Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

Myśmy sprawę okien zostawili na wiosnę.Ale nasza okolica jest raczej pustawa i sprzyja złodziejaszkom :cry: W umowie zastrzegliśmy sobie położenie- montaż okien połaciowych w przyszłym roku. Przez tego samego wykonawce coby wiadomo było komu ewentualnie w mordę dać :wink: Dachówka która teraz znajduje się w miejscach okien( osiem szt plus wyłaz) pódzie później na dach kuchni letniej w ogrodzie. Takie miejsce w zagajniku na biesiadowanie przy kominku, grilu o każdej porze roku..Zimą też...

A domek wygląda rewelacyjnie w tej czapeczce. Stracił trochę "ostrości' I robi się bardziej swojski . Taki klimacik fajny się zakrada...

Mam wrażenie że idealnie pasuje do Twojej rodziny. Trzech facetów w różnym wieku i jednej WCALE NIE SŁABEJ kobitce! :D :D

Taki do mieszkania, leniuchowania ale...z charakterem....

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Żaba u mnie okna dachowe policzyli po100 znaczy montaż. Mam ten sam problem co ty i skończy się to tym ,że okna będą zamontowane ale skrzydła zdejmę , w gąbkę tapicerską i do kartonu, a na dach ramki z folią.

To powiedz mi jeszcze, czy we wszystkich rodzajach okien można zdjąć skrzydła?

PAMIĘTASZ CO OBIECAŁEŚ????

Hej, hej.

Ale co?? Nie będziesz mieć kapiącej złotem balustrady? O nie, jestem zawiedziona. A miałaś mieć marmur;) i inne złocenia.

:lol: :lol: :lol:

Pomyślałam, ze nie będę Ciebie naśladować!!!!

Tylko, że ja nie mam schodów ;)

I też nie przepadam za wszelkimi zdobnikami, ma być po prostu tak, by się dobrze mieszkało.

A na starość to w ogrodzie postawię sobie jakiegoś fizdrygała czy cuś :) Tak dla jaj :)

No wiesz co, Żabciu?! To ja Twój dom oglądam w dzienniku na bieżąco, zastanawiam się jaki będzie efekt końcowy tak obiecujących kształtów a Ty dopiero teraz pokazujesz mi jeden z moich ukochanych projektów?! Przecież ja Zosię odłożyłam do schowka jak wybieraliśmy projekt. Zauroczył mnie ten dom, od pierwszego wejrzenia. Już nie pamiętam, dlaczego z niego zrezygnowaliśmy, ale nie zmienia to faktu, że to jeden z moich faworytów! Schodki do salonu zostawiacie?

Rany, ale fajnie. Zosia moja śliczna! http://www.gifygg.com/gifs/gifs/722ilowe.gif

No wiesz co, Żabciu?! To ja Twój dom oglądam w dzienniku na bieżąco, zastanawiam się jaki będzie efekt końcowy tak obiecujących kształtów a Ty dopiero teraz pokazujesz mi jeden z moich ukochanych projektów?! Przecież ja Zosię odłożyłam do schowka jak wybieraliśmy projekt. Zauroczył mnie ten dom, od pierwszego wejrzenia. Już nie pamiętam, dlaczego z niego zrezygnowaliśmy, ale nie zmienia to faktu, że to jeden z moich faworytów! Schodki do salonu zostawiacie?

Rany, ale fajnie. Zosia moja śliczna! http://www.gifygg.com/gifs/gifs/722ilowe.gif

Jagna serio????? :o

Ale mnie ucieszyłaś???? :D

A ja myślałam, że nikomu ten projekt się nie podoba, bo chyba przez pół roku, pytałam forumowiczów w "Projektach", czy ktoś taki buduje....a tam zero odzewu....

No to jestem podbudowana!!!!

Tylko okolica moja ( wiesz , ten kibelek, który osadzę tujami, obok kamienicy) trochę nie pasi do tych sielskich klimatów, ale postanowiłam nie patrzeć w tamtą stronę....

Aha, muszę Ci napisać, że Zosia jest trudna do zbudowania, no i droga ( to powód moich dołków)

A schodki mają być takie , jak w projekcie :D

Chyba, że kasy nie starczy.....najwyżej będzie drabina :lol:

Żabciu, serio-serio! Zosia może kosztuje, ale to dom nietuzinkowy a za to niestety się płaci. Ale efekt jaki! Tym bardziej trzymam kciuki!

A o schodki to mi chodziło te między salonem a jadalnią. Bo tam chyba stopnie są, nie? Że schody na górę będą, to się domyślam. Chociaż co to za problem dla takiej sarny, jak Ty. Może być i słupek strażacki :wink:

Mam pytnko, czy ta część dachu nad Waszą sypialnią i nad pokojami chłopców, od strony "sąsiada" nie miała być jedną płaszczyzną? Tam gdzie okna połaciowe.

Spojrzałam na projekt w necie, na rzuty elewacji i mam wrażenie, że tam wszystko jest zlicowane, czy u Ciebie też będzie? Czy były jakieś zmiany?

Mam pytnko, czy ta część dachu nad Waszą sypialnią i nad pokojami chłopców, od strony "sąsiada" nie miała być jedną płaszczyzną? Tam gdzie okna połaciowe.

Spojrzałam na projekt w necie, na rzuty elewacji i mam wrażenie, że tam wszystko jest zlicowane, czy u Ciebie też będzie? Czy były jakieś zmiany?

U nas jest tak samo jak w projekcie, jedynie powiększyliśmy sypialnię i związku z tym dach tam jest o 1.20 dłuższy.

Będziesz u mnie to wskoczysz na górę i zobaczysz... :wink:

A o schodki to mi chodziło te między salonem a jadalnią. Bo tam chyba stopnie są, nie? Że schody na górę będą, to się domyślam. Chociaż co to za problem dla takiej sarny, jak Ty. Może być i słupek strażacki :wink:

Już rozumię!

Miały być 3 schodki, a jest jeden.

Powód:1. okno w salonie byłoby zbyt wysoko ( przy moim wzroście parapet sięgałby mi do szyi... :lol:

2. błąd w projekcie fundamentów

Już rozumię!

Miały być 3 schodki, a jest jeden.

Powód:1. okno w salonie byłoby zbyt wysoko ( przy moim wzroście parapet sięgałby mi do szyi... :lol:

2. błąd w projekcie fundamentów

A, no to fajnie, że chociaż jeden. Bo mnie się te schodki bardzo w tym projekcie podobały. Zresztą u siebie też będę miała takie. Mimo, że w naszym projekcie ich nie było 8)

Dzwonił dzisiaj trzeci i coś tam chciał, a już wiem, palety z dachówek. O kasę za dachówki nie pytał. Powiedziałam mu, że spotka się z mężem, bo Olka i ja jesteśmy lekko chore i nie wychodzimy na tzw. dwór. Pożyczył zdrowia, ja mu też i do widzenia. Zapłacimy mu, ale po połowie, najpierw pół i za kilka tygodni drugie pół, bo ja ot tak z kieszeni 2000 nie wyciągnę.... matryca mi się zepsuła i muszę ręcznie malować :)

Żabciu, dachówka jest u niego czy u Ciebie? BO ja też się martwiłam co z tego wszystkiego wyniknie.