zaba_gonia 25.09.2005 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 A jak głęboki jest fundament pod słupkami a jaki pod reszta ? Pod słupkami ok. 70 cm, obrzeża są tylko wkopane . Pewnie możnaby zrobić solidniejsze ogrodzenie, ale i tak zamierzamy zasadzić tuje wzdłuż całej siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.09.2005 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Zaba, co slychac? Nie odzywasz sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 27.09.2005 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 No właśnie co tam u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 28.09.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Kilka dni temu zamówiliśmy koparkę, która rozplantowała nam ziemię spod fundamentów. Nareszcie widać, że nasza działka ma 15 m2. Mimo nietypowego kształtu ( trójkąt) jest nawet fajna. . Już w tym roku planujemy zasadzić tuje i choinki. Niech sobie rosną Żaba, jakim cudem zmieścił się Wasz dom na tak maleńkiej działce?? Dobra, czepiam się. W końcu na 15m2 też można wybudować A wydawało mi się, że Wasza działka jest ze sto razy większa Fajnie macie, bo nie musicie sadzic tych krzaczorów aż tak dużo, bo jeden bok działeczki juz macie obsadzony przez "ulubionego" sąsiada. A u nas będzie kawałek ogrodzenia do przysłonięcia przed oczami ciekawskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 28.09.2005 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Żaba, jakim cudem zmieścił się Wasz dom na tak maleńkiej działce?? Dobra, czepiam się. W końcu na 15m2 też można wybudować A wydawało mi się, że Wasza działka jest ze sto razy większa ; Fajnie macie, bo nie musicie sadzic tych krzaczorów aż tak dużo, bo jeden bok działeczki juz macie obsadzony przez "ulubionego" sąsiada. . Dobrze Ci się wydawało...... Ale za to druga strona wymaga jak najszybszego obsadzenia....wiesz, kamienica.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.09.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Żabciu jak fajnie u Ciebie i te stemple Zadroszczę wyrównania terenu Cieszę się że prace idą do przodu, oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 28.09.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Czy zamontowali taki wielki hak cobyście mogli z jakiś czas domek gdzieś przenieść?? Bo jak patrzę na te podciągi to mam wrażenie, że Wasz dom będzie mieć jeszcze jakieś lądowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 28.09.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Żaba przyglądałem się ostatniej fotce, bo widzę na niej, że macie Schiedla.Mam pytanie, czy u CIebie na tym ceramicznym wkładzie wyczystki jest idealnie osadzony ceramiczny moduł komina? Bo u mnie te dziady (murarze) coś chyba zrypali i jak macam ręką w środku, to widzę przsunięcie o 2-3 mm (znaczy się nie jest równo nałozone jedno na drugie). W Rondo Plus - jest OK, co do milimetra, ale w zwykłym Rondo nie. Byłem u kumpla i też macałem w kominie Rondo - mają jeszcze gorzej (nie zwrócił na to wcześniej uwagi)....Możesz to dla mnie sprawdzić? pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 28.09.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Nie będę tamtego wątku o ściankach działowych zaśmiecać. Sądziłam, że ścianki działowe wliczył Wam do wyceny, a tu taka "siurpryza". Ja już teraz naprawdę nie wiem, co myśleć.... serio. Nie powiem, jestem zaskoczona. A czapki na kominy macie już? Czy będzie wylewać? Jasny gwint z tymi fachmanami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 28.09.2005 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Żaba przyglądałem się ostatniej fotce, bo widzę na niej, że macie Schiedla. Mam pytanie, czy u CIebie na tym ceramicznym wkładzie wyczystki jest idealnie osadzony ceramiczny moduł komina? Bo u mnie te dziady (murarze) coś chyba zrypali i jak macam ręką w środku, to widzę przsunięcie o 2-3 mm (znaczy się nie jest równo nałozone jedno na drugie). W Rondo Plus - jest OK, co do milimetra, ale w zwykłym Rondo nie. Byłem u kumpla i też macałem w kominie Rondo - mają jeszcze gorzej (nie zwrócił na to wcześniej uwagi).... Możesz to dla mnie sprawdzić? pozdrawiam Gerion Oczywiście, że sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 28.09.2005 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Nie będę tamtego wątku o ściankach działowych zaśmiecać. Sądziłam, że ścianki działowe wliczył Wam do wyceny, a tu taka "siurpryza". Ja już teraz naprawdę nie wiem, co myśleć.... serio. Nie powiem, jestem zaskoczona. A czapki na kominy macie już? Czy będzie wylewać? Jasny gwint z tymi fachmanami Od początku mówił, że cena nie obejmuje ścianek działowych. Mówił, ze to nie wchodzi w zakres prac stanu surowego. Twierdził też, że robi sie je dużo później.....no i łykneliśmy.... A jeżeli chodzi o czapy, to jedną będą wylewać, a drugą, tą na kominek mąż kupił ( jechał specjalnie do Opola) za 225 zł . Szef stwierdził, że musi być bardzo solidna, bo zwykła wylana może nie wytrzymać dużych wahań temp. Tak mówil, ale czy to prawda????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 28.09.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Fajne zdjęcia żabko , Faciowi jak zwykle najbardziej spodobało się to.... przy stemplu... Działka wygląda rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 28.09.2005 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Fajne zdjęcia żabko , Faciowi jak zwykle najbardziej spodobało się to.... przy stemplu... Działka wygląda rewelacyjnie Dzięki Aga! Miło czytać pochwały Oj, człowiek próżny jest..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 29.09.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 wesoła z Ciebie babka żabciu, pięknie ci ten dom rośnie, a działka jaka wielka żabciu ile zapłaciłaś za ogrodzenie ???? PS Żabciu czy aby w ostatnim muratorze zacytowali Towją wypowiedź ??? w każdym bądź razie podpisano Twoim nickiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 29.09.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Miło popatrzeć... jak praca idzie do przodu. Mam nadzieję, że do końca tak już zostanie. A co do betonu i pana z betoniarni... może użyjesz uroku osobistego by negocjacje cenowe się udały Warunki będą przeogromne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 29.09.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Podciągi i słupy robią wrażenie, takoż i tancerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 29.09.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 oj żaba super, a widzę, że tańczyć to ty lubisz (zwłaszcza przy rurze), a może to twoje pierwsze wcielenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 29.09.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Ojejku, ja też tak prozaicznie... Ile za ogrodzenie . Interesuje mnie cena za robociznę i co w zakres obowiązków ?Ale jeden, taki naj..ładniejszy słupek niech Ci zostawię ( taka rekonpensata..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 30.09.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Fajnie, że wszystko zgrabnie idzie. Zgrabnie pod każdym względem A na mnie wrażenie zrobiły te otwory w domu od strony południowej. To wszystko będą okna? Takie ogromne? Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 30.09.2005 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Ojejku, ja też tak prozaicznie... Ile za ogrodzenie . Interesuje mnie cena za robociznę i co w zakres obowiązków ? Ale jeden, taki naj..ładniejszy słupek niech Ci zostawię ( taka rekonpensata..) Robocizna-15 zł za mb., materiały-32 zł za mb. Wykopali dołki pod słupki i zalali betonem, Naciągnęli siatkę, obsypali obrzeża i już.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts