Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszt ogrodzenia z siatki

Recommended Posts

Witam

Mam pytanie , czy wykonanie 107 m siatki 3,3 mm powlekana , oczka 5,5 cm , 1,5 wysokiej z płytą wkopaną jako murek , robocizana z materiałem w cenie 6500 zł to dobra cena . Nie umiem tego ocenić i proszę o pomoc .:)

Pozdrawiam

Witam,

u nas 115 m z tych materiałow fachowiec wycenił na 7000 zł, uznaliśmy, że to dobra cena, robota rusza za 1,5 tygodnia :)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 99
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo dziękuję za odpowiedź . Bardzo mi pomogła :)

A powiedz , czy robisz na wylewkach , czy na murkach z płyt jak my planujemy ?

Pozdrawiam

Zdecydowaliśmy się na płyty +czarne słupki+siatka ocynk. Ogradzamy boki i tył działki, myślimy nad frontem, czy nie zaczekać do końca budowy i nie zrobić czegoś ładniejszego z przodu. Jak Wy to rozwiązaliście? Czy grodzicie całość w ten sam sposób tzn. siatką czy przód będzie bardziej reprezentacyjny?

Pozdrawiam

Siatka będzie na 3 stronach , a front reprezentacja . Planujemy albo metalowy albo z drewnianymi poprzecznymi deskami , takimi jak będą na elewacji .Tez chyba poczekamy na razie z tym fronetm , bo my budujemy sie pierwsi na tym polu i nie ma tam nic , ani drogi, ani sąsiadów no i chyba lepiej poczekać jakiś czas . Zobaczymy .

A siatkę dajesz Betafence , czy produkt lokalny ?

Edytowane przez Ewa@Adam
.

Będzie pięknie, dużo okien i światła w domu :) U nas sytuacja identyczna - żadnych sąsiadów, łąka dookoła, piękne widoki, spokój... Tylko my dopiero zaczynamy budowę :( Ogrodzenie planujemy podobnie, w przyszłości coś w nawiązaniu do elewacji i balustrad. Znalazłam wykonawcę w okolicach Siedlec, sam wykonuje materiały na ogrodzenia a u nas jest okropnie drogo ( Grodzisk Maz.). Mają robotę zacząć w środę, jak skończą wrzucę fotki :)

Chyba siatka jest najtańszym rozwiazaniem . Podmurówkę można zrobić , ale nie trzeba , bo to podraża koszt , ale jest wygodniejsze do pielęgnacji działki , no a jak masz pieska to zawsze mniejsze ryzyko , że podkopie się . W sprzedaży są bloczki ( ja spotkałam metrowe ) , coś na kształt krawężnika i to usprawnia budowę i chyba zmniejsza w efekcie końcowym koszt . Jeśli chcesz wykonywać sam ogrodzenie , to można kupić formę do wykonania wylewek pod słupki i wiertło do otworu . Można tanio kupić takie coś na allegro . Innego rozwiązxania nie znam , przynajmniej jesli chodzi o w miare estetyczne ogrodzenie . Na południu kraju w dużym stopniu i nie tylko tam, ale już mniej ustawiaja taki płot " cmentarny . Mnie on się bardzo nie podoba , ale chyba nie jest drogi i jesli lubisz.........

Będzie pięknie, dużo okien i światła w domu :) U nas sytuacja identyczna - żadnych sąsiadów, łąka dookoła, piękne widoki, spokój... Tylko my dopiero zaczynamy budowę :( Ogrodzenie planujemy podobnie, w przyszłości coś w nawiązaniu do elewacji i balustrad. Znalazłam wykonawcę w okolicach Siedlec, sam wykonuje materiały na ogrodzenia a u nas jest okropnie drogo ( Grodzisk Maz.). Mają robotę zacząć w środę, jak skończą wrzucę fotki :)

Chętnie zobaczę zdjęcia domku :)

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Pędzę, lecę... Już jestem! :)

Oto przód działki z miejscem na furtkę, bramę i przęsła:http://lh4.ggpht.com/_lHB2k1GQ8jU/TLWjsya7U2I/AAAAAAAAABk/ygRjbZnC7aU/s400/036.JPG

A tak wyglądają boki: http://lh4.ggpht.com/_lHB2k1GQ8jU/TLWh_NWSInI/AAAAAAAAABY/9Q77uAt_Khk/s400/034.JPG

Edytowane przez Hektorek

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Ja jednak w tym roku już odpuściłem to ogrodzenie. Było w listopadzie co prawda ładnych pare dni, ale jakoś już weny nie miałem na to ogrodzenie:)

Aktualnie nie polecam robienia ogrodzenia (trochę zimno) ale polecam "tymczasówkę" z siatki leśnej jak się nieco ociepli. Taka siatka naprawdę działa. Działka 10 arów to stawiasz ogrodzenie w 2 dni. 1 dnia wiercisz otwory na 50 cm głębokie i wtykasz paliki np. ze ściętych drzew (tak było w moim przypadku) a drugiego napinasz siatkę. Polecam poszukać wspólnika co by pomógł. Będzie sprawniej i się tak nie urobisz.

• 3 weeks później...