Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zabciu Ty to masz czar :)

Co do planu to podobają mi się godziny co do lekcji to nie za bardzo :wink: :)

No co ty wf nie lubisz :roll: :roll: :-? :wink: 8)

Wszak ruch to zdrowie :wink:

Chyba nigdy nie trafiłam na taka nauczycielkę jak Żaba i mam uraz :)

A ruch lubie tylko jakoś na wf miałam taki ograniczony :wink: :)

To trzeba wystąpic do ministerstwa oz wnioskiem aby wszystkie wfistki były jak Zaba :wink: to wtedy młodzi polubią sport :wink: :wink: :lol: :lol:

Dzięki! :oops:

Naprawdę się staram, żeby licealistki polubiły sport. U mnie nawet bardzo mało wysportowana dziewczyna może mieć bdb, pod warunkiem, że się stara. I większość, mam nadzieję, lubi lekcje w-f. Problemem nie jest sprawność niektórych młodych kobiet, ale brak chęci do ruchu...No i te szatnie szkolne i sanitariaty.....

Ale przynudzam..... :oops:

Ech Zabcia jak ja ci zazdroszczę też chciałabym uczyć w szkole i do tego wf :D uwielbiałam ten przedmiot w szkole ( i chyba tylko ten :oops: ).

A co do prądu ja czekałam 6 mieisęcy ale to tylko dlatego, że miałam znajomości, a z tego co wiem to ludzie właśnie tyle czekają, niektórzy piszą skargi do Urzędu Regulacji Energetyki czy coś takiego, ale wiesz monopolista to monopolista. :evil: :evil: nie ma na nich bata.

Po pierwsze.. KASA..Tą się nie przejmuj, każdy tak ma..Tzn. nie ma jej..Ale jakoś sobie radzi , a potem się dziwi SKĄD JA TYLE KASY MIAŁEM?? :o :o

Po drugie energetyka...Ta ma zawsze czas.... :evil: :evil: Co byś nie miała w umowie z nimi Oni zawsze po swojemu...Za ciepło, za zimno, za mało inwestorów,,za daleko, za blisko itd. i itp... :-? :-?

Po trzecie..ja też chcę W-F ( y) same... MOże bym tyćko schudła..Myślałam że prace inwestorskie ( nerwy, brak kasy, praca fizyczna) trochę wspomogą figurkę..A TU GUZIK, NICI NIC Z TEGO , dalej ta sama "atletyka" postury, żadnej kibici i kształtów wiotkich... :cry: :cry:

Po czwarte ...Kilo gwoździ... to moja ulubiona pozycja w rachuneczkach.. :D Zaczynając budowę nie miałam ( ZERO ABSOLUTNE W TYM TEMACIE!) pojęcia gwoździowego!!! Teraz wiem ..PRAWIE 100 KG GWOŹDZI RÓŻNEGO RODZAJU !!!! MUSZĄ CHOLERY COŚ W SOBIE MIEĆ , ŻEBY ICH TYLE POTRZEBNE BYŁO!!!!

Po następne

TRZYMAJ SIĘ!!BĘDZIE DOBRZE, BO INNEGO WYJŚCIA NIE MA!!!1

Pozdrowienia... :D :D :D

ŻABA 75 kg gwożdzi ???????????? To chyba jescze scenę budujesz - na zakończenie sezonu. Ja kupiłem

12 cal 30 kg

6 cal 20 kg

4 cal 10 kg

szpilki gwintowane 12 mm 10 szt + podkładki powiększane i z tego jeszcze 25 % zostało a dacu jest 400 m2. Chyba ten twój fachman przesadza z zamówieniami.

ŻABA 75 kg gwożdzi ???????????? To chyba jescze scenę budujesz - na zakończenie sezonu. Ja kupiłem

12 cal 30 kg

6 cal 20 kg

4 cal 10 kg

szpilki gwintowane 12 mm 10 szt + podkładki powiększane i z tego jeszcze 25 % zostało a dacu jest 400 m2. Chyba ten twój fachman przesadza z zamówieniami.

długi, ja nie wiem, ile trzeba....Wszyscy mówia, że na gwoździe trzeba wydać min 500zł. A że mój szef przesadza, to wiem, zwłaszcza z przesuwaniem terminów rozpoczęcia prac :evil:

A mi się wydaje, że wszystko zależy od techniki cieśli (jeśli te gwoździe mają iść na więźbę). U mnie zeszło jakieś 20-30 kg maks. Ale cieśle jak to mi mówili robili tak jak ich uczyły dziadki ;-) Wszystko capowane, bez żadnych płytek i łączników... NAwet się pytali czy na drewniane "gwoździe" łączyć ;-) Jakbym chciał już bardzo tradycyjnie...

Wiesz, jedni przycinają równo i bach na płytkę, inni się bawią i rzeźbią... SUma sumarum jedna i druga więźba trzyma tak samo, kwestia techniki i upodobania cieśli.

pozdrawiam

Gerion

Żabciu jak Cię dobrze rozumię z tą pracą :-?

łączę się z Tobą w bólu czekania :evil:

Co do kabla to rzeczywiście racja nie chodzi o to żeby nie pożyczyć tylko chyba należy zapytać właściciela o zgode :o :roll:

Trzymam kciukasy żeby szlo dobrze do przodu :)

Się nie łam. Po zakończeniu budowy pozbierasz z ziemi kilka kilo gwoździ i na złom ;-) Sam się dziwiłem co tego tak dużo każą kupić (pewnie z 30 kg było - ale u mnie prostszy dach). Jak zebrałem kilka kilo z ziemi to wściekły byłem niemożebnie. Ale później sobie sprawę przemyślałem - przecież jak jest gość na górze, upadnie mu gwóźdź to co ma robić? Albo szybko działa dalej i o gwoździu zapomina - albo złazi po niego na dół tracąc czas. Z dwojga złego wolę to pierwsze ...

Żaba,

nie zabieraj mi prundu :)

:lol: :lol: :lol:

Dzisiaj tez moja szpula u Ciebie?

Przed 15 min. widziałam szefa na rumaku, jadącego w kierunku Godzikowic. Jest u Ciebie?

A jak sprawują się dekarze?

Dzisiaj tylko zafugowali komin, założyli wróblówki i tyle ich widziałam.

a dachówka ma być jutro koło 14.00 czyli nie ma sensu by przyjeżdżali do jakiejkolwiek roboty. A rycerza na rumaku nie widziałam, może gnał do CDN-u