Hektorek 07.09.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witam Mam pytanie , czy wykonanie 107 m siatki 3,3 mm powlekana , oczka 5,5 cm , 1,5 wysokiej z płytą wkopaną jako murek , robocizana z materiałem w cenie 6500 zł to dobra cena . Nie umiem tego ocenić i proszę o pomoc . Pozdrawiam Witam, u nas 115 m z tych materiałow fachowiec wycenił na 7000 zł, uznaliśmy, że to dobra cena, robota rusza za 1,5 tygodnia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 08.09.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Witam, u nas 115 m z tych materiałow fachowiec wycenił na 7000 zł, uznaliśmy, że to dobra cena, robota rusza za 1,5 tygodnia Pozdrawiam Bardzo dziękuję za odpowiedź . Bardzo mi pomogła A powiedz , czy robisz na wylewkach , czy na murkach z płyt jak my planujemy ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hektorek 09.09.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Bardzo dziękuję za odpowiedź . Bardzo mi pomogła A powiedz , czy robisz na wylewkach , czy na murkach z płyt jak my planujemy ? Pozdrawiam Zdecydowaliśmy się na płyty +czarne słupki+siatka ocynk. Ogradzamy boki i tył działki, myślimy nad frontem, czy nie zaczekać do końca budowy i nie zrobić czegoś ładniejszego z przodu. Jak Wy to rozwiązaliście? Czy grodzicie całość w ten sam sposób tzn. siatką czy przód będzie bardziej reprezentacyjny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 09.09.2010 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 (edytowane) Siatka będzie na 3 stronach , a front reprezentacja . Planujemy albo metalowy albo z drewnianymi poprzecznymi deskami , takimi jak będą na elewacji .Tez chyba poczekamy na razie z tym fronetm , bo my budujemy sie pierwsi na tym polu i nie ma tam nic , ani drogi, ani sąsiadów no i chyba lepiej poczekać jakiś czas . Zobaczymy .A siatkę dajesz Betafence , czy produkt lokalny ? Edytowane 10 Września 2010 przez Ewa@Adam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hektorek 11.09.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Będzie pięknie, dużo okien i światła w domu U nas sytuacja identyczna - żadnych sąsiadów, łąka dookoła, piękne widoki, spokój... Tylko my dopiero zaczynamy budowę Ogrodzenie planujemy podobnie, w przyszłości coś w nawiązaniu do elewacji i balustrad. Znalazłam wykonawcę w okolicach Siedlec, sam wykonuje materiały na ogrodzenia a u nas jest okropnie drogo ( Grodzisk Maz.). Mają robotę zacząć w środę, jak skończą wrzucę fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwickik 11.09.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Witam, Poszukuję ekonomicznego rozwiązania na ogrodzenie boków i tyłu działki - w sumie ok.225 mb. Jalas lekka podmurówka lub może jakieś rozwiązanie sytemowe byłyby wskazane. Proszę o jakieś propozycje jak to rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 12.09.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Chyba siatka jest najtańszym rozwiazaniem . Podmurówkę można zrobić , ale nie trzeba , bo to podraża koszt , ale jest wygodniejsze do pielęgnacji działki , no a jak masz pieska to zawsze mniejsze ryzyko , że podkopie się . W sprzedaży są bloczki ( ja spotkałam metrowe ) , coś na kształt krawężnika i to usprawnia budowę i chyba zmniejsza w efekcie końcowym koszt . Jeśli chcesz wykonywać sam ogrodzenie , to można kupić formę do wykonania wylewek pod słupki i wiertło do otworu . Można tanio kupić takie coś na allegro . Innego rozwiązxania nie znam , przynajmniej jesli chodzi o w miare estetyczne ogrodzenie . Na południu kraju w dużym stopniu i nie tylko tam, ale już mniej ustawiaja taki płot " cmentarny . Mnie on się bardzo nie podoba , ale chyba nie jest drogi i jesli lubisz......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 13.09.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Będzie pięknie, dużo okien i światła w domu U nas sytuacja identyczna - żadnych sąsiadów, łąka dookoła, piękne widoki, spokój... Tylko my dopiero zaczynamy budowę Ogrodzenie planujemy podobnie, w przyszłości coś w nawiązaniu do elewacji i balustrad. Znalazłam wykonawcę w okolicach Siedlec, sam wykonuje materiały na ogrodzenia a u nas jest okropnie drogo ( Grodzisk Maz.). Mają robotę zacząć w środę, jak skończą wrzucę fotki Chętnie zobaczę zdjęcia domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 30.09.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Hektorek i gdzie te fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hektorek 13.10.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 (edytowane) Pędzę, lecę... Już jestem! Oto przód działki z miejscem na furtkę, bramę i przęsła:http://lh4.ggpht.com/_lHB2k1GQ8jU/TLWjsya7U2I/AAAAAAAAABk/ygRjbZnC7aU/s400/036.JPG A tak wyglądają boki: http://lh4.ggpht.com/_lHB2k1GQ8jU/TLWh_NWSInI/AAAAAAAAABY/9Q77uAt_Khk/s400/034.JPG Edytowane 13 Października 2010 przez Hektorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 13.10.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Całkiem fajnie zrobiona ta siatka U nas mają zrobić w przyszłym tygodniu , bo ciągle nie mam wyrównanej działki . Jak zrobię tez pokażę ;p , no chyba , że wyjdzie brzydko to nie , hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hektorek 13.10.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Dzięki za pochwały Trafiliśmy na rzetelnego wykonawcę. Ogrodzenie oczywiście wymaga podsypania, ale to już po zakończeniu budowy (jeszcze nie zaczętej ) Fotki oczywiście pokaż, jak będzie brzydko, to ku przestrodze:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 26.10.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 o ładnie, ładnie. Ja kupiłem niedawno działkę. I chcę ją ogrodzić przed budową. budowę planuje zacząć na wiosnę. Ale ogrodzić wolałbym przed zimą. Ile czasu potrzeba na ogrodzenie 10 arowej działki? i czy w ogóle teraz (o tej porze roku) jest to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 26.10.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Ogrodzić zawsze można , ale pod warunkiem , że temperatura pozwoli na stwardnienie betonu przy słupkach . U mnie zalany tydzien temu prawie i ciągle jest mokry , bo zimno i pada co rusz . No ekipy robią róznie , ale tydzien powinien wystarczyć , a siatkę naciągną w każdej chwili . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 29.10.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 (edytowane) jestem bardzo zadowolona z mojego ogrodzenia , ale nie umiem wstawić zdjęcia Edytowane 17 Listopada 2010 przez Ewa@Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajaja1989 18.11.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 ogrodzenie panelowe 145zl brutto 250cm szeroki 150cm wysoki 5mm drut=)w cenie 1slupek 3 mocowania i panel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 29.11.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Ja jednak w tym roku już odpuściłem to ogrodzenie. Było w listopadzie co prawda ładnych pare dni, ale jakoś już weny nie miałem na to ogrodzenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puffy 10.12.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Ja jednak w tym roku już odpuściłem to ogrodzenie. Było w listopadzie co prawda ładnych pare dni, ale jakoś już weny nie miałem na to ogrodzenie:) Aktualnie nie polecam robienia ogrodzenia (trochę zimno) ale polecam "tymczasówkę" z siatki leśnej jak się nieco ociepli. Taka siatka naprawdę działa. Działka 10 arów to stawiasz ogrodzenie w 2 dni. 1 dnia wiercisz otwory na 50 cm głębokie i wtykasz paliki np. ze ściętych drzew (tak było w moim przypadku) a drugiego napinasz siatkę. Polecam poszukać wspólnika co by pomógł. Będzie sprawniej i się tak nie urobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 11.12.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 wiesz, jest to jakieś wyjście. Ale u mnie na działce nie ma takiej potrzeby, żeby musowo ogradzać, bo jeszcze nic tam nie ma, wieć nie ma co kraść. Szczere pole:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cordoba_2004 28.12.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 mam drobne pytanie na tym zdjęciu tego ogrodzenia te przęsła do tych słupków dołanczane są za pomocą przyspawanych blach ? po prostu wsuwa się przęsła miedzy blachy przyspawane do słupków ? dobrze mniemam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts