Jarus05 12.02.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 bobo30 czytałam, ze jakaś niezła ekipa robiła u Ciebie ogrodzenie z siatki, czy mogłabym prosić o namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 12.02.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 ta firma to jakaś pomyłka Ja zamówiłem u nich siatkę , sam odebrałem i wszystko Ok. Płaciełm o ile dobrze mapiętam za 50 mb , oczko 6x6 , drut 3mm ok. 680 pln. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magangs 12.02.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Ja płaciłem 30 zł/mb (materiał + robocizna) i było to po kosztach plus niewielki narzut dla sąsiada, który grodził sobie i wszystkim wokół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzidka 22.04.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Czy ktoś wie gdzie można kupić słupki i siatkę ogrodzeniową (łącznie z montażem) w Warszawie Białołęce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolo63 24.04.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 86mb kosztowało 4800,- z robocizną . Siatka o wysokości 126 cm. Beton z gruszki b20 . Do zalewanego betonu wkładane były trzy pręty fi 6. Wyszło ładnie ,delikatnie w wygłądzie a zarazem solidnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 25.04.2009 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 B20 do podmurówki nie jestem ekspertem ale chyba lekko przesadzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majchal 25.04.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 B20 do podmurówki nie jestem ekspertem ale chyba lekko przesadzone Jak znam zycie to klient wie, że b20, zamówione w "zaprzyjaźnionej" betoniarni b15, a że w betoniarni wiedzieli do czego to ma być to dali cos bliżej b10, niż b15 Podmurówka pancerna, na wypadek wojny będzie gdzie się okopywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xpres 03.11.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 witajcieponawiam temat bo jestem na etapie ogrodzenia,nie wiem czy ceny wszedzie w Polsce sa takie same, interesuje mnie Malopolskai Podkarpacie, jakie w dzisiejszych czasach sa tu ceny wybudowania ogrodzenia z siatki i przy okazji z klinkieru ?wie ktos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xpres 06.11.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 nikt nic nie wie ?[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spike147 26.11.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Ogrodzenie z siatki 1,5 m to koszt 65 zł materiały +robocizna, z tym, że jest to bez podmurówki. Dla zainteresowanych szczegóły na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaczekm 11.05.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 podnoszę temat...Jakie ceny w 2010 roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 13.05.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 U nas około 30-50 zl m +materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 14.05.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 (edytowane) 25zl/mb + material, kompleksowo 70zl z robocizna i cementem wliczonym w cene,dzialamy w calej polsce jak by cos to prosze wiad na priv, podam stronke z wykonanymi zleceniami do obejrzeniapozdrawiam Edytowane 14 Maja 2010 przez twister718 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karpan 16.05.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Ja biorę w zależności od długości ogrodzenia.Do 80 metrów bez podmurówki 30 zł z podmurówką 40 a powyżej 80 metrów odpowiednio 25 i 35.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 17.05.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Myślę o ogrodzeniu swojej działki- 20 arów, chciałbym zejść trochę z kosztów dlatego zastanawiam się co warto zrobić samemu, wiadomo że siatkę słupki itp trzeba kupić, ale np zamiast deski murowanej może będzie taniej jeżeli fundamenty wykonam samodzielnie? (kopanie, wylewanie betonu itp). Czy ktoś nie będący budowlańcem ogradzał już swoją działkę samodzielnie ( z pomocą powiedzmy 1-2 osób)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 18.05.2010 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 (edytowane) jestem wykonawca i jesli chce pan sobie zaoszczedzic wysilki to proponuje zamiast fundamentu plyty betonowe wraz z lacznikami, dysponuje kompletem plyta 17zl dwa i pol metra dlgosci i lacznik ozdobny ze wzorkiem po bokach 11zl, nie trzeba sie martwic o to jak gleboko wykopac fundament, czy czasem nie bedzie w zime go podnosilo, te elementy wklada sie jeden w drugi, maja delatacje ze wysadzanie terenu nic im nie zrobi, mozna je przykopac w ziemi w razie potrzeby, i tez nie napracuje sie pan przy tym a podejrzewam ze cena elementow wraz z transportem bedzie tansza niz wylewanie fundamentu po kumulacji kosztow. na slupkach moze pan zaoszczedzic kupujac stal w hurtowni i wykonujac je sam, tamje dotna na odpowiednia dlugosc, pan je pomaluje, kupi zaslepke i gotowe. robocizna ciezka nie jest, przy 3 osobach jednego dnia mozna zrobic na gotowo srednio 40mb ogrodzenia, bez pospiechu i naprawde solidnie. wrazie czego polecam siebie i prosze o wiadomosc prywatna to podesle strone z galeriami wykonania moich zlecen pozdrawiam Edytowane 18 Maja 2010 przez twister718 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna2405 18.05.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Przymierzam się do ogrodzenia. Najtańszą siatkę-komplet znalazłam po Poznaniem. Komplet 24zł/mb .Proszę o więcej informacji na temat tego betonowego "krawęznika". Grubość, wysokość, koszt transportu. Najlepiej na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario_10 03.08.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam Jestem zainteresowany ogrodzeniem działki. Proszę o namiar na Pana i link do strony z wykonaniami.Mail do mnie to: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jen77 02.09.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 ja płaciłam 25zł/mb robocizny w tym : wiercenie pod slupki, porzadna podmurówka w sumie na wysokość 40cm bo częsiowo wkopana w ziemi - więc kopali tez rowek pod ta podmurówkę , osadzenie słupków, montaż siatki. Nie kupowałam gotowych przęseł, ani łaczników betonowych pod słupki, robotnicy mieli gotowe formy i bardzo szybko im to poszło, pewnie dlatego nie tak drogo wyszło, za materiąły tez duzo nie dałam bo tak jak pisałam nie były to gotowe elemnty, tylko musiałm kupić cement ipaisek. Własciwie to ubijali suchy beton w formach, trochę odczekali i lecieli do nastepnego. Ogrodzenie stoi juz rok i wszystko jest w porzadku - jestem zadolona. Niestety robotników juz nie mogę polecic - u mnie jeszcze wszystko było ok, ale potem z innymi się umawiali i juz nie przychodzili jak podłapali lepsza robotę. wszystkie materiały oczywiście były po mojej stronie. W sumie jakby mieć takie ręczne wiertło i takie formy z wicieciami to można to samemu takie ogrodzenia szybko zrobić, a najlepiej we dwóch zrobić. U mnie np 3 chłopów 150mb ogrodzenia robiło około tygodnia, może półtora, już dobrze nie pamiętam. Siatkę starałiśmy się kupić porządna - ocynk z powłaką , taka z tych grubszych, słupki teznie kupowaliśmy gotowych tylko zmaówilismy tam gdzie sprzedają stal i potem zostały te profile przeciete na pół, zrestzą nigdzie w sprzedazy nie było za bardzo takich wysokich słupków, malowaliśmy je potem sami. elemnty do przeciągnięcia drutu były przyspawywane tez przez nas, tak samo poprzeczki przy końcowych słupkach i tam gdzie odległości nakazywały,. jakbysmy mieli kupowc wszystko gotowe, to zapałcilibyśmy dwa razy tle, albo musielbyśmy zrobić byle jakie to ogrodzenie. jak ktoś ma trochę czsu to warto poszukać , popytac i zrobic samemu nawet - mozna dużo pieniędzy zaoszczędzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 03.09.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Witam Mam pytanie , czy wykonanie 107 m siatki 3,3 mm powlekana , oczka 5,5 cm , 1,5 wysokiej z płytą wkopaną jako murek , robocizana z materiałem w cenie 6500 zł to dobra cena . Nie umiem tego ocenić i proszę o pomoc . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts