długi 05.11.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Jeszcze trochę, ale to nic przecież dzisiaj nie będziemy się całować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 05.11.2005 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 To prawda, dzisiaj zaplanowałam całować się z kimś innym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 05.11.2005 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Miras ty szczęściarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.11.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Ps. A gdzie obiecane zdjęcie najgorszego widoku Zupełnie zapomniałam! Ale zapewniam Cię, że wygrałam! Twój widok jest o niebo lepszy!!! sama nie wiem, czy pokazać.......beznadziejny jest ten widok! Postanowiłam tam nie patrzeć! Dla ułatwienia powiem, że nazwałam to miejsce.....drzewem ( robiłam stamtąd zdjęcie mojego domu) Dawaj ten widok nie ma że na słowo wygrasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 05.11.2005 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Ps. A gdzie obiecane zdjęcie najgorszego widoku Zupełnie zapomniałam! Ale zapewniam Cię, że wygrałam! Twój widok jest o niebo lepszy!!! sama nie wiem, czy pokazać.......beznadziejny jest ten widok! Postanowiłam tam nie patrzeć! Dla ułatwienia powiem, że nazwałam to miejsce.....drzewem ( robiłam stamtąd zdjęcie mojego domu) Dawaj ten widok nie ma że na słowo wygrasz OK Tylko najpierw muszę to brzydactwo sfotografować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.11.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Trzymam Cie za słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 05.11.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 BARDZOOO podoba mi się Twój domek!!!! A to zdjątko z "łuną, poświatą" jak zaczarowane. Taka niby tęcza, zimowa ,dodająca świetlistej tajemniczości domostwa.... A kafeleczki w trawkę ..REWELACJA!! Ostatni również w katalogu chyba "Koła" je wypatrzyłam. Dają duże możliwości nietuzinkowej aranżacji., ale....znając życie napewno trochę kosztują. Te dekorki z reguły mają makabryczne ceny,cholery jedne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 06.11.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Żabko niezły bajzel masz na działce Na pewno dach będzie wyglądał super, już widać tego zaczątki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 06.11.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Ech żabcia, co ty wiesz o bałaganie - chyba mojej działki nie widziałaś, specjalnie dla Ciebie fotki strzelę to ci się humor poprawi. A domek coraz piękniejszy, idziesz z dachem jak burza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 06.11.2005 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Zaba, ja Cie nie chce martwic, ale jak na razie widac, to masz ewidentnie spartolona koncowke dachu przy pasie rynnowym( badz okapowym jak mowia). Chodzi o to, ze folia powinna na ten pas wchodzic, zeby woda, ktoa sie dostanie pod dachowke( a zapewniam Cie, ze sie dostanie ), splywala grzecznie do rynny. A u Ciebie zgrabnie przybili folie do samego konca kontrlatami , tak ze wchodzi pod ten pas. I jaki bedzie efekt? Ano taki, ze ta woda co sie tam dostanie, bedzie sobie kapac na podbitke, zamiast splynac do rynny, a podbitka bedzie gnic i plamiec. Kaz im to poprawic. Podobno masz najlepszego dekarza w okolicy?PozdrawiamJankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 07.11.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Może chłopaki mają jakąś inną technologię , może będą blachę podsuwać pod łatę ( Choć nie bardzo to widzę). Uwaga Jankesa słuszna choć złośliwość końcowa niepotrzebna. Żaba u mnie było tak.-deska czołowa-pas podrynnowy-rynny(dolny brzeg folii wpuszczony do rynny)-pas nadrynnowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 07.11.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Jesli chodzi o ostatnia uwage, to moze rzeczywiscie niepotrzebnie. Jednak zupelnie nie mialo tu byc zlosliwosci wzgledem Zaby, a raczej wzgledem wykonawcy, bo tak zdaje sie pamietam Zaba relacjonowala juz dawno, ze by sie z wykonawca rozstala, ale to z czego jest najlepszy( dach ) dopiero przed nimi. Jesli jest dobry, to nie powinien zrobic takiej fuszery. W koncu Folia ma chronic spodnie warstwy dachu przed woda, ktora sie ewentualnie dostanie pod dachowki. Napisze jak u mnie to bylo zrobione, w kolejnosci czasowej i od brzegu dachu.1.Najpierw przybili na samym brzegu wzdluz calego okapu jedna late na sztorc.2. W nastepnej kolejnosci przyszly na wszystkie krokwie takie kawalki kontrlat dlugosci okolo 10cm wzduz krokwi. 3. Na te kawalki kontrlat przyszla druga lata tym razem na plasko wzdluz okapu w odl ok 2cm od pierwszej. 4. Na tak przygotowane laty zostaly przykrecone blaszki, do ktorych mocuje sie haki od rynien5. Na to wszystko szly pasy rynnowe6. Na pasy rynnowe jest wylozona folia, i ona sobie lagodnie schodzi na krokiew i dalej juz jest przycisnieta kontrlata. Oczywiscie dekarz moze sie klocic, ze na folii bedzie malo wody i w ogole, ale nawet jesli malo, to i tak powinna byc odprowadzona do rynny. Pozdrawiam Jankestym razem bez zlosliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 07.11.2005 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 No to chłopaki zmarwiliście mnie...... Czy to możliwe, że dekarz by o tym nie wiedział????? Muszę wezwać kierownika budowy..... A czy to się teraz da jakoś naprawić????? Bez dodatkowych kosztów...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras 07.11.2005 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Zabek easy. Z tego co pamiętam, jak rozmawialiśmy o dachu, to nasz majster wymądrzał się coś nt. tej folii..., że jeździ na szkolenia i teraz robi się inaczej ...itd Zerknij do papierów - on nawet coś rysował. Jak wrócę to omówimy. Może się czegoś nauczymy, a jak nie to poprawią. Ktoś Ci kiedyś ładnie pisał " to Ty masz kasę" i powinni zrealizować Twoje uwagi Nie denerwuj się, zaraz wracam Ale jestem głodny, dżizis ... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 07.11.2005 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Ładny się robi domek, śliczna ta dachówka. A to co Jankes napisał, ja odebrałam jak najbardziej o.k. Dobrze, że przypomniał Ci o tym abyś sprawdziła. Mógł przecież, powiedzieć, co to mnie obchodzi, nie mój dach, a jednak tak nie zrobił. Nawet ta ostatnia uwaga tez wcale złośliwa, według mnie, nie była.Patrz jak to samo czytamy, a inaczej interpretujemy. To tez świadczy o tym jak każdy z nas jest inny. Patrzałam zaraz na nasze zdjęcia i widzę, że ta folia jest jakoś zawinięta i wchodzi do rynny. Ciekawe co u Ciebie innego zaplanowali... Napisz o tym, proszę, jak już się dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 07.11.2005 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Ktoś Ci kiedyś ładnie pisał " to Ty masz kasę" i powinni zrealizować Twoje uwagi ... ... To chiba byłem ja i niestety dalej przy tym zdaniu obstaję Żaba nie ma jeszcze tragedii. Teraz jeszcze wszystko można poprawić. Pozdrawiam i trzymaj się ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 07.11.2005 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Ja też nie uważam, że Jankes napisał złośliwie. Zacytował tylko moje słowa odnośnie moich dekarzy. Jestem daleka od tego, żeby ich bronić. Bardzo mu jestem wdzięczna za te uwagi. Długiemu też dziękuję, ze bronił mnie jak prawdziwy rycerz Zelijko cieszę się, że podoba Ci się mój domek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 07.11.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Mnie również coraz bardziej się wasz domek podoba, wygląda super, nie martw się na zapas, na pewno wszystko się wyjaśni, z tego co wiem niekoniecznie trzeba tę folię tak wywijać, (ale ja się na tym zupełnie nie znam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 07.11.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Żabciu, jak by nie było to będzie dobrze: - albo jest dobrze, wedle nowej technologii, o której pisze Miras i nic nie trzeba poprawiać - albo jest źle, ale dzięki czujności forumowiczów zostało to zauważone i w porę się poprawi A Zośka coraz ładniejsza! Już ją widzę z dachówką i tynkiem...cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 07.11.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Ułożyli już dachówkę na daszku nad tarasem. Muszę sie przyznać, że bardzo mi się podoba Mi się też BARDZO podoba. Żabciu obiecaj dużo zdjęć dachu PLEASE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts