Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE do dziennika ŻABY

Recommended Posts

zaba_gonia możesz wrzucić jakieś twoje zdjęcie z końca prac nad oklejaniem okien?

Bo z prostej rachuby mi wychodzi że 13 piw musiałaś wysączyć :D:D:D

No i dobrze że masz rolety bo to przytulanie bioder do okien musiało ciekawie z zewnatrz wyglądać ;) :lol:

Pozdrawiam

Chciałabym zdementować ( takie teraz popularne słowo na forum :wink: ) twoje podejrzenia co do ilosci piw, które rzekomo wypiłam . Piw wypitych przeze mnie było 2 ( słownie dwa) ( moja mam to czyta... 8) )

:lol: :lol: :lol:

Rydzu, wiesz , a ja zawsze tak okna myje w swoim mieszkaniu....i okna te nie maja rolet.... :o :o :o

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja może odejdę od tematu urody i wrócę do budowania. Żaba ile daliście tego ocieplenia na strop i jak było kładzione? No i co to za folia?

Rozumiem że upychali wzdłóż krokwi na szczelinie powietrznej a potem pasy wełny w poprzek a dopiero potem folia tyle że nie widzę stelażu do mocowania płyt karton gipsu.

Napisz proszę coś na temat tego ocieplenia.

Myślałeś pewnie o ociepleniu poddasza.....

Spróbuje krótko napisać.

1. wełna 18 miedzy krokwiami przymocowana sznurkiem

2. wełna 5 w poprzek przymocowana drewnianymi łatami

3. folia paroizolacyjna

stelażu jeszcze nie ma, dopiero po tynkowaniu...

Doradził mi,żeby w ciągu 6 miesięcy zrobić też projekt przyłącza wodnego i kanalizacji, bo potem mapka straci ważność.

jak na mój gust to żeby dostać pozwolenie na budowę, to trzeba mieć projekt na podstawowe media: woda, prąd i kanaliza. Więc to już na pewno masz. I jeszcze jedno: mapa do celów projektowych nie traci ważności ot tak z powodu terminu, a tylko wtedy, gdy w zakresie zajdą zmiany, np. wybudowany budynek, przyłącze itp.

Pozdrawiam

Ha - takie ocieplone poddasze wyglada jak wylozone wielkimi poduchami. az sie czlowiek chce polozyc! Ja tez juz tak chce :D

W zyciu nie slyszalam, zeby mapka projektowa stracila waznosc. Ja na poczatku budowy bralam od razu mapy projektowe na calosc zeby bylo taniej (choc i tak zrobie jeszcze raz bo mam mapy z bledem powilanym w zasobach miasta :evil: :cry: ). Ale te 700 to mi sie bardzo duzo wydaje jak za mapki i aniesienie jednego przylacza. choc wiem, ze geodeci bywaja trudni w negocjacjach...

Pozdrowienia od kobiety tego samego wzrostu :D

Rydzu, wiesz , a ja zawsze tak okna myje w swoim mieszkaniu....i okna te nie maja rolet.... :o :o :o

Heh, a ja i tak uważam, że lepszą radochę ma Miras od środka niż sąsiedzi od zewnątrz - przynajmniej ma wyginającą i prężącą się Żabę "po całości"... :D

A co do piffka przy wszelkich pracach budowlanych - jestem za! Nie ma to jak łyk orzeźwiającego, chmielowego soczku podczas wysiłku. Ale tu UWAGA!!! TO NIE DOTYCZY WYNAJĘTYCH WYKONAWCÓW!!! No chyba, że wspólnie - PO WYKONANEJ PRACY ;););)

zaba_gonia możesz wrzucić jakieś twoje zdjęcie z końca prac nad oklejaniem okien?

Bo z prostej rachuby mi wychodzi że 13 piw musiałaś wysączyć :D:D:D

No i dobrze że masz rolety bo to przytulanie bioder do okien musiało ciekawie z zewnatrz wyglądać ;) :lol:

Pozdrawiam

Chciałabym zdementować ( takie teraz popularne słowo na forum :wink: ) twoje podejrzenia co do ilosci piw, które rzekomo wypiłam . Piw wypitych przeze mnie było 2 ( słownie dwa) ( moja mam to czyta... 8) )

:lol: :lol: :lol:

Witaj !! :lol:

Napisz proszę jakiego producenta masz okna i czy rolety stanowią całość z oknem czy są osobno instalowane??

Pozdrawiam :lol: