Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja juz jestem po kilku( trzy szt.) wycenach okien.Też wszędzie miały być rolety, żalizje zewnętrzne...No właśnie miały być ale nie będą. :( Niech ktoś zgadnie dlaczego? Ano z powodu ceny!!!Okna mają być PCV w okleinie drewnopodobnej...Ale i tak pierwsze kosztorysy powaliły nas na glebę . Pierwsze podejście 42 000 PLN.Drugie 37 000PLN i trzecie 31 ooo

Teraz troszeczkę redukujemy nasze marzenia. :( Rolety będą tylko od strony tarasu i ogrodu i jedno newralgiczne miejsce. Od frontu dajemy oprócz 4 punktów anty wyważeniowych , szybę P4. W sieni będą tylko witryny ( nieotwieralne , szyba P4) Sień duża , -10m2 - wietrzenie oknem połaciwym, znajdującym się nad schodami itd..itp...Czekamy na nowy wymiar kary, z tymi naszymi innowacjami...

Daj znać jak już cosik się dowiesz względem oszklenia... :p

Drzwi są piękne :D Może zostawić je na stałe. :D :D :D

W sprawie okien też mam już wyceny kilku firm. Okna PCV białe, okucia antywyważeniowe, klamka z przyciskiem, rolety zewnętrzne. Rozbieżności w cenie kilka tys.. Montaż na wiosnę.

Szukaj dobrych profili i sprawdzonych ekip montażowych. Powodzenia.

Od wewnątrz pokryte tekturą z okien Fakro...Mają zamek, więc mogę je zamknąć na KLUCZ.!!!!!

Gratulacje :D

A to Miras przy pracy....

Eeee tam zaraz przy pracy - pozuje do zdjęcia i tyle :lol:

Okien mamy dużo, aż się boję ile będzie nas to kosztowało....

Też bym się bał 8) :wink:

A poza tym to już tylko POZDRAWIAM !!!!

Nam facet powiedział, że nie warto dawać tyle pieniędzy na okna antywłamaniowe. Bo? Bo jego syn ma właśnie takie i włamanie trwało kilkadziesiąt sekund... :o Potem tylko naprawa takiego okna jest droższa... :-? Nie wiem co Wy na to.., bo ja się trochę zastanawiam... :-?

Może ktoś ma jakieś doświadczenia... :roll: