Miras 02.11.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 "ŻW": Policjanci pozbawili "Żabę" klejnotów "Życie Warszawy": Mafiosi lokują swe nielegalne zyski w kamienie szlachetne Gotówkę i kosztowności o wartości kilku milionów zł odebrali do tej pory policjanci członkom heroinowego gangu "Żaby". Zaba - żadam wyjaśnień. Czy Twój wyjazd miał coś z tym wspólnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.11.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 "ŻW": Policjanci pozbawili "Żabę" klejnotów "Życie Warszawy": Mafiosi lokują swe nielegalne zyski w kamienie szlachetne Gotówkę i kosztowności o wartości kilku milionów zł odebrali do tej pory policjanci członkom heroinowego gangu "Żaby". Zaba - żadam wyjaśnień. Czy Twój wyjazd miał coś z tym wspólnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 02.11.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Ciesz się ,że Żabę a nie ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 02.11.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 "ŻW": Policjanci pozbawili "Żabę" klejnotów "Życie Warszawy": Mafiosi lokują swe nielegalne zyski w kamienie szlachetne Gotówkę i kosztowności o wartości kilku milionów zł odebrali do tej pory policjanci członkom heroinowego gangu "Żaby". Zaba - żadam wyjaśnień. Czy Twój wyjazd miał coś z tym wspólnego? Wow Zaba ale z ciebie agentka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 02.11.2005 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 "ŻW": Policjanci pozbawili "Żabę" klejnotów "Życie Warszawy": Mafiosi lokują swe nielegalne zyski w kamienie szlachetne Gotówkę i kosztowności o wartości kilku milionów zł odebrali do tej pory policjanci członkom heroinowego gangu "Żaby". Zaba - żadam wyjaśnień. Czy Twój wyjazd miał coś z tym wspólnego? Chyba nie myślałeś, że Twoja pensja wystarcza na budowę domu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.11.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 "ŻW": Policjanci pozbawili "Żabę" klejnotów "Życie Warszawy": Mafiosi lokują swe nielegalne zyski w kamienie szlachetne Gotówkę i kosztowności o wartości kilku milionów zł odebrali do tej pory policjanci członkom heroinowego gangu "Żaby". Zaba - żadam wyjaśnień. Czy Twój wyjazd miał coś z tym wspólnego? Chyba nie myślałeś, że Twoja pensja wystarcza na budowę domu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 02.11.2005 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Widzę Aga, że świetnie się bawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.11.2005 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Widzę Aga, że świetnie się bawisz Nawet bardzo, głupie mysli lataja po głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 02.11.2005 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 żaba a ty już w domu, pisz co u ciebie na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.11.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Żabciu fajnie że wypoczełaś Co do wykończenia to się zgadzam, kolorystyka i elementy wykończeniowe, bardzo zmieniają dom Trzymam kciukasy za pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 02.11.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Zabcia w domciu wiec bedzie znowu co poczytac w Zabci dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.11.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 A jak tam nabrałas sił na dalsze budowanie Widze, ze nawet inspiracji szukałaś I jak zawsze na rowerze Zaba a jak ty zimą sobie radzisz Rower do piwnicy czy u ciebie nie ma takiej opcji A zdjęcia z wyprawy masz jakieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 03.11.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Cześć Żabko Fajnie, że już jesteś, może u Ciebie coś będzie w dzienniku, bo u mnie się nie zanosi na nowe wpisy, chyba zima przyszła. Co do tej folii to jestem więcej niż zdziwiona. TO ile metrów ma Twój dach?? Co oni z tą folią robili? Żeby brakło 90 metrów??!! To już lekka przesada. U mnie było tyle folii co u Ciebie ( 5 rolek) i wystarczyło. Myślałam, że po 1 listopada zaprezentujesz zdjęcia dachówki, a tu d... blada. A pamiętam, że ktoś obiecywał Tobie przy mnie, że do końca miesiąca się wyrobi, a tu widzę, że ekipa chyba w sylwestra będzie dach robić Ech, szkoda język strzępić na tych budowlańców. Nie dość, że zimno, to jeszcze tak powoli pracują, nie szkoda im czasu? ps. nie wpadnę tak szybko do Ciebie na budowę, bom chora ( zatoki) A, poza tym jestem u rodziców na banicji. Pozdrowionka gorące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 03.11.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Hehe, ale się uśmiałam sama z siebie. DOpiero doczytałam, że miałaś 90 metów folii wiecej, a nie że braklo. Ciekawe ile brakuje? Pewnie któryś jakiś barak robi i kładzie dachówkę i na folię mu brakło, to "se wziął". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 04.11.2005 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 A jak tam nabrałas sił na dalsze budowanie Widze, ze nawet inspiracji szukałaś I jak zawsze na rowerze Zaba a jak ty zimą sobie radzisz Rower do piwnicy czy u ciebie nie ma takiej opcji A zdjęcia z wyprawy masz jakieś Niestety nie wzięłam cyfrówki, bałam się, że w pociągu mnie okradną.... . Później żałowałam, bo widoki przepiękne zwłaszcza w Poddąbiu, no i tą inną Zosię był sfotografowała..... A rower schowam, gdy śnieg spadnie, albo zacznie padać, chociaż dla mojego taty deszcz to nie przeszkoda....on jeździ z parasolką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 04.11.2005 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Hehe, ale się uśmiałam sama z siebie. DOpiero doczytałam, że miałaś 90 metów folii wiecej, a nie że braklo. Ciekawe ile brakuje? Pewnie któryś jakiś barak robi i kładzie dachówkę i na folię mu brakło, to "se wziął". Już się pogubiłam w Twoich przemyśleniach. No to po kolei. Folii miałam 5 rolek, tak jak Ty. Dekarze mówili, że powinno wystarczyć. Gdy byłam w Słupsku, dostałam smsa od szefa, że zabraknie 40 m2 i weźmie od brata, ale" to będzie kosztowało". Mój dach ma ok. 290 m2, a folii 375m2 plus 40 m2 czyli 415m2 . Wychodzi,że folii było 125 m2 za dużo. Szef sam nie wiedział ( biedaczek) jak to się stało....mówił o zakładkach, cięciach itp itd....Dla mnie też to podejrzana sprawa Wracaj do zdrowia Tab, jak będziesz w Oławie to daj znać, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 04.11.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Ech, u Ciebie już prawie dachówka... a moja więźba ciągle się suszy i suszy...już miesiąc tak kwitnie bez przykrycia ;-( Co do folii. Mnie wyliczyli 412,5 m2 (chyba to było 5,5 rolki). Powinno ze spokojem wystarczyć. Powierzchnia mojego dachu to 338 m2. Jeśli masz jakieś poważniejsze zastrzeżenia, to każ im zmierzyć długości każdego położonego odcinka membrany. Wtedy będziesz miała jasność ile faktycznie poszło. Przecież nie jest to tani interes, ja za 1m Tyvek Solid płaciłem 4,33 brutto. Te Twoje ponad sto metrów membrany, to przecieć koło 500 zł..Prawie 200 dachówek! Ale fotki by się przydały, chociaż jak wieźba z membraną i pierwszą warstwą dachówek wygląda...Ciekaw jestem obróbki okapu, jakbyś mogła cyknąć dokładną fotkę rozwiązania, to bedę wdzięczny. pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 04.11.2005 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Ale fotki by się przydały, chociaż jak wieźba z membraną i pierwszą warstwą dachówek wygląda...Ciekaw jestem obróbki okapu, jakbyś mogła cyknąć dokładną fotkę rozwiązania, to bedę wdzięczny. pozdrawiam Gerion Specjalnie dla Ciebie zrobię zdjęcia! Tylko nie wiem czy dzisiaj uda mi się, może jutro. Już sie boję, co powiesz na te obróbki, wiem, że się na tym znasz. Ale pisz, jak zobaczysz jakies błędy, zaskoczę dekarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 04.11.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Ale fajnie ze prad u Was juz bedzie. U nas na razie tylko woda. Prad chyba za rok. Dopiero. A gaz mam nadzieje na wiosne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 04.11.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Hehe, ale się uśmiałam sama z siebie. DOpiero doczytałam, że miałaś 90 metów folii wiecej, a nie że braklo. Ciekawe ile brakuje? Pewnie któryś jakiś barak robi i kładzie dachówkę i na folię mu brakło, to "se wziął". Już się pogubiłam w Twoich przemyśleniach. No to po kolei. Folii miałam 5 rolek, tak jak Ty. Dekarze mówili, że powinno wystarczyć. Gdy byłam w Słupsku, dostałam smsa od szefa, że zabraknie 40 m2 i weźmie od brata, ale" to będzie kosztowało". Mój dach ma ok. 290 m2, a folii 375m2 plus 40 m2 czyli 415m2 . Wychodzi,że folii było 125 m2 za dużo. Szef sam nie wiedział ( biedaczek) jak to się stało....mówił o zakładkach, cięciach itp itd....Dla mnie też to podejrzana sprawa Wracaj do zdrowia Tab, jak będziesz w Oławie to daj znać, pozdrawiam Żaba, ja sama pogubiłam się w swoich przemyśleniach Wiesz, z tą folią u Ciebie cos nakombinowali. U mnie też 5 rolek, dach +/- 300 metrów, cięcia, zakładki też były i folii starczyło. A może to zależy od ekipy?? U mnie dach foliowali raptem dzień, no może dwa i za chwilę łaty leżały i tylko krzyczeli żeby dostarczyć kilka metrów łat, bo brakuje. A z dachówką to lecieli piorunem. Żabciu, pokazuj co tam u Ciebie na budowie, bo chyba dopiero w następnym tygodniu będę mogła zajrzeć, a tak oko nacieszę przez monitor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts