kolo 12.05.2005 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Witam,Wróciłem wczoraj sobie z pracy, wszedłem do kuchni i co widzę? - RUSZAJĄCY SIĘ BLAT - tyle tego było. Co mogłem to wytłukłem, ale było to na krótką metę. Dzisiaj rano zrowu TO wyszło.Chciałbym zaznaczyć, że nie są to jakieś tam faraonki, ale zwykłe dorodne i wypasione mrówki.Czy ktoś z Was ma doświadczenie w jaki sposób przeprowadzić "kampanię", żeby była skuteczna? Wiem, że są dostępne różne środki, ale nigdy nie miałem tego problemu i nawet nie wiem co kupić! Obawiam się też, że skoro pojawiły się raz to nawet jak wytłukę towarzystwo to wrócą ich krewniacy w ramach krucjarty.Proszę o porady szczególnie tych Forumowiczów, którzy znają temat od strony praktycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.05.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 pierwsze pytanie: dom czy mieszkanie w bloku? w bloku trudniej rady co do domu: dokładnie wysprzatać wszelkie okruszki itp, zmyć powierzchnie np. rozcieńczonym domestosem. jeżeli nie ma małego , raczkujacego dziecka w domu posypac podlogi wzdłuz scian proszkiem np firmy globol lub innym /pytaj w dobrych chemicznych lub ogrodniczych/. One zanoszą trudke do mrowiska, więc na jakis czas skutkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo 12.05.2005 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 pierwsze pytanie: dom czy mieszkanie w bloku? w bloku trudniej rady co do domu: dokładnie wysprzatać wszelkie okruszki itp, zmyć powierzchnie np. rozcieńczonym domestosem. jeżeli nie ma małego , raczkujacego dziecka w domu posypac podlogi wzdłuz scian proszkiem np firmy globol lub innym /pytaj w dobrych chemicznych lub ogrodniczych/. One zanoszą trudke do mrowiska, więc na jakis czas skutkuje One cholera wyłażą z za kuchennych szafek - utrudniony dostęp, żeby za szafkami zmyć podłogę Okruszki wysprzątane co do jednego(na blacie) a one dalej sobie łażą. Właśnie jestem w domu w kuchni i piszę tego posta razem z mrówkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.05.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 musisz szafki odsunąć, wysprzatać, zmyc i rozsypać proszekhttp://www.globol.pl/expel.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 12.05.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 nie wiem co doradzić wim co odradzić Nie próbuj środka który się nazywa bodajże "Mrówkosep". Chyba sie nie mylę. Takie rózowe granulki. Próbowałem rodzinkę mrówek zmusić do przeprowadzki z mojego ogrodka tym srodkiem przez rok czasu. Musiał im nieźle słuzyć bo w tym czasie mrowiskoo podwoiło swoje rozmiary i zaczęło już przypominać takie prawdziwe jak są w lesie Próbowałem je utpić, ale miały kapoki W końcu zona znalazła sposób. Mrowisko rozkopała, odnalazła jądro ich metropoilii i na taczce wywiozła kawałek za granioce naszej posesji. Na działce pozostały tysiace mrówek które galopem ruszyły za swoja królową, nie patrząc ze po drodze przechodzą przez jezdnie. Stąd dobra i skuteczna rada: odnajdź szefową tej zgrai i na ich oczach przenieś ją do najbardziej nielubianego sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 12.05.2005 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Czy ktoś z Was ma doświadczenie w jaki sposób przeprowadzić "kampanię", żeby była skuteczna? Cyklon B - wszystko pada !!! To żart oczywiście.Bedzie kłopot z "obcymi".Też to przerabiałem. Na szlaku ich wedrówek rozsypałem proszek IXI.I zmieniły szlak,to im znowu i juz miesiąc spokój ale proszek za meblami dalej jest rozsypany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo 12.05.2005 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 musisz szafki odsunąć, wysprzatać, zmyc i rozsypać proszek http://www.globol.pl/expel.php Z tym to akurat będzie problem. Szafki są w literę "U" a na nich blat w jednym kawałku. Ale jutro spróbuję zdjąć cokoły, zapomniałem, że to jest element rozbieralny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo 12.05.2005 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Właśnie wysypałem coś o nazwie "Mrówkofon", po 24 godz. mają być martwe(tak zapewnia producent) -zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 13.05.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 I co ? Kto wygrał ? Mrówkofon, czy mrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lorena 13.05.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Polecam kratki GLOBOL rewelacyjne kratka kosztuje 13-15 zł wystarcza na okres 3-miesięcyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 13.05.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Moja ciotka miala nalot mrowek ostatnio tez. Byly wszedzie i pelno.Po tygodniu ciotka chciala upiec ciasto , otwiera piekarnik a tam roj, gniazdo mrowek. Wlaczyla wiec piekarnik i po mrowkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lorena 13.05.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Mnie chciały wynieść szarlotkę i po tym zdarzeniu mam u siebie w kuchni i w łazience GLOBOL od tamtej pory nie mam mrówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 13.05.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 O rety... ja już nic nie powiem – bo mieszkam z mrówkami od bodajże miesiąca- wszystko już wypróbowywałam ... i nic, kompletnie nic nie pomaga!!! - pozostało się nam chyba przyzwyczaić – choć to nie łatwe.. Czasami chce mi się ryczeć z bezsilności – one są niezniszczalne !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lorena 13.05.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 - osowa- wypróbuj GLOBOL polecam kup 3 szt. nie zobaczysz wjęcej mróweczki na początku jest trochą sprzątania mrówczych trupków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo 13.05.2005 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 I co ? Kto wygrał ? Mrówkofon, czy mrówki 1:0 dla MRÓWEK ( do przerwy - wg. producenta mają zginąć po 24 godz.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 13.05.2005 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 I co ? Kto wygrał ? Mrówkofon, czy mrówki 1:0 dla MRÓWEK ( do przerwy - wg. producenta mają zginąć po 24 godz.) Wyprubój IXI.U mnie sie sprawdziło.One nie lubia tego zapachu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo 13.05.2005 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 I co ? Kto wygrał ? Mrówkofon, czy mrówki 1:0 dla MRÓWEK ( do przerwy - wg. producenta mają zginąć po 24 godz.) Wyprubój IXI.U mnie sie sprawdziło.One nie lubia tego zapachu!!! IXI - środek do zwalczania mrówek, czy słynny proszek do prania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo 13.05.2005 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Właśnie minęły 24 godz.i jeszcze trochę od rozszypania preparatu- MRÓWEK NIET- przynajmniej na tą chwilę. Trafił je szlag, czy dopadł sen? Zobaczymy z rańca. Idę spać spokojniejszy Do jutra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina anzorge 14.05.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Ja tez mam niezłe doświadczenie w tej kwestii. Mrówki ' miały sie' za boazerią więc zerwałam ja i pomalowałam ściany .Do domu wchodziły przez pęknięcie w murze pod parapetem- w dzire w tynku zewnętrznym , którą wchodziły do ściany wlałam kreta a miejsce przy oknie posypałam uwaga:proszkiem do pieczenia- one nie znoszą tego zapachu ,a maj ac małe dziecko jest to na pewno bezpiechniejsze niż inny preparat. Obecnie mrówek nie mam, ww.dziury tez- zamurowana.A gdy widze latem spacerujacev mrówki po tarasie od razu sypę proszkiem do pieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leff 14.05.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Tylko FARATOX B- PRODUCENT ICB POLAND 100% skuteczny po kilku dniach - bankiet dla królowej. Do nabycia w drogeriach. Inne wynalazki lub wizyta "ekipy" to strata pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts