Graczyk 01.06.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Żaba powiedz mi dokładnie jak jest z tymi Twoimi oknami i roletami. Taki sam patent założył sobie mój kolega i bardzo mi się on podoba, ponieważ jest taki estetyczny i praktyczny jednak... Dziś byliśmy na kolejnej rozmowie z jakimś architektem i właśnie sugerowaliśmy takie wykończenie a on powiedział że to nie jest dobre rozwiązanie. Juz tłumaczę o co chodzi. Jeśli Twoje okna nie mają pod tą ozdobną belką zakrywającą roletę ocieplenia, a tylko kasetę z roletą, a od strony pokoju znów tylko belkę zakrywającą to w tym miejscu masz mega mostek termiczny, ponieważ framuga okna nie jest odizolowana od kasety a zarazem o zimnego powietrza. Coś jakby takiego jak rolety nadstawne. Oczywiście nie abym się czepiał ale zastanawiam się jak masz. Pan powiedział, że prawidłowo a w zasadzie aby zminimalizować przemarzanie, straty ciepła itp. to ta kaseta powinna być dodatkowo wpuszczona w nadproże a całość ocieplona od zewnątrz. W takim wypadku miejsce gdzie będzie przewiewało jest maksymalnie małe i ogranicza się do drobnej szpary. Przepraszam że wydziwiam ale sam chciałbym mieć takie okna jak Twoje ale troszkę mnie zdziwił ten gość. Napisz proszę jak to wygląda u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 02.06.2006 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Z tego co sobie przypominam,to te puszki maja ocieplenie w środku..ale głowy nie dam... Bo jeżeli nie, to rzeczywiście mostek cieplny mam jak cholera.. Dzisiaj spytam i dam Ci odp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 02.06.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 http://www.hitplus.com.pl/dual/ Tutaj mozna sobie poogladac jak to wyglada... Jest tam styropian, tak calkiem bez ocieplenia - izolacji to nie jest..., tylko, ze nam mowili, ze to jest tego tam za malo... Radzili te druge rolety, tez ze wzgledu na mostki termiczne i dlatego wybralismy te drugie..., ale jak czytalam, to widze, ze nikt nie nazeka na takie rolety jak ma Zaba i teraz tez nie wiem jak z tym jest na prawde... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 02.06.2006 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 http://www.hitplus.com.pl/dual/ Tutaj mozna sobie poogladac jak to wyglada... Jest tam styropian, tak calkiem bez ocieplenia - izolacji to nie jest..., tylko, ze nam mowili, ze to jest tego tam za malo... : już wiem...tam tego jest za mało... Trzeba będzie dodatkowo ocieplić na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 02.06.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Ja juz temat rolet (i zwiazanych znimi mostkow cieplych ) przerabialam. Z powodu zby malego ocieplenia jednego typu rolet zdecydowalam sie na rolety Beclever, ale ocieplane tak samo jak caly budynek i tynkowane od zewnatrz. rewizja jest od srodka - ewnie bedzie ukryta za jakims bajerem z plyty GK. Zaba - jesli masz zaplanowane ocieplenie rolet tylko z tym co jest z skrzynce to za malo. Radze dodakowo wycieplic z zew. lub od srodak (jesli ma tam jeszcze miejsce we wnece okiennej I oczywiscie calym zamieszaniem wokol mostkow termicznych nie przejmowac sie za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 02.06.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Sorka za zamieszanie ale wiesz wszyscy uczymy się na swoich błędach ale jeszcze lepiej na cudzych. Spoko luz będzie dobrze ale jeśli jest mało to ociepliłbym i tak bo w obecnym mieszkaniu mam małe kłopoty z oknami połaciowymi i wiem jak to wnerwia takie przemarzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 04.06.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Żabko twój sąsiad prawie jak słonica w ciąży nosił się z zamiarem przesunięcia ogrodzenia , ale nareszcie ! Gratuluję odzyskania kawałka działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.06.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Żabko twój sąsiad prawie jak słonica w ciąży nosił się z zamiarem przesunięcia ogrodzenia , ale nareszcie ! Gratuluję odzyskania kawałka działki. Najważniejsze że nareszcie się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.06.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Zaboooooo, co slychac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 17.06.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Zobaczycie, Żaba szykuje nam MEGAniespodziankę, jak walnie fotklami Zośki to nam szczeny poopadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 17.06.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Jestem baaardzo ciekawa tej niespodzianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 18.06.2006 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Dziewczyny!!!! Naprawdę myslicie, że u mnie coś sie dzieje na budowie???? Ja Wam mogę walnąć fotkę jak np. opalam pupe na piasku budowlanym, bo nowości nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 18.06.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Dziewczyny!!!! Naprawdę myslicie, że u mnie coś sie dzieje na budowie???? Ja Wam mogę walnąć fotkę jak np. opalam pupe na piasku budowlanym, bo nowości nie ma Walnij Żaba, walnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.06.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Dziewczyny!!!! Naprawdę myslicie, że u mnie coś sie dzieje na budowie???? Ja Wam mogę walnąć fotkę jak np. opalam pupe na piasku budowlanym, bo nowości nie ma Walnij Żaba, walnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.06.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 http://www.gifownik.pl/gify_gifownik_lut/zwierzeta/zabki/12.gif http://www.gifownik.pl/gify_gifownik_lut/zwierzeta/zabki/3.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 18.06.2006 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 http://www.gifownik.pl/gify_gifownik_lut/zwierzeta/zabki/12.gif http://www.gifownik.pl/gify_gifownik_lut/zwierzeta/zabki/3.gif Zeljka, boska jesteś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.06.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 To czekamy na jakieś prace A co to taki spokój u Ciebie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 19.06.2006 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 To czekamy na jakieś prace A co to taki spokój u Ciebie ??? Na ekipy czekam.... Ci najlepsi uciekają z Polski. No i z organizacją ostatnio u mnie krucho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.06.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Zaba, ale jesteś pięknie opalona, zazdroszczę. A najbardziej tych 2 miesięcznych wakacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 25.06.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Zabko nareszcie jakies nowosci.Do 10 lipca szybko czas zleci a Ty popracujesz nad opalenizna, najwazniejsze ze terminy sa wyznaczone i wykonawcy zaklepani.Powodzenia i trzymam kciuki za plan robot.Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts