Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zaba my byśmy cię podnieśli na duchu w te smutne i bolesne dni :-? :roll:

Chcemy słuchac dobrych wiadomości jak najczęściej ale jak sa złe to jesteśmy po to by pocieszać 8)

Zdrówka dużo i szanuj sie i oszczędzaj 8)

A co do cieśli to ich czas w końcu na twojej budowie przeminie i pozostana wspomnieniem no i oczywiście zostanie po nich pamiątka w postaci wieźby :wink:

Trzymaj sie ciepło 8)

Żabciu głowa do góry :)

Pisz pisz o wszystkim, budowa nie składa się z samej sielanki ( a szkoda ).

Pocieszę Cie że kasy to nam też brakuje ale co tam jakoś bedzie :)

czekam na fotki i trzymam kciukasy :)

Ps. Nie stresuj tak swoejgo biednego dziecka :wink: :)

Żabko,

prosze, nie martw się, bo nie ma czym. Chyba muszę do Ciebie podjechać i pocieszyć, bo takie pisanie może nic nie dać.

I głowa do góry, pamiętaj, Ty jesteś Panią tej budowy, a nie te "denne buce".

I to co mówią miej głęboko gdzieś.

A ku pokrzepienu serc, zostawiam obrazek, dość duży, więc tylko link do niego:

http://www.obrazki.jeja.pl/4/11.php

ps. jestem z Tobą.

Żabko,

prosze, nie martw się, bo nie ma czym. Chyba muszę do Ciebie podjechać i pocieszyć, bo takie pisanie może nic nie dać.

ps. jestem z Tobą.

W zupełności masz rację! Nie będę się przejmować gadaniem tych......

Dzięki za ciepłe słowa. Jutro pan "trzeci" przywozi mi folie i inne dodatki.

Może jakoś jutro się spotkamy....??????.

Widzę, że mocno pogalopowaliście do przodu jak mnie nie było... Aż miło popatrzeć na te kominy. Płytka na oko burgund lub wiśnia... piękna nie powiem. Widzę, że wylewacie czapy na kominach i tu mam pewne pytanie - czy będą miały kapinosy? Szkoda by było żeby woda z czapy ściekałą po boku komina? Nie wiem jak w okresie wczesno zimowym i wczesnowiosennym (skoki temperatury) taka ściekająca woda może wpływać na płytki a dokładnie na fugi.

Co do ekip - To Ty jesteś Panią na budowie i przeganiać Ciebie nikt nie powinien - co najwyżej delikatnie zwrócić uwagę o zagrożeniach... nie lubię takich wrednych majstrów.

Widzę rónież że nabyłaś piękną taczkę - Castorama? Jest świetna tylko dokręć najpierw wszystkie śruby... łatwo się gubią :wink: i uważaj na krawężniki i inne twarde przedmioty. To przykre doznanie gdy załądowana rozpędzona taczka uderza rurką przy kole w przeszkodę. Ta rurka to włąśnie (moim skromnym zdaniem) najwieksza wada i zaleta tej taczki. Zaletę widać przy wysypywaniu.

Pozdrawiam i życzę by kominy szybko zadymiły - to wielka frajda siedzieć i patrzeć na dym ze swojego komina.

Płytka na oko burgund lub wiśnia... piękna nie powiem. Widzę, że wylewacie czapy na kominach i tu mam pewne pytanie - czy będą miały kapinosy? Szkoda by było żeby woda z czapy ściekałą po boku komina? Nie wiem jak w okresie wczesno zimowym i wczesnowiosennym (skoki temperatury) taka ściekająca woda może wpływać na płytki a dokładnie na fugi.

.

No właśnie, a płytka miała byc ciemno brązowa..... :( . Ale taka też mi się podoba. :D

A co do kapinosów, to nikt mi nie mówił, że powinny być. Jedna czapa jest oryginalna, druga wylewana....A jak się robi takie kapinosy????

U mnie boki czap są obłożone płytkami a krawędź jest cieńsza od wyskokości płytki. Płytka zwisa za krawędź i tworzy kapinos. Jeśli by się taki chciało uzystać przy wylewaniu trzeba by zrobić podcięcie od dołu. Nie wiem czy są konieczne, ale wszędzie gdzie widzę są zalecane.

Tak z ciekawości - ile kosztuje gotowa czapa?

Żabko,

ps. jestem z Tobą.

W zupełności masz rację! Nie będę się przejmować gadaniem tych......

Dzięki za ciepłe słowa. Jutro pan "trzeci" przywozi mi folie i inne dodatki.

Może jakoś jutro się spotkamy....??????.

Daj znać, jak będziesz wybierać się na budowę, to podjadę.

Czy "trzeci" ma dachówkę przywieźć?