Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kilka dni temu zamówiliśmy koparkę, która rozplantowała nam ziemię spod fundamentów. Nareszcie widać, że nasza działka ma 15 m2. Mimo nietypowego kształtu ( trójkąt) jest nawet fajna. :D . Już w tym roku planujemy zasadzić tuje i choinki. Niech sobie rosną :D

Żaba, jakim cudem zmieścił się Wasz dom na tak maleńkiej działce??

Dobra, czepiam się. W końcu na 15m2 też można wybudować :) A wydawało mi się, że Wasza działka jest ze sto razy większa ;)

Fajnie macie, bo nie musicie sadzic tych krzaczorów aż tak dużo, bo jeden bok działeczki juz macie obsadzony przez "ulubionego" sąsiada.

A u nas będzie kawałek ogrodzenia do przysłonięcia przed oczami ciekawskich.

Żaba, jakim cudem zmieścił się Wasz dom na tak maleńkiej działce??

Dobra, czepiam się. W końcu na 15m2 też można wybudować :) A wydawało mi się, że Wasza działka jest ze sto razy większa ;

Fajnie macie, bo nie musicie sadzic tych krzaczorów aż tak dużo, bo jeden bok działeczki juz macie obsadzony przez "ulubionego" sąsiada.

.

Dobrze Ci się wydawało...... :oops:

Ale za to druga strona wymaga jak najszybszego obsadzenia....wiesz, kamienica....

Żaba przyglądałem się ostatniej fotce, bo widzę na niej, że macie Schiedla.

Mam pytanie, czy u CIebie na tym ceramicznym wkładzie wyczystki jest idealnie osadzony ceramiczny moduł komina? Bo u mnie te dziady (murarze) coś chyba zrypali i jak macam ręką w środku, to widzę przsunięcie o 2-3 mm (znaczy się nie jest równo nałozone jedno na drugie). W Rondo Plus - jest OK, co do milimetra, ale w zwykłym Rondo nie.

Byłem u kumpla i też macałem w kominie Rondo - mają jeszcze gorzej (nie zwrócił na to wcześniej uwagi)....

Możesz to dla mnie sprawdzić?

pozdrawiam

Gerion

Nie będę tamtego wątku o ściankach działowych zaśmiecać.

Sądziłam, że ścianki działowe wliczył Wam do wyceny, a tu taka "siurpryza".

Ja już teraz naprawdę nie wiem, co myśleć.... serio. Nie powiem, jestem zaskoczona.

A czapki na kominy macie już? Czy będzie wylewać?

Jasny gwint z tymi fachmanami :evil: :evil:

Żaba przyglądałem się ostatniej fotce, bo widzę na niej, że macie Schiedla.

Mam pytanie, czy u CIebie na tym ceramicznym wkładzie wyczystki jest idealnie osadzony ceramiczny moduł komina? Bo u mnie te dziady (murarze) coś chyba zrypali i jak macam ręką w środku, to widzę przsunięcie o 2-3 mm (znaczy się nie jest równo nałozone jedno na drugie). W Rondo Plus - jest OK, co do milimetra, ale w zwykłym Rondo nie.

Byłem u kumpla i też macałem w kominie Rondo - mają jeszcze gorzej (nie zwrócił na to wcześniej uwagi)....

Możesz to dla mnie sprawdzić?

pozdrawiam

Gerion

Oczywiście, że sprawdzę. :D

Nie będę tamtego wątku o ściankach działowych zaśmiecać.

Sądziłam, że ścianki działowe wliczył Wam do wyceny, a tu taka "siurpryza".

Ja już teraz naprawdę nie wiem, co myśleć.... serio. Nie powiem, jestem zaskoczona.

A czapki na kominy macie już? Czy będzie wylewać?

Jasny gwint z tymi fachmanami :evil: :evil:

Od początku mówił, że cena nie obejmuje ścianek działowych. Mówił, ze to nie wchodzi w zakres prac stanu surowego. Twierdził też, że robi sie je dużo później.....no i łykneliśmy.... :(

A jeżeli chodzi o czapy, to jedną będą wylewać, a drugą, tą na kominek mąż kupił ( jechał specjalnie do Opola) za 225 zł :o . Szef stwierdził, że musi być bardzo solidna, bo zwykła wylana może nie wytrzymać dużych wahań temp. Tak mówil, ale czy to prawda?????

Ojejku, ja też tak prozaicznie... Ile za ogrodzenie . Interesuje mnie cena za robociznę i co w zakres obowiązków ?

Ale jeden, taki naj..ładniejszy słupek niech Ci zostawię ( taka rekonpensata..)

Robocizna-15 zł za mb., materiały-32 zł za mb.

Wykopali dołki pod słupki i zalali betonem, Naciągnęli siatkę, obsypali obrzeża i już....