając mnie przez długi czas. Pamiętam co czułem kiedy z mojego nowiutkiego stropu musiałem szuflą zgarniać grubą warstwę śniegu. Jednak później te wszystkie złe wspomnienia jakby zatarły się w mojej pamięci. Teraz już mieszkam POZDROWIONKA !!! Masz rację! Pamiętam jak denerwowałam się krzywym kominem, betonem, który nie przyjeżdżał, sąsiadem ( o cholera zupełnie zapomniałam, że jeszcze nie przestawił ogrodzenia)......a teraz to już historia...... Najważniejsze, że życie mi się podoba i mam kochającą rodzinę, a reszta jest do przejścia... Pozdrawiam Cię Inżynierku!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 23.09.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Przed chwilką dotarliśmy do domu. Żaba, dzięki za spotkanie, w końcu się znamy na żywo, a nie tak na martwo. Fajnisty ten Wasz domek, o wiele ładniejszy niż na zdjęciach. Ważne by zdrowie było A córka padła nam w aucie i pewnie będzie spać do rana w ciuchach, bo nie mam serca jej już przebierać. Właśnie wszedł mąż i mówi: Już w necie?? No to pokazuj zdjęcia I poszedł... z napisem na czole " Co ona tak ciągle w tym necie siedzi " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 23.09.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 żaba faktycznie te okna nie wyglądają wyjściowo... może jednak coś z tym każesz zrobić? Mam nadzieję, że po domurowaniu z prawej strony dolnego okna, będzie znośnie.... podeślesz fotkę prawda? popatrzymy skomentujemy Pewnie, ale dopiero w przyszłym tygodniu... Błagam Cię Facio, jak bardzo Ci się nie spodoba, to nie pisz. bo mój mąż rzeczywiście rzuci się ze stropu.... serio? dobrze, to my tylko popatrzymy i no coments Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 23.09.2005 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Przed chwilką dotarliśmy do domu. Żaba, dzięki za spotkanie, w końcu się znamy na żywo, a nie tak na martwo. Fajnisty ten Wasz domek, o wiele ładniejszy niż na zdjęciach. Ważne by zdrowie było A córka padła nam w aucie i pewnie będzie spać do rana w ciuchach, bo nie mam serca jej już przebierać. Właśnie wszedł mąż i mówi: Już w necie?? No to pokazuj zdjęcia I poszedł... z napisem na czole " Co ona tak ciągle w tym necie siedzi " Wiesz, zostawiliście chusteczkę Córeczki..... Będzie pretekst, żeby sie znowu spotkać Tym razem u Was. Jeszcze raz dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 23.09.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Coraz fajniej tam u Ciebie!! Już mnie ciekawi efekt z więźbą!! Dom zmienia proporcje, otula chałupkę.....Daje namiastkę bezpieczeństwa, obietnicę szczęśliwego życia w jego wnętrzu!!!! Na kiedy planujecie stawianie więźby?? A lukarna..Wygląda całkiem OK.Jak przyjdzie dach ,okapy będzie super! Produkuj się kobieto - wrzeszcz, awanturuj- ale efekty według swojego wyobrażenia osiągaj!!!! Masz wizję swojego domostwa, wizję słuszną i jak najbardziej atrakcyjną!!! Nie pozwól aby jakiś ktoś kreował wizerunek TWOJEGO , WASZEGO DOMU!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 23.09.2005 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Coraz fajniej tam u Ciebie!! Już mnie ciekawi efekt z więźbą!! Dom zmienia proporcje, otula chałupkę.....Daje namiastkę bezpieczeństwa, obietnicę szczęśliwego życia w jego wnętrzu!!!! Na kiedy planujecie stawianie więźby?? A lukarna..Wygląda całkiem OK.Jak przyjdzie dach ,okapy będzie super! Produkuj się kobieto - wrzeszcz, awanturuj- ale efekty według swojego wyobrażenia osiągaj!!!! Masz wizję swojego domostwa, wizję słuszną i jak najbardziej atrakcyjną!!! Nie pozwól aby jakiś ktoś kreował wizerunek TWOJEGO , WASZEGO DOMU!!! Tak jest!!! Więźba ma być 3 października i wtedy też mają zabrać się do pracy. Ale z autopsji wiem, że pewnie będzie opóźnienie.... Też mnie ciekawi, jak będzie wyglądał dach. Właściwie nie ciekawi....a bardzo sie boję, że mi sie nie spodoba. Bo mój dach trochę dziwny będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 23.09.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Co Ty opowiadasz ..Dziwny??? Dlaczego , zmiany jakieś wprowadziliście?? Jak na początku prezentowalaś włości wszystko było w najlepszm prządku!!! Ciekawy , atrakcyjny dach!!Nie popadasz w jakieś obsesje?? Masz piękny dom( Jego zalążek, no może dalej...) i dach rówież będzie rewelacyjny!! Zobaczysz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 23.09.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Żaba, dach to ma Ci się podobać, bo Ty będziesz pod nim mieszkać. I bez pesymizmu mi tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 23.09.2005 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Zadnych zmian "dachowych" nie bedzie...... Macie rację, jak zwykle wymyślam problemy, bo innych nie mam..... Jestem pewna, że dach będzie piękny!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 23.09.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 No tak trzymaj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 23.09.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Żaba, serdecznie zapraszamy, ale u nas na razie tylko pod chmurką mozna siedzieć A chustka jak pasuje, to Ola pożyczy na kilka dni Ale byś zrobiła furorę w takiej różowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 23.09.2005 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Żaba, serdecznie zapraszamy, ale u nas na razie tylko pod chmurką mozna siedzieć A chustka jak pasuje, to Ola pożyczy na kilka dni Ale byś zrobiła furorę w takiej różowej Właśnie przymierzyłam......Wyglądam jak wiejska baba Ale ta chustka pachnie!!!!!! Niemowlaczkiem...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 23.09.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Rozwaliłaś mnie na łopatki tą wiejską babą. JEszcze KGW założysz ( koło gospodyń wiejskich ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 24.09.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Nie za bardzo się udzielasz Ja rozumiem, ze wkładasz w tą budow całe serce i duusze ale jeszcze i fizyczna praca Kobieto oszczędzaj sie Teraz to lukarna wygląda jak należy a tym dobudowaniem okna to całkiem dobry pomysł Ja też mam lekkiego bzika na punkcie symetrii Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 24.09.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 A coś jeszcze Zaba a ty widziałas wiejską babę w ogóle Bo ty mi jakoś na taką nie wyglądasz W zadnym przebraniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 24.09.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 Widzę, że domek pnie się do góry mimo problemów z wykonawcą. Z każym pustakiem bliżej do końca. Pomyśl o tym jak będziesz miałą dołka. A wykonawca jak sobie nagrabił to sie nie martw że mu nagadałaś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 25.09.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Witam Mam pytanko z czego jest murek do słupków do ogrodzenia. To jest wylewany beton czy bloczki betonowe. Jakiej szerokośc jest ten murek. A jaki wysoki będzie płot? Poza tym to super się ogląda jak rosną inne domy - to napawa człowieka optymizmem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 25.09.2005 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Mam pytanko z czego jest murek do słupków do ogrodzenia. To jest wylewany beton czy bloczki betonowe. Jakiej szerokośc jest ten murek. A jaki wysoki będzie płot? Słupki są zalane betonem, a między nimi są obrzeża betonowe szerokości 8 cm ( kupione w betoniarni). Siatka jest wys. 1.5m. Cały płot około 1.7m wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.09.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 A jak głęboki jest fundament pod słupkami a jaki pod reszta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts