zaba_gonia 16.01.2006 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Droga Żabko - okna z roletami to niezły pomysł, tylko czy przewidziałaś to na etapie wykonywania otworów okiennych? Chodzi o to by było gdzie schować cały mechanizm pod nadprożem - czy też chcesz mieć te "puszki" na elewacji? Oczywiście, że pomyślałam.... W tych otworach, gdzie będą rolety zostało miejsce na ich zamontowanie.....Puszki na elewacji nie wchodzą w grę..... Pozdrawiam rafałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.01.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Fajnie, że Zaba znow pisze. Zapal to u nas wszystkich raz leci w dol, raz w gore... Zima, to chyba bardziej do spania sie nadaje, aha, no i jeszcze do.., spania... Wiosna przyniesie nam wiecej sil i zapalu do budowy... Na razie i tak nie jest zle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 16.01.2006 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Olkalybowa jestem pewna, że znajdziemy.....Niech tylko trochę będzie cieplej.... Adriano Komputero a właściwie Agnieszko, nawet nie wiesz jaką przyjemnosć sprawiłaś mi tym postem. . Chcę być taką Żabą o jakiej piszesz.....bo ostatnio miałam małe dołki.... Bardzo dziękuję Ci za te miłe słowa. Od razu lepiej sie poczułam......Już się biorę za załatwianie okien, szukanie ekip i przeglądanie Muratora.... Tobie Agnieszko tez zyczę wszystkiego dobrego, a jak zrobię gulasz, to zabiorę się za czytanie Twojego dziennika Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 16.01.2006 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 O! I Zelijka obudziła się ze snu zimowego..... Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 16.01.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Ziabo te "miejsca" na rolety zostawiałaś jakieś stazdardowe czy wiedziałaś już wtedy jakie wymiarowo rolety będziesz kupować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 16.01.2006 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Ziabo te "miejsca" na rolety zostawiałaś jakieś stazdardowe czy wiedziałaś już wtedy jakie wymiarowo rolety będziesz kupować ?? Murarze zostawili średnio 20 cm na skrzynkę. Wiadomo, że roleta na okna tarasowe jest większa, to i pewnie skrzynka zajmie więcej miejsca. Dzisiaj byłam na budowie i facet od okien robił pomiary. Nie wiem ile dokładnie skrzynka zajmie miejsca.To ich problem, muszą to dokładnie wyliczyć, żeby okno zmieściło się w otworze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 16.01.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Żabciu chwilowy brak zapału - to jak juz doskonale wiesz - to taka przypadłość, która raz na jakiś czas dopada każdego budowlańca Tylko teraz broń Cię Panie Boże - przecieź masz ferie Dobry nastrój teraz musisz mieć i tyle no i do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 16.01.2006 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Funiu nad swoim dobrym nastrojem cały czas pracuję.... Właśnie słucham nastrojową muzykę i jest mi bardzo przyjemnie.....Zaraz poleje sobie winko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 16.01.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Żabciu, strasznie ostatnio zaniedbałam wszystkie dzienniki. I swój i Wasze...I ile mi przez to umknęło. Zosia śliczna z ośnieżoną dachówką! Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć ten dom już w pełnej krasie...Ach, będzie piknie. No i jeszcze coś. Od niedawna mam nowy monitor, a co za tym idzie wreszcie widzę więcej. I dopiero teraz widzę jaka Ty Żabciu jesteś śliczna! Zawsze wiedziałam, że lasencja z Ciebie, ale buzię mogłam obejrzeć dopiero teraz Co do nastroju, to przecież byłoby nudno, jakby tak człowiek non stop nabuzowany zapałem chodził. Teraz zima jest. Wyluzuj. Odsapnij. Wiosną znowu Cię złapie, zobaczysz. Co to takie śmieszne co się do nóg przyczepia? Na tym się skacze? Fajowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 16.01.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Funiu nad swoim dobrym nastrojem cały czas pracuję.... Właśnie słucham nastrojową muzykę i jest mi bardzo przyjemnie.....Zaraz poleje sobie winko... a mogę sie dosiaść na lampeczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 17.01.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Ziabo te "miejsca" na rolety zostawiałaś jakieś stazdardowe czy wiedziałaś już wtedy jakie wymiarowo rolety będziesz kupować ?? Murarze zostawili średnio 20 cm na skrzynkę. Wiadomo, że roleta na okna tarasowe jest większa, to i pewnie skrzynka zajmie więcej miejsca. Dzisiaj byłam na budowie i facet od okien robił pomiary. Nie wiem ile dokładnie skrzynka zajmie miejsca.To ich problem, muszą to dokładnie wyliczyć, żeby okno zmieściło się w otworze. A co będzie jak się okaże że się nie zmieści? Będziesz obniżać wszystkie okna by były w jednej linii? Pytam tak teoretycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 17.01.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Z tym obnizaniem nie będzie problemu...Skrzynka do rolety zintegrowanej z oknem ma ok. 24cm. Mocuje się ją pod nadprożem, a pozosatła część otworu, pozostaje na okno. A nawet jak się okaże że wyjdzie okno w niestandardowym wymiarze , to nie ma to zbyt duzego wpływu na cenę- Wiem to z własnego doświadczenia, tylko 1szt. w standarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 17.01.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Z tym obnizaniem nie będzie problemu...Skrzynka do rolety zintegrowanej z oknem ma ok. 24cm. Mocuje się ją pod nadprożem, a pozosatła część otworu, pozostaje na okno. A nawet jak się okaże że wyjdzie okno w niestandardowym wymiarze , to nie ma to zbyt duzego wpływu na cenę- Wiem to z własnego doświadczenia, tylko 1szt. w standarcie. Alfredo - wiem, że nie będzie to miało wpływu na cenę, ale - sama piszesz, że skrzynka ma 24 cm, Żaba ma przygotowane 20 cm luzu. Z tego wynika, że część okien będzie miało (prawdopodobnie) górną krawędź wyżej o te 4 cm. Może to wyglądać dziwnie w pewnych układach (jeśli będą one blisko siebie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 17.01.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Ojejku..Rafałek... zawsze można podmurować otwór okienny u dołu, albo troszkę skuć, dla wyrównania poziomów, mozna też zakomponować strony świata domu, jeżeli nie decydujesz się na " full wypas" tzn. cały dom. Ale jezeli dobrze pamiętam to Żaba chciale CAŁY DOM oroletować! A i luzu w okienkach( otworach okiennych) zawsze trochę jest! 4cm to nie 10cm i różnica gołym okiem jest chyba nie do zauważenia. Poza tym w porządnych firmach okniarskich ( a wydaje mi się że Żaba z takich skorzysta, a nie tzw. garażowców) pracują projektanci którzy ubierają domeczek po całości. Tak było przynajmniej w moim wypadku. Dostosowanie belki poprzecznej w oknach balkonowych do wys. sąsiadujących okien.Od frontu pszeszklenia bez podziału, coby zamieszania nie wprowadzać..itp Współpraca z nami, projektem i panem przyjmującym zamówienie! Teraz wszystko się da zrobić, tylko trza pokumać! A żaby z tego ( kumania, kumkania) słyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 18.01.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Alfredo - o ile pamiętam to Żaba ma teraz luzy w pracy (chyba ferie) więc niech sama pogłówkuje a ty zaraz jak adwokat Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 18.01.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Eeee..nie jak adwokat Tylko po co mnozyć problemy i straszyć kobietę Jeszcze jej radość budowania przejdzie, a tego bym nie chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 18.01.2006 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 alfredko i rafałku, dzięki za te wszystkie uwagi Na szczęście okna tarasowe są na innej ścianie, więc nawet jeżeli górna krawędź okna nie będzie w jednej linii, to nie będzie to zauważalne. Jagnato bardzo miłe co napisałaś.... Funiu z przyjemnością ! zaraz Ci naleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 18.01.2006 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Wszystkie okna (16 szt, w tym 4 tarasowe) wraz z roletami zewnętrznymi ( tylko na 8 oknach ) wyceniono na 12.000 -okna i 5.500 rolety. Mało to, czy dużo????? My za nasze 10 okien, daliśmy około 8tys. PCV, białe, 3-komorowe, 72mm grubości, okucia Roto. Na cenę ma wpływ typowość okien, bo jak nietypowe to sobie liczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 18.01.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Czy to dużo (za te okna) u nas okien jest 11 + 2x drzwi na taras (dwuskrzydłowe) + dwa okienka łukowe + dwa małe prostokątne. Małe okna (ostatnie 4 pozycje) mają wymiar 60x90 i są tylko rozwierne, reszta to rozwiernouchylne. Okucia AUBI, klamki Roto, szyba bez bajerów kosztowały poniżej 12 tys netto bez rabatów z montarzem. W oknach mamy szprosy. Okna drewniane - sosnowe. Koszt m2 bez szprosów oscylował około 460 zł. Masz już coś do porównania. A co do balu... zawsze można spotkać jakiegoś księcia z bajki... albo ogra, ale przecież Shrek żyje długo i szczęśliwie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 18.01.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Hej, Żaba! Sztywna impreza? No co Ty! Jaka będzie impra to zależy od was (no może czasami proporcjonalnie do ilości wypitego alkoholu ). Trzeba się po prostu podłączyć do odpowiednio rozbrykanego towarzystwa Ja z żoną zaliczamy każdy bal jaki się da Sylwester, bal u niej w pracy, moja firmowa impreza, jakiś koszyczkowy po drodze... Jak się bawić to się bawić! Nam nic nie może przeszkodzić. Nawet jak idziemy w nieznane tereny - zawsze się ubawimy Tak więc Miras - zabieraj ŻŻ (żonę Żabę ) i wytrząśnij ją dobrze w baletach Może jej przy okazji zapał do budowy wróci :) A z tym "nie mam się w co ubrać..." hmmm... Brzmi znajomie. A tak swoją drogą - za te babskie szafy to czasami sporo można by podgonić roboty na budowie POZDROWIONKA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts