Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

Żaba - tylko Veluxy, zwłaszcza jak mają być do łązienki na poddaszu ;-)

A krokwiami się niemartw. Ja mam ścinków jakieś 0,7m3 a z resztek słupów i krokwi zbiłem pancerny kibel ;-) jak na wiosnę zrobię szambo to z kobla odbiję deski, lekko zmienię konstrukcję i przerobię na małą drewutnię...Myśl ekologicznie - nic się nie może zmarnować. Zwłaszcza Twoje pieniądze.

pozdrawiam

Gerion

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Żaba - tylko Veluxy, zwłaszcza jak mają być do łązienki na poddaszu ;-)

A krokwiami się niemartw. Ja mam ścinków jakieś 0,7m3 a z resztek słupów i krokwi zbiłem pancerny kibel ;-)

pozdrawiam

Gerion

Pancerny kibel?????? :lol:

Szkoda, ze dzisiaj też zamiast zdjęć widzę w Twoim dzienniku same xxxxx

A dlaczego tak chwalisz właśnie Veluxy????

Fakrom cos brakuje??

[No to takie by mi odpowiadały. A otwierają się na tyle, że może wyjść kominiarz?

Pisałem ci już ,że jedno na strycu nad garażem jest z funkcją wyłazu dachowego czyli otwiera się na bok i to tak ,że po otwarciu skrzydło kładzie się na płaszczyżnie dachu.Wziąłem otwierane w prawo bo po lewo jest kosz i będzie mógł się kominiarz po nim drapać do komina.

Dla mnie Veluxy (wiem że zaraz będzie burza) są staranniej wykończone .

Żabciu, tobie zostały krokwie a mi zabrakło i to dokładnie 6 metrowych, tylko nie wiem jakie wymiary, ale pewno takie jak moje, gdybyś budowła się bliżej to bym odkupiła je od Ciebie :D :wink:

A co do okien połaciowych, to tak nagłośniłaś to w swoim dzienniku, że żaden złodziej nie odważy się wejść na Twoją działkę i cokolwiek ukraść, bo tylu internautów czyta Twój dziennik, że chyba zbyt szybko po tym złodziej by wpadł :D

Przecież każdy potencjalny złodziej wie, że o każdej porze dnia i nocy może się pojawić jak duch rower z Żabcią. Kto by tak chciał ryzykować... Żabcia tylko z gracją zeskoczy z roweru i...http://www.gifygg.com/gifs/gifs/179rzeznia.gif

To prawda, jestem tam tak często, że ludzie mieszkający w kamienicy, już mi się kłaniają, nawet tzw. element..... :x

Myślę, że gdybym zobaczyła złodzieja, to na wrzasku by się skończyło, chociaż w wyobraźni to lałabym niekoniecznie po głowie, raczej po ja..... :wink:

Jagna, skąd masz takie fajne ikonki????? :lol:

Żaba, jak juz zrobia te słupy, to wpadne pooglądać. Bo u mnie słupów niestety nie będze. Raptem jeden, do tego obłożony klinkierem lub innym ustrojstwem. Ale co tam, będziesz mieć ładnie z tymi drewnianymi słupami.

A co do pozostałego drewna, to pomysł z pergolą nie jest głupi. Możesz w ten sposób osłonić się od Jasiów Wędrowniczków, co łażą wzdłuż płotu.

Tak z ciekawości - ile kosztuje gotowa czapa?

Mąż zapłacił 225,30 zł :o

A ile tych czap mam Ci wykonać? Wymiar nie gra roli...

Kurcze - toż to nisza na rynku budowlanym - czapy na kominy... :D

Już wykonał jedną. Popatrz na zdjęcia kominów. Poznasz, która czapa oryginalna, a która wylana na budowie????