Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jesteśmy na etapie wyboru działki i mamy właśnie taką na oku. Zastanawiam się tylko czy jest to dobre rozwiązanie takie sąsiedztwo dróg z 3 stron, a tylko z jednej sąsiad- człowiek.

Na pewno więcej ogrodzenia ale czy coś jeszcze?

https://forum.murator.pl/topic/33332-zalety-i-wady-dzia%C5%82ki-z-3-stron-bez-s%C4%85siad%C3%B3w-3-drogi/

problemem moze byc wymagana minimalna odleglosc od drogi np 6 lub 10 metrow lub i nawet wiecej

w efekcie moze sie okazac, ze nie mozesz niczego na tej dzialeczce zbudowac

sprawdz warunki zabudowy

ewentualnei plan przestrzenny

No więc:

- przechodnie będą zaglądać na działkę, chyba że się szczelnie ogrodzisz

- zależy jaki jest ruch na tych drogach - ale z drogi naogół jest więcej kurzu wzbijanego przez samochody (zwłaszcza jeśli droga gruntowa)

Ale za to bramę można usytuować na dowolnej z 3 ścian.

Większy koszt ogrodzenia,.

Jak duża działka to może być OK. Natomiast wydaje mi się, ze jest mniej przytulna. Warto spr ile wynosi linia zabudowy, gdyż może byc więcej niż typowe 4m (sciana z oknem) lub 3m (ściana bez okna).

Wszystko kwestia ceny... :lol:

Jesteśmy na etapie wyboru działki i mamy właśnie taką na oku. Zastanawiam się tylko czy jest to dobre rozwiązanie takie sąsiedztwo dróg z 3 stron, a tylko z jednej sąsiad- człowiek.

Na pewno więcej ogrodzenia ale czy coś jeszcze?

Podałaś mało szczegółów.

Jednym słowem, atrakcyjna to ona nie jest. :(

No, chyba, że kosztuje grosze.... .

Na początku może Wam to nie przeszkadzać ,ale po pewnym czasie zaczniecie odczuwać uciążliwość bliskości jakiejkolwiek drogi !!!! Ja kupiłem działkę oddaloną od drogi asfaltowej jakieś 200 metrów i jestem szczęśliwy , bo z owej drogi dociera do moich uszu jedynie delikatny szum ,a co ma powiedzieć sąsiad mieszkający 15 metrów od niej ?? Łozgot po dłuższym czasie stanie się bardzo dokuczliwy. Ja bym poszukał na Waszym miejscu czegoś lepszego ( a znaleźć ? napewno się znajdzie )

Pozdrawiam :D :D :D

Wady:

1.Halas

2.Spaliny

3.Odsniezanie

4.Zachowanie odleglosci zabudowy od 3 drog

5.Moze kiedys zechca poszerzyc ktoras z drog kosztem twojej dzialki

6.Ryzyko zwiazane z ewentualnym wzrostem natezenia ruchu

7.Moze byc problem z ew.sprzedaza domu

Zalety:

1.Dogodny dojazd

2.Zawsze ktoras z 3 drog bedzie odsniezona